X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chociaz ja pierwsza dobe lezalam bez by powietrze tam dochodzilo, jedynie jak szlam do Oskara to ubieralam by czuc sie komfortowo. A teraz to do obchodu leze sobie bez a po obchodzie ubieram i mam caly dzien. Tu u nas dziewczyny nawet chodza w dwuczesciowych pizamach. Jakbym wiedziala to sama bym sie w taka zaopatrzyla:)

anet525 lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super dużo wiem. A koszule do porodu ci dali czy faktycznie musiałaś miec swoja?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam swoja koszule. A moj maz dostal stroj taki zielony. Koszuleni spodnie mowilam ze jak salowy wygladal;) dostal go na pamiatke:)

SunSun, anet525, bella82, Rybeńka, patryśka83, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super czytac takie pozytywne wiadomosci:)
    kaczmila caly czas mam w glowie ze my na tym samym etapie ciazy dlatego tym bardziej sie z Toba utozsamiam;)

Loszcz pomysl w ten sposob ze kiedys nawet usg nie bylo i dzieci rodzily sie zdrowe. jakby cos bylo nie tak juz dawno by to wykryli. ja tez mocno przezywałam fakt ze moja mala tak szybko urosła ale teraz wiem ze po prostu taki skok prawdopodobnie albo porostu bedzie duza:)

co do twardniej ja mam bardzo czesto brzuch jak kamien spina sie i puszcza do tego co jakis czas bole miesiaczkowe a sporadycznie bole krzyza. na poczatku sie stresowalam ale juz 2 razy lekarka mowila ze jest ok wiec widocznie tak mam. takze twardnienie czy bole nie musza oznaczac czegos zlego. uszy do gory napewno urodzimy zdrowe duze malenstwa;)

kaczamila, patryśka83, loszcz lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• SunSun Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajusiu Kaczmila ,Niunia dalej do mnie nie dochodzi ze WY JUZ;-) wiedziałam ze to kiedyś nastąpi ale ...ALE ;-)
    Hmm to kto jeszcze został z mam leżących ??:-) Madzik ?Ja.. bo nie ukrywam dziewczyny ze jak przeczytałam ze urodzilyscie to zaciskam nogi!! A na widok kroplowki z magnezem prawie sie slinie ;-)

czekaja, patryśka83, Krokodylica, Madzik82, gosiaczek31, loszcz, Tess lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

ja znow tylko na chwile ale podczytałam was sporo i nie wierze już druga mamusia urodziła
    Niunia serdeczne GRATULACJE !!!

wczoraj pół dnia przespałam a za chwile będe miec drugie dziecko tylko już takie odchowane bo koleżanka do iguli przyjeżdza

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze dziewczyny. Naprawde duzonteraz odpoczywajcie i zbierajcie sily. Porod jest meczacy ale tak jak pisalam widok maluszka to cos pieknego uczucie nie do opisania. Mamy ktore maja juz dzieci wiedza o czym pisze ale dla poczatkujacych mam to jest jeszcze wieksze wrazenie mysle:) chociaz czy to pierwsze czy piate dziecko czlowiek jest mysle zawsze szczesliwy;)

dziewczyny teraz trzymam za was kciuki tylko wiecie co? Posiedzicie sobie jeszcze w domu, tak chociaz z 4 tygodnie- tego Wam zycze:)

SunSun, Ewelaa, Emartea, Rybeńka, czekaja, patryśka83, Madzik82, gosiaczek31, ines31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie te bledy w pismie i brak polskich znakow ale pisze z tableta i to dla mnie troche niewygodne

czekaja lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    https://m.facebook.com/photo.php?fbid=934259589927362&id=100000299891503&set=a.637221352964522.1073741829.100000299891503&ref=m_notif&notif_t=like&actorid=100001328721606

Na chwile obecną tylko tak mogę pokazać Moją Maleńką.
    Pozdrawiamy forumowe ciocie :-*
    Ja tez nie moge otworzyc linka

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z ranka.

Czytam i aż mnie zamurowało. Przecież to zaledwie koniec stycznia, a my już zaczynamy się sypać. Brrrr Najważniejsze że wszystko jest dobrze się skończyło.

Dałyście mi troszkę do myślenia dziewczyny. Bo rodzinne "gadki" jakoś mnie nigdy nie przekonywały :) Miałam zająć się myciem ścian i malowaniem pokoju dla córci tak porządnie, ale chyba zwolnię tempo i wezmę kogoś do pomocy.

Serdecznie Wam gratuluję i trzymam kciuki za Nas wszystkie, by rozwiązanie poszło po Naszych myślach.

Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty u prowadzącej. Dowiem się w końcu ile mała waży i czy wszystko jest ok. Bo od tygodnia mam zapalenie oskrzeli i kaszel mnie już wymęczył, a lekarka nie chce mi nic przepisać.

Trzymajcie się cieplutko i uważajcie na siebie :*

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny witam sie z Wami. Dzisiaj zaczynalabym kolejny tydzien;)
    Niunia ciesze sie ze u Ciebie ok. Trzymam kciuki za dobre wiesci o malej ale szczerze to wiem ze bedzie napewno dobrze;) ja jestem dumna bo udalo mi sie znowu odciagnac troche mleka, nie sa to ilosci przeliczane na butelki bardziej na cm w malej strzykawce ale zawsze cos;) juz coraz lepiej leci. Mam taki stary laktator jeszcze z pompka przyoominajaca gruszke ale ciagnie dobrze. Kuzynka poslala mi z nbaby ono ale on jest dziwny i malo ciagnie, moze pozniej jak bedzie wiecej mleka to pojdzie lepiej. Bylam u mojego syneczka i rozmawialam z pania doktor i Oskarek nadaje sie do wyjecia z inkubatora;) jutronpowtarzaja badania krwi i mam nadzieje ze bedzie ok. Prosze trzymajcie kciuki;)
    a w ogole przesylam pozdrowienia dla cioc z forum od Oskarka :* :* :*

Jak tam u Was przygotowania dziewczyny do tego waznego dnia? A tak mi sie teraz przypomnialo z serii rad;) kupilam wkladki laktacyje firmy bella mama i powiem Wam kupcie cos innego bo mi przyklejaja sie strasznie do sutkow.
    Trzymam kciuki za Oskarka.wydobrzejcie i wracasjcie do domku...w domu zawsze najlepiej

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila, a ty mialas podawane wczesniej sterydy na pluca malego, bo juz nie pamietam ktora miala a ktora nie.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia chyba miala. Ja dostalam jeden zastrzyk zaraz jak przyjechalam nad ranem i mialam dostac nastepny za 24 h ale po paru godzinach Oskar juz byl na swiecie. I dostalam profilaktycznie ja i dziecko antybiotyk na paciorkowca bo nie mialam wymazu zrobionego.

• kasss Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki jak tam? widziałyście już dzisiaj swoje maluszki?
    kaczamila super że teściowa się zmieniła może teraz będziesz miała z nią łatwiej
    aż chce sie wchodzić na forum wiedząc żemimo wcześniejszych porodów same dobr wiadomości;)
    miłego dnia zaciskać nóżki dziewczyny;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila i Niunia, Wasze opowieści czytałam z dreszczem normalnie. W szoku jestem że tak szybciutko Wam dzieciaczki powychodziły i tak nagle!
    Trzymam kciuki za Was i za dzieciaczki!

Niunia dzięki za tą radę, ja przed Świętami byłam w szpitalu bo dostałam własnie takich skurczy jak opisujesz a szanowny pan ordynator który przyjmował mnie na odział mnie opieprzył że ja sobie do szpitala bez powodu przyjeżdżam. :/ że powinnam jechać do przychodni do lekarza aby mnie zbadał a nie od razu na odział.
    Potem zrobili mi ktg i wyszło że faktycznie mam skurcze. Pasowało by wtedy pójść do pana ordynatora i powiedziec mu parę słów ale zlałam to.

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia gratuluję.. nie spodziewałam się, że nasze marcowe maluchy tak szybko pchają się na to zimno..cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło.. zdrówka i siły dla dzieciaków i mam..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie SunSun ja jestem lezaca ale nie leze bo z 1,5 rocznym dzieckiem sie nie da niestety :( dlatego bardzo sie boje jutrzejszego usg. Moja szyjka jest dluga ale dziecko bardzo napiera na szyjke i pod wplywem stania, siedzenia czy chodzenia moze w kazdej chwili sie otworzyc!
    Ale jestem dobrej mysli bo dzis mam juz 35tyg i 1 dzien wiec luz ale te 2 tyg chce jeszcze wytrzymac i miec ciaze donoszona

Kacznila juz wielokrotnie pisalam, ze polecam wkladki laktacyjne Johnson w rozowym kartonie. To jedyne ktore sie nie kleja, super sie wchlaniaja i sa ciagle suche tylko wewnatrz mleko sue zbryla. Bardzo dobre sa

Belly pokazuje mi juz 9ty miesiac!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:37

czekaja, gosiaczek31, kaczamila, Rybeńka, SunSun, loszcz, Rubi, bella82, MamaAdasia, Emca lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Dzień dobry z ranka.

Czytam i aż mnie zamurowało. Przecież to zaledwie koniec stycznia, a my już zaczynamy się sypać. Brrrr Najważniejsze że wszystko jest dobrze się skończyło.

Dałyście mi troszkę do myślenia dziewczyny. Bo rodzinne "gadki" jakoś mnie nigdy nie przekonywały :) Miałam zająć się myciem ścian i malowaniem pokoju dla córci tak porządnie, ale chyba zwolnię tempo i wezmę kogoś do pomocy.

Serdecznie Wam gratuluję i trzymam kciuki za Nas wszystkie, by rozwiązanie poszło po Naszych myślach.

Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty u prowadzącej. Dowiem się w końcu ile mała waży i czy wszystko jest ok. Bo od tygodnia mam zapalenie oskrzeli i kaszel mnie już wymęczył, a lekarka nie chce mi nic przepisać.

Trzymajcie się cieplutko i uważajcie na siebie :*
    Kasha jas tez mam jutro wizyte.daj koniecznie znac po.i kuruj sie bo znam ten bol sama mialam kaszel ponad 2 miesiace i wiem jak to wymeczy tym bardziej ze brzusio teraz okazaly.

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo wizyt w tym tygodniu!! Kasha, Anastacia, MamaAdasia, ja... kto jeszcze?

Anastacia33, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, Kaczamila bardzo się cieszę, że z maluchami wszystko dobrze i Wy też poród dzielnie zniosłyście. Teraz tylko szybko wracajcie do domków:)

Ja dzisiaj robiłam badania krwi na czwartkową wizytę. Od razu zleciłam kobiecie pobranie probki na badanie crp

Czekaja ja też mam twardnienia. Kiedys sie nimi bardzo przejmowałam, ale od kiedy zauważyłam, że mniej sie na nich skupiam to rzadziej sie pojawiają.

Krokodylica współczuję że trafiłas na takiego lekarza i to jeszcze ordynatora.

Oczywiście gratuluję nowych tygodni i powodzenia na wizytach w tym tygodniu-też mam:D

A czy jak teraz chodzicie na wizytę to połozna robi Wam KTG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:52

Krokodylica lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ