X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie tak wszystko swedzi ze zaraz zwariuje!!! aaaaaaa

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu my <3 z Ignaśiem
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2d3d42900f6.jpg

Madzik82, gosiaczek31, kasss, Emartea, SunSun, MamaAdasia, Justyska89, bella82, Pocahontas, anet525, Dorka1979, Emca, Niunia86, Ewelaa, Rybeńka, czekaja, sylwia85, Emrica, Krokodylica, slodka100, madziutek 23, Juusti69 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super fotka Krysti! A brzuszek to masz jak z gazety! Idealna pileczka!

Krysti lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, gratuluję zdrowej córeczki :)Ważne, ze 10 pkt dostała! Lekarze to sprawdzają, mój mały miał 8/10.I miałam wycieczki:neurolog, okulista, kardiolog itd. no i rehabilitacja oczywiście.

Kaczamila, trzymam kciuki, zeby Oskarek jak najszybciej zwalczył zapalenie i za pokarm ;) Ściągaj ile możesz, a się rozkręci. U mnie tak też było.

Krysti, piękna piłka ;)

Gosiaczek,Scarlett,Czekaja dołączam do grona, które urodzą chyba po terminie :) Coś takie mam wrażenie.

U mnie oprócz bolesnego rozpychania nic się nie dzieje :)

A podczas porodu mój ból czułam bardzo silny, od dołu, w brzuchu aż po plecy, krzyż, pamiętam tylko że był to MEGA SILNY BÓL i wyłam dosłownie... Oby teraz było lżej.
    A miesiączki miałam łagodne.

Dziś byliśmy w odwiedzinach u koleżanki, która ma termin na maj, a ona pyta, czy mam spakowaną torbę, a ja że nawet nowych rzeczy nie uprałam. Mam czas :D
    Czekam na słońce, żeby wyschły ładnie, a nie się kisiły.

Jutro mam wizytę, bez usg oczywiście, ale gin ma pobrać GBS.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 22:59

Krysti, gosiaczek31, Dorka1979, Niunia86, Madzik82, czekaja lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ja tez ani torby spakowanej ani nic poprane heh smieje sie ze nie kusze losu bo jak juz bedzie wszystko to malej bedzie chcialo sie wychodzic juz a jak jeszcze nic nie ma to czeka heh. chocaz jest jeden plus zamowilam wszystko do szpitala dzisiaj.a pranie odbedzie sie w polowie lutego

kristi ladny brzuszek i zdjecie ja zbieram sie do zrobiena zdj i cos zebrac se nie moge jutro chyba meza zmusze zeby wkoncu zrobil

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 23:06

MamaAdasia, Dorka1979, Ewelaa lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka, ja w 1szej ciązy też późno spakowałam, może z tydzień przed ;)Ale po co się śpieszyć :D Damy radę :)

Ja mam właściwie wszystko kupione, ale wiem że mam jeszcze sporo czasu, prawie 6 tygodni :)

Krysti, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia albo i 7tyg jak masz zamiar przenosic. ja tez zawsze mowilam ze chyba bede dluzej chodzic w ciazy niz 40 tyg i cos czuje ze tak bedzie ciekawe co lekarz powie za 2 tyg na wizycie bo caly czas mowi ze piekna ciaza i ze z moja szyjka to i 4 raczki moge nosic chociaz wczoraj niezbyt dobrze sie czulam jakis taki ciezki brzuch mialam i bol spojenia okropny. ale dzisiaj zrobilismy sobie z mezem dzien lenia i pierwszy raz od jakiegos czasu nic mnie nie boli nawet spojenie o dziwo

MamaAdasia, Krysti, Dorka1979, czekaja lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adasia urodziłam 40+2d , więc wszystko możliwe, a też u mnie szyjka nie skracała się.Gin mi 3 dni przed terminem masaż szyjki robiła, żeby przyspieszyć poród, to głowka była nisko ale rozwarcie na 1 palec.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widac nie wszystkim sie skraca a ja tak bardzo sie martwie zawsze ta szyjka bo jakby lekarz mi kazal lezec to by dla mnie tragedia byla bo my koncowka remontu i mowie ze chcialabym na chodzie jeszcze byc. zawsze kiedy ide do lekarza to pierwsze to on juz wie ze o szyjce musze wszystko wiedziec heh bo jak bylam w szpitalu w listopadzie to tak mnie tam przestraszyli ze szok a mialam 45 mm dlugosci
    .

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z małym do końca latałam, na uczelnie jeździłam, tydzień przed egzaminy zdawałam, sprzątałam i czekałam na poród,ale mały się nie śpieszył :)

Krysti, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Adasia ja kiedyś czytałam niewiem czy to u ciebie było ze wód plodowYch miałaś mało ! Pytam jak u ciebie było bo umnie jest mało nie az tak strasznie i mam się nie martwić niczym mam usg we wtorek by sprawdzić. Znów ile ich mam . Tak pytam z ciekawości .Pozdrawiam cieplutko

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez torby nie mam spakowanej no panik :) spakuje w lutym :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, na usg mam prawidłowa ilość wód.

Pisałam, że jak mi wody odeszły w 1szym porodzie to było ich mało, nie zalało mnie aż tak bardzo :)

Trzymam kciuki za usg, na pewno będzie wszystko dobrze, dobranoc :)

Krysti lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale wrażeń w ten weekend.
    Niunia gratuluje zdrowej córeczki bardzo się cieszę ze mimo tak naglego porodu z toba i Lenka jest w wszystko dobrze to najważniejsze.
    Kaczamila dziękuję za nas tez o wszystkim informujesz przyznam ze caly czas o tobie i o niuni myślałam. Super ze macie to juz za soba.

loszcz, Dorka1979, Niunia86 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmiałam. M siedzi przed kompem i ogląda filmiki jak myć dziecko, przewijać, przebierać itd. Co chwilę pyta przy tym czy mamy puder, emolient, kremy, sól fizjologiczną i... ciemieniuchę!!!! Prawie się posikałam przez niego. Chyba się przejął jak mu powiedziałam że na forum już dwie mamusie urodziły. Stwierdził, że jutro znajdzie mi torbę i się spakujemy. Poszuka też ubranka i wypierzemy u rodziców, a jak się do nich nie dokopie to u jego mamy jest trochę tych mniejszych od jego siostry. Do torby wystarczy, a reszte zrobimy zaraz po remoncie. Kochany jest.

MamaAdasia, Krysti, gosiaczek31, Justyska89, Dorka1979, Niunia86, SunSun, Rybeńka, kasss, Krokodylica, Pocahontas lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Krysti, na usg mam prawidłowa ilość wód.

Pisałam, że jak mi wody odeszły w 1szym porodzie to było ich mało, nie zalało mnie aż tak bardzo :)

Trzymam kciuki za usg, na pewno będzie wszystko dobrze, dobranoc :)
    AHA to zle zrozumiałam albo inna dziewczyna pisała :) ja usg miałam w poniedziałek Ignaś rosnie pięknie nawet o tydzien starszy z usg wyszło , teraz ide sprawdzić wody bo miał moj synuś rączki prZy buźce i nóżki i cieżko było tak zmierzyc dlatego mniej wyszło .Dobranoc buzie:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 00:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ale super fotka Krysti! A brzuszek to masz jak z gazety! Idealna pileczka!
    DZiękuje :)

Emartea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    MamaAdasia ja tez ani torby spakowanej ani nic poprane heh smieje sie ze nie kusze losu bo jak juz bedzie wszystko to malej bedzie chcialo sie wychodzic juz a jak jeszcze nic nie ma to czeka heh. chocaz jest jeden plus zamowilam wszystko do szpitala dzisiaj.a pranie odbedzie sie w polowie lutego

kristi ladny brzuszek i zdjecie ja zbieram sie do zrobiena zdj i cos zebrac se nie moge jutro chyba meza zmusze zeby wkoncu zrobil
    Zmuś zmuś pamiątka musi byc ja cykam foty ile się da i album zrobie sobie na pamiątkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Ale się uśmiałam. M siedzi przed kompem i ogląda filmiki jak myć dziecko, przewijać, przebierać itd. Co chwilę pyta przy tym czy mamy puder, emolient, kremy, sól fizjologiczną i... ciemieniuchę!!!! Prawie się posikałam przez niego. Chyba się przejął jak mu powiedziałam że na forum już dwie mamusie urodziły. Stwierdził, że jutro znajdzie mi torbę i się spakujemy. Poszuka też ubranka i wypierzemy u rodziców, a jak się do nich nie dokopie to u jego mamy jest trochę tych mniejszych od jego siostry. Do torby wystarczy, a reszte zrobimy zaraz po remoncie. Kochany jest.
    Ale super masz męża :)

Emartea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti super brzuszek.
    Ja mialam malo wod i lezalam na patologii ale to bylo we wczesniejszym duzo etapie ciazy. Bo u mnie to byl 21-23 tydzien. Pozniej sie poprawilo bo maksymalnie duzo wody pilam. W tej ciazy ilosc wod mam prawidlowa. Na obecnym etapie czyli kolo 30 tc ilosc wod sie juz nie zwieksza. A moze nawet sie zmniejszac bo dziecko szybko rosnie. I ma duzo mniej miejsca. Poza tym dziecko polyka wody a pozniej je wysikuje i czasem jest tak ze na jednym usg wychodzi mniej a na nastepnym juz ok bo dzidzius akurat zrobil siusiu:-) tak mi gin na usg mowil. No i mierzy sie w 4 punktach macicy. W kazdym rogu bo tam sie zbieraja te wody i wylicza sie ich ilosc, sumuje to pomiary i podaje AFI. A ty ile masz teraz? Z tego co ja pamietam to jak jest ponizej 10 to mowi sie o zmniejszonej ilosci wod.

Krysti lubi tę wiadomość

‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ