X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokahontas z meza to jestem mega dumna, naprawde przy kazdym go wychwalam bo zasluzyl na to. Widzialam po nim ze gdy maly nie zaplakal to nim to wstrzaslo ale zachowal zimna krew i uspokajal mnie patrzac katem oka na lekarke i na to co mowi.

Rubi jezeli chodzi o bole to tak te zaczynajace sie sa praktycznie takie same jak te miesiaczkowe. Pozniej to sie nasila. Ale dziewczyny moze teraz oomyslicie ze latwo mi sie mowi ale dacie rade. Gra jest tego warta;)

gosiaczek31, Rybeńka, czekaja, Pocahontas, kasss, Emartea, MisiaMonisia, bella82, Tess, Dorka1979, Emca, noa8, Niunia86, Ewelaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki pocahontas za cenne rady. Ale ja mam doslownie po wszystkim. Szlag mnie tafia:-) pije codzinnie mleko, kefir. Jem gotowane, mocno nie doprawiam bo jem obiady z corcia:-) i nic. Czekolady tez nie jadlam ostatnio. Coz tak mam, w 1 ciazy tez mi na koncowce dokuczalo okropnie ze spac nie moglam:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi u mnie na ostatnim usg ktore bylo robione 29.12 Oskar wazyl 1800g. Wizyte u mojej gin mialam miec 13 lutego, przelozylam na 30 stycznia bo balam sie ze moge nie dotrwac a tu nie dotrwalam nawet tego terminu.

Jedyne co to zaskoczylo mnie ze jest on taki dlugi;) urodzil sie w 34 tyg i mierzy 53 cm a ciekawe ile by mial jakby posiedzial jeszcze troche;) moze dobilby tych 4 kg i do tego dlugi o masakra;p

gosiaczek31, Rubi, patryśka83, MamaAdasia, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila tez tak uwazam, najwiekszy bol przestaje byc wazny jak patrzy sie na swoje dziecko ktore sie wlasnie urodzilo. To taki maly cud dla rodzicow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne z czym mam teraz klopot to z wyproznieniem. Od porodu nie wyproznilam sie i powiem Wam boje sie tego bo mam szwy. Boje sie bolu. Jutro maz ma mi przywiez czopki glicerynowe bo w szpitalu maja ale jakies bardzo mocne i prosilam meza o jogurty typu aktivia zobaczymy jutro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie mialby z 60 cm:-) no i kolo 4 kg:-) ale to dobrze ze duzy, silny chlopczyk, szybko zwalczy infekcje i wyjdziecie do domku.
    Z wyproznianiem tez mialam klopot w szpitalu. I czopki glicerynowe proponowali, ja zrezygnowalam bo i tak po 2 dobach wyszlam i lekarz nie nalegal zebym wziela a wiem ze to dla nich wazne:-) ale zrozumial ze stres szpitalny mnie blokuje i wole w swoim domu to zalatwic:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 21:32

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila wiem co przezylas bo miałam dzisiaj to samo z tym,że moja od razu buziaka rozdarla. Ale i tak od razu popłakałam się razem z nią bo usłyszałam najpiękniejszy dźwięk -płacz mojej córeczki. Nie ma nic piękniejszego.
    Gratuluję Ci i zazdroszczę, że możesz oglądać synka kiedy chcesz. Ja niestety dałam Malutkiej tylko buziaka i od razu zabrali ja do inkubatora. Ale już jutro rano wezmę ja na rączki :-)

Co do cesarki to czuje się dobrze. Czuje skurcze i lekkie ciągnięcie ale wszystko do przeżycia. Zwłaszcza,że dopiero czwarta dawka morfiny przyniosła lekką ulgę. Gorsze były skurcze przy rozwarciu...

A jeśli chodzi o skurcze to ja czułam troszkę inny ból niż miesiączkowy. Miesiączkowy był taki typowo miesiączkowy a ten był klujacy, promieniujacy do kręgosłupa i przede wszystkim czułam jakby mi łono rozpychalo. Wiec jest różnica.

Ps. Kaczamila u mnie też między innymi CRP przyczyniło się do akcji porodowej.

Pocahontas, kaczamila, loszcz, Rybeńka, gosiaczek31, bella82, Tess, Emca, Ewelaa, sylwia85 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się poryczalam tak mnie to wzruszyło choć chwila w której mały nie płakał była pewnie okropna dobrze ze juz jest po wszystkim;-)
    Ale mamy weekend kaczanila Niunia ucalujcie maleństwa od ciotek z forum trzymajcie się kochane teraz najpiękniejsze chwile przed wami;-)

Dorka1979, Niunia86, madziutek 23 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi to u mnie 9.01 miała 1400g, 15.01 1550g a 25.01 1760g. Wiec chyba dobrze w szpitalu i na wizycie gin wyliczył :-)

czekaja, Rubi, Rybeńka, MamaAdasia lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak pieknie to czytac.i pomyslec ze wszystkie bedziemy tak opisywac nasze porody. to jest dla mnie tak abstrakcyjne tak piekne ze az sie boje ze nie zasluzylam na to szczescie i cos zlego sie stanie. dobra nie wkrecam sobie. bedzie dobrze i pieknie i tez bede tulic swoje 4kg szcescie;)

dziewczynki trzymajcie sie i ucalujcie Te swoje skarby od cioc z forum:) niech pieknie zdrowo rosna:)

Scarlet w Twoim przypadku praca rzeczywiscie wyjdzie Ci na dobre

Niunia86 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie mialyscie CRP bo mi tez wyszlo poza norma i nie wiem teraz czy sie martwic czy powtorzyc i zobaczyc czy dalej wysokie.

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ale nie czułaś ze to może być juz do momentu jak wody odeszły? Bardzo daleko miałaś do szpitala dobrze ze wszystko poszło dobrze i macie juz dzieciaczki cale i zdrowe
    Czekają nie mów głupot kszda z nas zasłużyła i urodzi śliczne zdrowe maleństwo!

czekaja, Rybeńka lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide sie polozyc poglaskac moja coreczke bo tam przeciez w brzuchu mam swoje szczescie takie prawdziwe malutkie i naprawde moje!!!!:)

Rybeńka, Niunia86 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też coś czuje ze moja kluseczka będzie miała 4 kg

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia dokadnie tak jak ty odczuwalam skurcze. Dla mnie inne niz miesiaczkowe nawet te poczatkowe. Ale mysle ze to kazda z nas moze czuc inaczej.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek moje skakalo od 9.8- 11.1 mialam pierwsze 11.1 dostalam antybiotyk amotaks prsez swieta go bralam pozniej powtorzylam i mialam 9.8 a pozniej za jakis czas robilam i mialam 10.2 dostalam furagine na tydzien i bralam ja od 9.01. I teraz robili badania i lekarz mowil ze porod przedwczesny najprawdopodobnie wywolalo crp i Oskarkowi nie pasowal ten stan zapalny to postanowil wyjsc, a tak teraz mysle ze dobrze ze tak sie stalo bo nie daj Boze wody by byly zielonkawe a to gorzej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pozniejsze faktycznie promieniowaly na kregoslup a te na koncu to szczerze nie pamietam;) naprawde. Wiem ze bolalo ale nie umiem porownac. I automatycxnie przy tym bolu wlacza sie opcja przyj...

Rubi, patryśka83, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila normalnie az lzy w oczach mam po przeczytaniu twojego opisu porodu. wszystko bedzie dobrze dziewczyny i juz niedlugo bedziecie caly czas ze swoimi maluszkami. ucalujcie dzieciaczki od cioc i czekamy na zdjecia maluchow.

a ja dzisiaj sie zebralam w sobie i zamowilam wiekszoasc rzeczy jeszcze tylko apteka gemini zostala ale juz zamawiam

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Zrobione :)
    Dziekuje Ci bardzo :)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te Wasze opisy, łza się w oku kręci. Cieszę się, że Maluszki zdrowe :)
    Czekaja każda z nas zasługuje na to szczęście i go doczeka. Zobaczysz wszystko będzie dobrze, tylko tak musimy myśleć :)

czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ