X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Kasss ja jutro wypytam lekarza o wyniki badań i usg bo miała dzisiaj robione i spróbuje podpytac kiedy będę mogła zabrać Malutka do domu. Jeśli o mnie chodzi to jeszcze jutro mam dostać antybiotyk i jak wyniki będą ok to myślę, że jeszcze w tym tyg wyjd. pewnie będą kazali mi przyjść na zdjęcie szwów za jakiś tydzień.

Kaczamila a jak U Ciebie? Twój synuś większy to pewnie szybciej wyjdziecie :-)

Niunia u nas nie bedzie to szybko, narazie zadnych terminow nie podaja. Maly wrocil do inkubatorka bo byl niespokojny, dzisiaj bedzie mial powtarzane badania krwi i zobaczymy czy zapalenie ustepuje. Maz pytal przed wczoraj to powiedzieli ze moze hy za tydzien a moze za dwa albo i dluzej wypis. Cierpliwie czekamy bo zdrowie malca jest naajwazniejsze.

A ja pytalam o moje crp po porodzie i nie uwierzycie po porodzie jest dobre!

Gratulujemudanych wizyt i jeszcze raz pieknych brzuszkow

loszcz, Emca, Ewelaa, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam zaproszenia w gr 1 :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Niunia u nas nie bedzie to szybko, narazie zadnych terminow nie podaja. Maly wrocil do inkubatorka bo byl niespokojny, dzisiaj bedzie mial powtarzane badania krwi i zobaczymy czy zapalenie ustepuje. Maz pytal przed wczoraj to powiedzieli ze moze hy za tydzien a moze za dwa albo i dluzej wypis. Cierpliwie czekamy bo zdrowie malca jest naajwazniejsze.

A ja pytalam o moje crp po porodzie i nie uwierzycie po porodzie jest dobre!

Gratulujemudanych wizyt i jeszcze raz pieknych brzuszkow

To trzymam kciuki, zeby przeszło zapalenie jak najszybciej, bo tylko to wyklucza wyjście do domku, no i ogrzewanie w inkubatorze, bo wagowo jest i oddechowo jest dobrze, tak? Dobrej i szybkiej nocki, żebys dzidzie jak najszybciej zobaczyła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 00:53

loszcz, kaczamila lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja kobietki nr tel nie daje bo ja z porodówki prosto będe walić do was, na bierząco będe :) zawsze tel mam przy sobie luzik :) i napewno pisać będe i focie wrzuce :)
    I takim oto sposobem grupa 4 nie ma prawa egzystencji.Jostwol gdzies zaginela a Krysti ma mnie w nosie.Teraz to sie naprawde na wygnaniu czuje... :-(

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z "szalonej imprezy". Piłam cały wieczór - na równi z innymi. Przetestowałam całą kartę drinków - od góry do dołu. Wszystkie w wersji bezalkoholowej :) Junior ma chyba charakter po rodzicach bo patrząc na intensywność kopniaków jest zachwycony taki stylem spędzania wieczorów :)

Minus jest taki że muszę wstać za 5 godzin. Ale wstanę za 6 :) bądź co bądź jestem ciężarna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 01:13

Tess, loszcz, Anastacia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jadalej nie spie ciekawe czy pobije swoj rekord i po 4 zasne

• loszcz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    a jadalej nie spie ciekawe czy pobije swoj rekord i po 4 zasne
    Mój rekord to 7 albo 8 rano juz nie pamietam dokładnie :-/

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej nie chce cie pobijac hehe. jeszcze na dobranoc sie wkurzylam bo wstalam dzisiaj zla jak nie wiem co i mowie do mojej mamy ze ja juz z bezsilnosci nie moge sobie dac rady z tym spaniem i moj tato to uslyszal stwierdzil ze wymyslam. moja mama mnie rozumie ze teraz mi ciezko itp a moj tato jeszcze zaognia moje zbulwersowanie moim samopoczuciem nieprzespanymi nocami. bo jeszcze dzisiaj na wieczor mosial swoje 5 gr wcisnac ze wymyslam i specjalnie nie spie i zwalam na ciaze itd ogolnie poczulam sie zle z tym . z jednej strony dobrze ze sie od nich wyprowadzamy juz niedlugo a z drugiej boje sie jak to bedzie jak bede sama i mi wody odejda

• loszcz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mam brzuch twardy jak kamień :-(

Justyska89 szkoda,że tato cie denerwuje,mama rozumie bo była w ciąży i wie jak jest ciężko na końcu.Człowiek non stop zmęczony a spać się nie da,niewygodnie leżeć,gorąco,zgaga,skurcze w nogach,bóle pleców,siusiu co godzina długo by wyliczać.Ciąża nie jest łatwa i przyjemna.A szkoda.

Ciesz się Justysko ,że jednak masz takiego tate,moj niestety nie żyje od 10 lat i nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała się z nim pokłócić tylko żeby był...

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz wiem wim bardzo kocham mojego tatę on wiele mi daje i pomaga w sumie dzięki niemu możemy w tak szybkim tempie się przeprowadzić on siedział u nas na mieszkaniu pol roku po pracy codziennie i coś robił i w sumie dużo pieniędzy włożyli tez w to i nie chcą zwrotu wesele prawie cały koszt wziął na siebie także wiele nam pomaga i nie chce nic w zamian ale co do takich spraw jak ciąża czy inne sprawy zdrowotne on nie ma zrozumienia dla niego powinnam nie narzekać i nie wymyślać i kropka nie umie tego zrozumieć no ale cóż taki jest i mimo to kocham go za to ale ponarzekać na niego musze trochę zwłaszcza świeżo po kłótni. Wkurza mn8e ze potraktował mnie jak gowniare która po kryjomu na necie siedzi i udaje że jej ciężko spac. Przyszedł i do mnie z tekstem ze jak mi zabierze laptopa i kom to szybko zasne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 06:12

• loszcz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku,nie wiem co mam ci napisac.Dobrze,że doceniasz i widzisz ile dla was tato zrobił :-)
    W takim wypadku może ugryź się w język kiedy ci dogaduje i nie reaguj.Czasem brak reakcji to najlepsza reakcja.Znudzi się i przestanie (miejmy nadzieje)).Nie stresuj się kochana,skup się na dzidziusiu i nowym domku :-) Dużo pozytywnych spraw u Ciebie ,nic tylko się cieszyć :-)
    A ponarzekać sobie na forum zawsze możesz jak cię zdenerwuje,ja też tak robie jak mnie cos wkurzy.Pomaga.Buziaki ide spać :-)

201503231678.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki..

a ja w której grupie jestem?

Ciągle męczy mnie palec, teraz napuchł i w miejscach szwów cieknie ropa.. no i martwię się, czy myślicie, że też powinnam zrobić CRP? bo taki stan zapalny nogi ciągnie mi się już 2 tyg, i lekko obawiam się czy nie ma wpływu na małego..

skurczy dziś brak, ale ostatnie dwa dni, to rozkręciły się na maxa..do tego silny ból szyjki, po każdym skurczu..nie jestem panikarą, ale bez przesady..nie przypominam sobie, aby tak było przy Tymku..oo znowu skurcz

mnie czop śluzowy odszedł w 35t poprzedniej ciąży, to nie jest jakiś wyznacznik.. urodziłam 3 tyg, później, poród wywoływany..

chyba też zacznę szykować rzeczy do szpitala.. ogólnie,to nie mam weny na zabranie się za to..

a mój starszak zaczął kaszleć i kolejne zmartwienie..

mam pytanie do mam, czy spotkały się z metodą mokrych opatrunków w przypadku AZS-u?

buziaki i miłego dnia..

kciuki za wizyty

ja mam 5 lutego, a później już co tydzień..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    To trzymam kciuki, zeby przeszło zapalenie jak najszybciej, bo tylko to wyklucza wyjście do domku, no i ogrzewanie w inkubatorze, bo wagowo jest i oddechowo jest dobrze, tak? Dobrej i szybkiej nocki, żebys dzidzie jak najszybciej zobaczyła :)

Emmca jest troche wiecej czynnkikow kotre nie pozwalaja nam wracac. Maly jest rozdraznionyni gdy sie denerwuje skacza jego funkcje zyciowe, wiec pierwsze musi sie to ustabikizowac by go wyciagnac z inkubatorka, dostaje kroplowke i jedzonko z butelki wiec jak go wyciagna to beda probiwac karmic go tylko doustnie i zobaczymy czy bedzie przybieral na wadze i wtedy ewentualnie pomysla nad wypisem. Wiec tak jak mowie troszke posiedzimy ale dla synka zrobie wszystko i bede tu czekac razem z nim by wrocic do domku.

Trzymam kciuki za wizyty jak dzisiaj jakies sa. Pozdrawiam

• Kasha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Kasha nie strasz... Czop ci odszedl? Co tam na tej podpasce cie przerazilo? Jak szyjka mocno boli to koniecznie do lekarza. Daj znac po wizycie co sie dzieje.

No dziś mam wizytę u lekarza to wszystkiego się dowiem. A to coś ... Nie było tego dużo. Z 4 kuleczki ... konsystencją przypominały właśnie czopek ( z opisów u wujka google). Takie "gumowe", kremowe. To moja pierwsza ciąża donoszona więc gdzieś rady trzeba zaczerpnąć.
    Ale szyjka nadal boli przy chodzeniu i podnoszeniu się.
    No zobaczymy co z tego wyjdzie. O 9.15 wizyta.

PS. Co do grup ... Mam nr do Anastaci oraz internet w telefonie. Będę na bieżąco informować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 08:08

Anastacia33, Rybeńka lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha to powodzenia na wizycie i daj znac co i jak po.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę w szpitalu Bielańskim na ceglowskiej.
    Czasami jal wczesniak jest zdrowy i nic się nie Dzieje nie musi mieć 2kg ale to wypytam dzisiaj bo każdy mówi co innego.
    A ubranek na razie nie ma żadnych na sobie. Leży w inkubatorze w samej pieluszce. To co mam w domu na bank będzie za duże bo ubranek w rozm 56 nie mam dużo a w rozm 50 może ze 2-3 rzeczy. Musze mamę na zakupu wysłać żeby dokupila :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziewczyny fajnie że na bieżąco dajecie znać jak Wasze maluchy! Trzymam mocno kciuki za jak najlepsze wiadomości!

Ja jednak obudziłam się przed budzikiem więc standardowo jestem już na nogach i zaraz zaczynam kolejny mam nadzieję owocny dzień pracy :) Trzymam kciuki za Wasze wizyty - dajcie znać po :)

P.s. idąc wczoraj do knajpki zauważyłam że w Krakowie otworzyli miejsce z pączkami na ciepło.... jak wracałam było już zamknięte ale teraz nie mogę przestać o tym myśleć :)

• SunSun Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet gdzie te pączki? :-D

ex2btv738sn49jef.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja...

dziewczyny strzeżcie się tych pączków :P hahaa ja sama mam dziś na śniadanko mojego ulubionego z bitą śmietaną :):)

ja dziś w nocy miałam kryzys, już miałam budzić męża i jechać na IP;/ chyba już wiem co to są skurcze,na wysokości pod piersiami stwardniał mi bardzo brzuch i wydął się jakby młody mocno wypiął pupkę, ale to nie było to...i zaczął mnie w tym miejscu boleć brzuch, ale tak jakby to był żołądek...;/ aż mi się słabo robiło...poleżałam tak 10 minut i przeszło...ehh...dzisiaj pakuję torbę nie ma co..

SunSun, a Ty masz już ze sobą ciuszki dla maluszka czy ktoś Ci dowiezie potem?

Madzik dzięki za link do filmiku na pewno dzisiaj obejrzę ;)

miłego dnia i udanych wizyt...Kaczamila i Niunia całuję Wasze kruszynki ;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Scarlet gdzie te pączki? :-D

Na Szewskiej :) chyba aż tak zdesperowana nie jestem żeby pchać się po nie po pracy, w godzinach szczytu do centrum... choć kojarzą mi się z wakacjami :) może w weekend :)

Rubi a dziś jak się czujesz?

SunSun lubi tę wiadomość

‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ