X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia niesamowite to co piszesz o malutkiej, ze tak reaguje na Twoj glos. Jaka to musi byc tesknota wiez i w jedna i druga strone. Nie wiem jak wytrzymujesz nie mogac jej tulic narazie. Mocno trzymam kciuki zebys lada moment mogla ja przytulac i wycalowac:-)

loszcz, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja mam co miesiac jak do tej pory.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co miesiąc o pytałam ostatnio o to lekarza i powiedział ze nie widzi potrzeby żeby odemnie ciągnąć pieniądze. Jeśli będzie się cos działo to mam dzwonić zobaczymy za 2 tyg co powie może id wtedy będę miała wiz co 2 tyg niewiem zobaczymy a jeśli nie to i tak ufam swojemu lekarzowi on wie co robi

• Tess Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah - ja zazwyczaj miałam co 4 tygodnie wizytę, teraz mam się pokazać za 3 (prywatna), w tym czasie porobić badania.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jest wieczór tej pory nienawidzę bo wiem ze będę się męczyla z zasnieciem masakra jeszcze zaczynają mnie nogi łamać i tak co wieczór

• kasss Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co dwa tyg ale ze względu na ciśnienie lekarz mowi ze musi mnie pilnować w tym tyg mam genetyczne wiec wypad a mi 3 wizyty co tydz ;-)
    Niunia kaczamila wiecie juz ile musicie być w szpitalu z maluszkami?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja miałam zawsze co miesiąc, teraz za 3 tyg mi wyznaczył..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cięcie cesarskie: http://youtu.be/2k0PcUtQUKY

Rubi na zyczenie ;)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zazylam dawki musztardy, tak jak dziewczyny polecaly i mam nadzieje ze dzis nie bd sie z nia w nocy meczyla

Tess lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o wizyty to ja cala ciaze mam co 3tyg- chodze prywatnie.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie rozstępy na brzuchu bo ja nie miałam wcześniej a teraz zaczęły mi wychodzic?
    Mnie też ostatnio zgaga meczy a nie miałam jej nigdy fee

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już co 2 tygodnie. Tylko jedną w miesiącu prywatnie, a jedną na NFZ. Dzisiaj wypadła ta na fundusz i pisałam już jak wyglądała. A prywatnie zawsze robi wszystkie pomiary, zdjęcia i opisy. No i mnie bada od środka. No ale czuje sie swietnie i uważam, że raczej nie jest niezbędna wizyta co dwa tygodnie.
    Rozstępów na brzuchu nie mam, ale M coś przebąkiwał, że na pupie się kilka zrobiło. Ja tam ich nie widzę, ale przyznam, że nie smarowałam tylnej części ciała żadnym balsamem. Jakoś nie wpadłam na to, że to również miejsce narażone na rozstępy.

4e3f84b95f.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss ja jutro wypytam lekarza o wyniki badań i usg bo miała dzisiaj robione i spróbuje podpytac kiedy będę mogła zabrać Malutka do domu. Jeśli o mnie chodzi to jeszcze jutro mam dostać antybiotyk i jak wyniki będą ok to myślę, że jeszcze w tym tyg wyjd. pewnie będą kazali mi przyjść na zdjęcie szwów za jakiś tydzień.

Kaczamila a jak U Ciebie? Twój synuś większy to pewnie szybciej wyjdziecie :-)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    Zapraszam w lecie:) Bierz wózeczek i przyjeżdżaj odwiedzić rodzinne strony:)
    Tak się sklada ze w te wakacje bede w Pl :)) i napewno zajade w biedzczady :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss ja mam na brzuchu. Troche mi ich wyszlo w pierwszej ciazy mimo smarowanka i to dosc glebokie po obu stronach pepka, teraz pojawiko sie kilka nowych. Od tamtej pory smaruje sie a raczej staram sie smarowac 2 razy dziennie. I tak nie znosze tych preg na brzuchu. Nie chce mi sie nawet patrzec na to.
    Mam tez stare na piesiach i udach ale to z czasow dojrzewania. Cienkie jasne i malo widoczne wiec mi nie przeszkadzaja. A te na brzuchu... Sa okropne jak dla mnie.

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, gratuluję udanej wizyty :)Spory chłopczyk :)

Niunia, w którym szpitalu lezysz, w Wawie ? Chyba wcześniaki do 2 kg trzymają w szpitalu, czy nie ?

Emartea, ja tez nie mam żadnych skurczy a nawet bólu jak na okres. NIC. W 1szej ciązy było tak samo. Jedynie co boli mnie brzuch jak maly się rozpycha, szczególnie w okolicy pępka i robi sie twardy. A i jeszcze naciska na pecherz aż boli..

Ja miałam wizyty na NFZ co 3 tyg, a teraz zapisała mnie na 09.02 i 23.02 czyli co dwa i jeszcze jedna przed porodem chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 22:47

bella82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na nfz i teraz co 2tygodnie będzie.
    Dziewczyny, aż si boję jutrzejszej wizyty. Nieczuję się przepracowana, ani też nic nie dźwigałam, a szyjka boli niemiłosiernie. Na podpasce coś nietypowego ujrzałam i stresik dopadł mnie.
    Oby jak najszybciej do jutra. A rano na wszelki wypadek już torby spakuję.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, ja rozstępów nie mam. Za to mam żylaki na prawej nodze, gin mi przepisała Cyclo 3Fort, podobno mozna podczas ciązy a nawet karmienia brać.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia pewnie troszke potrzymaja jeszcze, nie znam sie na wczesniaczkach ale mysle ze jak przekraczaja 2 kg i sa zdrowe nie ma zagrozenia to wypuszczaja do domku. Ale Lenka silna kobietka to szybciutko nadrobi wagowo. A wogole to jake ciuszki teraz macie dla niej? Przeciez jest malenka:-) ja najmniejsze jakie mam to 50cm:-) a tu potrzebne jeszcze mniejsze.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no 5 stron nie dam rady znowu tyle nadrabiać a starałam sie być dziś na bierząco ale uciekam spać bo wczoraj do 3 nie mogłam usnać i cały dzień z dwójką dzieci daje we znaki

dziewczyny z grupy wyślijcie mi co i jak bo ja to nie ogarniam dzisiaj to wtedy odpisze ;)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ