Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MisiaMonisia wrote:Kurcze..zazdroszcze Wam jednego dziewczyny...że wiecie kiedy macie skurcze!!!(ale mi się zrymowało
)
Ja nie wiem co to są skurcze....dla mnie to ból podbrzusza i tyle
Dzis tez mnie ciagnie brzusio od kilku godzin i nie wiem czy to są skurcze czy nie
Ja też nie mam skórczów, ani nic... jedyne co to ból podbrzusza jak na okres.Natalka 03.2015
-
ale ja nie wiem co mam obserwować. Dla mnie to po prostu ból podbrzusza lub ciągniecie brzucha które czuje każdego wieczora. Nie będe sie przecież ciągle zgłaszała do szpitala bo mnie wysmiejąRybeńka wrote:Mnie akurat skurcze bardzo bolą, duzo dziewczyn ma takie bezbolesne, że nawet nie wiedzą, że je mają.
Ale skoro Ci tak na ktg wyszło, to widocznie to jest to. I musisz to obserwować.
Wtedy też wyśmiała mnie Pani Dr...i stwierdziła ze mnie nie przyjmie bo nie ma dla mnie miejsca. Ale Pani z IP powiedziała ze wypadałoby mnie przebadać. To chyba sam lekarz powinien wiedzieć czyż nie tak? Jak wyszło że mam skurcze to ta PAni Dr już inaczej na mnie patrzyła i moment i znalazło sie dla mnie miejsce na Izolacyjnym. To jest chore co z Nami robia Lekarze.
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
podobno każdy ból przypominajacy ból miesiaczkowy trzeba zgłosic lekarzowi lub bezpośrednio jechać na IP. Nie ma żartów!!Rubi wrote:MisiaMonisia...ja tez nie wiem co to są i kiedy są skurcze;/ brzuch mnie czasem pobolewa jak na miesiączkę...i czasem coś mnie kłuje w pochwie i tyle...
Rubi lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
no ja wtedy miałam taki ból podbrzusza ze chodziłam zgięta w półTygrysek wrote:Ja też nie mam skórczów, ani nic... jedyne co to ból podbrzusza jak na okres.
Aż płakać mi się chciało z bólu....
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
Ja mam wizytę 6.02 więc zapytam. Nie boli mnie często, i nie jest to mocne, takie pobolewanie podbrzusza. Też nie boli długo.
Słyszałam o dwóch rodzajach bóli, krzyżowe i... jakieś tam drugie. Te krzyżowe podobno gorsze. Ktoś coś wie na ten temat?Natalka 03.2015
-
Ja juz uciekam Brzuchatki
strasznie mnie głowa rozbolała
pójdę juz chyba spać. Dobrej nocy Wam życzę
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA 
28.02.2015r.
MICHAŚ 
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Ja wizyte mam 2 lutego tez zapytam swoją gin i wspomne o bólach podbrzusza i twardnieniu brzucha...Tygrysek wrote:Ja mam wizytę 6.02 więc zapytam. Nie boli mnie często, i nie jest to mocne, takie pobolewanie podbrzusza. Też nie boli długo.
Słyszałam o dwóch rodzajach bóli, krzyżowe i... jakieś tam drugie. Te krzyżowe podobno gorsze. Ktoś coś wie na ten temat?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
mój gin ostatnio pytał czy coś boli, to mówiłam, że czasem mam bóle miesiączkowe, ale one występują np. przez 10/15 minut raz na 2/3 dni...i są lekkie...gin nie zareagował na to żadną radą..MisiaMonisia wrote:podobno każdy ból przypominajacy ból miesiaczkowy trzeba zgłosic lekarzowi lub bezpośrednio jechać na IP. Nie ma żartów!!Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Ja pytałam swojej gin o ,,mulenie" w brzuchu jak na miesiączkę i ona mi powiedziała, że dopóki ból nie jest ciągły (cały czas) i mocny to raczej nie powinnam się niepokoić, ale gdyby się objawy wzmocniły to mam się zgłosić na kontrolę. Na szczęście od paru dni cisza, tylko kłucie w szyjce, ale z nią też podobno nic się nie dzieje niedobrego.
-
też mam 2 lutego wizytę i z tego co pamiętam Scarlett równieżMisiaMonisia wrote:Ja wizyte mam 2 lutego tez zapytam swoją gin i wspomne o bólach podbrzusza i twardnieniu brzucha...
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
melduje sie po wizycie

wszystko jest ok, Junior wazy 2238, ulozony glowa w dol, i jest mega uparciuchem bo tym razem zaslonil sie 2 raczkami! wiec nie bylo szans by Go podejrzec
szyjka dluuuga i zamknieta, minimalne ryzyko przedwczesnego porodu.
Lekarz sam mi dzisiaj powiedzial, ze jakby sie cos dzialo- wody odeszly, skurcze itp to mam do niego dzwonic, nawet w srodku nocy.
Rubi, MisiaMonisia, Krokodylica, Anastacia33, gosiaczek31, Ewelaa, SunSun, kasss, Madzik82, MamaAdasia, Krysti, Emca, kaczamila, Scarlett2014, Rybeńka, slodka100, ines31, madziutek 23, Juusti69, Pocahontas lubią tę wiadomość
-
Czyli razem będziemy wizytowaćRubi wrote:też mam 2 lutego wizytę i z tego co pamiętam Scarlett również

Ja najpierw na badania z krwi, później wizyta u ginki (bedzie pobierała GBS).....no i jeszcze mam wizyte u diabetologa....Znowu bede siedziec w kolejce jakies 5 godzin.....Chyba korzenie tam zapuszcze
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
bella gratuluje udanej wizyty
Mam nadzieję ze Mój Synuś też już tyle waży
bella82 lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
Piękne te Wasze brzuszki. Ja na swój już tylko na zdjęciu mogę popatrzeć

Gratuluję Wam udanych wizyt. Póki co trzymam kciuki, żeby w ciągu najbliższych 2-3 tyg żaden malec już się tak nie pchsł na świat jak mój czy Kaczamili.
Ja nareszcie dostałam odrobinkę pokarmu. Niby kilka ml ale panie powiedziały, że ten pierwszy jest najważniejszy i nawet minimalna ilość jest ważna. Za pół godz spróbuje jeszcze troszkę odciągnąć żeby Malutka jeszcze na noc coś dostała. I jutro o 6 rano modlimy się o więcej
Już się nie mogę doczekać kiedy wreszcie będę mogła wziąć ja na rączki i pocałować. Dzisiaj pierwszy raz od urodzenia usłyszała mój głos i próbowała otworzyć oczka. Nawet się troszkę uśmiechnęła. Jeszcze 13godz i znowu ja zobaczę.
Dobranoc dziewczyny
MisiaMonisia, Ewelaa, Tygrysek, gosiaczek31, Rubi, SunSun, bella82, kasss, Emartea, MamaAdasia, Krysti, loszcz, Emca, kaczamila, Rybeńka, slodka100, ines31, madziutek 23, Juusti69, Pocahontas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella ladna waga Synusia i wszystko dobrze na wizycie tylko tak dalej.
Ja nie moge sie doczekac czwartku. Ciekawa jestem czy mi corcia buzie pokaze. Ostatnie fotki mam z 20 tc.
Dzis belly mi 35 tydzien pokazalo:-) choc ja wole te skonczone liczyc. Ciagle mam wrazenie ze to jeszcze tyle czasu:-)
bella82, MamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość
-
a co ile macie wizyty? bo po 30tyg powinny byc co 2tyg przy prawidlowej ciazy a mi pipa w rejestracji zapisala na za miesiac, powinnam zadzwonic i przelozyc na wczesnie? mam na 12lutego a to juz 37 tyg bedzie,a wiecie ze mam od poczatku przeczucie ze wczesniej urodze...wizyta w 37 wg mnie to za pozno,chcialabum poznac wage jaka moze byc po porodzie bo nie bede pakowala 2 zestawow ubran na 56 i 62 no i te badanie na paciorkowce..