X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    a co ile macie wizyty? bo po 30tyg powinny byc co 2tyg przy prawidlowej ciazy a mi pipa w rejestracji zapisala na za miesiac, powinnam zadzwonic i przelozyc na wczesnie? mam na 12lutego a to juz 37 tyg bedzie,a wiecie ze mam od poczatku przeczucie ze wczesniej urodze...wizyta w 37 wg mnie to za pozno,chcialabum poznac wage jaka moze byc po porodzie bo nie bede pakowala 2 zestawow ubran na 56 i 62 no i te badanie na paciorkowce..
    Ja mam nadal co 4 tyg mi gin mowila ze jesli wszystko jesdt ok to nie trzeba czesciej

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dziewczyny a macie rozstępy na brzuchu bo ja nie miałam wcześniej a teraz zaczęły mi wychodzic?
    Mnie też ostatnio zgaga meczy a nie miałam jej nigdy fee
    Na brzuchu dzieki Bogu nie mam ale z boku na biodrach wyszlo mi kilka kresek

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Ja mam na nfz i teraz co 2tygodnie będzie.
    Dziewczyny, aż si boję jutrzejszej wizyty. Nieczuję się przepracowana, ani też nic nie dźwigałam, a szyjka boli niemiłosiernie. Na podpasce coś nietypowego ujrzałam i stresik dopadł mnie.
    Oby jak najszybciej do jutra. A rano na wszelki wypadek już torby spakuję.
    Daj znac co powie lekarz,teraz juz zartow nie ma

860isg18r6bpss11.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    No i jest wieczór tej pory nienawidzę bo wiem ze będę się męczyla z zasnieciem masakra jeszcze zaczynają mnie nogi łamać i tak co wieczór

Heh nie dość że termin porodu ten sam to jeszcze samopoczucie wieczorne identyko. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Ja mam na nfz i teraz co 2tygodnie będzie.
    Dziewczyny, aż si boję jutrzejszej wizyty. Nieczuję się przepracowana, ani też nic nie dźwigałam, a szyjka boli niemiłosiernie. Na podpasce coś nietypowego ujrzałam i stresik dopadł mnie.
    Oby jak najszybciej do jutra. A rano na wszelki wypadek już torby spakuję.

Kasha nie strasz... Czop ci odszedl? Co tam na tej podpasce cie przerazilo? Jak szyjka mocno boli to koniecznie do lekarza. Daj znac po wizycie co sie dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 23:03

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Kasss, ja rozstępów nie mam. Za to mam żylaki na prawej nodze, gin mi przepisała Cyclo 3Fort, podobno mozna podczas ciązy a nawet karmienia brać.
    Zylaki niedawno sie tobie zrobily czy wczesniej?

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, moze to czop, mi chyba z 2 tyg przed porodem odszedł z małym.
    Tak czy inaczej jak coś to lepiej jedź kobieto !

Anastacia, moze z miesiąc temu, ale są widoczne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 23:01

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia wlasnie przylaczam sie do pytania w ktorym szpitalu w wawie jestes? I kto prowadzil twoja ciaze jesli mozna wiedziec:-)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Kasha, moze to czop, mi chyba z 2 tyg przed porodem odszedł z małym.
    Tak czy inaczej jak coś to lepiej jedź kobieto !

Anastacia, moze z miesiąc temu, ale są widoczne..
    Cyclo3fort ma pomoc je zmniejszyc?

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia , podobno tak ;)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Heh nie dość że termin porodu ten sam to jeszcze samopoczucie wieczorne identyko. ;)

Heh wczoraj to bylo mi najgorzej dopiero dzisiaj o 4 rano zasnelam i teraz nie lepiej się zapowiada

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska niestety znam to. :/ A potem w dzień chodzę nieprzytomna. Życie. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 23:18

• Emca Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Duzo wizyt w tym tygodniu!! Kasha, Anastacia, MamaAdasia, ja... kto jeszcze?

Ja we wtorek :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Mogłybysmy się przez te dwa mies jeszcze wyspać a nie juz zaczynamy nocne wojaże a tu niestety nie da się. Później będzie tylko gorzej

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty raz na 4 tyg. Ale ta 6 lutego jest taka rzadka ostatnia, potem mamy się widzieć częściej. Bo zostanie tylko miesiąc :)

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    Niunia, Kaczamila bardzo się cieszę, że z maluchami wszystko dobrze i Wy też poród dzielnie zniosłyście. Teraz tylko szybko wracajcie do domków:)

Ja dzisiaj robiłam badania krwi na czwartkową wizytę. Od razu zleciłam kobiecie pobranie probki na badanie crp

Czekaja ja też mam twardnienia. Kiedys sie nimi bardzo przejmowałam, ale od kiedy zauważyłam, że mniej sie na nich skupiam to rzadziej sie pojawiają.

Krokodylica współczuję że trafiłas na takiego lekarza i to jeszcze ordynatora.

Oczywiście gratuluję nowych tygodni i powodzenia na wizytach w tym tygodniu-też mam:D

A czy jak teraz chodzicie na wizytę to połozna robi Wam KTG?
    Ja mam KTG co środę

• Emca Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ale się rozpisalyscie ;) fajnie z tymi grupami wyszło wyslałam moja grupo 1 zaproszenia

A ja przyjechałam do naszego mieszkanka bo mój mąż składa kuchnie i najprawdopodobniej za tydz juz się przeprowadzamy. Ale do rzeczy przyjechałam a tu niespodzianka bo moja babcia mieszka na dole i taka ciotka przyniosła 5 reklamówek ciuszkow dziewczęcych od swojej synowej tylko same rozm 68 i 74 wiec poczekają jeszcze troszkę ale dużo tego jest i kilka kocyków nawet 2 wyglądają jak nowe

Ja nie dostałam, zaraz Was nadrobię i wyślę też :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja tez zasypiam kolo 4 z tym ze w dzien nie jestem spiaca malo tego wygladam bardzo dobrze

Krokodylica lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, z tego co pamiętam:
    ktg jeszcze nie miałam; plus 8 kg; skurcze odczuwam bezbolesne, częściej w nocy, twardnieje brzuch albo od dołu albo od góry, powoli przechodząc po całości, po kilkudziesięciu sekundach mija; wizyty mam co 2 tygodnie ze względu na szyjkę; rozstępów póki co nie mam; kropelki mleka mam po nocy na piżamie.

Fajny pomysł z listami, gratuluję wizyt, wszystkie brzuszki piękne, a każdy inny :)

Ja dziś kolejną partię ciuszków wyprasowałam, w weekend przemeblowanie, choć na tej przestrzeni 36mk nie ma jak szaleć.

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i bezsenność też mnie męczy :(

f2wl20mm925bvyc3.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ