Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze..zazdroszcze Wam jednego dziewczyny...że wiecie kiedy macie skurcze!!!(ale mi się zrymowałoRybeńka wrote:
Ja też dziś mam dość sporo skurczów, ale są w dość dużych odstępach wiec się nie martwię.
)
Ja nie wiem co to są skurcze....dla mnie to ból podbrzusza i tyle
Dzis tez mnie ciagnie brzusio od kilku godzin i nie wiem czy to są skurcze czy nie
Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualnyNie martw się ja tez niewiem co to skurczeMisiaMonisia wrote:Kurcze..zazdroszcze Wam jednego dziewczyny...że wiecie kiedy macie skurcze!!!(ale mi się zrymowało
)
Ja nie wiem co to są skurcze....dla mnie to ból podbrzusza i tyle
Dzis tez mnie ciagnie brzusio od kilku godzin i nie wiem czy to są skurcze czy nie
-
nick nieaktualny
-
Pierwszy raz w ciąży i w ogóle pierwszy raz w życiu mam dziś zgagę. Zjadlam u mamy kilka kostek czekolady i myślę, że to przez to. A jak zobaczylam wpis Pocahontas to jestem prawie pewna. Co prawda, nie jest to bardzo mocne, da się wytrzymać, ale nieprzyjemne uczucie. Lubie musztardę ale żeby tak łyżeczka ją jeść? No nie wiem. Jak mi da bardziej w kość to może spróbuję.
-
Krysti ale ja sie właśnie tym martwię. Bo ostatnio tez bolało mnie podbrzusze cały dzień......wieczorem sie nasiliło i mąż zadzwonił po pogotowie. OD razu mnie zabrali i w szpitalu podłączyli pod ktg......i wyszło ze te bóle to skurcze!!! (pisałam juz o tym). Gdyby nie szybka reakcja lekarza i podanie leków na zatrzymanie to Mały przyszedłby na świat. A tego jeszcze nie chce.Krysti wrote:Nie martw się ja tez niewiem co to skurcze
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOh jej to nie wiedziałam nie jestem na bierząco no to musisz uważać jak masz jakies bóle .Ah jej . Zaszczyk ci pewnie dali . Zyczę ci byś jak najdłużej donosiła maleństwoMisiaMonisia wrote:Krysti ale ja sie właśnie tym martwię. Bo ostatnio tez bolało mnie podbrzusze cały dzień......wieczorem sie nasiliło i mąż zadzwonił po pogotowie. OD razu mnie zabrali i w szpitalu podłączyli pod ktg......i wyszło ze te bóle to skurcze!!! (pisałam juz o tym). Gdyby nie szybka reakcja lekarza i podanie leków na zatrzymanie to Mały przyszedłby na świat. A tego jeszcze nie chce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 20:32
-
MisiaMonisia ja za to nic nie czuje, ani skurczów, ani bólu. Czasem brzuch jakby twardnieje ale to mała się rozpycha. Nie mam żadnych przepowiadających. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Mój organizm nie przygotowuje się do porodu?
MamaAdasia, Krysti lubią tę wiadomość
-
Mnie akurat skurcze bardzo bolą, duzo dziewczyn ma takie bezbolesne, że nawet nie wiedzą, że je mają.
Ale skoro Ci tak na ktg wyszło, to widocznie to jest to. I musisz to obserwować.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA 
28.02.2015r.
MICHAŚ 
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
U mnie skurcz to taki uczucie jakby mi ktoś balon w brzuchu nadmuchal tak na 30-40 sekund i wtedy też czuje ból.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa

MAJUSIA 
28.02.2015r.
MICHAŚ 
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
MisiaMonisia...ja tez nie wiem co to są i kiedy są skurcze;/ brzuch mnie czasem pobolewa jak na miesiączkę...i czasem coś mnie kłuje w pochwie i tyle...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Emartea wrote:MisiaMonisia ja za to nic nie czuje, ani skurczów, ani bólu. Czasem brzuch jakby twardnieje ale to mała się rozpycha. Nie mam żadnych przepowiadających. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Mój organizm nie przygotowuje się do porodu?
Jak cały brzuch twardnieje to nie mała sie rozpycha tylko to jest wlasnie skurcz BH. Ja takie mam, bezbolesne. -
dostałam Nifedypine. Położna przyniosła mi najpierw jedna tabletke podzieloną na 4 części....każda ćwiarteczkę tabletki brałam co 20 minut....Później po 4 godzinach dostałam całą tabletke....do tego jeszcze 2 kroplówki (jedną po drugiej)Krysti wrote:Oh jej to nie wiedziałam nie jestem na bierząco no to musisz uważać jak masz jakies bóle .Ah jej . Zaszczyk ci pewnie dali . Zyczę ci byś jak najdłużej donosiła maleństwo
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
Nie mam pojecia jak to jest. Ale chciałabym wiedzieć i zresztą każda z Nas powinna wiedzieć jak objawiaja sie skurcze.Emartea wrote:MisiaMonisia ja za to nic nie czuje, ani skurczów, ani bólu. Czasem brzuch jakby twardnieje ale to mała się rozpycha. Nie mam żadnych przepowiadających. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Mój organizm nie przygotowuje się do porodu?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne