Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja koleżanka niedawno miała cc przy drugim dziecku i wyszla po 3 dobie bo było wszystko ok.Madzik82 wrote:Martwie sie tylko o rozstanie ze starszakiem! Ale lekarz poeiedzial ze na trzecia dobe moge wyjsc na wlasne zadanie. Zwykle wypuszczaja na 5ta dobe chyba ze lozek brakuje to wypuszczaja na 4ta
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Rubi wrote:teraz już dwa miesiące 100
ale chociaż ładnie spadło booo miałam tak:
tsh 5,7 po miesiącu brania dawki 50 uzyskałam wynik 3,6 endo zwiększyła dawkę do 75, i po miesiącu brania zamiast spaść to wzrosło do 4,7;/więc kazała brać 100 i teraz spadło do 2,5 mam nadal brać 100..za tydzień powtarzam badania. A Ty jaką bierzesz?
Ja biorę 137 od początku ciąży. Przed ciążą brałam 112.
7 stycznia miałam otatnia wizytę u endo. Kolejna dopiero 6 tygodni po porodzie
Mówiła że nie ma potrzeby zebym jeździła do Niej bo wyniki cały czas w normie
Rubi lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
ja już też nie mam wizyt..mam sobie tylko powtórzyć jeszcze badanie i zadzwonić do niej tak jak poprzednio żeby ustalić co z dawką...nie wiem czy po porodzie można też brać euthyrox?;/ przy karmieniu? muszę ją zapytać jak teraz będę dzwonić..MisiaMonisia wrote:Ja biorę 137 od początku ciąży. Przed ciążą brałam 112.
7 stycznia miałam otatnia wizytę u endo. Kolejna dopiero 6 tygodni po porodzie
Mówiła że nie ma potrzeby zebym jeździła do Niej bo wyniki cały czas w normie
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Nawet trzeba braćRubi wrote:ja już też nie mam wizyt..mam sobie tylko powtórzyć jeszcze badanie i zadzwonić do niej tak jak poprzednio żeby ustalić co z dawką...nie wiem czy po porodzie można też brać euthyrox?;/ przy karmieniu? muszę ją zapytać jak teraz będę dzwonić..
Mi wystawiła dwie recepty...NA Euthyrox N137 i N112. Bo zaraz po porodzie mam przejść na 112. Takze juz dawno wykupiłam i czekają 
No i dała też mi skierowanie na TSH, FT3, FT4 i Morfologię. Wykonam je po porodzie krótko przed wizytą u endo.
Rubi lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
jakby któraś była zainteresowana to w kauflandzie są promocje na herbatki humana(9,99), albo dla kobiet w ciazy i w okresie karmienia albo dla niemowlat po 1tyg życia, z koprem, kminkiem, na brzuszek i jakies na wieczor ,ja wzielam ta na wieczor bo mnie zainteresowala, z koprem juz mam z hippa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 12:53
-
Ewelaa wrote:Rubi mi moja kazala brac tylko do porodu ten euthyrox. Po 6tyg od porpdu mam zrobic badania i przyjsc do niej na wizyte
Tylko do porodu? A pozniej juz nie? Długo juz chorujesz?
Ja lecze sie na niedoczynność 6 lat.....i leki musze brać do końca życia.
3 lata temu moja przyjaciółka urodziła córeczkę. Zrobiono Jej zaraz po urodzeniu badania i wyszło że też ma niedoczynność tarczycy
Odziedziczyła po swojej mamie.
Takze zanim przyjaciółka podała małej cycka musiała na łyzeczce rozpuśćic jej tabletke ( 50-tkę!!!) i podać....a dopiero po 20-30 minutach mogła ja nakarmić. Niestety Mała do dzis ma problemy z tarczycą.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
Anastacia ale duże już te Twoje dzieciątko
Madzik najważniejsze, że malutka zdrowa i wszystko w porządku.
Ines jaka to jest firma tego wózka? Mimo, że pewnie nie ma takiego dla bliźniaków bardzo mi się podoba,chciałabym wiedzieć.
-
Ja przed ciaza nie mialam zadnych problemow i wszystko wskazuja na to ze po porodzie rowniez bd dobrze,tak przynajmniej mowi moja endo- mam taka nadzieje

Mi TSH w 7 tyg ciazy wyszlo 3,86 i moja gin kazala isc do endo. Nastepne badanie to juz bylo 1,94 potem 1,96 a teraz 0,5 -
3W1 WÓZEK BABY MERC ZIPY-Qlimcia wrote:Anastacia ale duże już te Twoje dzieciątko
Madzik najważniejsze, że malutka zdrowa i wszystko w porządku.
Ines jaka to jest firma tego wózka? Mimo, że pewnie nie ma takiego dla bliźniaków bardzo mi się podoba,chciałabym wiedzieć. -
Ewelaa wrote:Ja przed ciaza nie mialam zadnych problemow i wszystko wskazuja na to ze po porodzie rowniez bd dobrze,tak przynajmniej mowi moja endo- mam taka nadzieje

Mi TSH w 7 tyg ciazy wyszlo 3,86 i moja gin kazala isc do endo. Nastepne badanie to juz bylo 1,94 potem 1,96 a teraz 0,5
no to co innego
Ja jak zaczynałam starania o dziecko (6 lat temu) to TSH wyszło mi 16,000 !!!
Dlatego zaczynałam od Euthyroxu 75.
I przy tak wysokim TSH nie zajdzie się w ciążę...a jak się zajdzie (zadarzy sie cud) to i tak nie utrzyma sie dzieciątka.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
Ja w 2013 roku zaszłam w ciążę za pierwszym razem przy wyniku ponad 16,000. Ale niestety w 9tc okazało się, ze serduszko nie bije. Od tego czasu leczę się na Hashimoto i niedoczynność. Teraz też mam dawkę 137 a po ciąży mam przejsc na 112.MisiaMonisia wrote:no to co innego

Ja jak zaczynałam starania o dziecko (6 lat temu) to TSH wyszło mi 16,000 !!!
Dlatego zaczynałam od Euthyroxu 75.
I przy tak wysokim TSH nie zajdzie się w ciążę...a jak się zajdzie (zadarzy sie cud) to i tak nie utrzyma sie dzieciątka.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA 
28.02.2015r.
MICHAŚ 
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Madzik najważniejsze że z maleństwem wszystko dobrze
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA 
28.02.2015r.
MICHAŚ 
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
aaa zapomniałam wam napisać jaki dramat w nocy przeżyłam, poszlismy spac o 22, a po 23 pobiegłam do łazienki bo palce mi spuchły i nie umialam ich zgiąć, mało tego, miałąm jeszcze obrączke! wziełam mydlo i próbowałam ją ściągnąć, ogromny ból, a ona tylko o 2mm sie ruszyła, cisłam, cisłam i czułam jak mi zaczyna palec dretwiec wiec przestałąm, polożylam sie do łóżka i zaczelam ruszac palcami...tak sie wystraszyłam że masakra, w dodatku przypomniał mi sie filmik ktory kiedys widziałam, o facecie co przy ołtarzu nie wchdoziła mu obrączka na palec ale jakos udało sie ja wcisnąć, po czym na weselu po kilku godzinach zrobil mu sie fioletowy palec i trzeba bylo jechac na pogotowie przecinac obrączke! ruszalam palcami pol nocy i czekalam do rana, troche opuchlizna zeszla, nakremowalam tlustym kremem i mocno krecilam, byl ociezk oale w koncu sie udalo, juz do porodu nie zaloze obrączki, no way...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 13:22