Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Konwalianka ja sama nie wiem co bym zrobiła na twoim miejacy czy robiła bym to crp. Mi lekarz przez całą ciążę nie zlecił tego badania ale może dlatego że nie miałam stanu zapalnego żadnego niewiem. E teraz jak dziewczyny przez to zaczęły rodzic to ja też zastanawiam się czy nie zrobić. Bo może jakiś tam stan zapalny jednak mam.a kiedy masz wizytę u gin ??? -
nick nieaktualny
-
Moja endokrynolog zrobiłaby wszystko żeby podnieść Ci to TSH. Bo jest za niskie....Ewelaa wrote:To ja mam teraz TSH 0,5 i moja endokrynolog powiedziala ze stwarza idealne warunki do rozwoju dziecka.
Ja mam 2,100 i to podobno jest idealny wynik.
W szpitalu widzieli mój wynik i potwierdzili że jest bardzo dobry.
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
Rubi bierzesz Euthyrox? Jaką dawkę?Rubi wrote:Anastacia powodzenia...
Kasha, ale z tym tsh to mnie zabiłaś...to ja tu walczę o 1,5 a Tobie mówią, że 2,1 trzeba mieć przynajmniej?! nie wiem już o co chodzi...mi spadło na 2,5 i moja endo powiedziała, że już jest nieźle i żeby dlaej brać tą samą dawkę lekuNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
CRP to badanie wykonywane z krwi. Celem jest określenie stężenia białka. Podwyższone CRP świadczy o stanie zapalnym.Scarlett2014 wrote:Ja w ogóle w ciąży nie miałam robionego badania CRP i pojęcia nie mam co to...
Ja pierwszy raz miałam to badanie wykonane teraz w szpitalu. Białko tez wyszło mi w moczu. CRP miałam ponad 48. Takze ewidentnie wskazało na stan zapalny (norma do <5 )Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 11:19
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualny
-
Rybeńka wrote:Kochana w 6tej grupie, bo dopiero nadrobiłam Wasze wieczorne pisanie

Konwalia razem ze mną.
Bardzo się cieszę.
PS. Twój numer już mam zapisany.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 11:19
konwalianka lubi tę wiadomość
-
Hmm tutaj to też nie pomogę. Ja też nie miałam jeszcze tego badania, ale miesiąc temu wyszły mi leukocyty w moczu, kazał zrobić posiew - czysto. I teraz kazał mi zrobić to CRP na następną wizytę. Nie wiem czy to ze względu na te leukocyty czy nie.konwalianka wrote:Dzięki Rybeńko, ale to jedno z nich.. pytalam o to CRP i utrzymujący się u mnie stan zapalny (z ropą) stopy
konwalianka lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA 
28.02.2015r.
MICHAŚ 
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
O jaaa a wiadomo, skąd ten stan zapalny?MisiaMonisia wrote:CRP to badanie wykonywane z krwi. Celem jest określenie stężenia białka. Podwyższone CRP świadczy o stanie zapalnym.
Ja pierwszy raz miałam to badanie wykonane teraz w szpitalu. Białko tez wyszło mi w moczu. CRP miałam ponad 48. Takze ewidentnie wskazało na stan zapalny (norma do <5 )Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA 
28.02.2015r.
MICHAŚ 
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyJa robilam CRP prywatnie w laboratorium bo wiedzialam ze to wazne w ciazy. Mojs gin tez nie zlecala. I dlatego wiem ze mam podwyzszone. Niby niewiele bo mam kolo 8 a norma do 6 ale widac cos sie dzieje. Podejrzewam ze zatoki lub dziasla bo tylko z tym mam klopot teraz. Zobacze na wizycie co powie mi ginka o takim wyniku. Ale obawiam sie ze jej podjscie bedzie takie ze wszystko ok.
-
Rybeńka wrote:O jaaa a wiadomo, skąd ten stan zapalny?
Lekarz mnie zapytał czy czasem nie brałam jakiegoś antybiotyku ostatnio. Powiedziałam że brałam w grudniu po świętach na zapalenie dróg oddechowych.
Także to prawdopodobnie przez to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 11:26
Rybeńka lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
gosiaczek31 wrote:Ja robilam CRP prywatnie w laboratorium bo wiedzialam ze to wazne w ciazy. Mojs gin tez nie zlecala. I dlatego wiem ze mam podwyzszone. Niby niewiele bo mam kolo 8 a norma do 6 ale widac cos sie dzieje. Podejrzewam ze zatoki lub dziasla bo tylko z tym mam klopot teraz. Zobacze na wizycie co powie mi ginka o takim wyniku. Ale obawiam sie ze jej podjscie bedzie takie ze wszystko ok.
Gosiaczek ile płaciłaś za to badanie? Pewnie ok. 15 zł?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
Witam mamuśki.
Pozdrowienia dla Niuni, Kaczamili i dzieciaczków :*
Ja miałam robione crp przed poprzednią wizyta i wyszło mi 1,4mg/l
Wczoraj odebrałam wózek dla małego
i powiem wam jak macie możliwość i miejsce nie zostawiajcie zakupu na ostatnią chwilę. Nowy wózek naprawdę "pachnie
" nowością i musi się wywietrzyć. Na dzień dzisiejszy na pewno bym tam dziecka nie włożyła.
Mam pytanko. Dziecko planujecie cały czas mieć w łóżeczku czy np. w ciągu dnia w wózku w salonie żeby się przyzwyczajało do dźwięków i nie spania tylko w idealnej ciszy a w nocy w łóżeczku żeby też od małego "rozumiało" różnice dnia i nocy?
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
kaczamila, Krokodylica, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:Hej dziewczyny
Konwalianka ja sama nie wiem co bym zrobiła na twoim miejacy czy robiła bym to crp. Mi lekarz przez całą ciążę nie zlecił tego badania ale może dlatego że nie miałam stanu zapalnego żadnego niewiem. E teraz jak dziewczyny przez to zaczęły rodzic to ja też zastanawiam się czy nie zrobić. Bo może jakiś tam stan zapalny jednak mam.a kiedy masz wizytę u gin ???
Ja crp mialam zalecane przy kazdym badaniu moczu i morfologii na moim przypadku mozna zobaczyc ze wcale nie trzeba "czuc" tego zapalenia bo ja sie czulam zdrowa nic mi nie dolegalo.
Jezeli o moje zdanie chodzi to Konwalijka zrob sobie to badanie ono jest nie drogie a moze dostaniesz skierowanie od lekarza jak ten palec u nogi masz taki. Bedziesz spokojniejsza a jak cos wyjdzie to zaczniesz przynajmniej dzialac
konwalianka, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

[/url]