X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecalyscie na hemoroidy?

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea, chyba to niemożliwe żeby 1.5 roczne dziecko nosiło 68, raczej 86 lub 92.
    Mój mały ma 2 lata 7 m-cy nosi 98,104 a nawet 110 zależy jakie są rozmiarówki.

Niunia,a Ty daleko masz do Wawy? Leżysz jeszcze w szpitalu?

Endi, trzymam za Was kciuki, ucałuj córcię :)

Madzik82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie masowalam krocza pierwszym razem, jakos udalo bez naciecia i pekniecia:-) moze i teraz sie uda bez. Szczerze mowiac nie mam czasu na masowanie. Przy dziecku nie zrobie, a wieczorem juz nie mam sil i checi. Wole polozyc sie na spokojnie i poogladac cos w tv. Dzis sie zastawiam kiedy mam sie ogolic na jutrzejsza wizyte:-) wieczorem padne a w dzien nie ma jak:-) najwyzej pojde naturalna:-)

Konwalianka a na czym polega ta metoda mokrych okladow? Nie mam problemow z Azs al warto wiedziec:-)

Emrica dobrze ze mozesz w domku byc a nie w szpitalu mala ma juz calkiem ladna wage. Super

MamaAdasia, noa8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja od 11 robiłam ciasto ale pewnie do wieczora nie spróbuję bo jeszcze galaretkę na wierzch musze dać.

Przed chwila było 2 kurierów jeden za drugim jeden z przewijanie pieluchami i poduszka do karmienia a drugi z bodami i spiochami bo musiałam jednak dokupić na 56 i 62. I dostałam smoczek avent w gratisie
    Jeszcze czekam na dwóch kurierów ale to pewno z tydz jeszcze poczekam z apteki gemini i z literkami 3d z imieniem mojej Hani

gosiaczek31, Pocahontas, loszcz lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmila tak szczerze to mi najlepiej szlo oprozniabie cyckow reka. W nocy jak zasnal przy piciu to z drugiej piersi reka w kilka minut sciagalam 100ml! A z laktatorem jakos mi nie szlo, bolalo mnie okropnie. Mialam elektryczny! Dalam go kolezance a ta byla nim zachwycona. Wiec nie wiem od czego to zalezy

Potwierdzam za MamaAdasia ze nasivin jest super. Ale dawalam tylko przed spaniem bo nie chcialam naduzywac!
    Ale od kiedy wypisalam Matiego z zajec w zlobku i przestalam chodzic na kulki w ogole nie choruje. A mielismy niezly chorobowy maraton

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie ale Was nie nadrobie. Tak z grubsza to trzymam kciuki za Was i ciesze się, że wizyty udane. Życzę tez dużo sił tym mamusiom, które mają problemy. Wszystko będzie dobrze!:-)
    Kaczamila gratuluję laktacji. U mnie też dzisiaj przełom bo wreszcie udało mi się ściągnąć coś ok 20ml tyle,że ja laktatorem elektrycznym Tommee Tippee. Okazał się dużo.lepszy od ręcznego avanta..

Moja Malutka pierwszy raz jadła dzisiaj pięknie z butli a na kangurowaniu ku zdziwieni pani rehabilitantki sama zaczęła szukać cyca i coś tam pocmokała :-) Także jestem przeszczesliwa ponieważ jutro,najpóźniej w piątek juz się pozegnamy z inkubatorem :-)

Jest Malutka ale cudowna i panie mówią, że mega ruchliwa :-)
    Dziękuję Wam za kciuki i pozytywne słowa. Jak juz pisałam -jesteście niezastąpione :-*

gosiaczek31, Madzik82, ines31, slodka100, czekaja, Ewelaa, Emartea, MisiaMonisia, bella82, kasss, ewka1990, MamaAdasia, SunSun, Emca, kaczamila, Krokodylica, Sarah88, Zosia_Tosia, Pocahontas, jasmin, Tess, loszcz, Rybeńka lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia do Wawy mam ok.80km. Jeszcze leżę ale jak chce to jutro mogę wyjść. Zastanawiam się czy zostać i być blisko małej czy nie pocieszać kilka dni w Wawie u koleżanki. Ale to jutro podejmę decyzję.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila no to gratki ze laktacja jakos sie rozkreca:-) tez zycze ci zebys jak najszybciej mogla malego przystawic do piersi bo on najlepeij wyciagnie tyle ile potrzebuje:-)
    A laktator avent tez mam reczny i bylam zadowolna z niego.

MamaAdasia mam nasivin i wczoraj rzeczywiscie pomogl chyba bo udalo sie zasnac malej i do rana juz spala spokojnie. Depulol tez mam ale Ola miala po nim krostki na piersiach. Wiec moge jedynie czyms skropic koszulke. Wiec kilka kropli amolu dalam i czulam cala noc:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się dziewczyny ze laktacja się rozkręca. Super niunia ze twoja malutka taka silna ze juz z inkubatora wyjdzie

Niunia i kaczamila Naprawdę ciesze się z dobrych wiadomości od was :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia super wiesci! Oby tak dalej

MamaAdasia, Niunia86 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Adasia, nie byłam u lekarza, bo nic mi nie powie.. mam przepisane leki od alergologa na wypadek infekcji i podaję wg. niego.. mam nadzieję, że nie rozwinie się to w nic gorszego niż grypa, bo póki co to klasyczna grypa: temp, katar, kaszel + u nas od kilku dni ogromny odczyn na nogach..

metoda mokrych opatrunków polega na stosowaniu bandaży wiskozowych lub specjalistycznej odzieży.. dziecko myjesz max 10min emolientami, smarujesz odpowiednią maścią, w krytycznych momentach np. sterydem, na to zakładasz jedną warstwę mokrej odzieży, bandażu... na to kolejną suchą warstwę odzieży lub bandażu i na to piżamę.. chodzi o to że wszelkie emolienty lepiej się wchłaniają przy dużej wilgotności, do tego dziecko się nie drapie, nie roznosi egzemy na całe ciało.. ja z emolientów mogę polecić serię mediderm, jest niedroga a bardzo wydajna..u nas już teraz cała rodzina tego używa.. po tej metodzie są mega spektakularne efekty, podobno.. bo ja dopiero zaczynam z nim przygodę.. ale w necie można znaleźć na jej temat sporo informacji..

Niunia, bardzo sie cieszę.. teraz będzie już tylko lepiej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:32

Niunia86, loszcz lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ale dobre wiadomosci przynosisz. Az sie milo czyta. Dziewczynki sa silne i to widac na przykladzie Lenki jak sobie super radzi.

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia super ciesze sie razem z toba ;)

Dziewczyny powiedzcie mi czy miałyście takie bóle piersi? a moze bardziej pod piersiami???????
    normalnie wczoraj wieczorem jakas masakra a teraz znowu zaczyna mi to doskwierac a obwod w staniku juz poluznilam i na chwile byla ulga i znowu :/ ech meczace to jest mega
    pomozcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:35

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    ojej Endi...trzymaj się dzielnie..a ile ma Twoja córccia?
    Olcia ma ponad 3 latka. Dużo rozumie choć brak mamy nie jest dla niej łatwy tak jak dla mnie.
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Zawsze się przydaje.
    Dziś jest taki leniwy dzień. Ciągle śpię:) junior się kręci więc chyba mu dobrze w brzuszku.w piątek mam kolejne usg i zobaczymy jak szyjka się prezentuje i na jakim poziomie są wody plodowe.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia super wieści co dzień czekam na relacje co u Ciebie i Kaczamili;)
    Justyśka wpadła bym na to ciacho jak by sie dało ochote narobiłaś;)
    dziewczyny powiedzcie mi bo juz sama nie wiem wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch tak jak na @ ale taki delikatny a później miałam takie kłucie w dole brzucha trwało chwile i tak promieniowało i za godz to samo czy to sa te skurcze?
    dziś juz tego nie ma choć odczuwam kłucia w pochwie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyny co polecalyscie na hemoroidy?

ja hemorojdy smaruje mascia posterisan

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss to mogą być skorcze. Wczoraj nam o tym mówiła położna ze to te przygotowujące i żeby nie panikować jeśli pojawiają się zadko. Dopiero jeśli zaczną się w jednakowych odstępach kilka razy w ciągu godz. I jeszcze mówiła ze jedne dziewczyny mają takie jak ty opisujesz a inne wogóle ich nie odczuwają. Dawaj na ciacho jakbyśmy bliżej mieszkały to bym wszystkie poczęstowala.

Ale ta moja malutka w brzuchu się rozpycha teraz to wydaje mi się ze całkiem poprzecznie leży bo jak się wyciąga to ciągnie mnie i jeden i drugi bok

Ciekawe co z sunsun bo się jakoś długo nie odzywa

noa8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia super że mała taka silna i że tak świetnie sobie radzi

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, własnie tak myślałam że Ty pod Radomiem mieszkasz :)
    No to super, że mała jje, niech rośnie maleńka!

Konwalianka, no oby jak najszybciej poczuł się lepiej mały, biedak meczy się..

Endi, to Twoja córcia jest starsza od mojego, napewno rozumie wiele, ale jednak mama to zawsze mama. Mój syn jest strasznie za mną, szczególnie teraz jak cały czas spędzamy razem...

Dzisiaj poprzeglądałam rzeczy na 56 te do szpitala, i w ogóle nic już nie kupuję, mam ich mnóstwo, a w Lidlu też narazie ciuszków nie biorę, raczej jak już urodzę, ale są świetne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:23

Niunia86, noa8 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Dzisiaj poprzeglądałam rzeczy na 56 te do szpitala, i w ogóle nic już nie kupuję, mam ich mnóstwo, a w Lidlu też narazie ciuszków nie biorę, raczej jak już urodzę, ale są świetne.

Ja ubranek na 56 mam malutko i na 62 to tylko to co sama kupiłam. Wiec może coś jeszcze do kupie. Za to to co ostatnio dostałam na 68 i 74 to przebija wszystko 2 dzieci można ubrać w to i by się chyba nie znosilo.

‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ