Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się dziewczyny, strasznie dawno nie pisałam bo mialam zawrót głowy z remontem, renamentem w pracy itp a dzisiaj leze w szpitalu. Trafiłam rano z bólami podbrzusza i krzyży. Na szczęście udało się wszystko powstrzymać, dostaje sterydy na rozwiniecie plucek u małego i wyszedl jeszcze jakiś zastój w nerce
-
Mmarina, trzymaj się jak najdłużej w dwupaku!
Justyśka, to dobrze nie przesadzaj z tym 56 i 62, napewno coś Ci jeszcze goście doniosą, a mała szybko z nich wyrośnie.Justyska89, Mmarina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, co do masażu krocza - ja zaczęłam masować od 36 tyg. i masaż był tak skuteczny, że w ciągu kilku dni szyjka mi się skróciła z 5,54 do 2,38 i rozpulchniła, że moja ginekolog się przestraszyła i wysłała mnie na IP. I potem zabroniła mi grzebania tam do skończonego 37 tc co najmniej.
Więc chyba za wcześnie nie ma co zaczynaćMamaAdasia, bella82, noa8, noa8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
slodka100 wrote:Niunia super ciesze sie razem z toba
Dziewczyny powiedzcie mi czy miałyście takie bóle piersi? a moze bardziej pod piersiami???????
normalnie wczoraj wieczorem jakas masakra a teraz znowu zaczyna mi to doskwierac a obwod w staniku juz poluznilam i na chwile byla ulga i znowuech meczace to jest mega
pomozcie
Niestety mam dokładnie to samo, nawet zdjęcie stanika nie zawsze pomaga. -
Gosiak wrote:Dziewczyny, co do masażu krocza - ja zaczęłam masować od 36 tyg. i masaż był tak skuteczny, że w ciągu kilku dni szyjka mi się skróciła z 5,54 do 2,38 i rozpulchniła, że moja ginekolog się przestraszyła i wysłała mnie na IP. I potem zabroniła mi grzebania tam do skończonego 37 tc co najmniej.
Więc chyba za wcześnie nie ma co zaczynaćmoze faktycznie poczekam do tego skonczonego 37tc hmmm zobacze jeszcze
-
nick nieaktualnyMmarina wrote:Witam się dziewczyny, strasznie dawno nie pisałam bo mialam zawrót głowy z remontem, renamentem w pracy itp a dzisiaj leze w szpitalu. Trafiłam rano z bólami podbrzusza i krzyży. Na szczęście udało się wszystko powstrzymać, dostaje sterydy na rozwiniecie plucek u małego i wyszedl jeszcze jakiś zastój w nerce
Trzymam kciuki!
Jesteś na Ujastku? jak się Tobą zajmują? -
heyka
ja dziś w świetnym humorzebyłam na wizycie i UWAGA!! dostałam już zielone światło że mogę rodzić
)
już się gin ze mną pożegnał że już się nie umawiamy na wizyte bo następna wizyta będzie już na porodówce)
z małym wszystko super :*
powiedział że przez to że dostał mały sterydy już raczej nie ma zagrożenia że sobie nie poradzi z oddychaniem czy cuś a pozatym to JUŻ skończony 36 tydzień
mówił że ciąża donoszona jest jakby zależna od wagi dziecka , żeby było więcej niż 2.5 kg...
mój skarbuś ma 2800g i nawet powiedział że jeśli chce urodzić szybciej to żebym masowała sutki pod gorącym prysznicem...
ja jednak jeszcze mam nadzieje że ze 2 tygodnie poczeka aż przekroczy 3 kg i skończymy remont w domkuwiec kontynuuje leżący tryb
ale mAM ten KOMFORT PSYCHICZNY że bez obaw mogę już rodzić
sory że tak tylko o sobie pisze ale jestem szczęśliwa z przebiegu dzisiejszej wizyty)
AA i mówi ze jak do terminu nie urodze to mam przyjść do niego ale tylko po l4 ale powiedział że główka zeszła w dół i raczej mam nie liczyć na to że przenosze czy choćby dotrwam do terminu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:48
Scarlett2014, Sarah88, gosiaczek31, Madzik82, bella82, kaczamila, Anastacia33, Ewelaa, kasss, noa8, Niunia86, czekaja, MamaAdasia, Krokodylica, Pocahontas, Emca, Emartea, anet525, loszcz, gabi30, Rybeńka, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
czekaja wrote:Dziewczyny masujecie krocze?? w kalendarzu belly napisane jest od 34tc zeby rozpoczac masaż krocza i chciałam zapytac czy robiecie?
a mamusie ktore juz rodziły i wykonywały masaz przed pierwszym porodem czy był skuteczny??czekaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziutek to super wiesci, spokojnie teraz czekaj na rozwoj sytuacji. Moze nie ma co przyspieszac niech dzidzius sam zdecyduje kiedy chce wyjsc tak chyba lepiej dla dziecka, zdarzy sie przygotowac:-)
Wazne ze wszystko dobrzemadziutek 23 lubi tę wiadomość
-
Wow Madziutek zazdrszcze!!!
no i gratuluje.
Ja mam juz termin cc jezeli nic nie wydarzy sie wczesniej. 27 luty czyli dwa dni przed terminem. Ale wolalabym ciecie po rozpoczeciu akcji... jezu dziewczyny zaraz sie zacznie!!!! Jedna za druga polecimymadziutek 23, gosiaczek31, czekaja, MamaAdasia, Emca, Emartea, anet525, loszcz lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyMadziutek suuuuper wiesci:) u nas synek do konca tyg bedzie w inkubatorku a pozniej go beda wyciagac i powoli przyswajac do zycia poza inkubatorem wiec z dwa tyg jeszcze posiedzimy- moze sie spotkamy:)
madziutek 23, Madzik82, Ewelaa, Emartea, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziutek nie bedziemy nadazac z czytaniem wpisow o narodzinach;) lepiej wtedy siedziec non stop na forum bo jak ktos zrobi przerwe pol dnia to pozniej sie moze zdziwic ze tyle juz rozpakowanych dziewczyn;)
madziutek 23, Madzik82, Ewelaa, Krokodylica, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy ja dobrze mysle ze masaz krocza to masowanie kciukien wejscia do pochwy? Tak zeby uelastycznic taki przedsionek tam gdzie sie nacina?
Nie robilam wiec dokadnie nie wiem ale po przeczytaniu postu gosiaka nie wiem czy nie mylimy z masazem szyjki? Bo od masowania krocza chyba do szyjki daleko. Chyba ze jest jakas zaleznosc. Ni znam sie az tak:-)
Bo szyjke tez sie masuje ale to juz przy porodzie raczej zeby zmiekla i poszlo skrocenie i rozwarcie. Lekarz albo polozna czesto robia zeby przyspieszyc akcje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 17:15
Dorka1979 lubi tę wiadomość