X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bella.

Rybenka trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze.
    Ja chyba tez powtorze crp i morfo jeszcze choc moja gin mowila ze nic wiecej juz nie musze robic bo wszystko mam. Ale ostatnie wyniki sprzed miesiaca wiec dawno. I do porodu jeszcze troche.

A propos wynikow badan, jakie potrzebne do porodu? Hmm jakos mam wrazenie ze czegos nie mam. Na toxo robilam tez tylko raz na poczatku ciazy i gin mowi ze wiecej nie trzeba. Przeciwciala mialam 2 razy badane a mamy z mezem niezgodnosc. Wr, hiv, zoltaczka mam z grudnia. Mocz stwierdzila ze ostnio bylo tak super ze nie ma potrzeby. Cytologie to robilam w lipcu i tez wg gin nie ma wiecej potrzeby. Mam wrazenie ze nie zleca mi wszystkiego nawet z listy na dany miesiac.

Rybeńka lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass, Rybenka trzymam kciuki za was &&&

Anet co tam u Ciebie?

Ja się nie odzywałam bo mam gościa (kuzyn z polski przyleciał) i mieliśmy trochę zwiedzania. Podczytuje was codziennie :-)

noa8, Rybeńka lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka gratuluję nowego tygodnia , w takim razie termin wskoczył Ci taki jak ja czyli na 21ego..

Kurcze ja ani razu nie mialam podanej długości szyjki , Dr zawsze twierdzi , że jest ok ;-)

Ale dzisiaj senny dzień...
    Wiecie , że idą mrozy?

Justyska89 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska, a moze te nasze dziewuszki klocuszki maja dluuuugie, zgrabne nogi i stad ta wyzsza waga ;)

gosiaczek31, Justyska89 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska spoko waga chyba ok:-) mala zdrowa i to najwazniejsze. A na skracanie szyjki masz jeszcze duzo czasu:-) ja do samego porodu mialam dluga i twarda, ledwie zmiekczona byla na ujsciu bo w dniu jak rodzilam przepuszczala tylko opuszke palca. Nawet dostalam globulki dopochwowo i do odbytu na zmiekczenie. I to bylo dokladnie w terminie porodu. Takze bez nerwow. Nie kazdej z nas musi sie juz szykowac na narodziny organizm. Kazda ma swoj czas:-)

Justyska89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska gratulacje udanej wizyty!

Rybeńka trzymaj się i daj znać jak tam

Gosiaczek ja miałam zrobić między 33 a 37 tygodniem: morfologie, mocz, biocenoze pochwy, posiew na paciorkowce i badanie antygenu plus HIV i kiłe. Potem po 37 tygodniu mam jeszcze powtórz morfologie i mocz.
    Na liście badań do szpitala mam: mocz, morfologia, cukier, OWA , HBs i GBs.
    Muszę dopytać o co dokładnie chodzi z tym badaniem cukru do szpitala.

gosiaczek31, Justyska89, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Anastacia wcisnelam "Lubie" przez przypadek . przepraszam
    Spoko

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie prywatnie dla swietego spokoju zrobie mocz i morfo. No i moze cytologie. Wkurzona jestem ze mi juz nic nie zlecila. Cale szczescie bede miala jeszcze wizyte prywatna pod koniec lutego to moze ten lekarz sprawdzi wyniki i powie czy cos jeszcze potrzebuje do porodu.

A z innej beczki uzywalyscie moze recznikow takich szybkoschnacych z mikrofibry cieniutkich. Takie na treningi wyjazdy, basen itp. bo beda w lidlu i zastanawiam sie czy nie kupic wlasnie do szpitala zeby malo miejsca zajmowalo. Ale nie wiem jak sie sprawdzaja i czy dobrze chlona wode.

Noa o mrozach nie slyszalam:-) ale nie cieszy mnie to za bardzo, wole pogode taka jaka jest:-) nie lubie zimy. I nie moge sie doczekac wisony

• ines31 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki.
    Kass, Rybeńka trzymam kciuki :* . Rybeńka takiego lekarza tylko pozazdrościć. Jakby każdy lekarz tak podchodził do swojego zawodu duuuuuuużo lepiej na świecie by było.
    Justyśka gratuluje nowego tygodnia.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty (jeżeli są , kurde nie pamiętam :( Mój mózg coś ostatnio ma problemy :( )
    Ostatnio jestem strasznie zmęczona, spałabym 24/h, wszystkie kości,stawy mnie bolą, wczoraj mi spuchły dziąsła. No normalnie już się sypię ;(
    Ciekawe jak tam "nasze" pierwsze dzieciaczki się miewają?
    Miłego dnia życzę wszystkim.

Justyska89, Rybeńka lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny..

Scarlett gratuluje ;) jazdy samochodem też...ja się niedawno złapałam na tym, że już nie mogę prowadzić bo nie dałam rady się wychylić na podporządkowanej żeby zobaczyć czy nic nie jedzie...;/ więc odpuściłam..

mnie strasznie puchną palce u dłoni;/ nie mogę sobie z tym poradzić...;/ na szczęście stopy na razie są grzeczne, ale te palce okropne...

wczoraj przeżyliśmy księdza...:P zapytałam przy okazji o te nauki czy tam spotkania przed chrzcinami (chyba Madzik o tym pisała) i u nas na szczęście nic takiego nie ma...ufff..

dobrze, że Kass jeszcze nie rodzi...i dobrze, że pojechała do szpitala z ciśnieniem nie ma żartów i często lekarze podejmują co do porodu spontaniczne decyzje więc lepiej żeby tam leżała..

Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do porodu zastało mi 30 dni. O matusiu, pomału strach zagląda mi w oczy :/

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenka powodzenia dawaj znac.

Scarlett to troche tak na oko. odmierzam jedynie wage kaszy wiec tak:

50gramow kaszy jaglanej zalewam mlekiem (ale woda tez mozna) tak troche powyzej poziomu kaszy i gotuje na bardzop malm ogniu bez mieszania okolo 15 minut.

ugtowana kasze blenduje z bananem, kilkoma mrozonymi badz świeżymi truskawkami lub malinami i 2 3 daktylami:) na wierzch posypalam jeszcze kilkoma orzechami wloskimi:)

Scarlett2014, gosiaczek31, Rybeńka lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa gosiaczek cytologie też robiłam jakoś w lipcu i lekarz też nie kazał mi jej powtarzać. Podobno raz w ciąży wystarczy zrobić. Swoją drogą wyszło mi trochę podniesionych i zaniżonych wskaźników w morfologii a mocz idealny. Mam dobre żelazo więc chyba nie będę tego sprawdzać nigdzie przed wizytą. Nie szczególnie się na tym znam ale wydaje mi się że takie odchylenia jakie mam mogą być wynikiem ciąży albo przeziębienia.

Ja miałam kiedyś ręcznik z mikrofibry ale był taki sobie. Może to kwestia firmy. W każdym razie nie byłam zadowolona - słabo wciągał wodę.

Czekaja czyli robisz to co ja tylko na koniec używasz blendera :) dzięki :)

Rubi a pijesz dużo wody? Może to Ci pomoże na te palce? U mnie palce i stpy są ok ale biust... jak wymiona. Dosłownie. A siary czy mleka zero. Masakra. Zupełnie mi się to niepodoba. Na szczęście rozstępów póki co nie widzę.

No kurcze prowadzę samochód bo dobrze się czuje. Dużo ludzi się dziwi ale wychodzę z założenia że jeśli nic się nie dzieje to jest ok. Zwłaszcza że ułatwia mi to życie przy porannych wizytach jak mąż pracuje.

Ines polubiłam za 30 dni a nie strach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:12

• Rubi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet no pewnie, jeśli dajesz radę to czemu nie :P ja po prostu ostatnio jechałam z mężem i gdyby go nie było to musiałabym wyjechać na przysłowiową pałę bo widziałam czy coś jedzie czy nie a brzuch uniemożliwił mi wychylenie się;/ i to był dla mnie znak że za jazdę samochodem podziękuje :P

wody piję ponad litr i resztę to jakieś 2 szkl. herbaty i szklanka soku pomidorowego..może faktycznie za mało...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Scarlet no pewnie, jeśli dajesz radę to czemu nie :P ja po prostu ostatnio jechałam z mężem i gdyby go nie było to musiałabym wyjechać na przysłowiową pałę bo widziałam czy coś jedzie czy nie a brzuch uniemożliwił mi wychylenie się;/ i to był dla mnie znak że za jazdę samochodem podziękuje :P

wody piję ponad litr i resztę to jakieś 2 szkl. herbaty i szklanka soku pomidorowego..może faktycznie za mało...
    Ja piję ok.2 litry wody i też mam problem z palcami u rąk. Szczególnie rano mam takie jakby zdrętwiałe i muszę je delikatnie rozruszać. Mnie martwią piersi tzn. nie bolą, nie leci siara i boję się że nie będę miała mleka :( Nie wiem czy to normalne że objawów jakichkolwiek brak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:22

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka to czekamy na wieści. I od Kass też.

Ja byłam zadowolona z ręcznika z mijrofibry. Ładnie wchłaniał i schnął, ale wypróbowałam tylko w warunkach plażowych. Nie wiem jak długo będzie schnął w domu czy szpitalu. Ja też jeszcze prowadze auto. Nie wyobrażam sobie inaczej poruszać się po mieście.
    Ku mojemu zaskoczeniu chodzę nadal w kurtce zimowej, w którą nosiłam przez dwa ostatnie sezony. Co prawda już luzu nie mam, ale jeszcze miesiąc chyba wytrzyma.
    Spadam na zakupy. Miłego dnia dziewczyny.

gosiaczek31, Rybeńka lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ja z piersiami mam tak samo. Nic się. Nie dzieje. Ale podobno wcale nie musi przed porodem. Potem działa oksytocyna i dziecko pobudza produkcję prolaktyny. Tak więc tym się nie martw. Jeżeli dzidzia będzie umiała i chciala ssać to będziesz w stanie karmić.

ines31 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    wczoraj mi spuchły dziąsła. .

Ines na problemy z dzisalam polecam Eludril plyn, jest niezastapiony :-)

• czekaja Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Ines na problemy z dzisalam polecam Eludril plyn, jest niezastapiony :-)

mi dentystka zakazala uzywania tego w ciazy:) ale pewnie jak ze wszystkim kazdy lekarz ma inne zdanie:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... mam od rana rozciagliwy sluz z cieniutkimi nitkami krwi. takie rozowe. Boje sie ze cos sie dzieje :( na szczescie nic mnie nie boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:53

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ