X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Mnie pobolewa podbrzusze właśnie wieczorem i w nocy. Szyjka tez mnie nieźle kluje. Na szczęście idę juz jutro na wizytę i zobaczymy co "tam" się dzieje.
    Ja mam donoszoną w niedzielę :)

To daj znać po wizycie ;-) nie wspomniałam mnie też kłuje w ciągi dnia.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, powodzenia na wizytach. Mnie od ok miesiąca miesiaczkowo pobolewa brzuch przy napinaniu się, ale nie piszą się przy tym skurcze pod ktg- bylam z tym 1 stycznia na IP. Pobolewanie się utrzymuje, ale mam szyjkę kontrolowana w badaniu usg i nic się teraz nie dzieje złego... Ale nieprzyjemne to jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tens można sobie wypożyczyć i pojechać do każdego szpitala ze swoim. Pożyczają na 4 tyg - 2 tyg. Przed terminem i 2 tyg. Po.
    Koszt to ok. 150zl, ja pożyczyłam i jadę na IP ze swoim.
    http://www.mamarodzibezbolu.pl/przeciwbolowe-stymulatory-porodowe
    Własnie sobie zamówiłam, a skąd wiesz o tym urządzeniu? Jakieś opinie? ciekawe czy maja lekarka zna to urządzenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urzadzenie Tens to ja mam w domu ale nie wiem czy ma tą opcję przeciwbólową, mój Tens jest stymulatorem ćwiczenia mięśni

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 36 tygodniu ciąży (35 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 9
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 33 tydzień
    Data porodu:13 marca 2015 (pozostało 35 dni)

No dobra. To już naprawdę blisko :-)

MamaAdasia, Ewelaa, SunSun, flores, noa8, bella82, gosiaczek31, Rybeńka, loszcz, Emartea, ines31, Emrica, madziutek 23, Krokodylica, gabi30, kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że Kass jeszcze czeka z porodem :) Justyska jak coś jeszcze będziesz wiedziała daj proszę znać.

O Tens słyszałam dobre opinie i wiem, że w szpitalu gdzie chce rodzić jest ale jakoś szczególnie się na niego nie nastawiam. Bardziej wierzę w znieczulenie farmakologiczne. Mimo mojego wykształcenia jestem raczej nieufna wobec niefarmakologicznych metod zmniejszania bólu etc. :) co zresztą zawsze mi wypominano :)

Rybińka może spróbuj zjeść batonika przed dzisiejszym KTG? :) na moje dziecko czekolada działa jak najlepszy budzik ;)

Konwalianka jak ja nie śpię a słyszę że mój mąż chrapie to zawsze mnie to wkurza :) jak byłam młodsza i bardziej jędzowata to nawet zdarzyło mi się go walnąć gdzieś w boku :)

Z dobrych wiadomości - nadal kaszle jakbym miała gruźlicę ale jest dużo lepiej. I Junior chyba też to odczuwa bo od wczorajszego wieczoru zrobił się bardziej energiczny :) w nagrodę kupię mu dziś wanienke :)

Miłego dnia :) Powodzenia na wizytach i badaniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 08:41

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Scarlett!

Kiedy to zleciało! Szok !

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w nowym tygodniu, do porodu zostało 28 dni :)
    Równy miesiąc do terminu, oby mały chciał wtedy wyjść.

Kasss, trzymam kciuki!

Konwalianka, dawaj znać co u Ciebie. Moze jeszcze do 37 tyg doczekasz ;)

U mnie nic nie leci z piersi, tak samo jak z małym.

Muszę go ogarnąć i iść z nim na spacer, bo robi w domu małą rozpierduchę :>

Scarlett2014, czekaja, noa8, loszcz, Madzik82, madziutek 23 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! Wpisałam do kalendarza wszystkie wizyty u lekarzy, badania etc. które powinnam wykonać w lutym. I wiecie ile tego jest? Nawet gdyby lekarz nadal pozwolił mi chodzić do biura to nie wiem kiedy bym to robiła :) muszę iść do okulisty, dwa razy do ginekologa, na KTG, biocenoze pochwy i badanie na paciorkowce. Prawie wszystko w godzinach przedpołudniowych bo przecież w 9 miesiącu na pewno mam czas rano :) dobrze że cały czas sama prowadzę samochód :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 09:07

• czekaja Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

kass trzymaj sie!! i dawaj znac:)

Scarlett super ze jest lepiej i naprawde duzo tego przed Toba:) moje dziecko ja jest energinczne blagam zeby sie uspokoilo bo to az boli:)

mi z badan zostala tylko morfologia przed samym terminem porodu juz i pewnie ktg. wszystko inne juz porobilam:)

zjadlam dzis pyszne sniadanie pudding z kaszy jaglad=nej malin banana i daktyli:) pychota:)

mi tez juz rowny miesiac zostal do porodu aaaa!!!:)

ostatnio znowu kawa mi nie smakuje za to nalogowo pije herbate z cytryna:)

co do znieczulenia mam nadzieje ze urodze naturalnie i uda mi sie nie skorzystac z zzo ale gazu nie odmowie:)

milego dnia:)

Scarlett2014, MamaAdasia, bella82, loszcz, Emartea lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja lubię kaszę jaglaną! Jak zrobić ten pudding ? Z wodą czy mlekiem? Ja zwykle po prostu gotuje kaszę z odrobiną masła, miodu i suszonych owoców typu daktyle lub morele. Całość posypuje płatkami migdałów :)

czekaja lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski,

Kass trzymaj sie :-)

Czekaja ja tez poprosze o przepis :-) ja natomiast wczoraj wieczorem robilam placuszki z kaszy mannej i byly pyszne :-)

ja dzis raczej w domku siedze bo czekam na kuriera z zamowieniem z gemini :-) bardzo szybko sie uwineli bo w poniedzialek zlozylam zamowienie :-)

a jutro jedziemy po wozek i fotelik :-)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Własnie sobie zamówiłam, a skąd wiesz o tym urządzeniu? Jakieś opinie? ciekawe czy maja lekarka zna to urządzenie
    Byłam na warsztatach w Mama i ja, bo poleciła mi je koleżanka. Był cały wykład o tym, prezentacja, bardzo fajnie babka opowiadała.
    http://www.mamarodzibezbolu.pl/warsztaty-i-szkolenia.html

Ponoć on działa dwutorowo, blokuje ból (wiadomo, że nie całkowicie), ale jak babeczki w trakcie porodu twierdzą, że nic im nie daje i chcą zdjąć, to zaraz potem chcą założyć znowu, bo widzą różnicę ;)
    Poza tym wyzwala wydzielanie endorfin.
    Ma przełącznik i inny prąd stosuje się między skurczami a inny w trakcie samego skurczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 09:43

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss trzymaj sie tam, dobrze ze jeszcze dzidzius nie chce na swiat.

Dorka jak masz w domu taki "kombajn" dp robienia zabiegow i jest w nim tens to napewno mozesz manualnie ustawic sobie dawki tak zeby mial dzialanie przeciwbolowe. Ja tez pracuje na tensie i ma bardzo wiele zastosowan oprocz stymulacji miesnia. Robi sie tez np na bolesne miesiaczki. Wszystko zalezy o parametrow. Dawki, przerwy, czestotliwosci itp.

Mi zostalo do porodu chyba 30 dni. Zleci. Patrze w kalendarz a to krotki miesiac. Dla mnie bedzie intensywny. Bo mam jeszcze sporo w planach. Sprzatania, meblowania, mlodsza musze wyszykowac na ferie do babci:-) zebym miala przed porodem chwile odpoczynku. Mysle ze pojedzie w ostatnim tygodniu lutgo i wroci jak juz urodze.

Mi mleko nie cieknie ale jakies pojedyncze kropelki sa. Za to coraz czesciej lapia mnie skurcze i boli wlasnoe podbrzusze. Wczesniej czulam sie ok a teraz od kilku dni w nocy mam problem zeby sie obracac na boki tal mnie brzuch ciagnie. Mala aktywna ostatnio ale delikatnie sie rusza. Bez bolesci dla mnie.

Bella podziel sie przepisem na placuszki. Moze dzis swojej coruni zrobie.

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek prosze bardzo :-)

1 szklanka kaszy manny
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    Kasze mannę zalewamy zimnym mlekiem i odstawiamy na 30 minut.Po tym czasie dodajemy cukier i żółtka. Białka ubijamy na sztywno, delikatnie dodajemy do kaszy. Placuszki smażymy z obu stron, bez tłuszczu na nieprzywierającej patelni. Można jeść na zimno lub ciepło, bez niczego lub z dodatkami - z dżemem, posypane cukrem pudrem, z czekoladą ( polecam zrobić "kanapkę" z nutellą :-) )

Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki :-*

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :-)

A ja się właśnie pakuje do szpitala, bo rano zadzwonił mi lekarz, że chce mnie jednak na obserwacje położyć na kilka dni. Bo martwi go moje podwyższone crp, to ktg i inne. Powiedział mi że żałuję że wczoraj nie podjął takiej decyzji i ze nie mógł przeze mnie spać :-P

Proszę o trzymanie kciukow :-)
    Zobaczę czy złapie tam jakiś internet, to jak się coś dowiem to będę tu pisać. A jak nie złapie to do którejs dziewczyny z mojej grupy będę pisać. Buziaki Kochane :-*
    Miłego dnia :-*

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od rana kluje raz z lewej raz z prawej strony. ..normalnie jakby mnie kolka po biegu dopadła

loszcz lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia wcisnelam "Lubie" przez przypadek . przepraszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:19

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i oczywiście mam w sobie chyba małego klocka heh waga 2340 lekarz mówi ze mogłaby mi się zacząć skracać szyjka bo ciagle 4 cm chociaż skrucila mi się o 0.5 cm i niby bardziej teraz mam termin ten pierwszy z OW na 21 marca ale zobaczymy. pierwsze ktg mam 20 lutego

gosiaczek31, noa8, Scarlett2014, Ewelaa, Emartea, MamaAdasia, Rybeńka, kasss lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenka dawaj znac co i jak:-) taki lekarz to naprawde skarb!

Rybeńka lubi tę wiadomość

‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ