Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tygrysek wrote:Mnie pobolewa podbrzusze właśnie wieczorem i w nocy. Szyjka tez mnie nieźle kluje. Na szczęście idę juz jutro na wizytę i zobaczymy co "tam" się dzieje.
Ja mam donoszoną w niedzielę
To daj znać po wizycienie wspomniałam mnie też kłuje w ciągi dnia.
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnyHej, powodzenia na wizytach. Mnie od ok miesiąca miesiaczkowo pobolewa brzuch przy napinaniu się, ale nie piszą się przy tym skurcze pod ktg- bylam z tym 1 stycznia na IP. Pobolewanie się utrzymuje, ale mam szyjkę kontrolowana w badaniu usg i nic się teraz nie dzieje złego... Ale nieprzyjemne to jest
-
nick nieaktualnyGosiak wrote:Tens można sobie wypożyczyć i pojechać do każdego szpitala ze swoim. Pożyczają na 4 tyg - 2 tyg. Przed terminem i 2 tyg. Po.
Koszt to ok. 150zl, ja pożyczyłam i jadę na IP ze swoim.
http://www.mamarodzibezbolu.pl/przeciwbolowe-stymulatory-porodowe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJesteś w 36 tygodniu ciąży (35 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 33 tydzień
Data porodu:13 marca 2015 (pozostało 35 dni)
No dobra. To już naprawdę bliskoMamaAdasia, Ewelaa, SunSun, flores, noa8, bella82, gosiaczek31, Rybeńka, loszcz, Emartea, ines31, Emrica, madziutek 23, Krokodylica, gabi30, kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobrze że Kass jeszcze czeka z porodem
Justyska jak coś jeszcze będziesz wiedziała daj proszę znać.
O Tens słyszałam dobre opinie i wiem, że w szpitalu gdzie chce rodzić jest ale jakoś szczególnie się na niego nie nastawiam. Bardziej wierzę w znieczulenie farmakologiczne. Mimo mojego wykształcenia jestem raczej nieufna wobec niefarmakologicznych metod zmniejszania bólu etc.co zresztą zawsze mi wypominano
Rybińka może spróbuj zjeść batonika przed dzisiejszym KTG?na moje dziecko czekolada działa jak najlepszy budzik
Konwalianka jak ja nie śpię a słyszę że mój mąż chrapie to zawsze mnie to wkurzajak byłam młodsza i bardziej jędzowata to nawet zdarzyło mi się go walnąć gdzieś w boku
Z dobrych wiadomości - nadal kaszle jakbym miała gruźlicę ale jest dużo lepiej. I Junior chyba też to odczuwa bo od wczorajszego wieczoru zrobił się bardziej energicznyw nagrodę kupię mu dziś wanienke
Miłego dniaPowodzenia na wizytach i badaniach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 08:41
madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
Witam i ja w nowym tygodniu, do porodu zostało 28 dni
Równy miesiąc do terminu, oby mały chciał wtedy wyjść.
Kasss, trzymam kciuki!
Konwalianka, dawaj znać co u Ciebie. Moze jeszcze do 37 tyg doczekasz
U mnie nic nie leci z piersi, tak samo jak z małym.
Muszę go ogarnąć i iść z nim na spacer, bo robi w domu małą rozpierduchę :>Scarlett2014, czekaja, noa8, loszcz, Madzik82, madziutek 23 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO rany! Wpisałam do kalendarza wszystkie wizyty u lekarzy, badania etc. które powinnam wykonać w lutym. I wiecie ile tego jest? Nawet gdyby lekarz nadal pozwolił mi chodzić do biura to nie wiem kiedy bym to robiła
muszę iść do okulisty, dwa razy do ginekologa, na KTG, biocenoze pochwy i badanie na paciorkowce. Prawie wszystko w godzinach przedpołudniowych bo przecież w 9 miesiącu na pewno mam czas rano
dobrze że cały czas sama prowadzę samochód
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 09:07
-
Dzien dobry:)
kass trzymaj sie!! i dawaj znac:)
Scarlett super ze jest lepiej i naprawde duzo tego przed Toba:) moje dziecko ja jest energinczne blagam zeby sie uspokoilo bo to az boli:)
mi z badan zostala tylko morfologia przed samym terminem porodu juz i pewnie ktg. wszystko inne juz porobilam:)
zjadlam dzis pyszne sniadanie pudding z kaszy jaglad=nej malin banana i daktyli:) pychota:)
mi tez juz rowny miesiac zostal do porodu aaaa!!!
ostatnio znowu kawa mi nie smakuje za to nalogowo pije herbate z cytryna:)
co do znieczulenia mam nadzieje ze urodze naturalnie i uda mi sie nie skorzystac z zzo ale gazu nie odmowie:)
milego dnia:)
Scarlett2014, MamaAdasia, bella82, loszcz, Emartea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej mamuski,
Kass trzymaj sie
Czekaja ja tez poprosze o przepisja natomiast wczoraj wieczorem robilam placuszki z kaszy mannej i byly pyszne
ja dzis raczej w domku siedze bo czekam na kuriera z zamowieniem z geminibardzo szybko sie uwineli bo w poniedzialek zlozylam zamowienie
a jutro jedziemy po wozek i fotelik -
Dorka1979 wrote:Własnie sobie zamówiłam, a skąd wiesz o tym urządzeniu? Jakieś opinie? ciekawe czy maja lekarka zna to urządzenie
http://www.mamarodzibezbolu.pl/warsztaty-i-szkolenia.html
Ponoć on działa dwutorowo, blokuje ból (wiadomo, że nie całkowicie), ale jak babeczki w trakcie porodu twierdzą, że nic im nie daje i chcą zdjąć, to zaraz potem chcą założyć znowu, bo widzą różnicę
Poza tym wyzwala wydzielanie endorfin.
Ma przełącznik i inny prąd stosuje się między skurczami a inny w trakcie samego skurczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 09:43
-
nick nieaktualnyKasss trzymaj sie tam, dobrze ze jeszcze dzidzius nie chce na swiat.
Dorka jak masz w domu taki "kombajn" dp robienia zabiegow i jest w nim tens to napewno mozesz manualnie ustawic sobie dawki tak zeby mial dzialanie przeciwbolowe. Ja tez pracuje na tensie i ma bardzo wiele zastosowan oprocz stymulacji miesnia. Robi sie tez np na bolesne miesiaczki. Wszystko zalezy o parametrow. Dawki, przerwy, czestotliwosci itp.
Mi zostalo do porodu chyba 30 dni. Zleci. Patrze w kalendarz a to krotki miesiac. Dla mnie bedzie intensywny. Bo mam jeszcze sporo w planach. Sprzatania, meblowania, mlodsza musze wyszykowac na ferie do babci:-) zebym miala przed porodem chwile odpoczynku. Mysle ze pojedzie w ostatnim tygodniu lutgo i wroci jak juz urodze.
Mi mleko nie cieknie ale jakies pojedyncze kropelki sa. Za to coraz czesciej lapia mnie skurcze i boli wlasnoe podbrzusze. Wczesniej czulam sie ok a teraz od kilku dni w nocy mam problem zeby sie obracac na boki tal mnie brzuch ciagnie. Mala aktywna ostatnio ale delikatnie sie rusza. Bez bolesci dla mnie.
Bella podziel sie przepisem na placuszki. Moze dzis swojej coruni zrobie.MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Gosiaczek prosze bardzo
1 szklanka kaszy manny
1 szklanka mleka
2 jajka
2 łyżki cukru
Kasze mannę zalewamy zimnym mlekiem i odstawiamy na 30 minut.Po tym czasie dodajemy cukier i żółtka. Białka ubijamy na sztywno, delikatnie dodajemy do kaszy. Placuszki smażymy z obu stron, bez tłuszczu na nieprzywierającej patelni. Można jeść na zimno lub ciepło, bez niczego lub z dodatkami - z dżemem, posypane cukrem pudrem, z czekoladą ( polecam zrobić "kanapkę" z nutellą)
Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Hej Brzuchatki :-*
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
A ja się właśnie pakuje do szpitala, bo rano zadzwonił mi lekarz, że chce mnie jednak na obserwacje położyć na kilka dni. Bo martwi go moje podwyższone crp, to ktg i inne. Powiedział mi że żałuję że wczoraj nie podjął takiej decyzji i ze nie mógł przeze mnie spać
Proszę o trzymanie kciukow
Zobaczę czy złapie tam jakiś internet, to jak się coś dowiem to będę tu pisać. A jak nie złapie to do którejs dziewczyny z mojej grupy będę pisać. Buziaki Kochane :-*
Miłego dnia :-*MamaAdasia lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyJa po wizycie i oczywiście mam w sobie chyba małego klocka heh waga 2340 lekarz mówi ze mogłaby mi się zacząć skracać szyjka bo ciagle 4 cm chociaż skrucila mi się o 0.5 cm i niby bardziej teraz mam termin ten pierwszy z OW na 21 marca ale zobaczymy. pierwsze ktg mam 20 lutego
gosiaczek31, noa8, Scarlett2014, Ewelaa, Emartea, MamaAdasia, Rybeńka, kasss lubią tę wiadomość