Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kass ja też oczywiście trzymam kciuki, a polubienie miało dodać otuchy.
Ja chyba od 17 tyg. biorę Tardyferon, 1 tabletkę dziennie. Żelazo było minimalnie poniżej normy, ale już w ostatnich badaniach w normie. Gin nie mówił żeby odstawić, więc biorę nadal. -
nick nieaktualnyhej dziewczyny co za dzień dzisiaj zabiegany badania zakupy kosmetyczka szkoła rodzenia nie lubię ostatnio tak
co do maszynki to nie pomyślałabym nanet o tym i w sumie obojętne mi w dni nie zarosne chyba jak małpa wiec przeżyje bez
szampon nie ma opcji żebym nie wzięła teraz w czasie ciąży myje co 3 dni ale to tyło teraz bo przed ciążą to musiałam myć co dwa dni góra nie wytrzymałabym dłużej.
czekam na jakąś wiadomość od kasss żeby wam przekazać chociaż mam nadzieje ze sama się odezwie i okaże się że wszystko jest oki
dzisiaj na SR mówili o pobieraniu komórek macierzystych co o tym myślicie ??? -
nick nieaktualny
-
Kasss trzymamy kciuki i czekamy na wieści!
Ja dziś posprzątałam mieszkanie i teraz ledwo dyszę na kanapie. Od poniedziałku mam donoszoną ciążę, więc w weekend pakuję torbę, ku radości męża. No i muszę się zabrać za pranie dla malucha... ale zawsze mam coś na bieżąco do prania i suszarka wiecznie pełna.
U mnie w szpitalu, w którym chciałam rodzić nie można jeść ani pić podczas porodu. Podłączają kroplówkę nawadniającą i tyle, pewnie tylko można zwilżyć usta. W szpitalu 'awaryjnym' też jest informacja, że nie można jeść, można za to pić.
W ogóle się zastanawiam, bo chciałam uniknąć zzo, jakoś mnie przeraża i w jednym szpitalu mają na każdej sali porodowej gaz znieczulający, a w drugim od stycznia wprowadzili TENS, tylko nie wiem czy nie chwalą się ni na wyrost i jest zawsze dostępny. Muszę się dowiedzieć. -
Noa mnie juz wszystko ciagle boli niestety
na koncowce juz nic mnie nie dziwi.
A ja sie zastanawiam po jaka cholere wypralam dzisiaj posciel dla malej jak nie kupilam w ogole koldry! No pueknie... co ta ciaza robi z moim mozgiemNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Acha! 3 koszule do szpitala starcza na pewno. Ja biore dwie a ridze w szpitalnej.
Chusteczki babydream mi nie przypadly do gustu. Kupilam jedno opakowanie Pampers zielinych (biale strasznie smierdza) a potem przerzuce sie na moje ukochane Fitti z Biedronkinoa8 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Hej Kobietki
udało mi się Was doczytac. Oczywiście już polowy nie pamiętam co miałam napisać.
Niunia i Justi ciesze się bardzo z dobrych wieści o Waszych Niuniach :-*
Anet Chyba Twoja kruszynka się spieszy na ten światnajważniejsze żeby zdrowa była. Widocznie już chce Cie poznać od drugiej strony brzuszka
trzymaj się tam cieplutko.
Kasss trzymam kciuki za Twoje ciśnienie, a Scarlet życzę szybkiego powrotu do zdrówka
co do bazy isofix to my w zeszłym roku zmienialismy oboje auta i tę mają te uchwyty isofix i stwierdziłam, że poszukam używanej. Nie było łatwo, bo fotelik mamy cybex aton 3 i baz używanych na Śląsku znalazłam tylko 3 oferty z czego dwie były jak ceny w sklepie za nowy. A jeden udało nam się odkupić za 250zł. Potem do tej bazy można kupić fotelik na większe dziecko.
Ale 600 zł bym w życiu nie dała!
gratuluję wieści z wizyt
Ja dziś rano miałam ktg, oczywiście mała spala. Potem byliśmy na porodówce, bo dziś były dni otwarte i wszystko się dowiedziałam co chciałam i jestem bardzo zadowolona. A o 20.30 miałam wizytę. No i w sumie to niby ok. Szyjka zamknięta, główka już nisko. Mała waży 2500gram, raczej klocuszkiem nie będzie
Jutro muszę się wstawić do szpitala na ponowne ktg, bo lekarza martwi to, że nie ma zapisu żeby się mała ruszała. Mam tylko nadzieję, że mnie tam nie będą zatrzymywać na dłużej.
Dobrej nocy Wam życzę Brzuchatki :-*
gosiaczek31, Madzik82, kaczamila, madziutek 23 lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Ja kupiłam na wypróbowanie na sobie chusteczek nawilżajcych Jelp. Powiem Wam że nie są chemicznie zapachowe, mają lekki zapach, w dotyku bardzo miłe -delikatne, nie są za suche, ani płynem nie ociekają. Stosowałam na dłonie i są mięciutkie, skóra delikatna.
Pewnie kiepski materiał na testy, ale nie mam żadnej dziecięcej pupci, by przetestować. Ale wydają mi się wg składu najmniej chemiczne.
W carrefour można kupić 20szt za około 3zł. Może i Wam przypadną do gustu?
-
noa8 wrote:dziewczyny boli was czasami lekko podbrzusze? Jak na okres ale tak delikatniej? Bo mnie już któryś wieczór z rzędu, zdaje się że to normalne.
Mnie pobolewa podbrzusze właśnie wieczorem i w nocy. Szyjka tez mnie nieźle kluje. Na szczęście idę juz jutro na wizytę i zobaczymy co "tam" się dzieje.
Ja mam donoszoną w niedzielęNatalka 03.2015
-
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:A do lidla na promocje tez nigdy z samego rana sie nie ustawialam:-) jakos nie miam parcia na cos konkretnego wiec mi nie zalezalo. A jak cos mi sie trafilo pozniej to bralam. Nie lubie mega tlumow i kolejek w zadnym sklepie. Ani tych przy promocjach ani przedswiatecznych i wole isc jak juz ludzie sie obkupia:-) na spokojnie
-
nick nieaktualnya wiec mam wiadomość od kasss nie rodzi jeszcze
ale zostawili ja na oddziale i dają leki na zabicie ciśnienia. miała ktg i narazie nic nie wie jak rano się coś dowie to napisze
Dorka1979, SunSun, MisiaMonisia, noa8, Tygrysek, Scarlett2014, Ewelaa, flores, Madzik82, bella82, jasmin, Rybeńka, loszcz, Emartea, Emrica, ines31, kaczamila, madziutek 23, Krokodylica, gabi30 lubią tę wiadomość
-
Super wieści od kass.
Spać nie mogę.. Mam mdłości, wszystko mnie boli, brzuch, kręgosłup, nawet odbyt.. brzuch się spina.. Mam dość, do tego maz chrapie czym mnie bardzo wkurza.. WrrWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 04:01
-
a ja musiałam wstać się przebrać, bo mi mleczko poleciało z cycusia
pierwszy raz takie coś miałam po 20 tc.....no i teraz
Ewelaa lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
MartaM wrote:W ogóle się zastanawiam, bo chciałam uniknąć zzo, jakoś mnie przeraża i w jednym szpitalu mają na każdej sali porodowej gaz znieczulający, a w drugim od stycznia wprowadzili TENS, tylko nie wiem czy nie chwalą się ni na wyrost i jest zawsze dostępny. Muszę się dowiedzieć.
Koszt to ok. 150zl, ja pożyczyłam i jadę na IP ze swoim.
http://www.mamarodzibezbolu.pl/przeciwbolowe-stymulatory-porodoweWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 07:02
Dorka1979 lubi tę wiadomość