X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu biorę lizaki, wodę.. Nic co na żołądek siadzie, na wypadek CC.. Mąż słodyczy nie je, wiec nie wiem co on będzie jadl..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• czekaja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podobno w szpitalu gdzie ja rodze jest nawet obiad dla rodzacych:) tak dzis uslyszalam na szkoleniu:)

woda doslownie w galonach mamy miec i cos dla meza bo dla rodzacych jest jedzenie:)

w sumie nie pomyslalam o tej maszynce moze dlatego ze mam nadzieje ze po 2 pelnych dobach wyjde do domu a jak nie to poprosze meza zeby mi dowiozl:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Rubi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie po porodzie będzie wszystko jedno czy mam nogi małpy ale jakby mi się trafił dłuższy pobyt przed porodem albo będe musiała jechać nagle a nie będę ogolona to maszyna jak znalazł:)

Madzik82 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma w planach zjedzenia dwudaniowego obiadu ale jeśli przez 20 godzin nic nie zjem to mogę nie być miła :) stąd pomysł np. na sucharki albo wafle ryżowe. Dość neutralne moim zadaniem.
    Dla męża muszę mieć coś słodkiego bo inaczej mi padnie na pewno. Nie ważne czy będzie ze mna na sali czy przed salą :)
    Ja maszynkę biorę bo pachy muszę golić codziennie. Nieogolne nogi przeżyje :)

Zastanawiam się czy wziąć suszarkę. .. cos czuje że po porodzie będę marzyła o prysznicu i umyciu włosów :) ale chyba poproszę męża o przywiezienie jesli nie będzie w szpitalu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka trzymam kciuki byś jak najdłużej wytrzymała w dwupaku

ja do porodu mam przygotowaną wodę i landrynki na wszelki wypadek

konwalianka lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biszkopty i wode sovie juz spakowalam,suszarko nie biore bo nie mam zamiaru myc tam glowy...za duzo zachodu zawsze z tym mam...biore suchy szampon tylko bo w tym szpitalu gdzie chce rodzic to 2dni sn sie lezy a 3po cc a ja glowe myje co 3-4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:27

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maszynke do golenia mam spakowana obowiazkowo:-) ostatnio golilam sie w szpitalu bo lezalam pare dni przed porodem. O pesecie nie pomyslalam ale brac nie bede. Przezyje. Dlugopis warto miec bo zawsze jakes papierki do wypelnienia moga sie trafic albo do krzyzowek:-) suszarki do wlosow nie biore, szkoda mi miejsca. Wlosy bede myc pewnie ale zostawie bez suszenia. I tak pewnie zepne.
    Z tego co wiem jesc chyba nie wolno ze wzgl. Na ewentualnosc cc. Pic wode tak. Landrynki, itp biora dziewczyny. Ja dostalam w trakcie kroplowke z glukoza wiec glodu nie czulam. Pic mi sie chcialo tylko. Jesc nie pozwolili pare godzin przed. Po porodzie, wiem ze jesli sie trafi na pore posilku to przywoza na poporodowa. No i odrazu nie pozwalaja pod prysznic. Bo mozna zaslabnac np w razie wstrzasu krwotocznego. Ja dobrze sie czulam i uparlam sie poloznej ze chce isc sie wymyc to pozwolila ale jakas praktykantka stala na czatach i sprawdzala czy zyje w tej lazience:-)

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A js nadsl nie mam torby spakowanej...córka chora to nie mam glowy do pakowania

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka trzymam kciuki:-)

Justii super ze malutka poza inkubatorem:-) ale wspolczuje ze nie mozesz jej odwiedzac kiedy chcesz i uczestniczyc w karmieniu

konwalianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakup nowy dla Ignaśia <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/26ffe91687ad.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f036218cebe6.jpg

Ewelaa, slodka100, gosiaczek31, ines31, Krokodylica, Sarah88, Madzik82, bella82, jasmin, Justyska89, Rybeńka, kaczamila lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Ja maszynke do golenia mam spakowana obowiazkowo:-) ostatnio golilam sie w szpitalu bo lezalam pare dni przed porodem. O pesecie nie pomyslalam ale brac nie bede. Przezyje. Dlugopis warto miec bo zawsze jakes papierki do wypelnienia moga sie trafic albo do krzyzowek:-) suszarki do wlosow nie biore, szkoda mi miejsca. Wlosy bede myc pewnie ale zostawie bez suszenia. I tak pewnie zepne.
    Z tego co wiem jesc chyba nie wolno ze wzgl. Na ewentualnosc cc. Pic wode tak. Landrynki, itp biora dziewczyny. Ja dostalam w trakcie kroplowke z glukoza wiec glodu nie czulam. Pic mi sie chcialo tylko. Jesc nie pozwolili pare godzin przed. Po porodzie, wiem ze jesli sie trafi na pore posilku to przywoza na poporodowa. No i odrazu nie pozwalaja pod prysznic. Bo mozna zaslabnac np w razie wstrzasu krwotocznego. Ja dobrze sie czulam i uparlam sie poloznej ze chce isc sie wymyc to pozwolila ale jakas praktykantka stala na czatach i sprawdzala czy zyje w tej lazience:-)
    No ja wlasnie sporo krwawilam nawet nie probowalam wstac bo jsk usiadlam na lozku to krecilo mi sie w głowie. .
    .zreszta położna przychodzila do mnie co godzine speawdzic czy jest lepiej.na nastepny dzien probowalam dojsc do łazienki ale mi sir nie udało zlapala mnie położna bo zemdlalam.teraz analizujac sytuacje podejrzewam ze krwotok byl spowodowany wypychaniem corki z brzucha

860isg18r6bpss11.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey;) zrobilam dzis zakupy w lidlu: body z dl rek., rajstopki, skarpetki, spodenki, taka zabawke pszczolke do powieszenia np. na wozku co tak fajnie grzechocze delikatnie i od mamy mate niebieska ze slonikiem super te rzeczy z tego lidla naprawde polecam ;)
    Mnie niestety dzis prawie od samego rana pachwiny znowu bola wiec nogi mam w gorze i staram sie jak najmniej chodzic bo jutro chce kupic wanienke ze stojakiem i cala reszte kosmetycznych art brakujacych mi do wyprawki

Madzik82 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś lekkiego do zjedzenia trzeba wziąć bez względu na to czy będziemy głodne czy nie , tak na wszelki wypadek ;-)

Włosów postaram się nie myć chybaże będą mnie denerwować i będą b. brudne to umyje, atak w domu się już wyszoruje po szpitalu. U mnie paro-dniowy zarost na nogach jest do zniesienia i go nie widać ale wrazie co mąż przywiezie maszynke. Biore tylko niezbędne rzeczy .

Byłam w lidlu miałam nic nie kupować ze względu na to , że mam już wszystko ale urzekł mnie ten śpiworek , ktory bede wozic z wózkiem i fotelikiem . Wydaje mi się , że marzec może być jeszcze zimny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:02

Krokodylica lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Coś lekkiego do zjedzenia trzeba wziąć bez względu na to czy będziemy głodne czy nie , tak na wszelki wypadek ;-)

Włosów postaram się nie myć chybaże będą mnie denerwować i będą b. brudne to umyje, atak w domu się już wyszoruje po szpitalu. U mnie paro-dniowy zarost na nogach jest do zniesienia i go nie widać ale wrazie co mąż przywiezie maszynke. Biore tylko niezbędne rzeczy .

Byłam w lidlu miałam nic nie kupować ze względuma to , że mam już wszystko ale urzekł mnie ten śpiworek , ktory bede wozic z wózkiem i fotelikiem . Wydaje mi się , że marzec może być jeszcze zimny
    Tez mam ten śpiworek. ..siostra byla w lidlu to mi kupila

noa8 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na Ignacego -Ignaśia juz mówią tu w uk Igi :) skrot po angielsku Ignaśia

noa8 lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie mam jasne i slabe wlosy wiec depilacja co 4 5 dni w zupelnosci wystarcza. czytalam gdzies ze do picia warto zabrac co co doda energi typu slodzona herbata malinowa. jednak porod porownywany jest do maratonu a podczas maratonu tez sie je zeby nie opasc z sil. na stronie rodzic po ludzku napisane jest jak wazne jest jedzenie wiec ciesze sie ze w moim szpitalu mozna jesc. rzeczywiscie moze obiad to ostatnia rzecz o jakiej bede myslec ale jakis baton energrtyczny albo cos wtym rodzaju moze sie przydac:) ja glod znosze bardzo zle wiec trzeba sie ratowac:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi hehe ja tez bylam dzis po te ciuszki w lidlu, ale u mnie w miescie to nie wyglada tak jak to opisujesz. :) U nas w miare luzno i spokojnie. :)

anet ojej, cora ewidentnie pcha sie juz na swiat.

Madzik mi po clotrimazolu tez tak duzo lecialo bialego po wstaniu z lozka.

Sarah ja witamine c biore od bardzo dawna codziennie, gin mowil ze mozna.

Madzik82, Rubi lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisnienie nie spada jest bardzo wysokie Jade do szpitala trzymajcie prosze kciuki odezwe sie do justyśki jak bede wiedziała co i jak

Madzik82, Rubi, jasmin, Emartea lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Dokładnie, jak poród trwa długo i jesteśmy wyczerpane, to nawet wskazane jest zjeść cokolwiek, żeby mieć siłę - jak matka długo nie je, to dziecku potrafi spaść tętno. Ja się dowiadywałam i u mnie w szpitalu można jeść - mam zapakowane biszkopty, ciasteczka nes-vita a oprócz wody biorę też bulion długo gotowany i specjalny napój wg recepty mojej douli. Podam Wam przepis, może się przyda:
    300ml malinowej herbaty + 1 musujące wapno + trochę soli himalajskiej + dosładzasz dużą ilością miodu lub melasą lub syropem z agawy
    generalnie powinien być naprawdę słodki!!!

noa8, czekaja lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 koszule ( 1 do porodu 2 po ) wystarczą aby wziąć? Czy za mało?

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ