Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Skoro juz jestem lutowa to wypada spakowac do konca te 3 torby do szpitala. Oczywiscie biore jedna mala a reszte ktos mi dowiezie.
Dolozylam jeszcze: mala poduszka do spania, dlugopis, bluza, woda mineralna, peseta, maszynka do golenia, patyczki do uszu...
Co jeszcze z takich drobiazgow?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 16:30
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualny
-
Cześć, jestem po wizycie..
Jak to lekarz stwierdził.. Pełna gotowość do porodu.. Szyjka 5mm, gładka, miękka, rozwarcia na 2 cm, mały w kanale rodnym, nisko.. Przygotowany do porodu.. Mam jechać z każdą najmniejsza nieprawidłowościa..
Wymazy pobrane, tętno dobre.. Nie ma sensu iść na oddział, bo musiałabym leżeć do porodu..A tak możliwe ze za tydzień urodze.. Mam białko w moczu, wiec do poprawy badanie..
Sane zobaczcie.. Każdy lekarz ma inne podejście..
Zaraz Was doczytam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 16:46
Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Konwalianka czyzby kolejna lutowa mamusia??
juz maluszek jest bezpieczny wiec w miare spokojnie mozesz czekac do porodu:) wszystko bedzie ok:)
Kass loszcz odezwac sie prosze!!!
ja po szkoleniu(rozmowie z atestezjologiem) czuje sie dziwnie spokojna. rzeczowo wytlumaczyl na czym polega zzo i w jakim celu się stosuje(wbrew pozora nie pomto zeby mniej bolalo choc to skutek uboczny;)).
o komplikacjach nie mowil ale kazla doczytav w domu jezeli chcemy byc swiadome:)
wmawiam sobie ze sie zmobilizuje zepne i dam rade jakos urodzic ale najpierw chce wiedziec jak Ewcia dalej rosnie czy dalejz takim rozmachem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 16:54
Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
widze że ja mam jakiś odmienny sposób pakowania
bo ja do dużej torby spakowałam wszystkie kosmetyki i art. higieniczne a do małej torby ubranie dla mnie typu szlafrok, koszule itd. i ubranka oraz rożek dla małego...
konwalianka to leż jak najwięcej żeby chociaż do tego 37 tyg wytrzymać...
a mnie już od godziny mocno boli podbrzusze ;/ ale brzuch twardnieje rzadko i nieregularnie wiec leze i czekam czy przejdzie... zaraz poJde pod ciepły prysznic... -
Ciekawe czy ktos jeszcze urodzi w tym tygodniu hehe Bo na przyszly tydzien bankowo mamy blizniaki Pocahontas
Uwielbiam czytac relacje z wizyt i opisy porodowczekaja, Ewelaa, MamaAdasia lubią tę wiadomość
hehe Rubi gdybym byla genialna to bym pamietala o maszynce przy pierwszym porodzie
teraz mam nauczke!
Reczniki biore dwa - maly i duzy w ciemnym kolorze bo jak przypadkiem pobrudze krwia to glupio mi tak jakos bedzie na sali.
nick nieaktualnyJa oba ręczniki biorę w ciemnym kolorze... tak na wszelki wypadek
I ogółem im dalej w las tym bardziej przeraża mnie ogrom rzeczy do zabrania.
Dziewczyny czy w trakcie porodu można coś jeść? Np. sucharki? Może głupie pytanie ale co jeśli poród trwa np. 18h? Czy nic nie jedząc na się siłę? Bierzecie coś do szpitala? Ja w olanach miałam Snikersy i czekoladę dla mężaale co ze mną?
-
Czekaja ostatnio bylam 5 dni w szpitalu. Na korytarzu swieci sie golymi nogami, ba obchodzie zagladaja miedzy nogi no a pachy to tak dla wlasnego dobrego samopoczucia
Oczywiscie w domu sie przygotowujemy ale cis zawsze moze odrosnacWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 17:29
czekaja, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Scarlett jakby mój mąż zjadł przy mnie snikersa a ja bym była na głodzie to bym go zabiła chyba
a teraz hit dnia:P ksiądz do nas dziś zawita:P poświęci pokój Franka mam nadzieję...a w kościele koło bloku byłam aż dwa razy na 2 lata mieszkania tu więc spoko...nawet nie wiem pod jakim wezwaniem jest ta parafia
czekaja lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️