X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jest malutka :( ma pewnie okolo 2500 wiec nie podciagna mi do donoszonej jak jutro urodze. Kurcze oby to tylko jakies znaki przepowiadajace bo chce jeszcze minimum tydzien wytrzymac zeby byla wieksza, silna i donoszona

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutku ty jestes na tyle do przodu ode mnie , że odpowiedz mi na pytanie czy ty cały czas intensywnie odczuwasz Nikodemka? bo ja mam wrażenie że moj jest na tyle duży , że nie ma polotu z ruchami odczuwam je delikatniej.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my zostałyśmy przyjęte na oddział nie wiem ile tu będziemy dostaje zastrzyki na zbicie ciśnienia plus te co brałam w domu ( trochę dziwne ze kazali mi swoje leki przywieź myślałam ze w szpitalu ich nie brakuje) na ktg wyszło kilka skurczów ale to chyba nic złego w ogóle to lekarze nic nie mówią przychdza rano i na tym koniec a tak to położna się nami zajmuje.
    Najważniejsze ze z Julka wszystko dobrze wazy juz 3 kg coś mi się nie chce w to wierzyć ale dziewczyny z którymi na sali jestem mówią ze na tym etapie to możliwe i u nich tak samo jest.
    mezus kochany ściągnął mi intetnet żebym mogła z wami pisać i pojechał łóżeczko skręcać tak się wystraszył.
    Jak będę miała chwilę to was nadrobie trzymajcie się ;-)

madziutek 23, Ewelaa, Emrica, Rubi, Krokodylica, czekaja, gosiaczek31, ines31, Justyska89, Endi84, Scarlett2014, Madzik82, SunSun, noa8, Sarah88, Niunia86, MamaAdasia, Rybeńka, jasmin, gabi30 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss ja tez jak lezalam w szpitalu w 22tc to kazali mi swoje leki przywiezc.
    A jesli chodzi o lekarzu, to rano byl obchod, potem ew badania i przez reszte dnia to pielegniarki do dyspozycji- chyba ze by sie cos dzialo to sciagaja lekarza. W kazdym szpitalu chyba jest z tym podobnie, w niektorych jeszcze obchod jest wieczorem.

Jejku masz juz spora ta kobitke ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 12:28

Dorka1979 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Madziutku ty jestes na tyle do przodu ode mnie , że odpowiedz mi na pytanie czy ty cały czas intensywnie odczuwasz Nikodemka? bo ja mam wrażenie że moj jest na tyle duży , że nie ma polotu z ruchami odczuwam je delikatniej.

mój synek ogólnie od początku był baaardzo ruchliwy ale gdzies od właśnie ok 34 tc ma coraz dłuższe przerwy i jakby coraz dłużej sobie śpi bądź czuwa i tylko od czasu do czasu delikatnie gdzieś mnie smyrnie...

ale jak już się obudzi to wierci się na całego i boli już to jak wyprostuje nóżki albo się uparcie wpycha pod żebra...

ale faktycznie różnica w częstotliwości ruchów jest duża...

kass to dobrze że jesteś w szpitalu i masz tam w razie W opieke... a z tymi lekami to jakiś żart normalnie... żeby do szpitala swoje leki przynosić??

noa8 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi cieszę się że wkońcu cię wypuścili do domku, córka bedzie szczęśliwa i TY również sobie odpoczniesz we własnym łóżeczku :)

Kasss najważniejsze że z małą wszystko dobrze, lekarze Cię przebadają uregulują ciśnienie będzie dobrze. No twoja dzidzia już wagę ma imponującą :)

Madzik do donoszonej ciąży brakuje ci tylko 3 dni dasz radę, jeśli uważasz że to nic takiego te niteczki a innych objawów nie masz, to zachowaj spokój, leż, ściskaj nóżki i będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 12:34

Endi84, Madzik82 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela no ja jestem pierwszy raz w szpitalu i pytam męża w domu pakować leki a on się śmieje i mowi po co w szpitalu uch nie brakuje no to musiał wracać na o chodzie lekarz zapytał tylko czemu tyle przytyłam jak by to ode mnie zależało ogólnie pilozne są bardzo mile i leze na sali z bluzniacza mamusia co też ma termin na 10 marca;-)
    Mądzik wytrzymam jeszcze trochę finoszona ciąża juz prawie:-)

flores, Madzik82 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet magnez musialam swoj brac ;p

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za slowa otuchy! Poplakalam sie z nerwow bo nie jestem gotowa jeszcze i martwie sie o starszego synka. Dzisiaj zaangazowalam mame do pomocy, biore extra dawke magnezu i leze plackiem.
    Niestety na weekend przyjezdza corka meza a to sie zawsze zle konczy bo za kazdym razem kiedy trafialam na IP w pierwszej i w drugiej ciazy to to zawsze byl weekend kiedy maz ma opieke. Mysle z. Stres robi swoje niestety

Kass niestety sie troche wynudziszw szpitalu :( moja siostra tez lezala przed porodem z cisnieniem. Nie dzialo sie nic ale musiala byc bo w razie skoku cisnienia moze sie oddzielic lozysko wiec w szpitalu czula sie bezpieczniej.
    Bedzie dobrze tylko wez duzo ksiazek i kezyzowek :)

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo wam współczuję że musicie leżeć w szpitalu chociaż widocznie tak musi być.
    U mnie podobnie z lekami - trzeba mieć swoje. Życie kręci się od obchodu do obchodu. Pielegniarki wydają się być bardziej zaangażowane od lekarzy. Niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Rubi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik leż grzecznie i się nie denerwuj na pewno będzie dobrze....obserwuj ten śluz co jakiś czas...

a co do dziwnych zbiegów okoliczności, to rok temu mieliśmy jechać w góry ze znajomymi..już wszystko było dogadane ale na tydzień przed wyjazdem trafiłam do szpitala...i poroniłam...w tym roku mieliśmy jechać we wrześniu z tymi samymi znajomymi w góry...ale trafiłam z plamieniami do szpitala to był jakiś 14t....i znów nie pojechaliśmy...jak teraz w styczniu mieliśmy jechać to po krótkim namyśle odmówiliśmy :)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis mialam wizyte. Lekarka pobrala GBS, na kolejna wizyte mam zrobic tylko badanie moczu. Hemoglobina znowu mi spadla wiec mam brac codziennie zelazo. No i powiedziala mi, ze watpi, zebym urodzila naturalnie...Ze skoro pierwsza ciaz skonczyla sie cesarka ze wzgledu na brak postepu w porodzie, to pewnie teraz tez tak bedzie...
    A ja bede jednak probowac. W odpowiednim czasie zaczne brac wiesiolek i pic herbatke z lisci malin. A nuz to cos pomoze.

Madzik, Kass - trzymam kciuki zeby Wasze Dziewczynki jeszcze sie na swiat nie pchaly.

Madzik82, gosiaczek31, MamaAdasia, Rybeńka lubią tę wiadomość

f2w39n735mpdiyvo.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze Rubi! Ja przesadna nie jestem ale ja nawet w weekend z jego corka faktycznie urodzilam synka 3 tyg przed terminem. Ciagle cos i zawsze wtedy!! Wiec ten weekend optymistycznie mnie nie nastraja

Flores ja tez druga cc. Damy rade :)

• MartaM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik odpoczywaj. Teraz już się mogą nam zdarzać takie 'objawy'. Obserwuj się, a jak coś się będzie działo jedź na ip i się nie zastanawiaj!

Dziś wymyłam pralkę, o ostatnio z lenistwa trochę ją zaniedbałam i zabrałam się za pranie ciuszków. Oj chyba za dużo tego nagromadziłam... jeszcze dziś przyszło zamówienie z nexta, ale śpiochów w rozmiarze 56 nie miałam, a te mają niedrapki przy rękawkach i czapeczki do kompletu, więc do szpitala idealne. Jestem rozgrzeszona ;)

No i wieczorem zapakuję torbę.

Ja też się czuję jak słoń, z resztą wyglądam jak słoń to jak mam się czuć :P

Madzik82 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    nie wiem w sumie myslalam ze to przez alkohol tam zawarty ale przeciez tego sie nie pije tylko plucze(moze tak dmuchala na zimne w razie jakbym chciala polknac;)) ale tak poza ciaza to czesto po usuwaniu kamienia kazala plukac przez kilka dni ale nie dluzej bo mowila ze robia sie od tego przebarwienia jak sie dlugo stosuje. to pamietam:)

hmm dziwne :-/ mi wlasnie mowila, ze eludril nie przebarwia, corsodyl za to na pewno :-/ no nie wiem, ja uzywam ale nie ciagle tylko w momencie wlasnie jak mi sie cos dzieje z dziaslami.

Madzik Kochana trzymaj sie, postaraj sie jakos zrelaskowac, przesyam buziaki.

Kasss najwazniejsze, ze jestes w dobrych rekach, tez sie nie stresuj tylko odpoczywaj :-)

Endi super, ze wracasz do domku :-)

do mnie wlasnie przyszla paczka z gemini :-) ciesze sie jak dziecko ;-)

MamaAdasia, Madzik82, gosiaczek31, czekaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) heh najlepsze ze z tego wszystkiego zapomniałam ze zaczynam nowy tydz wogóle to mój lekarz pisze w karcie ciąży mają ciążę o tydz starsza tak jakby zaczął trzymać się tego 21 marca heh aj zresztą stwierdzam że sama już niewiem w którym tyg jestem. a i o dziwo mała głową w dół. i pokazała tylko jedno ucho taka pozakrywana rękami.

madzik lez i Odpoczywaj heh jak juz masz być lutowa to jednak tak bliżej marca heh :)

Madzik82 lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, jesteś pod dobrą opieką ;)

Endi, super że odpoczniesz od szpitala!

Madzik, trzymam kciuki zeby Nadia jeszcze została w środku brzusia :)

Flores, też słyszałam że jak 1sza była cesarka to i druga najprawdopodobniej bedzie.

Madziutek, mój mi tak nogę wpycha w żebra po prawej stronie , że mnie aż piecze pod stanikiem. Z Adasiem było identycznie.

Ja nadal jeżdżę autem, nie wyobrażam sobie wszędzie pieszo z małym się ciągać.

Ja też w nieciążowej kurtce chodzę, ale brzuszek widać teraz :)

Madzik82, madziutek 23, gosiaczek31, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów. Bylam w lidlu i o dziwo były jeszcze nawet te male ciuszki. Kupiłam 3 bluzeczki i 2 pary legginsów. Jestem maniakiem takich małych geterek i moje dziecię ma już ich chyba ze 30 par w różnych kolorach. Jak okaże się chłopcem to będzie klops!
    Po drodze wstąpiłam do fryzjera. Okazał się, że mogą mi podciąć włosy od razu, więc skorzystałam. Samo mycie trwało chyba 25 minut, ale cóż to było za mycie! Z masażem. O matko, ekstaza normalnie. Dawno nie byłam u fryzjera i już zapomniałam jakie to cudowne. Jestem przeszczęśliwa, a to było tylko podcięcie i wyrównanie końcówek.
    Za to na poczcie wystałam się 20 minut. Ciężko było, bo nie pomyślałam i najpierw byłam na zakupach więc miałam ciężką torbę. Tam nawet nie było się o co oprzeć czy gdzie usiąść. No ale nikt się nie kwapił żeby mnie przepuścić a i nie było inf., że ciężarne bez kolejki więc się nie pchałam.

MamaAdasia, madziutek 23, bella82, gosiaczek31, Scarlett2014, noa8, Madzik82, gabi30, Krokodylica lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ja tez chodze w kurtce nie ciążowej. ...moj sie smieje ze niedlugo pekna szwy hi hi

MamaAdasia, Tygrysek lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea, przede mnie dziś w mięsnej hurtowni babka się wepchała, udała że mnie nie widzi.. przed sam nos..

Mi też sie podobają leginsy <3 kupię koleżance dla córci, w maju ma termin :)

Ja do niedawna w płaszczyku ulubionym chodziłam,ale niestety już sie nie zapne.

Na 26.02 zapisałam się na pedicure i regulację, hennę brwi, żeby jak człowiek wyglądać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:11

gosiaczek31, Madzik82 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ