SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja jeszcze w łóżku heh jakiś nie mam weny żeby wstać. wczoraj w nocy popłakałam jak głupia. przez ta moja teściowa normalnie bym się nie przejęła tak jak mój mąż zawsze zlewa co ona mówi ale teraz doszły hormony i nie mogłam przestać i mój mąż przy okazji poznał wszystkie żale moje jakie mam do jego mamy. a ja dowiedziałam się dlaczego on do niej tak zadko jeździ bo za każdym razem jak on tam jest to się na słucha od niej ze jest spaslakiem ze jest gruby ze mógłby przestać tyle jeść itp Sory ze was tym zanudzam ale nie mam się komu wygadac

kasss to ładnie ta twoja Julka szaleje heh ciekawe czy wszystkie ruchy odczuwalas???

MartaM i bella fajnie ze juz koniec prawie przygotowań u was. u mnie jeszcze długa droga heh chociażby pranie i prasowanie bo praktycznie to zostało i musze zamówić pościel do łóżeczka

kasss i przyszła kosmetyczka ???:?

• SunSun Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss no to fajnie,na Ujastku położne totalnie zlewają wszystko:-/ tp nieźle fika ta twoja Julka.U nas Ktg nie liczyło ruchów ale u mnie i tak zawsze był problem bo mała przysypiala ciągle ;-)
    ja od kiedy wróciłam staram sie ogarniac dom..mąż narobił balganu np szukając jakiejś rzeczy co chciałam,to żeby upchnąć gdzieś ubranka które dostaliśmy jak byłam w szpitalu wrzucił do szafy- przenosząc moje ubrania....ręce mi opadły ;-) piore,układam ,segreguje ale tylko po ok 3 godzin dziennie no bo Ogolnie mam leżeć ;-)

Tess lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 stycznia 2015 r. przyszły na świat nasze córeczki Zuzia (godz. 0.30) i Emilka (0.34) :)
    Ważyły 950g i 1150g
    Miałam robione cc

Niestety była szybka akcja, wysokie ciśnienie mi się utrzymywało i lekarz zdecydował o cięciu. Dzieci są hipotroficzne, prawdopodobnie dlatego, że przez to ciśnienie łożysko nie działało u mnie prawidłowo. Na usg tydzień przed porodem pokazywało wagę 1200g i 1208g.

Miałam nadzieję, że posiedzą jeszcze w brzuszku, ale teraz myślę, że dobrze się stało, bo lekarz ciągle powtarza,że niewiele brakowało...

Dziewczynki leżą teraz w inkubatorach, po jednym dniu były już odłączone i mogły same oddychać, po kilku dniach miały też odłączone karmienie dożylne, w tej chwili są karmione przez sondę mlekiem, które ściągam.

Na szczęście po urodzeniu nie straciły na wadze jak większość dzieci,tylko przybierają.

Dziękuję Wam Kochane, za Waszą troskę o nas, ale niestety nie miałam możliwości wcześniej napisać.

Nie wiem ile tutaj poleżymy i czy będę z nimi leżeć do końca. Od cięcia cały czas utrzymuje mi się wysokie ciśnienie, w pierwszych dniach byłam na kroplówkach, w tej chwili jestem na lekach, ale na szczęście już w miarę mogę chodzić. Ale co chwilę dopada mnie coś innego, z resztą w ciąży też tak było:/, dlatego czekali tylko na odpowiedni moment.

Madzik82, Justyska89, SunSun, ines31, noa8, Ewelaa, bella82, Kasha, Krysti, gosiaczek31, madziutek 23, jasmin, loszcz, kasss, Emartea, gabi30, MamaAdasia, MartaM, sylwia85, Krokodylica, MisiaMonisia, Sarah88, Rybeńka, Emca, Dorka1979, Pocahontas, Tess, Juusti69 lubią tę wiadomość

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dopisać, że urodziłam w 32+5 tc

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • SunSun Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska to prawdziwy 'skarb' ta twoja teściowa ;-) dobrze ze z nimi nie mieszkacie ! Moja dostała zakaz prania moich rzeczy po tym jak kolejna rzecz mi zniszczyła!A za karę prasuje rzeczy małej( ja i tak nie mogę) czyli 3 pełne pralki malutkich ubranek! Oczywiście sama jej ustawilam żelazko i pokazałam jak prasowac bo takto nie wiem co bym dostała spowrotem...

Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Madzik82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka dobrze ze sie wyplakalas i ze powiedzialas wszystko mezowi. Emocje z CiebiE uszly i bedzie Ci teraz lepiej.

Kass niestety w szpitalu tak jest. Lekarza widzisz tylko na IP i na obchodzie. No chyba ze sie cos dzieje... A w weekendy to juz w ogole sa nudy i nic sue nie dzieje

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia gratuluje i bardzo sie ciesze! Bylam pewna ze juz urodzilas bo za dlugo Cie nie bylo. Wszyscy o Ciebie pytali.
    Dobrze, ze dziewuszki zdrowe i dzielne!! Trzymaj sie SuperMamo!!

limcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia super a jednak okazały się dziewczynkami drobniutkie ale dobrze ze wszystko z małymi dobrze ze juz same oddychają i mam nadzieje ze szybko nadrobia i niebedziecie musiały długo się męczyć w szpitalu trzymam za was kciuki :)

limcia lubi tę wiadomość

• limcia Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss ja miałam w szpitalu mierzone ciśnienie 6 razy i ktg 4 razy dziennie, co prawda wkurzałam się zawsze przy tym ktg, bo nie mogli czasami namierzyć dzieciaków, ale przynajmniej było widać jak coś niedobrego się działo...dostawałam dopegyt 3x2 i trandate 2x1 od ciśnienia i naprawdę czasami to nieźle skakało, ale nie można tego lekceważyć, jeśli tak jak u mnie dojdzie jeszcze wysokie białko, czyli zatrucie ciążowe.

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia GRATULUJE !!!!!!!!podwójnie :-)

limcia lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun ale cieszę się w sumie ze mogę tu poczytać o waszych "skarbach" tez bo przynajmniej nie czuje się osamotniona
    madzik mój mąż był trochę w szoku moim zachowaniem bo jak zaczęłam płakać to przestać nie mogłam heh i wszystkie żale leciały. on zawsze jak płacze nie wie co ma zrobić

Madzik82, SunSun lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia gratulacje , życze szybkiego powrotu do domu z córeczkami i dużo zdrówka! Masz dzielne dziewczyny skoro robią w tak szybkim tempie postępy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 10:33

limcia lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 tak okazały się dziewczynkami, taka wersja też była;)
    tak jak Pocahontas kiedyś napisała, że u niej dwóch chłopców, to u nas mogłyby być dwie dziewczynki:)no i są

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam urodziny 18 lutego, a dziewczyny też wodniki:)
    Zawsze powtarzałam do męża, że na 30-te urodziny to będzie impreza - no i jest tyle, że w szpitalu. Ale to nic jeszcze to nadrobimy:)

Krysti, gosiaczek31, Rybeńka lubią tę wiadomość

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mamy 4 styczniowe dzieciaczki i juz pierwsze lutowe :)
    Przyszly tydzien na pewno przyniesie nam dwa szczescia Pocahontas i moze jeszcze jakas niespodzianke :)
    Ja jeszcze nie planuje rozpakowywac mojej Kinder Suprise ;)

bella82, limcia, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia gratulacje :-) sper, ze sie odezwalas i, ze wszystko dobrze sie skonczylo!!!!! trzymam kciuki abyscie jak najszybciej do domciu wrocily :-) buziaki!

limcia lubi tę wiadomość

• muszka27 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia, niech zdrowo rosną :) u mnie do porodu 26 dni.....

limcia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Zapomniałam dopisać, że urodziłam w 32+5 tc
    Gratuluje kochana.malenstwa niech szybko przybieraja na wadze.trzymaj się

limcia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Limcia gratulacje, podwójne szczęście was spotkało!
    Kass dobrze że sytuacja opanowana, tylko tak dalej!
    Madzik fajnie że się uspokoiło, grzeczne dzieciątko czeka na termin donoszonej ciąży ;)
    Justyśka89 szkoda nerwów na durną babę, chociaż ja sobie też często tak powtarzam a i tak jak mnie wk...wi to później płaczę przez nią :(
    Miłego wekendu wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 10:41

limcia, Madzik82, kasss lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia napisz ile miały cm długości to Rybeńka dopisze do listy.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ