X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak miewają się dzieciaczki Oskarek, Lenka i Lili ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słowo "teściowa" kojarzy mi się tylko i wyłącznie ze starym cycem!!!! Kaczamila, bardzo przepraszam, ale nic nie poradzę.

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Sarah masz racje małżeństwo wg mnie musi za sobą być.Jedno za drugim bez względu na wszystko , rodzicom trzeba dawać szacunek ale nie wolno dać im wejść w naszą prywatnąc sfere, poprostu jak rodzice się wtrącają , a mąż sie słucha ich to jest dupka blada i małżeństwo się sypie.

Anastacia ja mam za tydzien w pt urodziny i nie chce mi się stać przy garach i wygotowywać tzn lubie przyjmować gości ale przy końcówce ciąży za bardzo nie mam weny upieke torcik z "moich wypieków" sałatke i to wszystko.
    No mnie tez nie usmiechacsie stac przy garach...ale znajac mojej mamy charakter to niestety zapomuna chyba chwilami ze jestem w ciąży. ...zresztą moglaby zaproponować pomoc no ale cóż moja m to raczej woli przyjsc na gotowe

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mam nadzieję, że kaczamila się nie pogniewa na nas..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do urodzin to ja bym powiedziala ze jak chcw zebym je robila to niech mi przygotuje wszystko albo pomoze bo juz nie mam sily i tyle,zreszta ja mam w dupie obrazanie innych i to czego oczekuja ode mnie,robie to co chce

Krokodylica lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    co do urodzin to ja bym powiedziala ze jak chcw zebym je robila to niech mi przygotuje wszystko albo pomoze bo juz nie mam sily i tyle,zreszta ja mam w dupie obrazanie innych i to czego oczekuja ode mnie,robie to co chce
    oj, widzę że masz podobny charakterek do mojego ;)

Sarah88 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Podczytuje Was głównie wieczorami ale tak po łebkach i w sumie nie za bardzo pamiętam kto, co, jak ale jestem z Wami,trzymam kciuki,żebyście wszystkie się nie rozpakowały przed 37tyg i mam nadzieję,że u szpitalnych Mamusiek wszystko dobrze nic się nie dzieje złego :)

U nas troszkę się ruszyło. Dzisiaj jestem mega dumna z córeczki bo rano zjadła 12ml z butli i nie ulała,w południe pieknie possała cycoszka a o 15 nakarmiłam ją butlą i w 5min zjadła ponad połowę i też nic nie ulała:) Więc dzisiejszy dzień był mega super:) Ciągle tylko malutka ma problemy z brzuszkiem i już praktycznie nie jem nic oprócz rosołu,chudych wędlin,marchewki,pietruszki i sucharów. No i woda,woda,woda...

Niestety jutro pewnie pęknie mi serce bo się okazało,że musze jechać śpiewać na bal i nie bede widziała malutkiej od 14 w sobote do 12 w niedziele :(
    Ale nie zostawie też mojego M na lodzie niestety więc muszę jakoś przez to przejść :(
    I Najważniejsze - Malutka na wczorajszym ważeniu miała 1880g więc pewnie dzisiaj wieczorem już dobiła do 1900g :) Kawał dziewuchy :P
    Trzymajcie sie dziewczynki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 21:51

gosiaczek31, Emartea, ines31, noa8, Madzik82, Rybeńka, Justyska89, Zosia_Tosia, Emca, gabi30, SunSun, Sarah88, bella82, Ewelaa, limcia, madziutek 23, jasmin, Pocahontas lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odemnie oczekują parapetowy bo się na swoje wprowadziliśmy i tez nie wiem czy uda mi się zrobić moja mama o tym wie i wiem ze pomoże mi a teściowa tylko wypytuje kiedy będzie parapetowa jakby była taka zajebista to by pomogła a tu dupa ona w niczym nie pomoże nawet wątpię że jakby co to by kiedyś się mała zajęła bo jak to ona powiedziała ze dzieci córek będzie bardziej kochała niż dzieci synów

• Emartea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia to super, że Lenka już ładnie je i rośnie. Współczuję, że musisz już się na tyle z nią rozstać. To na pewno trudne, ale pewnie szybko zleci. Dacie radę :-*

Niunia86 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia super ze wszystko u was coraz lepiej. trzymam cały czas za was kciuki nim się obrucisz mała juz będzie w domku :)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia pięknie Twoja Mała księżniczka sobie radzi :-) oby tak dalej! Szkoda że musisz ją tak zostawić, ale jest w dobrych rękach.

Hehe widzę, że szykuje się imprezowy tydzień :-P ja mam urodziny za tydzień w sobotę ;-) I tez nie mam zamiaru stać przy garach.
    Zamówiliśmy z mężem sobie kolacje w restauracji.
    Mam tylko nadzieję, że stąd wyjdę do tego czasu a nawet do środy, bo w czwartek wesele od szwagierki i chciałabym na nim być.

My po wieczornym ktg mamy się bardzo dobrze :-) jutro krew i mocz i zobaczymy co dalej.
    Dobranoc Kobietki ;-)

Niunia86, Anastacia33, Emartea, noa8, SunSun, Ewelaa, limcia lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia super wiesci. Mala sobie coraz lepiej radzi, ladnie przybiera:-) fajnie tez ze chce popijac z cycusia. Bo zwykle jak jest butelka to dziecko sie szybko przyzwyczaja bo tak latwiej leci szybciej:-) przy piersi ma wieksza prace.
    no a z brzuszkiem niestety trzeba przeczekac malutka nie ma jeszcze rozwinietego normalnie ukladu trawienia kwestia czasu az sie przestawi z wod plodowych na mleko i konkrety:-) . Ja przez 3 pierwsze miesiace jadlam dokladnie tak jak piszesz , glownie woda, ryz, nabial, marchewka gotowana, chude mieso kurczak, indyk, schab, dorsz. Wszystko takie jalowe, niedoprawione. Marzylo mi sie cos slodkiego i panierowany kotlet:-)
    Rozlake przezyjecie... Ciezko bedzie ale mala jest pod fachowa opieka. Wlos jej z glowy nie spadnie. Choc pewnie myslami bedziesz ciagle przy coreczce:-)

Ciekawe co u Oskara i Kaczamili:-) kilka dni juz nie ma info od nich:-)

Justii daj tez znac co u Lilki:-) i jak ty sie czujesz?

• kasss Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki Niunia super ze co raz lepiej u Lenki
    Rybenka daj znać co u Ciebie też jestem ciekawa co u Kaczamili i Jusii
    Ja czekam na obchod pije jakieś świństwo na sisnienie po którym od razu mnie cofa ale najważniejsze ze pomaga chciała bym wyjść do domu chociaż po weekendzie maz stwierdził ze dobrze ze tu zostałam bo w domu na pewno bym nie leżała a tu muszę nawet dzwonił wczoraj ze łóżeczko juz stoi;-). W nocy mieliśmy akcjie dziewczynie odeszły wody a miała mieć cesarke za dwa tyg i tak chciała wyjść do domu i wyjdzie ale juz nie sama;-) Mądzik jak tam u Ciebie?
    Anet ty też daj znać?
    Miłego dnia w szpitalu jakoś nie czuje ze dzis sobota;-)

Madzik82, gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Hej mamuśki Niunia super ze co raz lepiej u Lenki
    Rybenka daj znać co u Ciebie też jestem ciekawa co u Kaczamili i Jusii
    Ja czekam na obchod pije jakieś świństwo na sisnienie tpo którym od razu mnie cofa ale najważniejsze ze pomaga chciała bym wyjść do domu chociaż po weekendzie maz stwierdził ze dobrze ze tu zostałam bo w domu na pewno bym nie leżała a tu muszę nawet dzwonił wczoraj ze łóżeczko juz stoi;-). W nocy mieliśmy akcjie dziewczynie odeszły wody a miała mieć cesarke za dwa tyg i tak chciała wyjść do domu i wyjdzie ale juz nie sama;-) Mądzik jak tam u Ciebie?
    Anet ty też daj znać?
    Miłego dnia w szpitalu jakoś nie czuje ze dzis sobota;-)
    Trzymaj się kochana tam w szpitalu niech sie Toba dobrze opiekuja

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass i reszta uwiezionych! Dowiedzcie sie koniecznie czy jest szansa na wolnosc! Moze na obchodzie cos powiedza

U mnie alarm odwolany. Rozowe nitki w sluzie znikbely na dobre. Mimo to grzecznie leze po poniedzialku. Za 40h ciaza donoszona!! :)

gosiaczek31, bella82, MartaM, Ewelaa, Sarah88, flores, ines31, limcia, MamaAdasia, Krokodylica, Rybeńka lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądzik i super jeszcze trochę i spokojnie będziesz mogła rodzic;-)

Madzik82 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss to trzymaj sie tam ładnie :-) i nie daj sie ciśnieniu:-) a w jakim szpitalu lezysz ?

ex2btv738sn49jef.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski!

Madzik ciesze sie bardzo, ze sytuacja opanowana :-)

Niunia gratulue tak dzielnej corci :-) rozlaka na pewno bedzie ciezka ale pamietaj, ze zostawiasz ja w dobrych rekach :-)

Kasss trzymaj sie tam :-)

a propo przyjec urodzinowych/parapetowek- jesli ktos tak bardzo chce w nich uczestniczych niech sobie sam zorganizuje :-) w ogole bym sie nie przejmowala gadaniem innych!

Dzis jedziemy po wozek, fotelik i reszte rzeczy i juz sie nie moge doczekac! zaraz chyba pojde M obudzic :-)

milego dzionka!

Madzik82, Ewelaa, gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Tygrysek u mnie szyjka przepuszcza opuszek palca,ale czy to oznacza to samo co u ciebie to nie wiem. Mi tak lekarz powiedział ze jest uchylona i przepuszcza opuszek ale ze naradzie to nic nie oznacza

Mi gin powiedzial, ze szyjka przepuszcza palec, ale to nie to samo co rozwarcie na palec (o rozwarciu nic nie mowil). Oznacza to ze szyjka zmiekla, nie jest zamknieta i przygotowuje sie do porodu. W teori powinna w trakcie porodu ladnie sie skracac i rozwierac.

Moja mama w zyciu nie pozwolilaby mi teraz przygotowywac jakiejkolwiek imprezy. Sama by pewnie wszystko przygotowala. A jutro idziemy na urodziny do tesciowej... oj jak mi sie nie chce. Ona mi sie wydaje taka nieszczera... i jeszcze to pytanie na wejsciu " Oj jak sie czuja moje żabcie?".

Wlasnie zbieram sie na zakupy i zabieram ze soba liste co jeszcze dokupic do tofby. Po powrocie dalszy szal przygotowan.

Milego dnia Dziewczyny :)

Madzik82 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun ja jestem w Narutowiczu póki co nie mogę narzekać polozne mile chodzą pytają czy nam coś nie potrzeba co jakiś czas ciśnienie mierzą tylko ci lekarze tak jakoś mało zainteresowani są tylko na o chodzie i tyle ale moze tak ma być ja pierwszy raz jestem to się nie znam w ogóle to na ktg zapisało mi 120 ruchów tak ta Julka szaleje:-)

SunSun lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ