X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chce miec spokoj od pierwszego dnia po porodzie,a nie sto pytan i przychodzenia jak na sranie...juz zaczynam sie wkurzac na sama mysl...maz specjalnie bierze 2tyg ojcowskiego zebysmy byli we trojje i uczyli sie wszystkiego SAMI, niech nikt sie nie probuje wtracac i wpierac swoich racji bo wybuchne

MamaAdasia, gosiaczek31, flores, ines31, Krokodylica lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy piszecie o tesciowych....ja raczej narzekam na mame ktora x moim slowem i zdaniem sie w ogóle nie liczy.przy pierwszym porodzie jak darek do niej zadzwonil ze jestesmy na porodowce i porod sie zaczal to przyjechala i ns siłę zaczęła soe ładować na salę porodowa w ogóle nie biorac pod uwagę czy ja sobie tego życzę. Malo tego potem od niej udlyszalam ze jak by chciala to by tsm weszla bo to chyba oczywiste ze mama jest przy porodzie.

860isg18r6bpss11.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa stwierdziła, ze będzie jeździć na spacery po wsi i chwalić się wnukiem -jak jej powiedziałam że tylko po podwórku będzie mogła to się wielce obraziła. No i że będzie kąpać małego, a ja jej się pytam czemu swojego syna nie kąpała (mojego m kąpała babcia ) to stwierdziła że o swoje się bała a o cudze nie będzie się bać i może mi wszystko robić . No i jak być spokojnym jak się takie bzdury słyszy? no jak...aż się nóż w kieszeni otwiera :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 18:05

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie boje sie tego ze moja tesciowa bd mi mowila jak mam wychowywac dziecko !!! Ze bd mi wiecznie bledy wytykac. Ona ma ciezki charakter, zawsze wszystko musi byc po jej mysli. Ja jestem spokojna do czasu, ale niech mnie tylko wkur.....
    Wiadomo zawsze rady "doswiadczonej tesciowej" sie przydadza ale wydaje mi sie ze metody wychowawcze i opiekuncze nad malenstwem sprzed 20,30 lat nijak maja sie do tych dzisiejszych. Ale za to mam fajna polozna, ktora powiedziala ze jak bd bala sie pierwszy raz wykapac to ona przyjedzie i razem wykapiemy i wgl ;)

Teraz moja mama by mi sie przydala, Jezu to byloby moje zbawienie przy dziecku, ale niestety w maju bd 7 lat jak juz jej z nami nie ma. Ale wierze w to ze tam na gorze za to jest takim naszym aniolem strozem :(

limcia lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Ja wlasnie boje sie tego ze moja tesciowa bd mi mowila jak mam wychowywac dziecko !!! Ze bd mi wiecznie bledy wytykac. Ona ma ciezki charakter, zawsze wszystko musi byc po jej mysli. Ja jestem spokojna do czasu, ale niech mnie tylko wkur.....
    Wiadomo zawsze rady "doswiadczonej tesciowej" sie przydadza ale wydaje mi sie ze metody wychowawcze i opiekuncze nad malenstwem sprzed 20,30 lat nijak maja sie do tych dzisiejszych. Ale za to mam fajna polozna, ktora powiedziala ze jak bd bala sie pierwszy raz wykapac to ona przyjedzie i razem wykapiemy i wgl ;)

Teraz moja mama by mi sie przydala, Jezu to byloby moje zbawienie przy dziecku, ale niestety w maju bd 7 lat jak juz jej z nami nie ma. Ale wierze w to ze tam na gorze za to jest takim naszym aniolem strozem :(
    U mnie taki apodyktyczny charskter ma moja mama ktora zawsze wie najlepiej...malo co do niej dociera

Ewelaa lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co najlepsze to moja tesciowa np jak nie zgodze sie z tym co ona powie to zawsze mowi , " no tak, przeciez to co ja powiem to zawsze jest zle, ja nie moge nic powiedziec" ha ha ha a kurwa zawsze pierwsza musi wszystko skomentowac i ale to tak chamsko . Tescia mam wyluzowanego i normalnego . Ale widac ze to ona u nich w domu zawsze miala to ostatnie i najwazniejsze zdanie

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    A co najlepsze to moja tesciowa np jak nie zgodze sie z tym co ona powie to zawsze mowi , " no tak, przeciez to co ja powiem to zawsze jest zle, ja nie moge nic powiedziec" ha ha ha a kurwa zawsze pierwsza musi wszystko skomentowac i ale to tak chamsko . Tescia mam wyluzowanego i normalnego . Ale widac ze to ona u nich w domu zawsze miala to ostatnie i najwazniejsze zdanie
    No nie możliwe..... moja ma te samo hasło :/ a drugie to "bo ty mnie nie lubisz, swoją mamę inaczej traktujesz" no sorry chyba logiczne że własna mama to coś innego niż teściowa- obca baba jakby nie było !

Ewelaa, gosiaczek31, Krokodylica, limcia lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ona mi mowi zebym ja w koncu zaakceptowala( chyba jestem jedna z niewielu osob co nie przyznaje jej racji) ha ha. No kur... nieraz przez jej gadki to mi sie noz w kieszeni otwiera jakie ona bzdury gada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 19:01

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaa... widze że wasze teściowe to niezłe ziółka... :))

hihi trochę mam ubaw jak to czytam :)

naprawdę wam współczuje ale niektóre opisy są dosyć zabawne i wręcz niewiarygodne co te kobiety potrafią wymyśleć żeby wam uprzykrzyć życie...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    niestety mimo jej magicznej przemiany o jej cycku cały czas pamiętam...:)

RUUUUUBI!!! jak mogłaś nam o tym przypominać!!! :))

Madzik82, Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety a ja z nią mieszkam :( , jakbym miała dzisiejszy rozum .... no ale cóż. Najważniejsze że mój m (jedynak) jest po mojej stronie, bo jakby było inaczej to już bym chyba tego nie przeżyła.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    No niestety a ja z nią mieszkam :( , jakbym miała dzisiejszy rozum .... no ale cóż. Najważniejsze że mój m (jedynak) jest po mojej stronie, bo jakby było inaczej to już bym chyba tego nie przeżyła.
    To naprawde Ci wspolczuje, ale jak nie ma wyjscia to trzeba razem mieszkac i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 19:26

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Rubi ma teraz uraz na zawsze odbity na psychice przez tego cycka pewnie po nocach jej się śni. mam nadzieje ze żartami was moimi nie obrażam heh

Ewelaa, madziutek 23, Rubi lubią tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    To na prawde Ci wspolczuje, ale jak nie ma wyjscia to trzeba razem mieszkac i tyle.
    Po prostu za dużo pieniędzy włożyliśmy w remont całego piętra, żeby jej to zostawić.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie moja mama zamecza zebym wyprawila mojr urodziny ktore wypadaja w poniedzialek....uparta nie rozumie ze nie mam ochoty robic fety...skromnie ciasto upieke do tego kawa i tyle

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines wy z nia mieszkacie ale przeciez my jak nie mieszkamy razem to jak przyjsc chce i juz dzwoni do drzwi to tez nie mamy wyjscia i trzeba jej otworzyc,nawet jakvy to bylo codziennie...na szczescie nie :) chyva ze po narodzinach ale wtedy zrobi sie wszystko aby zrazic do tego

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah tak wiem, teściowa choćby z końca świata to życie zatruje ;/ .
    Po prostu nie możemy się dać (nieważne ile km od nich mieszkamy). Ja nie chcę żeby zniszczyła nasze początki z maluszkiem. Zdaje sobie sprawę że na początku będzie trudno ale chcemy sami sobie z tym poradzić, nacieszyć się dzieciątkiem, nauczyć się żyć w 3 . Nie chcę później się obudzić i pomyśleć że coś mi uciekło, albo że zamiast się czymś cieszyć i mieć miłe wspomnienia będę wspominać jakieś sytuacje jako kłótnie i złość (no i ją w roli głównej). Mam nadzieje że nie zagmatwałam zbytnio ;)

Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    RUUUUUBI!!! jak mogłaś nam o tym przypominać!!! :))
    o nie kochana sama nie będę w tym siedzieć...:P też sobie pamiętajcie :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwazniejsze zeby nasi faceci szli w nasza strone i sie zgadzali z nami,co by nie bylo,bo jesli my cos postanowimy a oni pojda za mamusia...to kapa,nawet ksiadz ostatnio nam cos podobnego na koledzie powiedzial"najwazniejsze zebysny sie zgadzali i jeden za drugim byl a nie za rodzicami bo po to jestesmy razem" czy jakos tak :)

ines31, Ewelaa, gosiaczek31, noa8, limcia, Krokodylica lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah masz racje małżeństwo wg mnie musi za sobą być.Jedno za drugim bez względu na wszystko , rodzicom trzeba dawać szacunek ale nie wolno dać im wejść w naszą prywatną sfere, poprostu jak rodzice się wtrącają , a mąż sie słucha ich to jest dupka blada i małżeństwo się sypie.

Anastacia ja mam za tydzien w pt urodziny i nie chce mi się stać przy garach i wygotowywać tzn lubie przyjmować gości ale przy końcówce ciąży za bardzo nie mam weny upieke torcik z "moich wypieków" sałatke i to wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 20:46

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ