X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie to chyba kwestia wzorca albo oczekiwań albo przyzwyczajenia. Nie wiem jak to nazwać :) ja sobie też czasami myślę że chciałabym żeby B był inny. Może bardziej czuły albo otwarty. Ale tak naprawdę to chyba nie. Mamy gorsze i lepsze okresy ale dobrze nam się układa a gdyby B. był innym to mogłoby być inaczej. Kocham moją niezależność i to że B. mi na nią pozwala. Czasami któraś z Was pisze np. że Wasz mąż całuje brzuch. Mój tego nie robi ale nie mam o to pretensji. Znam go i wiem że już kocha Juniora a po porodzie oszaleje jeszcze bardziej. Tylko inaczej to okazuje. Jak ostatnio lekarz powiedział że równie dobrze mogę zacząć rodzić za 2 tygodnie to mój mąż dzień później ściągnął kolegę, zrobił przemeblowanie i rozłożył łóżeczko. B. potrafi mi dopiec i mnie olać ale jak widzi że cierpię albo płacze (co prawie mi się nie zdarza) to traci grunt pod nogami. A jak chodzi za mną i mówi że powinnam zachowywać się jak kobieta w ciąży to wiem że się martwi choć wprost tego nie powie :) i jakoś tak od lat sobie zgodnie funkcjonujemy choć gdy zaczynaliśmy się spotykać to nikt chyba nie dawał nam szans na dłuższy związek. A okazało się że miłość mojego życia znalazłam w kimś kto zupełnie do mnie nie pasuje przynajmniej teoretycznie i na pierwszy rzut oka :)

gosiaczek31, bella82, limcia, SunSun, ines31 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze szuflady ubranka 0-3 ułożone rodzajami.kolejne szuflady 3-6 też rodzajami

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam od jakis kilku tygodni co jakichs czas takie dziwne...nie wiem jak to nazwac skurcze w pachwinach,raz po jednej raz po drugiej stronje...nie wuem czy moj maly mi tam na jakis nerw
    raczkami naciska ale czasem az zawyje...glownie jak stoje,ide,a dzis nawet jak lezalam...łapie mnie a po chwili przechodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 19:48

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja czesto wychodze z inicjatywa wyjsc gdzies razem, ale to nie takie proste.zwykle mam tlumaczenie ze nie spal 2-3 dni i zmeczony. Nawet po zakupy razem nie jezdzimy bo uwaza ze sama lepiej to zrobie. A on woli polezec z dzieckiem w domu. Moze gdyby mial inna prace i byl na co dzien w domu to byloby inaczej a tak nawet niedzieli nie mamy dla siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wozek mam rozlozony i czeka. Ubranka jeszcze w kartonach ale rozkladam rodzajami. Body jedna kupka, spiochy pajace inna, sweterki oddzielnie, spodenki, koszulki itd. Sprawdzalo sie przy mlodszej. Maz nie robil balaganu jak ja przebieral szukajac odpowiedniego ciucha. A rozmiary i tak mam oddzielnie. Narazie popralam te 0-3 i je rozloze. A wieksze czekaja oddzielnie spakowane narazie. Z biegiem czasu bede wymieniala w szafie na wieksze.

Sarah88, SunSun, Scarlett2014, ines31 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Ja wozek mam rozlozony i czeka. Ubranka jeszcze w kartonach ale rozkladam rodzajami. Body jedna kupka, spiochy pajace inna, sweterki oddzielnie, spodenki, koszulki itd. Sprawdzalo sie przy mlodszej. Maz nie robil balaganu jak ja przebieral szukajac odpowiedniego ciucha. A rozmiary i tak mam oddzielnie. Narazie popralam te 0-3 i je rozloze. A wieksze czekaja oddzielnie spakowane narazie. Z biegiem czasu bede wymieniala w szafie na wieksze.
    mam identycznie porobione :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze Scarlet, że mamy bardzo podobne związki. Z małą różnicą - my nie jesteśmy małżeństwem. Jak przeczytałam co napisałaś to jakbym czytała o sobie i M. Romantyzmu w nas niewiele (a już na pewno nie na pokaz) ale ja o wiela bardziej wolę to jak on o mnie dba i troszczy się, od jakichkolwiek prezentów i kwiatów. Brzucha też nie całuje, rzadko go nawet dotyka, ale jak widzę jak się przygotowuje do roli tatusia i jakiego już ma świra na punkcie tego dziecka to więcej mi nie trzeba.
    Też się dzisiaj zastanawiałam jak posegregować ubranka i prawdę mówiąc nie mam pojęcia. Zastanowię się na etapie pakowania ich do szafek. Na razie schnie pierwsza partia prania.

gosiaczek31, Scarlett2014, Pocahontas lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett a jak wedlug Twojego mzeza zachowuje sie kobieta w ciaży??:)
    ma lezec i marudzic stekac i sapac 'jak mi zle jak mi ciezko'??;)

Ostatecznie co do zdjecia jednak nie wyszlo moze jakos w tygodniu uda sie zrobic. Boje sie ze moge zalowac ze nie zrobilam chociaz jednego zdjecia na pamiatke.

U mnie tez wózek stoi i się wietrzy;)

Jesli chodzi o męzow/ partnerow tez mysle ze duze znaczenie ma to co sie wyniesie z domu. I chcoc moj maz czasem jest gburem i potrafi byc naprawde hamem to i tak wiem ze kocha mnie najbardziej na swiecie:) nie kupuje kwiatkow(kiedys jak sie domagalam kupil chyba kwiatki na walentynki z tesco z naklejka promocja;)) nie zaprasza na kolacje spacery czy inne tego typu rzeczy. Za to czasem naprawde potrafi zaaskoczyc z jakas niespodzianka(np rogal do spania ktory niespodziewanie dostalam w ciazy). nie zamienilabym mojego meza na zadnego innego:) na poczatku zawsze jest super kwiatki, randki spotkania na 5 minut(kass moj maz tez potrafil do mnie 50km przejechac zeby mnie zobaczyc i dac kwiatka a teraz podobnie jak u ciebie powiedziałby ze sie nie oplaca;)) ale predzej czy pozniej euforia mija.

czesto mopwi się ze pozniej to juz przyzwyczajenie. moim zdaniem nic w tym zlego. czasem takie przyzwyczajenie jest silniejsze niz szalona milosc na pol roku. ja uwielbiam to ze patrze na meza i wiem kiedy chce cos powiedziec kiedy sie martwi kiedy o czyms rozmysla i wiem co bedzie robil po kolei codziennie rano:) i choc to nudne to uwielbiam ta nude:)

tyle o mnie:)

aaa. smiac mi sie chcialo. poprosilam meza dzis zeby umyl wanne bo ciezko mi sie schylac z powodu dolegliwosci zoladkowych i wiecie jak umył te wanne?? mokrymi chusteczkami hihi. nie moge z tego. do umycia wanny nie zuzyl ani odrobiny wody. juz go nie poprawialam bo wiem ze chcial dobrze:)

milego wieczoru!!!:)

gosiaczek31, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co do brzucha tez nie caluje nie glaszcze nie rozmawia. szczerze bardzo mi to odpowiada. ja w ogole nie lubie jak ktos dotyka mnie i brzucha:)

ale mi sie dzis brzuch spina masakra.

powodzenia dla wszystkich którzy dziś wysłali totolotka. może którejś z nas sie uda;)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam mamuśki ze ja tu przyjechałam z torba spakowana do porodu i jedna dziewczyna się śmiała ze przecierz rodzic jeszcze nie będę dobrze ze ja zabrałam maz jak pytał czego brakuje okazało się ze niczego a tej dziewczynie wody odeszły i ona w strach ze nie ma nic dla dziecka wiec jestem zdania ze lepiej mieć za dużo niż za mało
    I jeśli jeszcze nie macie koszul to mogę wam polecić zamówiłam takie zwykle za 20 zł z sercem na allegro i jestem zadowolona Tess też je chyba polecala a ona też coś ostatnio się nie odzywa?

gosiaczek31, Tess, limcia lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze raz ja;)

kojarzycię Iwke z ovu?? jest w ciąży!!!! jak to zobaczyłam to aż mnie dreszcze przeszły. w końcu i jej się udało!!!!:)

gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis przeczytalam ze od 36 tyg podobno nie mozna juz brac magnezu bo może wyhamować ewentualna akcje porodowa

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ale rozważania damsko- męskie :)

Mnie lekarz już kazał odstawić magnez, no-spe, biofer, lutkę..

niedługo zaczynam z liśćmi malin i wiesiołkiem..

aa i dziś mam wyniki GBS-u, ujemny..chociaż tyle

wózek..hmm..dziś mąż przytargał i stoi póki co w salonie..musze wyprać torbę, budke, śpiworek, środek już uprany..

ciuszki mam ułożone, jak większość z Was.. te większe.. od 68 póki co bez segregacji, na wyższych półkach

gosiaczek31, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Gosiaczek masz racje , przynajmniej patrząc na moje małżeństwo , że tak to wygląda jak mówisz. Mój mąż miał zawsze ciepły dom , ogrom miłości od obojga rodziców , jest bardzo dobrze wychowany (życze sobie żeby moj syn taki był) , On i jego brat mają przeogromny szacunek do rodziców i wykazują troske. I od kiedy mnie poznał takie samo zachowanie przełożył na mnie . Daje mi wszystko czego nie doznałam od.własnego ojca. Jestem strasznym pieszczochem uwielbiam się tulić, bo jako dziecko tego nie miałam. Od męża dostaje to wszystko. Także coś w tym jest , że pewne rzeczy sie wynosi z domu
    Faktycznie cos w tym musi byc...moj mial ciężkie dzieciństwo i nie przesadze jsk nspisze ze rodzice mieli go w dupie...matka wolala w pracy byc i pić x koleżankami ojciec wiecznie w trasie jsk byl w domu to tez pił. ...dlatego moze moj ma na wlasnych rodzicow wyjeb....bo ms do nich żal za dziecinstwo i

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    ma lezec i marudzic stekac i sapac 'jak mi zle jak mi ciezko'??

Czekaja tak wlasnie chyba jest. Wiekszosc facetow to mysli tak jak zobaczy w amerykanskich filmach, ze kobieta w ciazy ledwo sie rusza, chodzi jak kaczka, nie moze wstac z kanapy tylko sapie i jeczy:-)

A tu okazuje sie ze wiekszosc normalnie funkcjonuje. I nie rozczula sie nad soba.

czekaja lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    ma lezec i marudzic stekac i sapac 'jak mi zle jak mi ciezko'??;)

Ostatecznie co do zdjecia jednak nie wyszlo moze jakos w tygodniu uda sie zrobic. Boje sie ze moge zalowac ze nie zrobilam chociaz jednego zdjecia na pamiatke.

U mnie tez wózek stoi i się wietrzy;)

Jesli chodzi o męzow/ partnerow tez mysle ze duze znaczenie ma to co sie wyniesie z domu. I chcoc moj maz czasem jest gburem i potrafi byc naprawde hamem to i tak wiem ze kocha mnie najbardziej na swiecie:) nie kupuje kwiatkow(kiedys jak sie domagalam kupil chyba kwiatki na walentynki z tesco z naklejka promocja;)) nie zaprasza na kolacje spacery czy inne tego typu rzeczy. Za to czasem naprawde potrafi zaaskoczyc z jakas niespodzianka(np rogal do spania ktory niespodziewanie dostalam w ciazy). nie zamienilabym mojego meza na zadnego innego:) na poczatku zawsze jest super kwiatki, randki spotkania na 5 minut(kass moj maz tez potrafil do mnie 50km przejechac zeby mnie zobaczyc i dac kwiatka a teraz podobnie jak u ciebie powiedziałby ze sie nie oplaca;)) ale predzej czy pozniej euforia mija.

czesto mopwi się ze pozniej to juz przyzwyczajenie. moim zdaniem nic w tym zlego. czasem takie przyzwyczajenie jest silniejsze niz szalona milosc na pol roku. ja uwielbiam to ze patrze na meza i wiem kiedy chce cos powiedziec kiedy sie martwi kiedy o czyms rozmysla i wiem co bedzie robil po kolei codziennie rano:) i choc to nudne to uwielbiam ta nude:)

tyle o mnie:)

aaa. smiac mi sie chcialo. poprosilam meza dzis zeby umyl wanne bo ciezko mi sie schylac z powodu dolegliwosci zoladkowych i wiecie jak umył te wanne?? mokrymi chusteczkami hihi. nie moge z tego. do umycia wanny nie zuzyl ani odrobiny wody. juz go nie poprawialam bo wiem ze chcial dobrze:)

milego wieczoru!!!:)
    He he nue wpadlabym na to aby umyć wanne chusteczkami

czekaja lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Powiem wam mamuśki ze ja tu przyjechałam z torba spakowana do porodu i jedna dziewczyna się śmiała ze przecierz rodzic jeszcze nie będę dobrze ze ja zabrałam maz jak pytał czego brakuje okazało się ze niczego a tej dziewczynie wody odeszły i ona w strach ze nie ma nic dla dziecka wiec jestem zdania ze lepiej mieć za dużo niż za mało
    I jeśli jeszcze nie macie koszul to mogę wam polecić zamówiłam takie zwykle za 20 zł z sercem na allegro i jestem zadowolona Tess też je chyba polecala a ona też coś ostatnio się nie odzywa?
    Jaki sprzedawca ma te koszulki?masz mozliwosc podeslac link?

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam numeru do Anet :-(
    Tez sie martwię co z nią.Ciekawe czy miała wczoraj cc...

201503231678.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    He he nue wpadlabym na to aby umyć wanne chusteczkami
    ah ci faceci a ile by było śmiechu jak to my byśmy tak zrobiły
    Ojciec mojego M do swojego taty nie odzywał się cale życie prawie i mój M tak samo do swojego zmieniło się to po ślubie ale jak zaszłam w ciążę i teść mówił ze chłopak będzie to mowie ze lepiej jak będzie dziewczynka bo nie wyobrażam sobie by ojciec do dziecka sie nie odzywał ładnie go w tedy zatkało

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Czekaja tak wlasnie chyba jest. Wiekszosc facetow to mysli tak jak zobaczy w amerykanskich filmach, ze kobieta w ciazy ledwo sie rusza, chodzi jak kaczka, nie moze wstac z kanapy tylko sapie i jeczy:-)

A tu okazuje sie ze wiekszosc normalnie funkcjonuje. I nie rozczula sie nad soba.
    To ja powinnam w Ameryce mieszkać a nie w UK bo to mój aktualny opis niestety.

201503231678.png
‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ