X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia sama widzisz ciezko mu było , wiec może warto postarać się go czasem zrozumieć czego tak zachowuje sie w stosunku do Ciebie.

Ja i moja siostra jestesmy straszne nerwusy ale nasi mężowie mają do nas cierpliwość , bo wiedzą , że swoje przeżyłyśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 21:11

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest podejrzane , że Anet się tyle nie odzywa

• kasss Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Jaki sprzedawca ma te koszulki?masz mozliwosc podeslac link?
    właśnie teraz nie bardzo bo na tel w szpitalu jestem ale jak wpiszesz koszule ciążowe to za ok ,17 ,20 zł są maja duże serce na środku
    Loszcz a miała mieć cc?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo lekarze mieli czekac do piatku, moze rzeczywiscie wczoraj miala ta cesarke

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    To ja powinnam w Ameryce mieszkać a nie w UK bo to mój aktualny opis niestety.

Loszcz nie chcialam cie urazic tym co napisalam to troche zartem bylo w wiekszosci filmow tak wlasnie to obrazuja:-) i tak sobie ciaze wyobrazaja pozniej nasi mezczyzni. Rozumiem kobiety ktore leza bo zle sie czuja i maja komplikacje itp. Nie przeskoczy sie pewnych niedogodnosci ciazowych.

Moj G np przyzwyczail sie do tego ze jestem samodzielna bardzo i sama wszystko robie w jednej i drugiej ciazy. Musze byc aktywna przy starszym dziecku i tyle. Cale szczescie moge sobie narazie jeszcze na taka aktywnosc pozwolic. Bo czuje sie ok. Gdyby bylo inaczej tez bym lezala pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 21:24

czekaja lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Anastacia sama widzisz ciezko mu było , wiec może warto postarać się go czasem zrozumieć czego tak zachowuje sie w stosunku do Ciebie.

Ja i moja siostra jestesmy straszne nerwusy ale nasi mężowie mają do nas cierpliwość , bo wiedzą , że swoje przeżyłyśmy.
    Pewnie bym zrozumiala gdyby caly czas sie tak zachowywal...ale dlugo byl inny zmienil sie gdzie mniej więcej rok temu

noa8 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie, Aneta pisala ze jak malutka do piatku sie nie uspokoi i nie przestanie napierac na szyjke tak mocno to lekarze biora pod uwage cc. Miala juz przeciez bardzo bolesne skurcze ktore powstrzymali.
    Miejmy nadzieje ze da znac wkrotce i ze bedzie miala same dobre wiadomosci. Mam jakies przeczucie ze chyba naprawde juz urodzila...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Pewnie bym zrozumiala gdyby caly czas sie tak zachowywal...ale dlugo byl inny zmienil sie gdzie mniej więcej rok temu

Anastacia moze nasi panowie weszli w kryzys wieku sredniego:-) ja tak go ostatnio tlumacze:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Tak wlasnie, Aneta pisala ze jak malutka do piatku sie nie uspokoi i nie przestanie napierac na szyjke tak mocno to lekarze biora pod uwage cc. Miala juz przeciez bardzo bolesne skurcze ktore powstrzymali.
    Miejmy nadzieje ze da znac wkrotce i ze bedzie miala same dobre wiadomosci. Mam jakies przeczucie ze chyba naprawde juz urodzila...

Oj te nasze marcowe dziewczynki chyba źle im w brzuszkach wszystkie pchają się na świat tylko chłopcy grzecznie siedzą
    ale ja jednak mam nadzieje ze się uspokoiła i jeszcze anet nie urodziła

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Anastacia moze nasi panowie weszli w kryzys wieku sredniego:-) ja tak go ostatnio tlumacze:-)
    Moj w maju kończy 38 lat to nie za szybko ns kryzys?

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o trzymanie kciuków za Madziutka , właśnie dostałam cynk , że jest w szpitalu , bo miała skurcze co 8/10 min i pojechała upewnić czy to nie fałszywy alarm. Po ktg będzie wiedziała czy zostaje.

Scarlett2014, gosiaczek31, Madzik82, kasss, Krokodylica, Tygrysek, MamaAdasia, Rybeńka, Emca, gabi30, Ewelaa, Sarah88, ines31, limcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea jak kiedyś pisałaś że nie macie problemów z wychodzeniem osobno i mąż nie musi pytać Cię o zgodę to też miałam wrażenie że mamy dość podobne związki :)

Sarah mi lekarz kazał odstawić magnez od 37 tygodnia.

Czekaja też się zastanawiam czy nie będę kiedyś żałować że nie mam zdjęć ale jakoś się nie mogę przemóc. Zobaczymy jak wyjdzie :)

Ja mam ciuszki poukładane rodzajami. 56 (minimalna ilość) i 62 w szufladzie a 68 też poprane i poprasowane w pudle z Ikei w szafie. W ramach np. spodenek próbowałam układać rozmiarami ale wyszło mi tak sobie. W ogóle dziś mówiłam do męża że układam wszystko ale pewnie jak się Junior urodzi to z 3 razy zrobię przemeblowanie bo życie zweryfikuje co gdzie będzie mi potrzebne tak żeby było nam najwygodniej.

Aa i nie wiem jak mój mąż wyobraża sobie kobietę w ciąży ale zdaje się że pracując do 9 miesiąca ciąży a właściwie w 9 też tylko że z domu, wychodząc z nim gdzieś prawie co weekend, poruszając się cały czas dość żwawo zabiłam kilka stereotypów które miał w domu :) a jak odbieram go w środku nocy z imprezy to jego koledzy patrzą na mnie jak na ufo :) jak wybieram schody zamiast windy to patrzą na mnie już podejrzenie a jak z gracją łani podnosze się z podłogi to przecierają oczy :) ale najdziwniej reagują jak pokrzykuje w trakcie meczów i skacze jak nasi wygrywają :) jedni myślą że jestem kopnięta i uważają że B. powinien mnie uspokoić, inni pytają czy jak ich żony będą w ciąży mogą je przysłać do mnie żebym sprzedała im moją filozofie. A ja po prostu cały czas nieźle się czuje więc nie udaje że jest inaczej :) funkcjonuje normalnie i większość rzecz robie sama. Myślę sobie że pomoc B. bardziej przyda mi się jak Junior będzie na świecie.

P.p.s mężowi już z 10 razy pokazywałam gdzie mamy jakie rzeczy o Juniora... idę bo zakład że nadal nie ma pojęcia gdzie co jest. Jak przyjdzie mu coś znaleźć to zrobi tak burdel że całe moje dotychczasowe układanie pójdzie na nic :)

P.s . Mój "romantyczny" mąż raz chciał mi dać dwie dychy jak zapomniał o kwiatach :) jak zaprosił mnie do Czech i myślałam że jedziemy do Pragi okazało się że wykupił wycieczkę śladami browarów czeskich etc. W ramach prezentu kupił mi kiedyś grila elektrycznego etc. :) no i jak ja mogę go nie kochać? :)

gosiaczek31, Krokodylica, Ewelaa, czekaja, bella82, limcia lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Czekaja tak wlasnie chyba jest. Wiekszosc facetow to mysli tak jak zobaczy w amerykanskich filmach, ze kobieta w ciazy ledwo sie rusza, chodzi jak kaczka, nie moze wstac z kanapy tylko sapie i jeczy:-)

A tu okazuje sie ze wiekszosc normalnie funkcjonuje. I nie rozczula sie nad soba.

A ja właśnie dziś jak wróciłam z zakupów stwierdziłam, że u mnie chyba zbliża się czas sapania i jęczenia. Nie chodziłam dużo, nie dźwigałam a cały dół mnie bolał, ledwo do samochodu doszłam. Z kanapy wstać też coraz trudniej niestety...

Kasss chyba ma na myśli te koszule http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=78017&us_id=17268970. Ja zamówiłam rozpinaną na środku, ale przyjdzie dopiero na początku tygodnia.

Za to z czystym sumieniem polecam http://allegro.pl/nowosc-rozpinana-koszula-do-karmienia-italian-l-i4903094704.html po praniu wszystko ok.

belladonna lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa dzięki za inf. Trzymamy kciuki!

A nasz wózek stoi rozłożony ale gondole mamy cały czas w worku żeby się nie kurzył. Na naszym metrażu czy złożony czy rozłożony i tak zajmuje miejsce :)

noa8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Moj w maju kończy 38 lat to nie za szybko ns kryzys?
    Moj w czerwcu:-) wiec moze to jednak jakas zaleznosc wiekowa:-)

• MartaM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też od dziś odstawiam magnez, w sumie to chciałam już w zeszłym tygodniu, ale jak ognia boję się powrotu skurczy w łydkach... :/

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett przyznaj się wygrałaś 30 milionów?? U nas pudło... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek trzymam kciuki

tez polecam ta koszulr co martam nawet trraz w niej jestem tylko nie wiem co mnie podkusilo wziąść L jak noszę wszytko M bo jednak L jest trochę za szeroka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 22:09

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzieje dzisiaj! Najpierw info od Limci a teraz nie wiemy co z Madziutkiem i Aneta. Pocahontas chyba tez sie cos nie odzywa...

Ja magnez odstawie jutro. Za 26 godzin ciaza donoszona :)

A ciuchy mam wyprane i wszystkie wrzucone do wielkiej torby z Ikei. Teraz na mnie patrza i prosza o zelazko ;) potem pomysle jak je poukladac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 22:05

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymamy kciuki za Madziutka:-) juz emocje sie wlaczaja:-) Pewnie bede tu czesto zagladac z nadzieja na jakies info:-)

‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ