Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
CIĄŻA DONOSZONA!!!
Witamy 38 tydzień
(mój suwaczek może kłamać, jutro go usunę, albo zmienię)
Ja dziś chyba przesadzilam, najpierw sprzątanie, potem wypad na miasto, a na koniec prasowanie ostatniego prania. Moje plecy juz odmówiły posłuszeństwa. Mała napiera w dół chyba, szyjka kluje, i co chwilę siku mi się chce.
Mi też już dość ciężko, schylic się nie da, masakra. Juz niedługo.
Emca, loszcz, Scarlett2014, gosiaczek31, kasss, czekaja, Sarah88, Emartea, jasmin, ines31, bella82, limcia lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Limcia gratulacje, niech dziewczynki zdrowo rosną, Madziutek trzymam kciuki za Was i czekam z niecierpliwością na info.
Madzik ja też coraz ciężej się ruszam, choć brzuch wcale nie taki duży.
Ubranka mam rozmiarami i rodzajami poukladane żeby łatwiej było mi i tatusiowi się w tym ogarnąć. Już mam wszystko poprane poza pieluszkami.
Ile kupilyscie tetrowych/flanelowych pieluch?
No i jeszcze jedno pytanie, może trochę głupie, ale serio nie wiem, czy do szpitala trzeba mieć i podkłady poporodowe, i duże podpaski?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 00:40
limcia lubi tę wiadomość
-
Justyska89 wrote:Pocahontas pewnie randkuje z mężem bo pisała ze do cc planuje randki z mężem
dokładnie, wykorzystuję ten czas maksymalnie:)wychodzimy na fast foody, desery itp spotykamy się ze znajomymi i cieszymy się sobą
LIMCIA - GRATULUJĘ! PO TYM CO PISZESZ TO TE TWOJE DZIEWCZYNKI SILNE SĄJAK NAS ZNÓW ODWIEDZISZ NA FORUM TO NAPISZ COŚ WIĘCEJ:) CZEKAMY:)
ja byłam w piątek na ktg, (ale nie u mojego gin, bo on nie ma ktg w przychodni) pani dr zrobiła mi badania i na samolocie i usg, powiedziała, że nie ma się czego przyczepić, bo pomiary i przepływy są dobre, jednak gdyby to od niej zależało, to już by mnie na oddział położyła, że jak bym miała kilka dni wcześniej cesarkę to nic się nie dzieje, wg niej powinnam się mężem przez weekend nacieszyć i w poniedziałek położyć się na oddział... a ja wam pisałam, że dobrze się czuję i zapytam gina czy później mogę pójść na cc
miałam dwa skoki ciśnienie (mierzę 3 razy dziennie) 130/100 130/95 podwyższone to rozkurczowe i to ją zaniepokoiło, myślałam, że pojedyncze skoki to nic złego, że zawsze mogą się przytrafić, a ona we mnie taką panikę zasiała...ehh
miłej niedzieli kochane:*czekaja, limcia lubią tę wiadomość
-
Hej .ja wciąż w szpitalu. W czwartek w nocy mialam juz silne skurcze porodowe. Dostalam zatrzyki rozkurczowe ale nie wiem pomigly. Wiec faszerują mnie dożylnie magnezem. Niby mala troche odpuscila ale ja jestem wykończona poza tym przez 4 dnu dostaje bez przerwy magnez w zyly i reka chce mi eksplodować. Jutro dowiem sie co dalej zamierzają. Pocieszajace jest ze weszlam w 34 tydz.
Trzynam kciuki za wszystkiegosiaczek31, Ewelaa, czekaja, Magdas, jasmin, gabi30, limcia lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Alarm odwołany , Madziutek wrócił do domu , ze wzgledu na to , że to były skurcze przepowiadające i rozwarcie na 1 palec. Z tym , że akcja może się w każdej chwili zacząć , a może jeszcze troche poczekać. Zresztą dzisiaj postara się Wam coś więcej napisać.
Emca ja biore i podkłady i podpaski.
Tygrysku ekstra!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 07:39
Krokodylica, loszcz lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Witam w niedzielny poranek.
Anet trzymamy kciuki. Będzie dobrze. Z tego co piszesz odnoszę wrażenie że zostaniesz lutówką. Mimo wszystko mam nadzieję że maluszek pozostanie jeszcze w brzuszku.
Ja spać od 5 rano nie mogę. Coś mnie obudziło i nie mogłam zasnąć. Oczy jak 5zł i dziwny wewnętrzny niepokój mnie dopadł.
Pocahontas może lekarka chce w jakiś sposób zaoszczędzić Ci trudu noszenia brzuszka?
Miłego dnia i trzymajcie się ciepło i zdrowo. Ja zabieram się za sprzątanie, bo teściowie dziś składają wizytę. Ech ...loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAneta dobrze ze sie odezwalas. Martwimy sie o ciebie:-) ale dobrze ze malutka odpuscila i nadal siedzi w brzuszku.
Pocahontas to korzystaj ile wlezie poki jeszcze mozesz:-) ostatnia prosta przed toba:-)
Madziutek uff falszywy alarm. Tez pewie bym jechala przy skurczach co 8 min. No ale widocznie nie czas jeszcze dla Was. -
nick nieaktualnyEmca ja biore tylko podklady choc to zalezy jak silne jest kwawienie. Zwykle 1,2 dzien mocno leci i wtedy podklady pozniej juz moga byc wieksze podpaski bo zmniejsza sie to krwawienie. Ze mna lezala dziewczyna ktora pierwszego dnia zuzyla 2 paki belli duzej, a drugiego dnia nosila juz podpaski. A ja wklady nosilam jeszcze w domu zeby je zuzyc:-)
-
nick nieaktualny
-
Madzik82 wrote:Dziewczyny czy Was tez kluje w pochwie? Obudzilam sie o 4tej i czuje jakby mnie ktos szpilka klul caly czas. Podbrzusze tez mnie boli
ponadto kluje mnie tak w podbrzuszuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 08:39
-
Gosiaczek skraca mi sie od 2 tyg
oby sie nie otwierala
jeszcze chcialam ninimum tydzien wytrzymac. Jutro rano mam "przeglad stanu technicznego" u mojego gina i chyba zwariuje do jutra. Donoszona za 15 godzin
loszcz lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
SunSun ja tez tak mam! Pieknie to opisalas.
W nocy plakalam do ksiezyca bo strasznie sie boje. Pierwszego porodu sie nie balam wrecz cieszylam. Teraz jestem pezerazona. Maz musi zostac z synkiem wiec do szpitala pojade taksowka sama jak palec i jeszcze ta cesarka, rozstanie z synkiem. Boje sie na maxa.
Jutro do lekarza tez jade sama bo ostatnio na wizycie maz pod stolem pokazywal mi zdjecia felg do samochodu w telefonie. Zero wsparcia, wole jechac sama bo tylko mnie wkurzaNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Nie ,nie Madzik.Oddychamy,myślimy pozytywnie to żadna szyjka!!! To pochwa sie zabawia w ciciubabke:-D bo może ty jutro już masz donoszona ciążę ale przede mną długie 2 tygodnie !!! Wiec dziś zawiesze nogi na lampie i zjem pół paczki magnezu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 09:03
czekaja, gosiaczek31, loszcz, jasmin lubią tę wiadomość
-
Ile juz mammy donioszonych brzuszkow:) mimo wszystko Tym dziewczynka ktore nie chca jeszcze rodzic zycze zeby jeszcze chwile wytrzymaly.
Same dobre wiadomosci kazdy dzien z brzuszkiem dla lezacych jest pewnie na wage zlota wiec oby trwalo to jak najdluzej:)
Ja tez czuje sie sprawna w ciazy. Oczywiscie nie zrobie 10 pompek jak przed ciaza nie wbiegne po schodach ani nie przeturlam sie przez lozko i marze o tym zeby za tydzien Ewcia chciala wyjsc. Jednak nie moge narzekac to bylby doslownie grzech. Naprawde kobiety maja nieraz o wiele gorzej. wystarczy cofnac sie o 2 pokolenia kiedy to nasze babcie rodziły doslownie w polu przy wykopywaniu ziemniakow czy innych codziennych obowiazkach. Cale szczescie nie musimy zyc w tych czasech chociaz pewnie jest mase kobiet ktore czuja sie bardzo zle a nie maja wyjscia musza pracowac zajmowac sie calym domem i kto wie czym jeszcze.
Tez czuje ciagniecia klucia spinanie brzucha ale nie martwie się tym bo w ktoryms momencie macica musi powoli zaczac sie przygotowywac do porodu i mysle ze to calkowicie normalny objaw. oczywiscie niech jeszcze nie cwiczy za bardzo do ciazy donoszonej:)
milego dnia:) -
My juz po obchodzie. jest dobrze, Crp powoli spada i to mnie cieszy najbardziej
ktg cały czas w normie i liczę że mnie jutro wypisza. Zobaczymy
Anet dobrze ze napisałaś, cały czas jesteśmy z Tobą myślami i trzymamy kciuki :-*
Milej niedzieli Brzuchatki :-*czekaja, Krokodylica, SunSun, Madzik82, gosiaczek31, noa8, ines31, bella82, limcia lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs