X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Rybenka przeczytałam ' My już po PORodzie' dostałam zawału;-)

czekaja, Rybeńka, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun sun zawal w Twoim stanie niewskazany;)

Rybenka super ze ok obys wyszla tak jak planujesz:)

Rybeńka, Rybeńka, SunSun, bella82 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dziewczyny czy Was tez kluje w pochwie? Obudzilam sie o 4tej i czuje jakby mnie ktos szpilka klul caly czas. Podbrzusze tez mnie boli

madzik mam też tak, najczęściej jednak wieczorem, nie rano, takie kłucie, ból podbrzusza, często tak pobolewa jak na okres, od tygodnia tak mam z różnym natężeniem i przerwami, ale maluchy dziś rano się ruszały, w piątek na wizycie też i usg i ktg wyszło bez zarzutu, więc się tym nie martwię.

jeżeli chodzi o samopoczucie i stan fizyczny to dla mnie najgorszy był okres, kiedy najwięcej przytyłam, bolał mnie kręgosłup i wiązadła po prawej, to było straszne, a teraz wszystko jest dobrze, co prawda ledwo już dźwigam ten mój brzuszek i niestety przeraża myśl o tym, że w każdej chwili może rozpocząć się poród...

Madzik82 lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo partnerów.Mój mąż jest na pewno dużo bardziej romantyczny niż ja;-) kwiaty i prezenty bez okazji,drobiazgi typu śniadanie do łóżka,czy jechanie 800 km żeby mnie zobaczyć.I to już po ślubie;-) Urodziny ,walentynki,imieniny etc zawsze albo sie stara zorganizować jakiś fajny dzien albo dostaje jakiś super prezent.I choć nie jestem osoba która leży w nocy na kocyku i podziwia gwiazdy to lubię to w nim.Czasem mi oczywiście wypomni ze jestem zimna ale Ogolnie żyjemy zgodnie ;-) a np. Zareczyny spędziliśmy w dresach ,pijąc szampana u grając na x-boxie ;-) wiec równowaga zachowana ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 09:41

loszcz, czekaja, gosiaczek31, Scarlett2014, Ewelaa, noa8, Rybeńka, kasss, bella82, limcia lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun, Pocahontas dzieki za pocieszenie. Juz mi lepiej. Byle do jutra :)

SunSun mam nadzieje ze Twoj lekarz jutri jednak ta szyjke znajdzie hehe

SunSun lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też!! Na która masz wizytę ?

ex2btv738sn49jef.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 9ta :) ciesze sie ze od rana. A Ty?

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :)

NOA dzięki :D

i sory za fałszywy alarm :) ale dziękuje za trzymanie kciuków... ;)

awięc napisze o co chodziło :) : wczoraj od 18 do 21 praktycznie stale bolało mnie podbrzusze z tym że raz słabiej a momentami tak mocno że się prawie z bólu zwijałam... i miałam twardnienia co 10/8 min lecz były niezależne od tych bóli...

więc stwierdziłam że wolę jechać to sprawdzić i najwyżej mnie odeślą do domu niż pojechać za późno i żałować...

oczywiście jak zobaczyłam szpital to bóle przeszły i zostały tylko twardnienia które na ktg nie były bardzo mocne...

lekarz stwierdził że to skurcze przepowiadające i kazał mi podjąć decyzje czy chce zostać (a że oddział był przepełniony to wysłał by mnie do szpitala którego chciałam ominąć szerokim łukiem) więc podpisałam papiery że wychodzę świadomie itd...

bo po badaniu ginekologicznym stwierdził rozwarcie na 1 palec ale powiedział że akcja może się zaczać za 3 godziny ale równie dobrze za 2 tygodnie...
    więc stwierdziłam że jade do domu i będę leżeć, leżeć i leżeć...:)

a najlepsza informacja dnia to : nasz synek waży już 3248g ;))) moje słoneczko pięknie zaczęło rosnąć ;* wszystkie przepływy piękne itd. ;)

a magnez ja wciąż biorę i nospe też bo chce żeby jeszcze z tydzień/ dwa Nikodemek poczekał z wyjściem na świat bo remont zamiast się kończyć to się robi coraz dłuższy i wciąż u rodziców jestem...

także alarm odwołany ale nie żałuje że pojechałam bo jestem spokojna i nie będę się martwić... ;)

Madzik82, SunSun, Ewelaa, gosiaczek31, noa8, Emartea, ines31, Emca, gabi30, Rybeńka, loszcz, kasss, bella82, Krokodylica, limcia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Madziutek! Przynajmniej poznalas wage Nikodemka - zazdroszcze, imponujaca :)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Na 9ta :) ciesze sie ze od rana. A Ty?
    Na ..19.40.Strasznie późno no ale akurat z 4 godzin na golenie 'sie' ,2 na mycie glowy ,3 na prysznic,godzina na ubranie... ;-) ;-) ;-)

gosiaczek31, Madzik82, Emartea, loszcz, Tess, limcia lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek dobrze ze pojechałas ,przynajmniej wiesz co i jak. Lepiej sprawdzić niż cos przegapic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:41

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się zaczely bóle jak na okres...z piatku na sobote, i dzis w nocy, teraz tez je mam juz ponad 2h ;/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pare dni temu rodzila moja kolezanka,tydzien przed terminem i wody jej odeszly, miala skurcze, 5h czekali na akcje i nic, wiec zrobili jej cc bo nie miala rozwarcia...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzid mam palce u rąk jak parówki pierscionkow nie zdejme.wogole od kilku dni czuje sie jak balon niby na buzi zero zmian ale uda np wyglądają jak nadmuchane jakies takie dziwne sa

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek tez pewnie pojechała bym sprawdzić jak bym była na TWoim miejscu.

Nikodem już duży i silny chłopaczek ajjj ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:57

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha SunSun rozwalilas mnie :) ja tez mam dzisiaj dzien SPA tyle ze na glowie mam 1/3 wlosow co Ty wiec do wieczora sie powinnam wyrobic ;)
    Sarah ja tez mam takie bole. Najgorsze jest to ze w ciazy ten sam objaw moze byc fizjologiczny albo niebezpieczny. I badz tu madra :/

SunSun lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co macie dzis na obiad??:)

ja robie makaron z tunczykiem i brokulami:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a ja właśnie straciłam pierścionek zaręczynowy. jak mówiłyscie o puchnieciu rąk i palców to sobie myślałam że mnie to nie dotyczy a dzisiaj obudziłam się to tak mnie cisnely pierścionki ze szok obrączkę jakoś ściągłam za to pierścionka zareczynowego nie szlo niczym ściągnąć i niestety mąż musiał mi przeciąć nożyczkami do metalu

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek to w sumie dobrze ze jeszcze troszkę poczekasz z Nikodemkiem w brzuszku po co się spieszyć :)

no to widzę anastacia ze mamy to samo dzisiaj

• SunSun Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja mam takie bóle od dawna i w szpitalu mi mówili ze są normalne ,dawali mi nospe forte a jak nie pomagało to..trudno.
    Justyska współczuję pierscionka....bardzo

Madzik82 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ