X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAdzik Ty się nie denerwuj na zapas kobieto! co Ty z tą wagą...po 1 jeszcze nie urodziłaś, maluch ma czas na dobranie trochę wagi, a poza tym najwyżej będzie maluszkiem i już, ale przecież wszystko jest dobrze..trzymam kciuki za pomiary i żeby dzidzia dobiła do 3kg

czekaja, Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik mysle ze niepotrzebnie sie stresujesz. po prostu bedzie kruszyna a skoro wszystko inne jest wporzadku zcay sie nie ma powodu do zmartwien.

ja sie przejmowalam ze moja mala jest za duza i przestalam.
    jaka bedzie Twoja malutka taka sie urodzi najwazniejsze ze zdrowa a do tego lekarz zastrzerzen raczej nie ma skoro do szpitala cie nie skierowal.

loszcz maluszek moze przystopuje z waga i troche cie oszczedzi. trzymaj sie i dawaj znac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 14:31

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• anet525 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka moje gratulacje. Śliczne imię. Loszcz kurcze ja weszłam w 35 tydz ale pmoja mala wazy dużo mniej bo jakies 2500 to max. Moze zdaze jeszcze przed porodem Robic usg i poznać wagę.
    Dzis tez mam wahania nastroju jestem rozdrażniona. Brzuch mnie meczy czuje spinanie macicy i chyba mam lek przed porodem. Na samą myśl zaczynam płakać.
    Madzik Rubi ma racje nie panikuj z wagą. Dzieci są różne a waga od 2500 po narodzeniu mieści sie w normie. Ja bym chciala by moja byla o takich rozmiarach jak pierwsza corka. Ważyła 2650 i 49 dluga. Sldoka kruszynka byla

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie martwie o to ze bedzie mala bo to wiedzialam juz przed ciaza. Ja takie male dzieci rodze.
    Martwie sie ze cos jest nie tak z lozyskiem albo przeplywami i mala przestala rosnac bo waga jej teoretycznie spadla.
    Mam nadzieje ze to wiba innego sprzetu

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Tess Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik - ja nie wiem jakim cudem waga dziecka może sobie tak nagle spaść. Musiałabyś się głodzić, mieć non-stop biegunki, wymioty i nie wiadomo co jeszcze. Mnie się zdaje, że każdy aparat usg jest inny, tak samo jak czasem termometr czy ciśnieniomierz, więc raczej należy się cały czas badać na jednym aparacie.
    Ja pamiętam jak mi w gabinecie doktor wykrył mini przepuklinę, a w szpitalu próbowali mnie wczesniej leczyć na zapalenie pęcherza i zachodzili potem w głowę, że jakiej czułości musi mieć w gabinecie gościu usg, że tak dokładnie pokazało taką niewielką zmianę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 14:55

Madzik82 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ale lekarz robil przeplywy tak?? jesli mowil ze jest ok to jest ok a roznica w sprzecie zawsze bedzie.
    glowa do gory napewno jest ok:)

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Tess Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... a ja tak z innej beczki... podobno parę tygodni przed porodem lepiej zrezygnować ze współżycia, co w sumie potwierdziła moja doktorka, żeby już nie ryzykować... a ja od tygodnia nie mogę normalnie przestać myśleć o ,,zberezieństwach" :) już mi się po nocy śni i cały czas mam więcej śluzu... może to moje ciało daje mi sygnał, że już można, a nawet trzeba się tam ,,uelastyczniać" i odkurzyć dawno nieużywane kąty? :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki Dorka gratulje córci fajnie że mogłaś sn rodzić;)
    ma ktoś nr do pocahontas ciekawe czy urodziła
    Madzik różnice w sprzecie sa bardzo duże u mnie na genrtycznym mała ważyła 2.5 kg a tydz później w szpitalu już 3kg mowilam do lekarza ze tydz temu było 0.5 kg mniej a on mówi ze zawsze sa różnice i zawsze waga podana jest +,- nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze
    powiem wam ze z jednej strony chciała bym już mieć Julke przy sobie a z drugiej zastanawiem sie kiedy to wszystko tak zleciało troche mnie to przeraża niby do terminu 24 dni ale czuje że to już nie długo;)
    Anet śliczny brzusio w końcu trosze podrósł bo pamiętam że był malutki;)
    Bella super walentynka zrób zdjęcie na pamiątkę ;)

Madzik82, noa8 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess ale mnie rozbawiłaś z tym odkurzaniem kątów;)
    Ja słyszałam że sex przed porodem jest wskazany przygotowuje do porodu więc jeśli macie ochote to czemu nie dla mnie może nie istnieć mąż też sie boi

Tess lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny!! Wiedzialam ze mnie pocieszycie :) bo ja tu sie mezowi zwierzam a ten sobie gra w Angry Birds na telefonie... zaraz mnie cos trafi!!

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka wielkie gratulacje. Zdrowka dla malenkiej Natalki a dla ciebie pociechy z coruni:-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka gratuluje!!!jejku jak pieknie! na pewno juz tulisz swoja Kruszynke :-) Piekne imie :-)

Madzik a Ty sie nie denerwuj! ostatnio tez sie stresowalas i niepotrzebnie, teraz tez tak bedzie mowie Ci :-)

My dzis "walczymy" z lozeczkiem, wozkiem i meblami i okazalo sie, ze mamy za male mieszkanie a za duzo mebli!!!! wyrzucic niestety nie mozemy bo mieszkanie wynajmujemy :-/ Nigdy bym nie pomyslala, ze nie zmiescimy sie na 60m2!!!
    Niedlugo konczymy robote bo musimy zaczac sie szykowac na randke :-)

Tesss ja slyszalam, ze <3 przyspiesza porod :-)

Moj M dzis za mna chodzi od samego rana! Chyba tak Walentynki na Niego podzialaly ;-)

Loszcz mam nadzieje, ze bedzie Ci lepiej! i tez sie nie stresuj

buziaki

Madzik82, MamaAdasia, noa8 lubią tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss - to ten etap frustracji, że mąż nie ma nic do gadania ;) Ale może dam radę jeszcze do następnej wizyty, bo po 37 tyg podobno hulaj dusza... o ile mi nie przejdzie ;)

Bella - no właśnie jedynie myśl o przedwczesnym porodem mnie powstrzymuje, bo jesteśmy jeszcze w czarnej d. z przygotowaniami... też mieliśmy problem ze zmieszczeniem się z meblami tylko, że na trzydziestu-kilku metrach ;) ostatecznie trzeba było wymienić łoże małżeńskie na składaną kanapę :) wózek będzie stał na korytarzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 15:30

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie proszę kciuki. Jestem na IP i czekam na KTG.

gosiaczek31, Madzik82, MamaAdasia, Rubi, noa8, ines31, anet525, Tygrysek, Krokodylica lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w końcu i ja mogę się pochwalić bryką Julki
    2h4jei0.jpg
    i kącik nie tak sobie go wyobrażazłam ale jednak sypialnia okazała się mniejsza niż myślałam za to pościel jest przepiękna ciesze sie ze jednak zdecydowałam sie na baldachim
    wwg3ua.jpg
    24e2tn6.jpg
    i pidżamka od babci;)
    10zd3ec.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 20:32

Tess, gosiaczek31, Sarah88, bella82, Madzik82, MamaAdasia, MisiaMonisia, Ewelaa, noa8, loszcz, ines31, anet525, Scarlett2014, Tygrysek, gabi30, Emca, kaczamila, Rybeńka, Krokodylica, Niunia86 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett - trzymam kciuki! A to planowe badanie, czy jakaś ,,nowość"? :)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet trzymamy!!! daj znać po
    a ja walentynki bede miała w łożku mieliśmy iśc do kina ale nie wolno więć może w domu coś obejrzymy
    Madzik z moim jest to samo 5 min cos porobi a 15 gra już mnie coś trafia bo gdybym tylko mogła w pół dnia zrobiła bym to co on robi tydzień

madziutek 23, Madzik82, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett co sie dzieje? Daj znac. Oczywiscie trzymamy kciuki.

Loszcz tobie tez zycze jeszcze wytrwalosci choc wiem ze juz nie masz sil nosic brzuszka. Duzego chlopca nosisz:-) gratuluje.

Kciuki tez zaciskan za sunsun zeby mogla wyjsc ze szpitala po weekendzie.

Tess sex przyspiesza.. Mi na ostatniej wizycie lekarz zabronil w 34 tyg zeby wlasnie nie przyspieszyc. Ale ja podobnie jak kasss. Zapomnialam co to sex. Moj G sie boi. Wiec cala ciaze mam post. Pewnie i dluzszy czas po porodzie tez sie nic nie zmieni w tym temacie. Choc ochote mialam i mam. Ale nie mam zamiaru zmuszac meza jesli zle sie z tym czuje ze jest brzuszek miedzy.

loszcz, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss ladna bryczka i kacik malutkiej:-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss kacik wyglada pieknie!

Widze, ze wiekszosc z Was bedzie miala posciel, a mi wszyscy "tluka" do glowy by przez pierwsze miesiace nie uzywac ani kolderki ani podusi i moje lozeczko nie bedzie wygladalo tak slodko :-(

Scarlett trzymam kciuki!

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ