X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - ależ śliczna okruszynka :D Mówię oczywiście o malutkiej ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a co to byl za krwiaczek? Powiedzieli coś na ten temat? Śliczny prezent dla tatusia.

Niunia twoja córcia taka maleńka przy tatusiu. Słodka.

Jasmin, a spróbuj zmienić datę porodu. Może się da.

bella82, jasmin, Niunia86 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa wlasnie zapomnialam o tym napisac :-) krwiaczek mogl sie wziac z :

a) powodu, ze mialam kiedys kolczyk w pepku i skora moze byc bardziej wrazliwa

b) dlatego, ze Maly dosyc szybko nabral wagi

c) taka moja uroda

ale ogolnie mam sie tym w ogole nie przejmowac :-)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze Bella, że jest ok.

Dziś taka ładna pogoda, a ja w tym szpitalu... Czym dłużej leżę tym bardziej jestem zmęczona, śpiąca i nic mi się nie chce. Chętnie bym poszła na spacer powdychać świeżego powietrza, a tu dupa.

4e3f84b95f.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam na dobry dzień polecę do obejrzenia film BOBASY, o tym jak się chowają dzieci w 4 różnych krajach świata :)

Można obejrzeć tu: (tylko ostrożnie z wyskakującymi reklamami :))
    http://www.cda.pl/video/108395e5/Bobasy

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skurcze są nadal.. uregulowały się do 10-14min, mimo 2 nosp i 2 magnezów.. dzwoniłam do rodziców, aby byli gotowi do przyjazdu.. jak będą co 8min jadę do szpitala..ale łuudzę sie, że przejdzie..

Nie chciałam dziś rodzic, po prostu nastawiona psychicznie nie jestem, miało to być za tydzień..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś dzień na dodawanie zdjęć ;)? hihi

śliczne brzuszki i Niunia kochana ta córeczka Twoja ;*

KONWALIANKA daj znać co u Ciebie??

MamaAdasia, Niunia86 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    skurcze są nadal.. uregulowały się do 10-14min, mimo 2 nosp i 2 magnezów.. dzwoniłam do rodziców, aby byli gotowi do przyjazdu.. jak będą co 8min jadę do szpitala..ale łuudzę sie, że przejdzie..

Nie chciałam dziś rodzic, po prostu nastawiona psychicznie nie jestem, miało to być za tydzień..

ojej... a tylko 2 dni do skończonego 37 tygodnia...;/

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Jasmin jak wejdziesz w ustawienia-ciaza mozesz zmienic date na np wg OM, dzien wystapienia owulacji, wyznaczonej przez lekarza daty porodu itp. Probowalas tam?

Dzięki Tess ;)

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Kaczamila - Oskarek mało, że łakomczuszek to jeszcze leniuszek :) Nam położna na SR mówiła, że dzieci nie chcą potem łapać cyca, bo muszą się przy nim ostro namęczyć, więc idą na łatwiznę jak mają butlę... i często jest tak, że po tej ,,gimnastyce" za chwilkę znowu są głodne, bo też dużo energii tracą na ssanie. A próbowałaś go może częściej troszkę przystawiać? Nam też rekomendowali by dopajać niewielkimi ilościami, ale z kubeczka, a nie butelki, żeby nie przyzwyczajać.
    (Wiem, że to tak w teorii pięknie brzmi, a praktyka sobie, więc w każdym bądź razie trzymam kciuki :) )
    p.s. a mówili Wam coś w szpitalu o odciąganiu napletka?

u nas od początku był ten "minus", ze jak Oskar był w inkubatorku to przez ponad tydzień dostawał butelkę więc przyzwyczaił się do smoczka z butelki. I tak zmieniliśmy mu już butelkę ze smoczkiem bo w szpitalu mieli te smoczki starego typu z nuka a ja teraz daję mu avent ten niby antykolkowy i kształtem przypominający pierś. Przystawiać przez dzień staram się jak tylko się budzi na jedzenie. Niekiedy pije ładnie a niekiedy się denerwuje, jeszcze jak przy tym idzie kupka to cały czas się pręży. Karmię z nakładkami na sutki bo bez to w ogóle nie może złapać sutka. No cóż jeżeli trzeba będzie to będę bawić sie w odciąganie tylko boję się, że nie uciągnę tyle mleka głodomorowi :)

Niunia cieszę się, że mała zaklimatyzowała się w domku i że pije z piersi :)

Konwalianka jeżeli dzidzziuś twierdzi, że to już jego czas to raczej go nie zatrzymasz :) będzie dobrze

czekaja, gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka powodzenia:)

ja dzis z okazji walentynek robie ulubione ciasto meza podwojnie musowe ciasto czekoladowe z moich wypiekow:)

i ja tez na nim troche skorzystam;)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka i Pocshontas co tam u was odezwijcie sie...czy wasze maluszki sa juz na świecie?

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila - no właśnie wszystko tak pięknie opowiadają w teorii... a ciekawe w którym szpitalu położna bawiłaby się w pojenie każdego noworodka z kubeczka ;)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K9nwalianka koniecznie daj znac jakby porod mial zaczac sie juz dzis....informuj nas...w razie czego powodzenia

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie konwalianka jakby co trzymamy kciuki. Dawaj znac w miare mozliwosci.

Ja z okazji walentynek wczoraj robilam brzoskwiniowca, lezakowal w lodowce cala noc a dzis okazalo sie ze masa serowa jest za rzadka troche i nie stezalo tak jak bym chciala. No coz nastepnym razem poprawie go zelatyna:-)

Ja ewidntnie dzis nie mam cierpliwosci i jakas rozdrazniona jestem. Do tego taki bajzel w domu ze nie mam sily. W czwartek odkurzalam, dzis nawet nie widac. Wszystko do sprzatania od poczatku.
    Jakis spadek formy mam od tygodnia. Do tego mam podejrzenie ze mloda ma owsiki. Jeszcze tego mi na koniec ciazy brakowalo do szczescia. Leczenie calej rodziny i nalezaloby generalne porzadki zrobic w calym domu, lacznie z pranien firan, odkurzaniem materacy, praniem wszystkiego codziennie w wysokiej temperaturze. Nie mam nawet na to czasu i sily. Jakas zla passa mi sie zaczela jak na zlosc przed samym rozwiazaniem.

czekaja lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ale masz fajnie ze corcie masz juz w domku. Sliczna z niej kruszynka. Kaczamila nic tylko się cieszyć ze oskarek ma taki apetyt. Ja cinpowiem ze zastanawiam sie czy nie lepiej dla mnie bedxie odciągać pokarm niz karmić piersią bo przy poprzedniej ciazy córcia bardzo pogryzla mi sutki i bardzo cierpialam. Poza tym mleko odciagane ma swoje plusy raz ze wiesz ile maly zjada a dwa ze systematycznie zbiera ci się mleko. A przy karmieniu piersią ilości mleka w piersi zbierala mi sie różnie i bylo to nieregularne dlatego chyba po pól roku pokarm mi zanikl bo dokarmiałam ja tez sztucznym.
    Konwalianka daj znać jak by miało sie faktycznie zacząć... Jedtemy z toba.
    Ja dzis w walentynki jadę z corka i z mezem na basen a potem zawozimy ja do moich rodziców i mamy caly wieczór i noc dla siebie. Kolacja kino i zobaczy sie co dalej.. Miłych walentynek wam życzę:)

MamaAdasia, gosiaczek31, noa8, czekaja, Niunia86 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja,

Bella, duży twój synalek :)

Czekaja, gratuluję wizyty :)

Anet, mam chyba podobny brzuszek, ale ładnie wyglądasz.

Gosiaczek, ja własnie po 2 h dopiero co usiadłam, wycierałam kurze, odkurzałam, myłam podłogi, zrobiłam 2 prania... chłopaków wysłałam na zakupy i do teściów. Co z tego, skoro jak wrócą będzie tak samo...

Konwalianka, jakby to było już -trzymam kciuki za Was, napewno będzie ok wszystko. Oby szczęśliwie !

Niunia, maleńka podobna do tatusia jak razem leżą.

Justyśka, nie martw się kg, ja mam +10 kg, ale zrzucimy na pewno :) Ja nastawiam się na karmienie cyckiem i szybki powrót do formy :)ja nie wchodzę na wagę tak jak Madzik od kilku dni, a co tam, jjem na co mam ochotę ;)

Noa, Jasmin, gratuluję nowych tygodni.

Madzik82, jasmin, noa8, czekaja, Niunia86 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka powodzenia...może pogadaj dzidzią, że chcesz za tydzień :P w końcu nie można od razu dać dziecku wejść na głowę :P

Krokodylica, Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wieści od Dorki.Urodziła SN a nie cesarka po oksy w 5h bez pękania i nacinania.Mała Natalka(tak nastąpiła zmiana imienia :-) )waży 2920g i ma 50 cm.
    Mamusia i córeczka mają się dobrze :-)

MamaAdasia, Madzik82, Juusti69, Krokodylica, madziutek 23, noa8, czekaja, Emartea, Rubi, jasmin, MisiaMonisia, kasss, gabi30, Tess, bella82, Sarah88, Justyska89, ines31, Emrica, Tygrysek, Emca, kaczamila, Rybeńka, Niunia86 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, gratulacje dla nowej mamusi :)
    A jednak SN, to jeszcze lepiej, szybko dojdzie do siebie ;) Natalka ładniejsze imię niż Henia :)

A patrzcie jaka jest granica błędu usg, Dorka pisała że mała ma ponad 3,3 kg a tu 2900. Prawdziwa waga wychodzi w praniu :)

loszcz, czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ