Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
Od rana jjstem w stresie.. NIe chcę rodzić, nie dziś..
od wstania mam skurcze, póki co nieregularne (od 3min do 15), ale bolesne i krzyżowe.. do tego czyści mnie, no i mam dodatkową zagwozdkę, bo gdy się podcieralam topapier różowy..możliwe, że to od żylaka, który pękł.. Teraz leżę, zjadłam no-spę forte, ale chyba wezmę drugą..
Anet, bardzo ładnie.. służy ci ciąża, wyglądasz ślicznieanet525 lubi tę wiadomość
-
Konwalianka ja z takimi skurczami trafiłam do szpitala. Ale w twoim tyg ciazy warto by zbadal cie lekarz twój by sprawdzić jak sie trzyma szyjka. Bo te nieregularne dosyć szybko mogą zmienić sie na te porodowe. Badz czujna i dużo teraz leż. Dziękuję za komplement:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 09:03
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się z Wami.
Anet ładny brzusio
Konwalianka może lepiej jechać to gdzieś skonsultować??
Też jestem ciekawa jak tam nasze kobietki rodzące, czy mają dzieciaczki czy sobie?
U mnie dzisiaj Oskar nie dał spać mamusiobudził się na mleko o 24 i dojadał dojadał dojadał aż zasnął po 2 w nocy... Narzekałam że mało je a teraz nie wiem czy nadąrze z odciąganiem mleka, skurczybyk mały zje już 100 ml a niekiedy nawet 120
Najgorsze jest to że nie chce za bardzo cyca, ssie jak co tylko prawego lewego się nie chce chwcić a i tak pije pół godzin ale wypija tylko 30 ml i musze go dokarmiać butlą z odciągniętym mlekiem. W nocy to w ogóle tylko go butlą karmię bo piersi w ogóle nie łapie. Coś czuje ze skończu się na odciąganiu mleka i podawaniu w butelce...
-
nick nieaktualnyAneta bardzo ladnie wygladasz i brzuszek ci podrosl:-)
Gratuluje nowych tygodni.
Konwalianka pewnie cos sie z tego rozwinie:-) z twoim stanem szyjki chyba juz nie ma odwrotu. Oj czemu nie dzis? walentynkowy prezencik:-)
Ja dzis nie spalam od 1.30 do 6. I od 8 na nogach. Pewnie bedzie nerwowy dzien... Maz oczywiscie w pracy, mala marudzi a ja juz na dziendobry mam dosc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynoa8 wrote:Kaczamila to głodomorka masz małego
super sobie radzisz .Mogę wiedzieć ile waży Oskarek?
Noa teraz dokładnie nie wiem w poniedziałek była położna i ważył 2600 ale podejrzewam ze przy takim apetycie ruszył do góry (przynajmniej mam taką wielką nadzieję) w poniedziałek albo wtorek idziemy do pediatry do kontroli i pewnie waga też będzie kontrolowana to się wtedy dowiemy wszystkiegonoa8, ines31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:Kaczamila wazne ze ma apetyt:-)
Pewnie, ze tak. Tylko fajnie by było gdyby pił z cyca tyle ile trzeba i do spania a tak to bawię się w odciąganie. a najgorsze że pękła mi skóra pod sutkiem i przy odciaganiu czasem puści mi się krew. ostro smaruje to maltanem i mlekiem mam nadzieję że szybko się zagoi. -
czesc Mamuski!
dziekuje Wam za wszystkie kciuki i dobre slowa :-*
moze i spanikowalam wczoraj ale caly dzien kiepsko sie czulam, Maly byl bardzo leniwy caly dzien az w koncu przestal w ogole sie ruszacnic nie pomagalo, dodatkowo nie wiedzialam skad ten krwiaczek
Normalnie Josh szaleje i jest bardzo aktywny.
zadzwonilam do prowadzacego i powiedzial bym jechala na IP, ze na tym etapie takie rzeczy trzeba srawdzac. Maz akurat wszedl do domu wiec wsiedlismy w autko i pojechalismy.
na szczescie nikogo nie bylo na IP, i weszlam od razu (jak wychodzilam byly ju 3-4 dziewczyny) Potraktowali mnie powaznie, podlaczyli do KTG na ponad godzine, i rzeczywiscie Maly na poczatku sie nie ruszal, ale polozna kazala mi sie poruszac, i cos tam zaczal mnie smyrac ale byl leniwy. Pozniej sie rozbudzil i bylo ok. Lekarz zbadal mnie i zrobil USG, posprawdzal przeplywy i okazalo sie, ze Maly klocuszek wazy 2900Glupio sie pozniej czulam ale gdybym nie pojechala to pewnie jechalibysmy z mezem w srodku nocy bo bym panikowala. Lekarz sam powiedzial, ze lepiej panikowac niz pozniej plakac...
Anet ja mam ten 100, jak na razie ok ale niedoawno go kupilismy wiec niewiele pomoge. Super zdjecia, wygladasz swietnie
Emartea wlasnie doszlam do Twojego wpisu i musze Ci powiedziec, ze 2g raz bylam na IP na Borowskiej i super sie mna zajeli. Bardzo profesjonalnie i z mega szacunkiem. Nie wiem czy to zasluga mojego prowadzacego czy akurat 2gi raz trafilam na fajna ekipe. Moj lekarz byl na dyzurze ale mial akurat cesarke wiec nie mial jak podejsc.
Konwalianka trzymam kciuki by to nie byla akcja, poczekaj jeszcze chwilkemasz mozliwosc skonsultowanie sie z prowadzacym?
Milego dnia
gosiaczek31, noa8, anet525, MamaAdasia, MisiaMonisia lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry:)
milego dnia:)
u nas po wizycie ok. Malutka wazy 3200. przewidywana waga przy porodzie 3600 3800. wszystko ok nastepna wizyta za 2 tygodnie chyba juz ostatnia i wtedy tez zaczniemy badanie ktg robic.
milych walentynek ale jak to mowia kochac trzeba cały rokj a nie tylko raz w roku:)bella82, gosiaczek31, madziutek 23, konwalianka, kaczamila, Scarlett2014, noa8, anet525, MamaAdasia, Justyska89, MisiaMonisia, Sarah88, ines31, Tygrysek, Emca, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
Witam
Bella cieszę się,że z Maluszkiem wszystko dob
rzeA to mały leniuszek
Dorka,Pocahontas trzymam za Was kciuki chociaż Pocahontas to już raczej poWięc czekamy na wieści
Konwalianka ja też bym pojechała na IP bo u mnie tak się zaczynał poród i zaraz po tym różowawym śluzie zaczęły odchodzić mi wody. A póki Tobie nie odeszły to jeszcze może przytrzymają Malucha w brzuszku
U nas druga noc minęła dobrzeMalutka zjada,odbije jej się i idzie spać na 3 godz. Dzisiaj spała ponad 4godz. Jak zjadła o 4.00 to obudziła się 8.20
No i od wczoraj zjada piersią
Uroczych Walentynek Wam życzęMoja Malutka dzisiaj zostaje z babcią a my jedziemy do pracy. Już się stresuje..
Pozdrawiamy
A to Mój Walenty z Najpiękniejszą Walentynką
bella82, gosiaczek31, Emartea, Tess, madziutek 23, kaczamila, czekaja, noa8, anet525, MamaAdasia, Justyska89, Juusti69, MisiaMonisia, kasss, gabi30, ines31, Tygrysek, Emca, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczamila a podajesz cycka z tymi nakladkami, kapturkami? Bo moze wtedy chetniej zalapie? Wiesz pewnie to jest kwestia tego ze przyzwyczail sie do butelki i smoczka i tak mu teraz wygodniej:-) do smoczka potrzeba mniej pracy niz do ssania piersi. Chyba trudno wtedy przestawic na cyca... Ale narazie poki cosik pociaga to nie rezygnujcie.
-
nick nieaktualny
-
oto "karteczka" walentynkowa dla meza ode mnie i Juniora
moze zdolnosci plastycznych nie mam ale mina meza bezcennagosiaczek31, jasmin, kaczamila, noa8, anet525, MamaAdasia, Justyska89, MisiaMonisia, kasss, gabi30, ines31, Tygrysek, Emca, Rybeńka, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się w sobotni,słoneczny dzień.
Anet bardzo ładnie wyglądasz.
Bella dobrze,że wszystko skończyło się pozytywnie.
Trzymam kciuki za wszystkie kobietki i czekam na jakieś newsy od mam rodzących.
Czy może orientujecie się,czy można zmienić w ustawieniach tygodnie ciąży? Nie mogę nic takiego znaleźć,choć nie mam wykupionego abonamentu to może dlatego.
Pozdrawiam.bella82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jak tu nagle cicho
Anet - wyglądasz mega superJa mam prawie identyczny tydzień ciąży, a jestem już 15kg na plusie i wyglądam jak mały sumo
Zwłaszcza, że przeżyłam szok jak się ostatnio zobaczyłam w całe okazałości w wielgarnym lustrze w ikei
Jak wielki klocor z dwoma podbródkami i krzywymi nogami jeszcze, he, he
Konwalianka - trzymaj się, a czemu nie dziś?
Kaczamila - Oskarek mało, że łakomczuszek to jeszcze leniuszekNam położna na SR mówiła, że dzieci nie chcą potem łapać cyca, bo muszą się przy nim ostro namęczyć, więc idą na łatwiznę jak mają butlę... i często jest tak, że po tej ,,gimnastyce" za chwilkę znowu są głodne, bo też dużo energii tracą na ssanie. A próbowałaś go może częściej troszkę przystawiać? Nam też rekomendowali by dopajać niewielkimi ilościami, ale z kubeczka, a nie butelki, żeby nie przyzwyczajać.
(Wiem, że to tak w teorii pięknie brzmi, a praktyka sobie, więc w każdym bądź razie trzymam kciuki)
p.s. a mówili Wam coś w szpitalu o odciąganiu napletka?anet525 lubi tę wiadomość