Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyska moze pocieszy cię moja waga jak napisze ze mam 27 kg na plusie i juz ruszyć się nie mogę. Dziewczyny czy brała ktoras was tek theovent w szpitalu dopisali mi go do listy a na ulotce pisze ze jest na formę drogi oddechowe i już sama nie wiem co robić zliczylam ze dziennie biorę 21 tabletek tak się boje żeby wszystko było dobrze z moja corunia
[/url]

-
o jezu Kass...to ja jako całkowity przeciwnik tabletek, który bierze z wielką niechęcią nawet głupi magnez bym chyba psychicznie siadła...;/ czemu aż tyle do cholery?;/kasss wrote:Justyska moze pocieszy cię moja waga jak napisze ze mam 27 kg na plusie i juz ruszyć się nie mogę. Dziewczyny czy brała ktoras was tek theovent w szpitalu dopisali mi go do listy a na ulotce pisze ze jest na formę drogi oddechowe i już sama nie wiem co robić zliczylam ze dziennie biorę 21 tabletek tak się boje żeby wszystko było dobrze z moja coruniaStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyKasss wiem ze ty dużo przytyłas ale u ciebie to woda zejdzie napewno ale mnie zastanawia to jak dziewczyny piszą ze w miesiąc np 1.5 kg ja jem normalnie nie objadam się a jak od 5 mies zaczęłam tyć to co mies conajmniej 3 kg. w sumie trraz to tez może woda zaczyna mi się zatrzymywać bo stopy i palce popuchniete na wieczór
kasss musi być dobrze napewno nie zaszkodzą małej dali ci to dla twojego i jej dobraWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:26
-
Jejku kasss sporo ale nie marrw sie po porodzie nawet nie bedziesz wiedziala kiedy a pozbedziesz sie tych kg. Ja na plusie mam jakies 9kg ale do 16 tc wymiotowalam

Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Justyśka ja teraz od wizyty która była w odstępie 3tygodni przytyłam 3kg...lekarz znów zwrócił mi uwagę chociaż już nie tak uporczywie, a ja mu powiedziałam, że nie jem więcej niż poprzednio i że może mniej się już ruszam...już nie chciałam mu tłumaczyć że moja waga pokazywała wzrost o 1,5 kg a ta w klinice 3 kg bo bez sensu będę się mu tlumaczyć..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:28
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyRubi ty dziwnego lekarza masz jeśli chodzi o wagę mój się słowem nie odezwał tylko raz pogratulowal jak moja waga ruszyła z miejsca a teraz nic kompletnie a zdarzało się w mies nawet więcej niż 4 kg. wiem ze zrzuce to bo nie ma innego wyjścia ale jak staje na wagę to tęskni mi się za 60 kg jak widzę 75 to masakra czuje ze jakoś ki smutno się robi jakbym 80 zobaczyła to niewiem chyba dola złapie
-
A ja od momentu donoszenia ciazy na wage juz nie wchodze i jem na co tylko mam ochote. zaraz nas czeka taka dietka cyckowa ze beda mi sie paczusie snily po nocach. Wiec u mnie nie bylo tlustego czwartku tylko tlusty tydzien
gosiaczek31, noa8, flores, Tess, Emartea, kaczamila, madziutek 23, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Bella dobrze, że wszystko ok
Fajnie mały waży.
ciekawe jak tam dzisiejsze cesarki?
Ja w końcu nie poszłam do kina, coś mi mdlości ostatnio wróciły, a dziś wieczorem jeszcze się nasiliły
ciekawe czy to normalne, w pierwszym trymestrze miałam.
U mnie mały ruchliwy dość. Najbardziej w nocy, ale w dzień też często nie śpi. Reaguje na dźwięki bardzo, jak prysznic odkręcam, albo myję zęby szczoteczką elektryczną, albo jak M wraca z pracy i coś mówi od razu akcja w brzuchu
gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość
-
Co "cukrowe mamy" moga brać na kaszel i ból gardła?
Bo byłam dzis w aptece i Pani powiedziała że nic mi nie da bez konsultacji z lekarzem bo się boi.
Bo syropy zawierają cukier...
Wspomniała coś o Prenalenie ale że tego raczej też nie mogę brać
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
MisiaMonisia wrote:Co "cukrowe mamy" moga brać na kaszel i ból gardła?
Bo byłam dzis w aptece i Pani powiedziała że nic mi nie da bez konsultacji z lekarzem bo się boi.
Bo syropy zawierają cukier...
Wspomniała coś o Prenalenie ale że tego raczej też nie mogę brać
To jak pani z apteki nic nie poleciła to lepiej faktycznie z lekarzem to konsultować
ja nie mam nawet pojęcia czy syrop z cebuli i miodem byłby odpowiedni.
-
MisiaMonisia - wydaje mi się, że można stosować imbir także w cukrzycy (ja stosuję niezależnie, ale na stany przeziębieniowe)
Plus płukanka z sody i soli (lub samej sody), wydaje mi się, że też raczej nie będzie szkodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 23:26
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
-
miód odpada...Emca wrote:To jak pani z apteki nic nie poleciła to lepiej faktycznie z lekarzem to konsultować
ja nie mam nawet pojęcia czy syrop z cebuli i miodem byłby odpowiedni.
Tyle ze lekarz mnie dzis nie przyjął bo mieli już "full" pacjentów..a jutro jest weekend więc przychodnia zamknięta...echh...Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
dziekuję Tess....mam nadzieję ze ta płukanka chociaż troche pomoże na ból gardła...
Najgorszy jest kaszel, bo aż brzuch boli
Tess lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
Imbiru sobie też walnij, właśnie patrzę, że on jest nawet dobry na wysoki cukier.
Ja wyciskam kawałek korzenia w prasce do czosnku i dodaję do ciepłej (nie wrzącej) herbaty, albo po prostu do letniej wody np. z cytryną (nie wiem czy możesz, ale chyba tak) i siup przed snem. Trochę piecze, ale nas zawsze stawia na nogi. (Od biedy możesz sobie posłodzić jak masz coś takiego co możesz np. ksylitolem)
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
-
cytrynkę mogę

Jutro kupię imbir....i będę piła......jeszcze raz dziękuję
A tak przy okazji dziewczyny to w 5.10.15 jest wyprzedaż
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/promocje/
Tess lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
No ja już niestety dzień dobry
moj organizm super wyspany..
oczy bystre..co by tu porobic..Dorka na porodowce to nie ma z kim popisać
kurcze ciekawe ile mamy nowych dzieciaczkow
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
A ja jestem mega niewyspana! Pobudka co 1,5 h, "bo boli, bo siku, bo niewygodnie", a od 5 mdłości i nici ze spania
W ciągu dnia będę zombie. Ale wczoraj zapakowałam torbę. Zmieściłam się do tej z lidla. Tylko ubranka, ręczniczek i cienki kocyk dla małej mam w torbie do wózka.
-
Ja jak narazie nie kupilam torby dla małego.czekam na jakąś promocję w lidlu czy biedrze...ale jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie kupić jakąkolwiek i w końcu się spakować
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Hej dziewczyny witam sie z wami w 35 tyg:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39eee46a2e79.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5ef135205d5.jpg
Ja się dziwie bo malutką spakowalam w torbe taka do wózka i zmieściło mi sie wszystko poza pampersami które spakowalam do swojej torby. Fakt ze wózek mam po starszej córce i jest w stanie mega dobrym torba mi sie kiedyś popsula od tego wózka wiec kupiłam nową na allegro i jest bardzo pakowna.
Ja jestem 7 kg na plusie ale czuje jakbym byla dużo wiecejWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 08:10
noa8, Scarlett2014, Emartea, gosiaczek31, Madzik82, kaczamila, Anastacia33, bella82, Niunia86, czekaja, Tess, jasmin, hwesta, madziutek 23, MamaAdasia, MisiaMonisia, gabi30, kasss, ines31, Emca, Rybeńka lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH