X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia a Ty po cesarce doszłaś już do siebie? Jak wogóle zniosłaś ten połóg , bo to dla mnie istotny temat ;-) noi drobnostkowe pytanie , ile kg Ci zleciało?

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Dawaj tu szybko przepis zanim dostanę ślinotoku
    Później wrzuce przepis

noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcoweczki gratulacje rozpakowanym mamusiom od lutowki i powodzenia bo zaraz Wasz miesiac ;) pewnie pojdzie u Was lawinowo tak jak u nas :)

Ja powoli sie zastanawiam czy nie dolacze do Was bo mojemu synkowi poki co sie nie spieszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 15:22

SunSun, Tess, noa8, gosiaczek31, ines31, loszcz, Rybeńka, Justyska89, Emca, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Asia :) Jakiś ten luty bogaty w nowe dzieciaczki... wiosna pewno blisko ;)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    justyska skąd ja to znam hahaha, dzis dopiero a wprowadzilismy sie pod koniec grudnia powiesil lustro i wieszak na przedpokoju ALLELUJA!! a jeszcze troche przerdol zostalo i czekam az znowu "nabierze mocy" czyli sobie poczekam...
    To radzę Ci się uzbroić w cierpliwość, bo mi pewnych rzeczy nie poprzykrecal po 2 latach od wprowadzenia. Ale to też tak ze na niektóre rzeczy w ogóle nie miałam pomysłu.

Watrobka Mmmmmm.... Ja w domu nie robie bo mój m. nie jada, nie lubi. Ale zjadlabym.

Mam takie dziwne wrażenie ze czegoś nie kupiłam, czegoś nie spakowalam, czegoś nie postawiłam tam gdzie ma być. Jak przed podróżą. Oczywiście chodzi o rzeczy dla dziecka. Tez tak macie?

Natalka 03.2015 <3
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Właśnie skończyłam sprzątać (te słoneczko tak na mnie zadziałało :) ) ale nogi mi zaraz do d...py wejdą. Dziś już nic nie robie!
    Co do pomocy mojego m to nie mogę narzekać ale oczywiście mogło by być lepiej. Co do napraw w domu jeżeli nie zrobi on czegoś po mojej 1 prośbie to ja to zrobie. Jestem kobietą która wie jak się obsługuje wkrętarkę, śrubokręt czy młotek. Umiem zmienić koło, czy sprawdzić i dolać olej w aucie. Życie za młodu mnie do tego zmusiło ale teraz jestem za to wdzięczna bo nie jestem zależna w 100% od faceta.
    Kasss laktacja na pewno się rozkręci, cierpliwości.
    Emertea przeżycia nie do pozazdroszczenia, ale już po wszystkim, teraz tylko cieszyć się maleństwem :)
    Tygrysek, ja też przeglądałam już torby do szpitala. Sprawdzałam według list które miałam przygotowane a i tak jestem przekonana że czegoś istotnego zapomniałam :/
    Niunia nas czeka też taka dieta, spokojnie ;)
    Miłego wekendu wszystkim:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 16:03

MamaAdasia, Niunia86 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Marcoweczki gratulacje rozpakowanym mamusiom od lutowki i powodzenia bo zaraz Wasz miesiac ;) pewnie pojdzie u Was lawinowo tak jak u nas :)

Ja powoli sie zastanawiam czy nie dolacze do Was bo mojemu synkowi poki co sie nie spieszy :)
    Zapraszamy :)

loszcz lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilką odszedł mi dość spory(o ile nie cały) kawał czopu śluzowego, ciekawe czy coś się powoli zacznie rozkręcać :D

loszcz, slodka100, ines31, Ewelaa, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines i popieram Cię w 100% ja też poproszę tylko raz, a potem robię sama. Nie mam ochoty się wiecznie prosić i też cieszę się, że nie jestem uzależniona od faceta.
    Ale ogólnie na mojego też nie mam co narzekać, bo on pracuje dziennie na kopalni, dziennie robi dużo km bo ma taką specyfikę, że nieraz całą kopalnie musi przejść wzdłuż i wszerz. A potem to jeszcze albo siedzi na budowie albo chwyta się dodatkowych prac. Naprawia komputery, ustawia anteny u klientów itp. Teraz jeszcze będzie zakładał firmę elektryczną. I chce na budowach robić instalacje elektryczne. U nas wszystko zrobił sam. A jeszcze jak przyjdzie do domu to sobie sam kanapkę zrobi, nigdy mnie nie prosi na siłę. Ja to najbardziej narzekam na to, że go wiecznie nie ma w domu. No ale coś za coś.

ines31, Ewelaa lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Emca Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Przed chwilką odszedł mi dość spory(o ile nie cały) kawał czopu śluzowego, ciekawe czy coś się powoli zacznie rozkręcać :D

No to może się zadziać raz dwa trzy, albo i nie. Podobno jak podbarwiony krwią to w przeciągu doby może się rozkręcić, a jak bez krwi to i dwa tygodnie może minąć. Tak czy inaczej krok do przodu :)

Rybeńka, MamaAdasia lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)

Ja właśnie wróciłam z urodzin u wujka troszkę sobie pojadłam pyszności :)

Emartea to straszne co musiałaś przejść tak ne powinno sie traktować kobiety w ciaży ale najwazniejsze że wszystko dobrze sie skończyło i masz małą przy sobie

słodka super że tabletki zadziałały i że lepiej sie czujesz

kasss super że malutka jest już z tobą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 17:40

noa8, gosiaczek31, slodka100 lubią tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Nie potrafie się dzis pozbierać :(

Dziś 21 lutego...

Dziś mija rok jak moja Mała Amelka powiększyła grono Aniołków (*)...
    Niebiański Roczek...

Nadal nie potrafię zrozumieć "dlaczego Bóg Nam Ją zabrał? " :(

Wybaczcie ze smęcę......ale ten dzień jest na prawdę dla mnie ciężki...

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ktore urodzily czy pozwolono wam zalozyc do porodu wasza koszule czy musialyscie ubrac szpitalna szmatke?

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia nie ma na świecie słow które ukoja twój ból.Bardzo ci współczuję.

201503231678.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia współczuję bardzo :( z taką stratą nie można się pogodzić. Ale teraz pod serduszkiem nosisz nowe życie, które już niebawem będziesz tulić w ramionach :*

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    No to może się zadziać raz dwa trzy, albo i nie. Podobno jak podbarwiony krwią to w przeciągu doby może się rozkręcić, a jak bez krwi to i dwa tygodnie może minąć. Tak czy inaczej krok do przodu :)
    No dokładnie, krok do przodku :D Mój był czysty więc może to jeszcze trochę potrwać.

Emca lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Pomidorowa zjedxona zaraz drugie danie watrobka drobiowa z jablkuembi cebulką pycha do tego surowka z kiszonej kapusty

Ja Ci kobieto napiszę tylko tyle że byłam rano w dwóch masarniach żeby kupić wątróbkę i nic. A wchodzę tu i czytam takie rzeczy..... :) przynajmniej pomidorówkę też miałam i ciasto choć bez budyniu :)

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo mi brzuch sie obniżył albo uda mam takie grube bo jak siedze to jakoś mi niewygodnie

loszcz lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Albo mi brzuch sie obniżył albo uda mam takie grube bo jak siedze to jakoś mi niewygodnie
    Ja też jak siedzę -to w rozkroku bo brzuch mi przeszkadza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 19:20

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj zauważyłam cellulit na moich udach nigdy nie miałam i przerazilam się. już mężowi zapowiedzialam ze w maju idę na masaż banka chińska a on siedzi z mala 3 razy w tyg :)

‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ