X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie umiem wstawic zdjecia:(

udalo sie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 12:14

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• noa8 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ładny brzuszek ;-) i czerwień na paznokciach jak zawsze ;-)

Mnie też poszło w nogi najwięcej , odrazu się skróciły optycznie, a na buzi to zależy od dniaa ...

Dziewczyny wy to macie dobrze , bo chociaž jestescie świadome czy macie rozwarcie czy szyjka krotka . Moja Dr nie ma zwyczaju udzielac takich inf bada i mowi ze jest wporzadku a jak raz sprobowalam podpytac czy szyjka sie skrocila to spojrzala na mnie dziwnym wzrokiem jak bym nie wiem o co zapytala. I to mnie denerwuje dzisiaj wymusze na nia ta inf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 12:12

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ostatnio doświadczyłam tego jednak na zakupach.... mimo strachu o karmienie chciałam kupić choć jeden biustonosz tylko nie za drogi, żeby nie było mi żal jak go nie wykorzystam. Mierzyłam kilka i wszystkie były za małe :/

Pamiętam, że jak kilka lat temu schudłam to do wymiany miałam prawie całą garderobę poza biustonoszami. Mam nadzieję, że teraz mój biust wróci do normalnych rozmiarów.

Rubi podejrzewam, że faktycznie to może być już 9 miesiąc :) choć mój syn zdaje się o tym nie pamiętać :)
    Hm to dziwne bo cycki z reguly"chudna"najszybciej bo to przeciez tkanka tluszczowa i gruczolowa

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    nie umiem wstawic zdjecia:(

udalo sie:)
    Ja tez mam dlonie spuchniete palce jak serdelki...moja gin powiedziala ze w 9 miesiacu to normalne

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila 15kg? wow! naprawdę! i przyznam, że bardzo Ci zazdroszczę :)

Czekaja dobrze, że wstawiłaś zdjęcie bo już się bałam, że tylko ja mam taaaaaaaaaaki brzuch :) w sensie łady oczywiście :) ale duży :) a lakieru do paznokci pozbyłam się na kilka dni - ale złapałam doła wyglądowego, złamałam jednego paznokcia i musiałam skrócić wszystkie więc w konsekwencji wróciłam do czerwieni :) na poprawę humoru :)

A nogi to mi się optycznie skróciły przez brak szpilek! W okresie ciąży wszyscy się ze mnie śmieją, że w końcu widać ile naprawdę mam wzrostu :)

Króliczek Playboya to byłam kiedyś jak za dużo schudłam. Spodnie S leciały mi z tyłka a w biuście miałam 65/70 E/F. Matko kochana dosłownie czułam się momentami jak kawał mięcha jak co niektórzy wgapiali się w mój biust. Potem przytyłam 2/3 kg i wyglądałam trochę lepiej :) A teraz jak jakimś cudem schudnę a mój biust zostanie na obecnym etapie to faktycznie będzie króliczek Playboya ale pewnie z rozstępami :)

Mąż oczywiście się cieszy z "gabarytów" ale ja pamiętam jak ciężko było mi kupić marynarkę czy elegancką bluzkę przed ciążą - żeby w biuście się nie rozchodziła a w pasie nie była za duża.

Noa ja jestem świadoma ale tylko tego, że nic się nie dzieje :) zero wymiarów szyjki czy informacji o rozwarciu od jakiegoś czasu. Po prostu "na razie spokój i na nic się nie zapowiada".

Aaa Rubi ja myślę, że dobrałabym biustonosz w jakiejś lepszej firmie. Ale, że mój strach o karmienie wynika ze względów medycznych to szkoda mi wydać 150/200 zł jak się okaże że w ogóle takiego biustonosza nie wykorzystam. Jak będę karmiła to na pewno kupię coś ładnego. Póki co oglądałam zwykłe, proste, bawełniane. Ale fajnie, że piszesz o venecianie - dzięki. Ja ich kojarzyłam tylko z rajstopami.

kaczamila, czekaja lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zajebiscie, wlasnie sie naczytalam w necie że dziewczynom się akcja porodowa zaczynala przy nieregularnych ;/i bądź tu mądrym...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett sprawdź sobie jeszczę firmę Alles mają super biustonosze i fajne rozmiary takie dla nas :) jeszcze jak Ty masz tak mało pod biustem to były miseczki nawet do I. Ja mam 80 to największy kupiłam h i teraz jest troszkę przymaławy, ale jakoś muszę wytrzymać...
    Tylko od razu mówię sprawdź sobie ich stronę internetową ale nie sugeruj sie ich cenami bo ja np kupiłam biustonosz który u nich na firmowej stronie kosztował 133 zł a ja zapłaciłam w hurtowni z rzeczami dla dzieci i mam 65 zł... i ładny bo usztywniany i fajnie trzyma i podnosi biust :)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo naskrobalyscie. Madzik śliczna córeczka.
    Scarlett, czekaja super brzuszki, widać że 9 miesiąc. Urocze i bardzo zgrabne. Scarlett biustu tez nie widać ze wielki:-)
    Kaczmamila gratuluję straconych kg ładny wynik:-)
    MamaAdasia trzymam kciuki zeby ruszylo samo bez oxy i szybko bezbolesnie poszlo:-)
    Rubi tobie zycze jeszcze tych kilku dni:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 13:03

Scarlett2014, Rubi, MamaAdasia, czekaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zapomnialam o ktorej z was wspomniec, przepraszam.
    Ja dzis pozegnalam sie z coreczka, pojechala do babci. Pewnie 3 tyg tam zostanie. Smutno bedzie bez niej, a maz odrazu mnie pytal co ty teraz bedziesz robic jak Oli nie ma. No wlasnie, niby bede miala teraz czas na odpoczynek, sprzatanie i szykowanie sie do porodu ale bedzie tak pusto... no ale innego wyjscia nie ma. Lepiej tak niz stres kto sie nia zajmie jak u mnie sie zacznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek na pewno bedziesz tesknić za córką ale korzystaj odpoczywaj i przygotowuj się powoli na ten ważny i jednak męczący moment :) chwila moment i będziesz miała już małego szkraba i córeczkę przy sobie :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek, lepiej że jest w dobrych rękach, chociaz czasem jak Adasia nie ma to też mi smutno..

Kaczamila, ładnie -15 kg ;) Mi wystarczy - 11 , bo tyle przytyłam :)

Sarah, cięzko przewidzieć jak się zacznie poród, mi wczoraj gin mówiła że brzuch mi się spina, a ja myślałam zawsze że to mały.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie mamaadasia...mi też sie spina jak nigdy

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zwracalam na to uwagi, byłam pewna ze to ruchy dziecka, a ona mowi że nie. No od czegoś to rozwarcie się zrobiło.. Ja czułam,że głowka jest nisko, ale nie wiedziałam ze aż tak, ale od wczoraj boli mnie często cały brzuch, twardnieje i są jakieś bóle ale nieregularne.

Najgorsza ta biegunka... masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 13:19

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Ja nie zwracalam na to uwagi, byłam pewna ze to ruchy dziecka, a ona mowi że nie. No od czegoś to rozwarcie się zrobiło.. Ja czułam,że głowka jest nisko, ale nie wiedziałam ze aż tak, ale od wczoraj boli mnie często cały brzuch, twardnieje i są jakieś bóle ale nieregularne.

Najgorsza ta biegunka... masakra.
    mam to samo...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam regul;arne spionanie brzucha bole miesiaczkowe i biegunke od ponad tygodnia a w poniedzialek szyjka byla zamknieta takze jak widac kazdy jest inny:) widocznie moje spinanie brzucha i bole miesiaczkowe nie wplywaja na szyjke:)
    Gosiaczek oby szybko zlecialo i tobie i malej!!:)

Kaczmila a bardzo duzo wyrzeczen kosztuje cie dieta mamy karmiacej??

Scarlett jak pomysle ze mialam w tali 67cm a teraz nawet nie chce myslec to az nie wierze:) i myslalam wtedy ze mam duzy brzuch;)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyzby czyscilo juz was przed zblizajacym sie wielkimi krokami porodem.....???

loszcz lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski, ja mam termin na za 4 dni... a tu o porodzie ani słuchu... ani widu...
    KTG idealne, tętno, ruchy wszystko ok. Skurczy brak. Ja dziś się wyspałam i na prawdę dobrze się czuje.
    Ale wiecie jak to jest, po poprawie przychodzą te gorsze momenty, więc wychodzę z założenia że to własnie jest moje przygotowanie do porodu.
    Ale tak szczerze...? Jakoś tego nie czuje, że za niedługo będę musiała "jakoś" urodzić dziecko.

Piękne te Wasze brzuchy :)

czekaja, loszcz, Scarlett2014, Rybeńka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już z 10 dni czyści, ale od wczoraj najgorzej.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :-)
    Jako ze wczoraj z rana ,po tym bólu w pachwinie wpadłam w panikę (a jak wiadomo strach przed bólem jest gorszy niż sam bol) zakupiłam w Internecie płytę cd samohipnoza w czasie porodu.Nie wiem czy oglądacie kanał Nieesi25 na YT.ona tam właśnie polecala ta płytkę i ze przesyłka już dotarła wiec natychmiast ja przesłuchalam.Super :-)
    W sumie wszystko opiera sie na oddechu i wyobrazaniu sobie plaży ale jakimś cudem działa i tak sobie wkrecilam że jestem na plaży ze czułam ciepło piasku pod stopami !!!
    Ciekawe czy da się tak samo odplynac na porodowce...

czekaja, Tess lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ale tak szczerze...? Jakoś tego nie czuje, że za niedługo będę musiała "jakoś" urodzić dziecko.

mam identyczne przemyślenia:)

loszcz, Tygrysek, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ