Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
SunSun wrote:Bella 37,2 to nie temperatura.To chyba nawet nie jest stan podgoraczkowy.Ja w ciszy często mam 37,4..
raczej bym sie martwiła fatalnym samopoczuciem..może od choroby ? Może duomox ci nie służy? MysiaMonisia chyba też go źle znosi
Bella jeżeli nadal będziesz sie źle czuła po tym antybiotyku to czym predzej zgłoś to lekarzowi. Mam nadzieje ze nic niepokojącego u Ciebie nie wywołaNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
bella- mam złą wiadomość- nystatyna działa miejscowo w miejscu podania
wersja tabletkowa jest albo do ssania - i wtedy leczy grzybicę jamy ustnej albo jak ją połkniesz- działa na jelita
w żaden z tych sposobów nie zapobiegnie grzybicy pochwy
jest też tabletka dopochwowa - no to wiadomo gdzie i jak działa
lekarz mówił czemu Ci ją przepisał ?
masz zwykle po antybiotykach jakieś przeboje - nadkażenia grzybicze itp dróg rodnych ?osobiście osłonowo wolałabym jakiś lactovaginal zamiast bez sensu łykać tabletki - może zadzwoń jutro do lekarza który Ci to zlecił ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 19:14
-
oli wrote:bella- mam złą wiadomość- nystatyna działa miejscowo w miejscu podania
wersja tabletkowa jest albo do ssania - i wtedy leczy grzybicę jamy ustnej albo jak ją połkniesz- działa na jelita
w żaden z tych sposobów nie zapobiegnie grzybicy pochwy
jest też tabletka dopochwowa - no to wiadomo gdzie i jak działa
lekarz mówił czemu Ci ją przepisał ?
masz zwykle po antybiotykach jakieś przeboje - nadkażenia grzybicze itp dróg rodnych ?osobiście osłonowo wolałabym jakiś lactovaginal zamiast bez sensu łykać tabletki - może zadzwoń jutro do lekarza który Ci to zlecił ?
kurcze przepisala mi to oslonowo, i na pewno jest do polykania. sprawdzilam ulotke 15 razykurde juz sama nie wiem
-
nick nieaktualnyCzekaja dziś mam wizytę ale dopiero o 20.30. Zaraz wychodzę
A przed chwilą wyszła ode mnie koleżanka która powiedziała mi dziś że jest w ciąży. I jakoś strasznie pozytywnie mnie to nastawiło. To niesamowite - my już na finiszu a kolejne dziewczyny właśnie przeżywają to co my kilka miesięcy temu... pierwsze usg, informowanie najbliższych etc....Krokodylica, SunSun, czekaja, gosiaczek31, Rybeńka, kaczamila lubią tę wiadomość
-
Bella to co pisałam kiedyś....że przez Duomox nabawiłam się infekcji dróg moczowych, wymiotów, biegunki i wywołał u mnie skurcze w 31 tc.....groził mi przedwczesny poród.
Jak brałam go kiedyś przed ciążą to było wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 19:31
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
MisiaMonisia wrote:Bella to co pisałam kiedyś....że przez Duomox nabawiłam się infekcji dróg moczowych, wymiotów, biegunki i wywołał u mnie skurcze w 31 tc.....groził mi przedwczesny poród.
Jak brałam go kiedyś przed ciążą to było wszystko ok.
przepraszam, nie pamietalammasakra
kontaktowalam sie ze swoim prowadzacym potwierdzil, ze moge brac duomox w ciazy. teraz to juz w ogole nie wiem co robic
-
nick nieaktualny
-
bella82 wrote:przepraszam, nie pamietalam
masakra
kontaktowalam sie ze swoim prowadzacym potwierdzil, ze moge brac duomox w ciazy. teraz to juz w ogole nie wiem co robic
nie no spokojnie. Mozna go brać w ciąży....tylko musisz sama zauważyc czy nie występują u Ciebie jakieś skutki uboczne.bella82 lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
loszcz wrote:Bella ja brałam i nic się nie stało.Widać każdy reaguje inaczej.
No dlatego napisałam wyzej ze Bella sama musi zauważyć po sobie czy nic sie nie dzieje.
Oby nic złego sie nie działo.....Trzymam kciuki Bella i zdrówka życzebella82, loszcz lubią tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
bella82 wrote:zadzwonilam do prowadzacego, nie moze teraz rozmawiac i oddzwoni. upewnie sie z nim, co i jak. dziekuje Mamuski :-*
Bella powiedz o tym ze zle sie czujesz i zapytaj czy to moze byc wina antybiotyku.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Bella, spokojnie, jeśli lekarz zlecił Ci anybiotyk na pewno były ku temu wskazania. To bezpieczny lek, no ale jak każdy może wywołać działania niepożądane. Zdarza się to na szczęście bardzo rzadko. Zatem głowa do góry!
Co do Nystatyny - na pewno podziała osłonowo na jelita. Z pochwą już tak wesoło nie będzie. Jeśli masz stosunkowo często infekcje grzybicze tej okolicy (świąd, zaczerwienienie, takie serowate upławy) - dołożyłabym miejscowo jakiś probiotyk typu lactovaginal. Jeśli nie- obserwowałabym się po prostu czy coś sie nie zmienia w tej okolicybella82 lubi tę wiadomość