X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cicho u nas. Nie ma nocnych mamusiek:-)

• Emca Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Scarlett. Jak to się może zmienić z dnia na dzień. Maluszek duży, ciaża o czasie :)
    Ja też się zastanawiam jak organizm zareaguje na odstawienie leków.

Oj dzieje się dzieje. Ciekawe jak Madziutek?

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he ja jestem i wlaśnie będę jadła drugą kolację. Mega mam apetyt ostatnio. Nawet w nocy kanapke wcisnę jak nie mogę zasnąć ;)

gosiaczek31, Scarlett2014, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod koniec zeszłego tygodnia jak byłam po l4 badała mnie lekarka zastępująca mojego prowadzącego i też stwierdziła że szyjka twarda i zamknięta. Więc chyba faktycznie to się może tak zmienić. Niemal z dnia na dzień. No chyba że te moje ostatnie dość częste choć nieplanowane badania miały na to wpływ? 1,5 tygodnia temu "zaliczyłam" przecież jeszcze IP.

A ja oczywiście rozmowę zaczęłam od pytania co jeśli będę po terminie. Lekarka odpowiedziała że maksymalnie w 7 dniu po terminie mam się zgłosić na oddział, potem mnie zbadała i stwierdziła że temat raczej mnie nie dotyczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 23:51

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie cos ostatnio nie mam apetytu. Albo mam na cos i sama nie wiem na co. Wogole straszna zgaga mi wrocila i moze dlatego. Zadowalam sie jablkiem albo kefirem bo cos mnie ostatnio ciagnie do niego:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w takim szoku że też muszę coś zjeść :) koleżanki które dziś do mnie przyszły przyniosły całą torbę zakupów, kazały mi grzecznie siedzieć na kanapie i zrobiły sałatkę. Czy nie są niesamowite? :)

gosiaczek31, Emca, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet to dobrze bo przenoszenie jest bardzo stresujace. Takie wyczekiwanie z coraz wieksza frustracja...
    Szczerze sama jestem ciekawa jak u mnie sytuacja przez miesiac sie zmienila bo coraz czesciej mnie szyjka boli. I skurcze sie pojawiaja mocniejsze. A wg tego lekarza jestem kandydatka do przenoszenia:-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A ja wlasnie cos ostatnio nie mam apetytu. Albo mam na cos i sama nie wiem na co. Wogole straszna zgaga mi wrocila i moze dlatego. Zadowalam sie jablkiem albo kefirem bo cos mnie ostatnio ciagnie do niego:-)
    Mnie wlasnue teraz dopadla zgaga fuuj paskudztwo jedno

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek ja też jeszcze kilka dni temu byłam kandydatką do przenoszenia :) chyba nie ma się co nastawić na konkretny termin. Będzie co ma być. Miałam już przenosić ciążę, teraz mam zaraz urodzić więc nim zacznę coś planować zdaje się na mój organizm i moje dziecko. Mam nadzieję że wiedzą co i jak :)

gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett - czyli jednak Ujastek? :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamuskom i czekam nanastepne! Terazsie posypie jedna po drugiej :)
    Ja ciagle w szpitalu i ciagle mocno cierpie. Po pierwszej cc juz dawno biegalam a po drugiej nie jest tak kolorowo.
    Pozdrawiam wszystkie!!

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett to świetne wiadomości,

Teraz dziewczyny wszystko będzie się szybko dziać.. U mnie w jednym tygodniu szyjka zamknięta 1 cm, tydzień później:rozwarcie na palec, miękka, gładka, f dzień później! Rozwarcie na 4cm! Dziecko w kanale, a za kolejne dwa dni urodziłam.. Szybko się to dzieje i nie ma co ukrywać, że teraz to takie tykajace bomby jesteśmy :)

Miłego dnia

gosiaczek31, Scarlett2014, Rybeńka, Tygrysek, gabi30, MamaAdasia, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MartaM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie! Ktora dzis szykuje sie dzis do porodu? :)

U mnie cisza; nawet noc mniej bolesna niz ostatnio. Tylko plamienia w wersji super mini sie caly czas utrzymuja. Na 9 jade na ktg, ale jestem pewna, ze nic ciekawego sie nie dwiem.

Czekamy!

Scarlett2014, Rybeńka, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik a jak Nadia?
    Mam nadzieje ze szybciutko wyjdziecie do domu a Ty nabierzesz sil dla swojej dwojeczki cudownej:-) jak synus zniosl rozlake? Odwiedzil Cie i siostre?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta trzymam kciuki.
    Ja tez sie szykuje na zwoja wizyte. Musze dojechac. Sama:-) maz za granica. Kurcze powiem wam ze czasem ludzie dziwnie patrza jak widza ze z takim brzuchem jeszcze jezdze. A mi to zupelnie w niczym nie przeszkadza. Lubie jezdzic:-) pamietam jak rybenka sie smiala ze do porodu sie sama zawiezie. Ja mam tak samo:-) tez sie smieje ze tak moze byc:-)
    Aaa i moja mama jak mnie wczoraj zobaczyla po 2 miesiacach to stwierdzila ze nie jest tak zle z wygladem brzuszka, nie wyglada na ogromniasty:-)tz nie tocze sie:-) choc konkurs na obwod brzucha i tak bym wygrala:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 07:57

Rybeńka, Scarlett2014, Tess lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett!!!! myslalam ze bedziesz mi towarzyszc a Ty takie rzeczy piszesz;)
    fajnie ze jestes zadowolona z wizyty i lekarka konkretna:) ja dzis mam wizyte na 19 ale pewnie wejde o 20:)

dzis za mna juz spacer 3 kilometry w tempie naprawde konkretnym;) maz byl w szoku ze dorownuje mu kroku hi hi;)

ja juz po sniadaniu po badaniach(WR i morfologia) teraz zabieram sie za sprzatanie obiad i nie wiem co dalej;)

milego dnia

Scarlett2014, loszcz lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• anet525 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny myślałam że kolejna z was zostawi info ze rodzi a tu noc spokojna:)
    Ja jutro sprobuje sie dostac na usg bo mam skierowanie ale brak terminow wiec może mnie przejmuje.
    Madzik dojdziesz do siebie przy cc to dluzej trwa ale dasz rade

MamaAdasia lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sama musze dojechac na wizyte bo maz wyjechal na jeden dzien. tez sie ludzie dziewnie patrza jak widza kobiete za kierownica samochodu dostwczego a jak jeszcze wysiada i brzuch widac to juz w ogole. a prawda taka ze pewnie w nim wygodniej sie prowadzi niz w niejdenej osobowce:)

gosiaczek31, Kasha, Scarlett2014, MamaAdasia, kaczamila, ines31 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik kochana wspolczuje cierpienia. Ale wazne ze Nadulka juz na swiecie cala i zdrowa :)
    A braciszek widzial siostrzyczke juz?
    Zycze szybkiego powrotu do formy i coraz mnie bolu po cc :*

Madzik82 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett co do postępów w sytuacji to przypominam że ja w pt miałam rozwarcie na 1, 5cm a już za 3 dni na 4! Więc szok..gratuluję wizyty najważniejsze że jesteś zadowolona i się utwierdzilas w swoich wyborach..

Madzik kiedy wychodzicie do domu? Z ta moja klinika jest jeden minus a mianowicie cesarka czy sn to wypis po 48h :/

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ