Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPod koniec zeszłego tygodnia jak byłam po l4 badała mnie lekarka zastępująca mojego prowadzącego i też stwierdziła że szyjka twarda i zamknięta. Więc chyba faktycznie to się może tak zmienić. Niemal z dnia na dzień. No chyba że te moje ostatnie dość częste choć nieplanowane badania miały na to wpływ? 1,5 tygodnia temu "zaliczyłam" przecież jeszcze IP.
A ja oczywiście rozmowę zaczęłam od pytania co jeśli będę po terminie. Lekarka odpowiedziała że maksymalnie w 7 dniu po terminie mam się zgłosić na oddział, potem mnie zbadała i stwierdziła że temat raczej mnie nie dotyczyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 23:51
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jestem w takim szoku że też muszę coś zjeść
koleżanki które dziś do mnie przyszły przyniosły całą torbę zakupów, kazały mi grzecznie siedzieć na kanapie i zrobiły sałatkę. Czy nie są niesamowite?
gosiaczek31, Emca, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScarlet to dobrze bo przenoszenie jest bardzo stresujace. Takie wyczekiwanie z coraz wieksza frustracja...
Szczerze sama jestem ciekawa jak u mnie sytuacja przez miesiac sie zmienila bo coraz czesciej mnie szyjka boli. I skurcze sie pojawiaja mocniejsze. A wg tego lekarza jestem kandydatka do przenoszenia:-) -
gosiaczek31 wrote:A ja wlasnie cos ostatnio nie mam apetytu. Albo mam na cos i sama nie wiem na co. Wogole straszna zgaga mi wrocila i moze dlatego. Zadowalam sie jablkiem albo kefirem bo cos mnie ostatnio ciagnie do niego:-)
-
nick nieaktualnyGosiaczek ja też jeszcze kilka dni temu byłam kandydatką do przenoszenia
chyba nie ma się co nastawić na konkretny termin. Będzie co ma być. Miałam już przenosić ciążę, teraz mam zaraz urodzić więc nim zacznę coś planować zdaje się na mój organizm i moje dziecko. Mam nadzieję że wiedzą co i jak
gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Gratuluje nowym mamuskom i czekam nanastepne! Terazsie posypie jedna po drugiej
Ja ciagle w szpitalu i ciagle mocno cierpie. Po pierwszej cc juz dawno biegalam a po drugiej nie jest tak kolorowo.
Pozdrawiam wszystkie!!Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Scarlett to świetne wiadomości,
Teraz dziewczyny wszystko będzie się szybko dziać.. U mnie w jednym tygodniu szyjka zamknięta 1 cm, tydzień później:rozwarcie na palec, miękka, gładka, f dzień później! Rozwarcie na 4cm! Dziecko w kanale, a za kolejne dwa dni urodziłam.. Szybko się to dzieje i nie ma co ukrywać, że teraz to takie tykajace bomby jesteśmy
Miłego dniagosiaczek31, Scarlett2014, Rybeńka, Tygrysek, gabi30, MamaAdasia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej Mamusie! Ktora dzis szykuje sie dzis do porodu?
U mnie cisza; nawet noc mniej bolesna niz ostatnio. Tylko plamienia w wersji super mini sie caly czas utrzymuja. Na 9 jade na ktg, ale jestem pewna, ze nic ciekawego sie nie dwiem.
Czekamy!Scarlett2014, Rybeńka, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta trzymam kciuki.
Ja tez sie szykuje na zwoja wizyte. Musze dojechac. Sama:-) maz za granica. Kurcze powiem wam ze czasem ludzie dziwnie patrza jak widza ze z takim brzuchem jeszcze jezdze. A mi to zupelnie w niczym nie przeszkadza. Lubie jezdzic:-) pamietam jak rybenka sie smiala ze do porodu sie sama zawiezie. Ja mam tak samo:-) tez sie smieje ze tak moze byc:-)
Aaa i moja mama jak mnie wczoraj zobaczyla po 2 miesiacach to stwierdzila ze nie jest tak zle z wygladem brzuszka, nie wyglada na ogromniasty:-)tz nie tocze sie:-) choc konkurs na obwod brzucha i tak bym wygrala:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 07:57
Rybeńka, Scarlett2014, Tess lubią tę wiadomość
-
Scarlett!!!! myslalam ze bedziesz mi towarzyszc a Ty takie rzeczy piszesz;)
fajnie ze jestes zadowolona z wizyty i lekarka konkretna:) ja dzis mam wizyte na 19 ale pewnie wejde o 20:)
dzis za mna juz spacer 3 kilometry w tempie naprawde konkretnym;) maz byl w szoku ze dorownuje mu kroku hi hi;)
ja juz po sniadaniu po badaniach(WR i morfologia) teraz zabieram sie za sprzatanie obiad i nie wiem co dalej;)
milego dniaScarlett2014, loszcz lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny myślałam że kolejna z was zostawi info ze rodzi a tu noc spokojna:)
Ja jutro sprobuje sie dostac na usg bo mam skierowanie ale brak terminow wiec może mnie przejmuje.
Madzik dojdziesz do siebie przy cc to dluzej trwa ale dasz rade
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Ja tez sama musze dojechac na wizyte bo maz wyjechal na jeden dzien. tez sie ludzie dziewnie patrza jak widza kobiete za kierownica samochodu dostwczego a jak jeszcze wysiada i brzuch widac to juz w ogole. a prawda taka ze pewnie w nim wygodniej sie prowadzi niz w niejdenej osobowce:)
gosiaczek31, Kasha, Scarlett2014, MamaAdasia, kaczamila, ines31 lubią tę wiadomość
-
Scarlett co do postępów w sytuacji to przypominam że ja w pt miałam rozwarcie na 1, 5cm a już za 3 dni na 4! Więc szok..gratuluję wizyty najważniejsze że jesteś zadowolona i się utwierdzilas w swoich wyborach..
Madzik kiedy wychodzicie do domu? Z ta moja klinika jest jeden minus a mianowicie cesarka czy sn to wypis po 48hScarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️