Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie
ale tak piszą na stronie i koleżanka rodzaca we wrześniu przez cc potwierdza:( może muszę pogadać z moim gin że chciałabym te trzy doby zostać..
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Madzik strasznie współczuję bólu, życzę Ci żeby szybko przeszło.
MartaM u mnie też póki co cały czas plamienie po tym wczorajszym badaniu.
Skurcze ustaly tak jak pisałam. Ale jak się pojawiają to chyba te krzyżowe, a ból jest wtedy nie do wytrzymania
U mnie też to rozwarcie szybko poszło. W piątek szyjka miękka rozwarcie na 1cm a 5dni później szyjka całkowicie zgładzona i juz 3cm. Mi się wydaje, że to jeszcze się może w każdej chwili zacząć hehe
MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyA w ogóle mogą wypisywać po cc po 48h? nie interesowałam się tematem ale koleżanka mówiła mi kiedyś, że mają obowiązek zatrzymać Cię minimum 4 doby jeśli jesteś po cięciu.
Madzik a dajesz radę z Nadią po cc czy ktoś Ci pomaga? jeśli Twój mąż jest z synkiem to pewnie musi Ci być ciężko.
Tess - tak Ujastek i niech się dzieje wola niebaNie chcę już się tym martwić i nie chcę o tym myśleć więcej. Jak w pewnym momencie zaczęłam za dużo pytać i szukać to wpadłam w panikę a gdzieś urodzić muszę.
Czekaja spokojnienie jest powiedziane, że od razu urodzę - u mnie wersje się zmieniają
No i cały czas nic nie czuje. Normalnie chodzę, krzątam się i robię swoje. No dobrze - dziś zamierzam być nieco grzeczniejsza ale tylko dlatego, że mąż daleko. A mimo, że śmiałam się z tego tysiąc razy to naprawdę wolałabym uniknąć sytuacji w której dzwonię do pracy z prośbą o pomoc
mieszkam 3/4 kilometry od siedziby mojej firmy i moi szefowie zawsze ze śmiechem powtarzali że jak zacznie się coś dziać, męża nie będzie a ja będę potrzebować szybkiego samochodu z szybkim kierowcą to mam dzwonić do nich. Będą dosłownie w 5 minut
A propos prowadzenia samochodu ja też wczoraj sama zawiozłam się do lekarzana 20.30 a w praktyce weszłam do 22.30 więc było już dość późno. W poczekalni byłam najbardziej zaawansowana ciążowo a jako jedyna byłam bez męża
Ale wiedząc że mój mąż ma dziś wyjazd i musi wstać w środku nocy nie miałam serca brać go na tak późną wizytę. No i czuje się dobrze więc nie mam jakiś wielkich wyrzutów sumienia. No może teraz jak wiem o rozwarciu to dwa razy przemyślę sprawę nim wsiądę do samochodu ale de facto nic to chyba nie zmienia jeśli czuje się normalnie i w żaden sposób nie odczuwam dyskomfortu prowadząc. W poniedziałek mam znowu KTG i chyba też sama będę musiała się zawieś bo bez sensu żeby mąż brał urlop na taką pierdołę. Bardziej przyda mi się jego urlop jak urodzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 11:51
MamaAdasia, Madzik82, Tess, czekaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Może uda mi się coś załatwić z tym ordynatorem...pewnie wszystko zależy od oblężenia na porodówce...w poniedziałek z nim pogadam..mój syneczek dzisiaj grzeczny, nic mnie nie boli, więc może do poniedziałku nas oszczędzi
czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi nie...czekam chyba na jakiś konkretny znak ;/ dziś się dziwnie czuje tzn coś tam w pochwie inaczej, zakuje czasem no i znowu zaczął mnie brzuch boleć ale nie jakoś mocno...nie wiem na co zwracać uwage bo ból brzucha mam ponad tydzień(oczywiscie nie non stop), a tylko w niedziele było nie do wytrzymania...chyba należałoby nie myśleć i czekać po prostu na rozwój sytuacji
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Hej,
Madzik82, dużo siły życzę
Rybeńka, MartaM- u mnie po wtorkowym badaniu tez gin wyciągnęła rękę z krwią, pokazała ze szyjka się rozwiera, po badaniu brzuch bolał bardzo, ale bóle ustapiły i od wczoraj nie boli. Miałam tez leciutkie plamienie z małymi nitkami krwi, później chyba sam czop,plus biegunka wczoraj ale na tym koniec.
U mnie rozwarcie 2 palce, czyli 4 cm i tez mówiła ze kilka skurczów i się może zacząć.
Mój mały jest chory, od wczoraj ma 37.4, stan podgorączkowy, jakiegoś wirusa chyba złapał
Gratuluję Moonia córeczki.
Ja tez jeżdźę nadal autem, póki co.
Emartea, mała sama sobie wypracuje swój rytm, a będzie Ci łatwiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 09:49
Rybeńka, Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki cierpie bardzo i mam nadzieje ze w sobote wyjdziemy. synus teskni i w nocy wola mame. W dzien maz zapewnie mu atrakcje
Co do boli porodowych to uwazajcie!! Ja mialam od rana nieregularne. Raz co 10, co 4, co 15 minut. Jedne bolesne a drugie nie. Wzielam je za przepowiadajace! A jak poszedl pecherz to po godzinie 7cm rozwarcia i stopki w kanale. Mialam szczescie ze dojechalam do szpitala.Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
MamaAdasia, Rybeńka, Scarlett2014, Sarah88, Rubi, Ewelaa, jasmin, SunSun, bella82, Krokodylica, loszcz, noa8, MisiaMonisia, Pocahontas, gabi30, gosiaczek31, Anastacia33, Tess, kaczamila, Juusti69, ines31, czekaja, Emca, anet525, Niunia86 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
MamaAdasia to Ci lekarze tak gadają, że człowiek już się cieszy ze się zaczyna a tu dupka. Czyli jeszcze możemy sobie tak chodzić z tym rozwarciem nie wiadomo ile.
Choć ten z wczoraj dwa razy powiedział, że do terminu nie dotrwam i teraz nie wiem czy mu wierzyć czy nieOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Madzik!! Jej ale slicznotka :-*
MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Rybeńka, wydaje mi się, że u każdej kobiety moze być inaczej, np u mnie przy 1szym porodzie rozwarcie postępowało po oksy dopiero, a teraz też niewiem jak będzie. Oby samo się zaczęło, bo boję się ze znów mi ją dadzą.
Ja we wtorek naprawdę źle się czułam, a dziś jest ok, zapomnialam o bólu.
Czytałam gdzie, że niektóre kobiety z 4cm rozwarciem chodza nawet 2 tygodnie... Oby nie!
Madzik, śliczna córcia, ma ciemne oczka jak MatiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 09:57
Madzik82, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
Madzik jak mała pozuje
Sarah Ty już masz 39 tydzień więc musisz być czujna...najwyżej pojedziesz za wcześnie, ale może już Cię zostawią?MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Dziewczyny rodzilam 2x i za kazdym razem dzien przed porodem mialam wizyte na ktorej nic sie nie zapowiadalo ani ze strony szyjki ani na ktg.
To jest chwila moment.
Wczoraj przyhechala dziewczyna na luzie, 4cm rozwarcia nic jej nie bolalo a po 30 min urodzilaloszcz, MisiaMonisia, czekaja, MamaAdasia, gosiaczek31, Emartea lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!