X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja wszystkich przeprosilam ale odwiedzin w szpitalu nie przyjmuje poza mezem i rodzicami. Kolezanki ktore pchaja mi sie do chaty zaprosilam jak bede gotowa i dojde do siebie wiec za kilka tygodni.
    Wkurza mnie calowanie i wchodzenie do donu bez mycia rak!! Juz przy Matim sie nastresowalam tymi odwiedzinami wiec sorry ale teraz mysle tylko o Nadii i sobie a ludzka ciekawosc moze byc zaspokojona pozniej

ines31, gosiaczek31, Rybeńka, bella82, weronika86, gabi30, Sarah88, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella u mnie w szpitalu nie ma odwiedzin, wiec mam problem z glowy :p Ja rowniez od razu po powrocie ze szpitala nie chcialabym odwiedzin, ale jakos ciezko mi byloby powiedziec najblizszym zeby nie przyszli od razu, tym bardziej ze malutkiej nie zobacza w szpitalu- jedynie zdj, wiec podejrzewam ze po szpitalu pewnie kazdy przyjdzie ja zobaczyc.
    Chyba zw bd po cesarce i naprawde bd sie zle czula, to powiem zeby dali mi kilka dni.

bella82 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam, że w szpitalu poza mężem nie chcę żadnych odwiedzin. To kłopotliwe- i dla nas ( no nie oszukujmy, kwitnąco to się nie wygląda) i dla naszych sąsiadek z sali. Poza tym uważam, że ten czas należy przeznaczyć na poznawanie się z dzieckiem i wzajemną naukę siebie. Rodzince wyśle się zdjęcia i muszą jakoś wytrzymać.

Zakładając że wyjdziemy ze szpitala w 4 dobiej (dołączam do mam z cc) myślę że pierwsze odwiedziny po 10-14 dniach od porodu a i to najbliższa rodzina (rodzice, ew. brat) i na chwilę. Znajomi- czas pokaże :)

oczywiście w zależności od sytuacji może się okazać obecność którejś z mam albo mojego taty konieczna gdybym nie była w pełni sprawna po cc a mąż szedł do pracy, no ale mam nadzieję że damy radę sami w trójkę :)

loszcz, gosiaczek31, Rybeńka, bella82 lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Jasmin ,Emrica GRATULACJE! Zdrówka dla maleństw no i dla was :*
    Ale fajnie, każdego dnia po zalogowaniu się tutaj informacja o nowych maluszkach, aż humor się poprawia :)
    U mnie noc koszmar, ból bioder i lewego kolana doprowadza mnie do szału, a do tego dziecko wariowało w nocy jak oszalałe, ciekawe czy nie próbował zmienić ułożenia ;)
    Co do ściągania szwów koleżanka była wczoraj i mówiła że nie bolało.
    Ja na pewno nie pozwolę na całowanie mojego dziecka, czytałam na styczniówkach chyba że dziecku od tego zrobiła się opryszczka i później panika i badania. ABSOLUTNIE nie pozwalam, jak będzie trzeba to za próby całusów wyrzucę za drzwi!
    Już czuje w kościach że będę nadopiekuńczą mamą no ale cóż ;)

loszcz, Ewelaa, bella82, Madzik82, SunSun lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines chyba kazda z nas pierworodka taka bd nadopiekuncza :)
    Najwazniejsze zeby gosc sie nie obrazil, zrozumial to ze nie pozwolimy np calowac.

ines31 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Wiadomość od Emrici: ,,Hej. Wczoraj cc - Eryka Ewa 2970g i 56cm. Czujemy się dobrze.''
    Kolejny dzidziuś :-) Gratulacje dla rodziców <3 dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia dla Emrici i zdrówka dla Eryki niech wam zdrowo rośnie :-)

MamaAdasia a ty jesteś naszym forumowym posłaniem dobrych wieści.To juz o 2 dzidzi sie od ciebie dowiedzialysmy :-) Jak tam rozwój sytuacji u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 10:00

MamaAdasia lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za wszystkie odpowiedzi, ciesze sie, ze nie jestem sama. czyli znajomym korzy beda sie "pchali" do szpitala spokojnie podziekuje i powiem, ze sa mile widziani ale za pare tygodni.

Ines wlasnie ja najbardziej sie opryszczki boje i wiem, ze bede miala obsesje na tym punkcie, bo wiem jakie moga byc konsekwencje jak sie zarazi takie Malenstwo ale ludzie o tym nie mysla! Ostatnio wlasnie powiedzialam bliskiej znajomej, ze nie bedzie calowania Malego (bo napisala, ze nie moze sie doczekac az Go zobaczy, przytuli i wycaluje) bo ludzie przenosza rozne zarazki i, ze ja sama bede sie bala, ze zaraze Malego opryszczka (i ja i maz mamy wirusa opryszczki na ustach). Kolezanka mnie wysmiala :-/ jeszcze nie urodzilam ale tego typu sytuacje juz mnie stresuja, wiem jak ludzie beda reagowac!!! Plus jak to zakomunikowac? od razu przy wejsciu?

Madzik82 lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik super ze jutro wychodzisz :-)

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Ines chyba kazda z nas pierworodka taka bd nadopiekuncza :)
    Najwazniejsze zeby gosc sie nie obrazil, zrozumial to ze nie pozwolimy np calowac.

kurde ale maja prawo sie obrazic? a jak nie zrozumieja, ze wolimy by nasze dzieciaczki nie byly calowane niz pozniej mamy sie stresowac, plakac czy przezywac koszmar to niech sie obrazaja :-/

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to ze ktos moze sie zle poczuc, bo pomysli ze uwazamy go za jakiegos mozw brudasa czy cos :p

loszcz lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tesciowa by mnie max skomentowala jakbym jej nie pozwolila. Ale jesli bd taka potrzeba to mam w nosie jej zdanie

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mam jakieś zaćmienie ale chyba nie było wczoraj wieści od Blanki i Słodkiej?Rodzą czy nie rodzą?
    Madziutek też nie wiadomo co i jak no i Sarah jeszcze się dziś nie meldowala ani Anet.Pewnie wszystkie na porodowce siedzą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 10:12

201503231678.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Chodzi o to ze ktos moze sie zle poczuc, bo pomysli ze uwazamy go za jakiegos mozw brudasa czy cos :p

wiem, ze to bedzie walka i ciagle tlumaczenie sie :-/ nie rozumiem dlaczego ludzie uwazaja, ze maja prawo do tego typu zachowan wzgledem dzieci innych ludzi? jak chca bobasa do calowania to niech se zrobia ;-)

Ewelaa, gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella niech sie smieja i obrazaja! olej to!
    nawet jak ktos nie ma dziecka to powinien miec zdrowy rozsadek i do takich dzieci sie nie podchodzi z lapami a tym bardziej z ustami.
    Mi tez mowiono ze jestem przewrazliwiona ale mialam to gdzies. Potem to ja bede biegac po lekarzach a nie oni. Poza tym to moje dziecko

loszcz, bella82, Ewelaa, gosiaczek31, Rybeńka, MamaAdasia, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica, Jasmin wielki gratulacje dla Was!

Madzik super że tak szybko wracacie do domu!

• bella82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    U mnie tesciowa by mnie max skomentowala jakbym jej nie pozwolila. Ale jesli bd taka potrzeba to mam w nosie jej zdanie

moja tesciowa nawet nie bedzie chciala wziac Malego na rece, co mi jak najbardziej odpowiada ;-) a moi Rodzice to dadza buziaka ew w czolko, badz raczke, nigdy w usteczka! wiedza i rozumieja konsekwencje, i szanuja to!!!

• ines31 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że mam w ........ czy się ktoś obrazi czy nie. Najważniejsze będzie zdrowie maluszka. Później jak coś dziecko złapie to my rodzice zostaniemy z problemem a nie goście. Nie zamierzam się przejmować innymi. Maleństwo będzie najważniejsze. Inteligentna osoba się nie obrazi tylko zrozumie mnie a obrazi się tylko głupi człowiek.

bella82, gosiaczek31, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zgadzam sie z Wami w 10000% dziekuje Wam za komentarze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na calowanie tez bym sie wsciekla.
    A na odwiedziny po powrocie do domu niestety nie mam wplywu. Rodzina meza ze wsi i tu nie ma zwyczaju dzwonienia i zapowiadania sie. Pzyleza pewnie jak tylko zwiedza sie ze jestesmy. Mi to tez nie pasuje bo pamietam jak ostatnio paskudnie sie czulam, lezac rano z dzieckiem w koszuli nocnej i nagle wchodzi siostra meza i zaglada mi w dekolt prawie ze... A ja nie przygotowana na wizyty upocona bo goraco ciagle w pologu, ani dziecko naszykowac ubrac ladnie, ani czym poczestowac itp bardzo mi to przeszkadzalo. Moja rodzina daleko wiec nie ma tego problemu. Zobacza jak sama przyjad z dzieckiem:-) jedynie moi rodzice przyjada pewnie kilka dni po porodzie bo przywioza moja corunie:-)
    A w szpitalu chcialabym widziec tylko meza ale bedzie z tym ciezko bo pewnie tesciowa przyleci na zwiady. O matko.... Kurwicy dostane od sluchania jej komentarzy

Madzik82, Ewelaa, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje świeżym mamusiom:)
    Slodka ma dzis mi napisać czy wychodź czy nie z tego co wiem to jeszcze nie rodzi.
    Ja wrocilam wlasnie z usg. Mala ma ponad 3 kg wszystko w normie. Wiec pewnie jeszcze troche pochodze.
    Madzik super ze juz wychodzisz z malutka masz sliczna kruszynke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 10:21

bella82, loszcz, gosiaczek31, SunSun, Rybeńka, czekaja, MamaAdasia, Emca lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ