X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Tess u nas wszyscy mieli banany i biszkopty :)
    Zapomnialam Wam dopisac ze Szymus od MamyAdasia ma jeszcze zlamany obojczyk ale nic z tym sie nie robi bo u takich maluchow samo zarasta.
    U mnie byla dzis polozna i dowiedzialam sie ze polozenie miednicowe stopkowe ktore mialam jest bardzo niebezpieczne i przy tak postepujacym rozwarciu mam szczescie ze moje dziecko zyje i tak szybko udalo sie zrobic cc.
    Nie wiedzialam o tym!! Z synkiem mialam miednicowe posladkowe a nie stopkowe
    No to Madzik dobrze ze nie wiedziałas i wszystko skończyło sie dobrze!!

Madzik82 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny pijecie jakieś herbatki wspomagające laktacje? coś polecacie?
    Ja mam kupiony laktosan i bede pila jak urodze

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah super gwiazdeczka. :)

Sarah88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak madzik lepiej o takich rzeczach dowiadywać się później.

ja właśnie przeżyłam szok. mój tato robił blat u mnie w mieszkaniu i mu spadl pękł przy wycinaniu tak się zezloscil ze myślałam że zawału dostanie aż mi go żal było niewiedziałam co mam robić czy karetkę zamawiać czy co masakra ale się przestraszyłam o niego ze sama nie mogę się uspokoić

• Tess Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zupełnym, ale to zupełnym przypadkiem trafiłam na stronę gdzie są foty posiłków szpitalnych... kwadrans zdrowego śmiechu gwarantowany :)
    https://www.facebook.com/szpitalnyposilek

gosiaczek31, Krokodylica, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah śliczny synek. Ja od godz mam skurcze co 7-10 min i trwają minutę ale cos wydają sie za slabe. Żaden czop ani wody nie odeszly nie wiem co robic

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet idz pod prysznic albo do wanny jeśli to przepowiadajace to mina

anet525 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah sliczny chlopczyk:-) jaki nosio ma slodki:-)

• anet525 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tak zrobię bo ciągle napiera

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Sarah śliczny synek. Ja od godz mam skurcze co 7-10 min i trwają minutę ale cos wydają sie za slabe. Żaden czop ani wody nie odeszly nie wiem co robic
    W piatek mialam cos podobnego i potem minelo jsk ręką odjal

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah kochany ten Twoj ksieciunio :*

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Zapomnialam Wam dopisac ze Szymus od MamyAdasia ma jeszcze zlamany obojczyk ale nic z tym sie nie robi bo u takich maluchow samo zarasta.
    U mnie byla dzis polozna i dowiedzialam sie ze polozenie miednicowe stopkowe ktore mialam jest bardzo niebezpieczne i przy tak postepujacym rozwarciu mam szczescie ze moje dziecko zyje i tak szybko udalo sie zrobic cc.
    To dobrze ze o tym nie wiedzialas bo bys sie stresowala max ! Teraz to najwazniejsze ze malutka jest zdrowa :)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy noworodkowi robic juz ta woda morska nosek i aspiratotem czy jest za wczesnie? bo nie wiem kiedy zaczac

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:

oj szkoda Szymusia, bo pewnie go to bolało :( niech się szybko goi. Słyszałam, że to niestety dość częste przy naturalnych porodach. I jeszcze ta zoltaczka. Kciuki za szybciutki powrót do domu. Pozdrow Madzik mamę Adasia od nas w sms-ku :)

Widać, że czasami lepiej wiedzieć mniej, bo stresu byś miała wiecej z tą świadomością. Wszystko jest ok i to najważniejsze :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wizytujemy, ale poźno. Ciekawe czy młody ma już te 3 kg?

Bella ja też robię zakupy w tesco online i jest ok.

bella82, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    mój księciunio <3

x52xxs.jpg

Śliczny jest :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah piekny maluszek:)
    Madzik dziewczyny maja racje dobrze ze o tym nie wiedzialas i juz jest wszystko ok.

Ja po katg tak jak mialam wczesniej skurcze tak dzis praktycznie zadnego. czuje ze skonczy sie wywolywaniem w szpitalu. w czawartek wizyta i bedziemy decydowac co dalej.

Scarlett ostattecznie pit zostal rozliczony na druku pit36 program wybral go automatycznie. mysle ze lepiej wszystko uwzglednic zeby pozniej us sie nie przyczepil:)

ja bede dzis robila ciasteczka owsiane slodzone miodem zeby nie bylo:)

gosiaczek31, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Szymus... oby szybko sie zroslo i nie cierpial. Madzik koniecznie pozdrow Mameadasia. Trzymam za nich kciuki.

ja tez po ktg:-) oczywiscie tak jak sie spodziewalam, nic kompletnie sie nie dzieje:-) skurcze zadne sie nie zapisaly, mloda oczywiscie szalala i tylko wtedy zapisywaly sie gorki:-) ale to dosc dziwne bo brzuch od rana boli jak na @ i jak tam lezalam tez bolal i delikatne krzyzowe byly. Wracalam samochodem to cala droge mi sie napinal mocno brzuszek bo troche polazilam po sklepach, kupilam dziewczynom po czapie i apaszce na wiosenne wyjscia, pampery 2 dla mlodszej bo w domu tylko jedna paczka 1 i tyle. Na kosmetyczke bylo za pozno. Jutro gdzies wyskocze.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja widze ze jedziemy na jednym wozku;-) praktycznie ten sam termin a tu cisza. Uparte te maluszki, mamusie na probe cierpliwosci wystawiaja:-)

czekaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett terminem za nami ale postepami i objawami zblizajacego sie porodu jestes sporo przede mna:-) u mnie czop siedzi, rozwarcia jakiegos specjalnego nie ma, glowka wysoko:-) urodzisz pierwsza na 100% :-) ja sobie poczekam do polowy marca pewnie albo dalej:-)

‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ