Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
gosiaczek31 wrote:Ines a dawalas nr tel komus od nas? Tak zebysmy mialy jakies info ze kruszynka jest na swiecie? Bo bedziemy czekaly z niecierpliwoscia na informacje co i jak:-)
Tygrysek, gosiaczek31, czekaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalianka widzieli albo nie widzieli. Moze wlasnie nie chcieli cie straszyc. Albo robili usg malo dokladnie. U mnie gin widzial 2 petle juz 2 miesiace przed porodem. I sprawdzal przeplywy za kazdym razem w tamtej okolicy.
Tydzien temu na wizycie lekarz tez sprawdzal czy pepowina jest na szyi owinieta. I stwierdzil ze nie. Ze przebiega kolo szyi, barku ale nie jest owinieta. Wiec lekarze raczej widza to na usg bez problemu... -
nick nieaktualny
-
Ines to trzymam kciuki:)
no właśnie mnie pani dr w szpitalu powiedziała że jest owinięty pępowiną...a zaraz po tym powiedziała, że nie powinna mi tego mówić i nie powinnam tego w ogóle wiedzieć...ines31 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Nie rozumiem, że nie powinna mówić Tobie. Moim zdaniem powinnyśmy wiedzieć wszystko o przebiegu ciąży i zdrowiu maluszka, nawet jak są to informacje nieprzyjemne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:25
Rubi, Ewelaa lubią tę wiadomość
-
Rubi wrote:Ines to trzymam kciuki:)
no właśnie mnie pani dr w szpitalu powiedziała że jest owinięty pępowiną...a zaraz po tym powiedziała, że nie powinna mi tego mówić i nie powinnam tego w ogóle wiedzieć...
Rubi mi lekarz wczoraj na wizycie powiedzial, ze nie mowi pacjentce o pepowinie poniewaz jest to niepotrzebny stres dla kobiety. dziecko tak naprawde moze owinac sie pepowina w kazdej chwili. Najwazniejsze by bylo to odpowiednio kontrolowane podczas porodu.
Ines trzymam kciuki
ines31, gosiaczek31, Rubi, Ewelaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi lekarka mowila to samo. Ze wystarczy podczas porodu kontrolowac tetno ciagle i jesli to jest ok to nie mam sie czym stresowac. Polozna wie co ma w takiej sytuacji robic i sprytnie umie ta pepowine zsunac z szyi jak rodzi sie glowka. Lub ja naciac poprostu. Ja przyznam ze sama sie naczytalam przed i panikowalam. Wrecz nalegalam na skierowanie do cc w pewnym momencie ze strachu ale zaufalam lekarce dobrej. I dziekuje jej do dzis ze mnie przekonala:-) nie bagatelizowala tego bo byla gotowa na ew cc ale wg niej to by byla ostatecznosc.
-
gosiaczek31 wrote:Mi lekarka mowila to samo. Ze wystarczy podczas porodu kontrolowac tetno ciagle i jesli to jest ok to nie mam sie czym stresowac. Polozna wie co ma w takiej sytuacji robic i sprytnie umie ta pepowine zsunac z szyi jak rodzi sie glowka. Lub ja naciac poprostu. Ja przyznam ze sama sie naczytalam przed i panikowalam. Wrecz nalegalam na skierowanie do cc w pewnym momencie ze strachu ale zaufalam lekarce dobrej. I dziekuje jej do dzis ze mnie przekonala:-) nie bagatelizowala tego bo byla gotowa na ew cc ale wg niej to by byla ostatecznosc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:47
Rubi lubi tę wiadomość
-
Rubi nie martw się. Jesli tętno dziecka jest prawidłowe to musisz zaufać lekarzom. W medeorze są naprawde dobrzy specjaliści. Pomogą ci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 22:03
Rubi lubi tę wiadomość
-
Hej dziś o 9.10 ur się Lenka waga 3800 i 57 cm długa zdjęcie wystawilam na f b bo tu nie umiem z telefonu
teraz spi na jedzona a cyca doi jak szalonagosiaczek31, SunSun, belladonna, Madzik82, Emca, Scarlett2014, Anastacia33, Tygrysek, MisiaMonisia, anet525, Tess, Emartea, gabi30, loszcz, Kasha, Ewelaa, noa8, bella82, konwalianka, kaczamila, Krokodylica, czekaja, ines31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tak szybko teraz bo muszę rozpracować ciśneniomierz bo musialam kupić dziś.
Więc tak, z malcem wszystko ok, waży 3080, wód ok, szyjka krótka, ale zamknięta. Mały nie napiera jeszcze na nią więc jak wody nie odejdę to na poród póki co się nie zapowiada. ktg ok choć akurat spał, pod koniec się obudził.
Przed badaniem wyszło mi ciśnienie ponad 140, po badaniu już 128, ale kazal lekarz to kontrolować, stąd od razu pojechałam do apteki kupić w razie w.
Nadrobię Was jak się polożęgosiaczek31, Scarlett2014, SunSun, bella82, Krokodylica, czekaja, ines31 lubią tę wiadomość
-
Tygrysek wrote:Moje drogie Panie!!!! Szykować się na piątek proszę! Bo w piąteczek będzie PEŁNIA KSIĘŻYCA! Wtedy się dużo dzieci rodzi!
.
Jutro idziemy do szpitala.....tak więc mam nadzieje że mój Wiercipiętek zechce szybko i w miarę bezboleśnie wyskoczyć
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r.