X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines a dawalas nr tel komus od nas? Tak zebysmy mialy jakies info ze kruszynka jest na swiecie? Bo bedziemy czekaly z niecierpliwoscia na informacje co i jak:-)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Patryk tez był owinięty pępowiną, ale o tym nie wiedzielismy.. dwukrotnie i pępowina była krótka.. gdybym to widziała wczesniej.. az dziwne, ze zadem lekarz tego nie widział na usg..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• ines31 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Ines a dawalas nr tel komus od nas? Tak zebysmy mialy jakies info ze kruszynka jest na swiecie? Bo bedziemy czekaly z niecierpliwoscia na informacje co i jak:-)
    Bratowa mi obiecała załatwić internet, okaże się. A jak nie to siostra napisze w moim imieniu informacje dla was :)

Tygrysek, gosiaczek31, czekaja lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka widzieli albo nie widzieli. Moze wlasnie nie chcieli cie straszyc. Albo robili usg malo dokladnie. U mnie gin widzial 2 petle juz 2 miesiace przed porodem. I sprawdzal przeplywy za kazdym razem w tamtej okolicy.
    Tydzien temu na wizycie lekarz tez sprawdzal czy pepowina jest na szyi owinieta. I stwierdzil ze nie. Ze przebiega kolo szyi, barku ale nie jest owinieta. Wiec lekarze raczej widza to na usg bez problemu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Bratowa mi obiecała załatwić internet, okaże się. A jak nie to siostra napisze w moim imieniu informacje dla was :)
    Ok super:-)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines to trzymam kciuki:)

no właśnie mnie pani dr w szpitalu powiedziała że jest owinięty pępowiną...a zaraz po tym powiedziała, że nie powinna mi tego mówić i nie powinnam tego w ogóle wiedzieć...

ines31 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem, że nie powinna mówić Tobie. Moim zdaniem powinnyśmy wiedzieć wszystko o przebiegu ciąży i zdrowiu maluszka, nawet jak są to informacje nieprzyjemne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:25

Rubi, Ewelaa lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Ines to trzymam kciuki:)

no właśnie mnie pani dr w szpitalu powiedziała że jest owinięty pępowiną...a zaraz po tym powiedziała, że nie powinna mi tego mówić i nie powinnam tego w ogóle wiedzieć...

Rubi mi lekarz wczoraj na wizycie powiedzial, ze nie mowi pacjentce o pepowinie poniewaz jest to niepotrzebny stres dla kobiety. dziecko tak naprawde moze owinac sie pepowina w kazdej chwili. Najwazniejsze by bylo to odpowiednio kontrolowane podczas porodu.

Ines trzymam kciuki :-)

ines31, gosiaczek31, Rubi, Ewelaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka mowila to samo. Ze wystarczy podczas porodu kontrolowac tetno ciagle i jesli to jest ok to nie mam sie czym stresowac. Polozna wie co ma w takiej sytuacji robic i sprytnie umie ta pepowine zsunac z szyi jak rodzi sie glowka. Lub ja naciac poprostu. Ja przyznam ze sama sie naczytalam przed i panikowalam. Wrecz nalegalam na skierowanie do cc w pewnym momencie ze strachu ale zaufalam lekarce dobrej. I dziekuje jej do dzis ze mnie przekonala:-) nie bagatelizowala tego bo byla gotowa na ew cc ale wg niej to by byla ostatecznosc.

• ines31 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Mi lekarka mowila to samo. Ze wystarczy podczas porodu kontrolowac tetno ciagle i jesli to jest ok to nie mam sie czym stresowac. Polozna wie co ma w takiej sytuacji robic i sprytnie umie ta pepowine zsunac z szyi jak rodzi sie glowka. Lub ja naciac poprostu. Ja przyznam ze sama sie naczytalam przed i panikowalam. Wrecz nalegalam na skierowanie do cc w pewnym momencie ze strachu ale zaufalam lekarce dobrej. I dziekuje jej do dzis ze mnie przekonala:-) nie bagatelizowala tego bo byla gotowa na ew cc ale wg niej to by byla ostatecznosc.
    No własnie o to mi chodzi. żeby nie ukrywać zagrożeń, tylko wytłumaczyć jakie są wyjścia z danej sytuacji. Myślę że taka rozmowa bardziej uspokoi niż domyslanie się o co chodzi i co może się wydarzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:47

Rubi lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak byl skurcz podczas partych to mialam sprawdzane tetno Alexa i tak za kazdym razem,bardzo o nas dbali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 21:58

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi nie martw się. Jesli tętno dziecka jest prawidłowe to musisz zaufać lekarzom. W medeorze są naprawde dobrzy specjaliści. Pomogą ci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 22:03

Rubi lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Agaawa Znajoma

Wysłany: 3 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz mowi, ze sie z Piotrusiem umówił, ze zaczyna wychodzić w czwartek wieczór, a w piątek jest juz na świecie:)) hehe ... I mały sie słucha na razie.....,

gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70452.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia urodziła, Gratulacje!!!

sylwia85, gosiaczek31, kaczamila, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziś o 9.10 ur się Lenka waga 3800 i 57 cm długa zdjęcie wystawilam na f b bo tu nie umiem z telefonu
    teraz spi na jedzona a cyca doi jak szalona

gosiaczek31, SunSun, belladonna, Madzik82, Emca, Scarlett2014, Anastacia33, Tygrysek, MisiaMonisia, anet525, Tess, Emartea, gabi30, loszcz, Kasha, Ewelaa, noa8, bella82, konwalianka, kaczamila, Krokodylica, czekaja, ines31 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Sylwia:-) duza panienka:-) zdrowka i duzo radosci dla was:-)

• Emca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak szybko teraz bo muszę rozpracować ciśneniomierz bo musialam kupić dziś.

Więc tak, z malcem wszystko ok, waży 3080, wód ok, szyjka krótka, ale zamknięta. Mały nie napiera jeszcze na nią więc jak wody nie odejdę to na poród póki co się nie zapowiada. ktg ok choć akurat spał, pod koniec się obudził.

Przed badaniem wyszło mi ciśnienie ponad 140, po badaniu już 128, ale kazal lekarz to kontrolować, stąd od razu pojechałam do apteki kupić w razie w.

Nadrobię Was jak się polożę :)

gosiaczek31, Scarlett2014, SunSun, bella82, Krokodylica, czekaja, ines31 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaa teraz patrzę na górę wiadomości...dzidzie mamy kolejną :) gratuluję Sylwia.

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    Hej dziś o 9.10 ur się Lenka waga 3800 i 57 cm długa zdjęcie wystawilam na f b bo tu nie umiem z telefonu
    teraz spi na jedzona a cyca doi jak szalona
    Gratuluje

860isg18r6bpss11.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Moje drogie Panie!!!! Szykować się na piątek proszę! Bo w piąteczek będzie PEŁNIA KSIĘŻYCA! Wtedy się dużo dzieci rodzi! :P

.
    Ja bardzo chetnie urodzę w piątek :P
    Jutro idziemy do szpitala.....tak więc mam nadzieje że mój Wiercipiętek zechce szybko i w miarę bezboleśnie wyskoczyć ;)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ