X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie moszczę w łóżku coś w tym stylu:
    http://mamawformie.pl/wp-content/uploads/2014/11/joga-relaks.jpg

plus zamiast poduszki pod głowę mam rogala bo mi się głowa na boki kiwa...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z ranka.
    W końcu po dłuuuugim czasie wyprawiłam mojego A. do pracy i nie mogę zasnąć już. Oczy jak 5zł, a do mojego wyjścia jeszcze 2 godzinki. Niestety wszystko już mam przygotowane, więc powoli panika narasta. Brrrr Oby do jura.
    Gratuluję pierwszym marcówkowym mamusiom.
    Niestety i do Gdańska zima zawitała.
    Miłego i spokojnego dnia.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha mogę sobie tylko wyobrazić co się dzieje w twojej głowie.Dobrze będzie.Trzymam kciuki &&&

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta zgaga mnie wykonczy.Zezarlam już Reni,Ranigast i Manti i dalej pali ogniem.Bleee...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 05:28

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie udało mi się wysprzatac łazienkę(skoro nie śpię to choć taki pożytek :-) ) Powodzenia na wizytach i w szpitalach dziewczyny.&&&

Teraz się kładę spać.Mam nadzieję że uda mi się zasnąć.

Tess te listę wkleję jak wstane ok? Nie chciało mi się specjalnie kompa odpalac a z telefonu się nie da :-(
    Dobranoc

Tess lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry brzuchatki i mamusie:) u nas za oknem zimno ale bez deszczu i śniegu. Wczoraj napadalo ale nawet przez min śnieg sie nie utrzymał klapa blota tylko i nic więcej.
    Ja mialam znów skurcze przepowiadajace prawie wczoraj caly dzien i znow dzis do 3 w nocy. Teraz mala wygina sie w brzuchu. Nie mam pojecia co kombinuje. Wolałabym tez nie miec żadnych skurczy bo to tylko powoduje ze jestem bardziej zmęczona a i tak nic to nie daje. Pewnie i tak urodzę w terminie albo dalej a to co się namęczę to druga sprawa.
    Loszcz super ze się w końcu odezwalas.
    Zastanawia mnie zachowanie mojego kocura. Zawsze łasił sie do mnie i do męża bo to taki pieszczoch jest a od kilku dni nie chce z nami w ogole byc. Ani w pokoju ani na kolana tylko ciągnie do córki. U niej śpi i łazi za nia caly dzien a jak jest w szkole to miałczy jakby plakal. Nie wiem czy wyczuwa cos ze się tak ode mnie odsunął

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj jest moj termin a moj misiu wlasnie lezy obok mnie i ssie cycucha :D

Ewelaa, bella82, Emca, kaczamila, czekaja, gabi30, ines31, Tygrysek lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha powodzenia :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    Hej dziś o 9.10 ur się Lenka waga 3800 i 57 cm długa zdjęcie wystawilam na f b bo tu nie umiem z telefonu
    teraz spi na jedzona a cyca doi jak szalona

Gratuluję i dużo zdrówka dla Was!!!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Slodka urodzila:) oto wiadomość od niej :

:)sorka że dopiero teraz ale teraz mam chwile bo maly ma zoltaczke i jest pod lampami czyli urodzilam Stasia 28.02.2015 o 19.09 porod sn a Stas mial aż 4320g i 60cm dl dostal 10pkt:)jak bede w domu i bede miala chwile to opisze wam reszte:)powodzenia pozostalym:)

Słodka również gratuluję. Poradziłaś sobie z małym klocuszkiem. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami w ten brzyyyydki dzień. W Bielsku pada deszcz i jest szaro buro i ponuro. Czasem spadnie trochę śniegu.
    Gratuluję nowym mamusiom :) Słodka również duży dzidziuś :)

Normalnie u mnie rano jak wstaję to daję cyca mojemu Księciuniowi odpalam kompa i pierwsze co to marcóweczki i sprawdzam co się dzieje jak mnie nie ma :)
    I teraz to praktycznie za każdym razem wieści o nowych forumowych dzieciaczkach.

My wczoraj byliśmy na morfologii i oddaliśmy mocz do badania. biednego OSkarka kłuli w paluszek i pobierali krew. mąż z nim siedział bo ja nie dałam rady, stałam obok i do niego mówiłam, ale boroczek i tak płakał. Idę dzisiaj popołudniu omówić wyniki z panią dr. A oprócz tego dzisiaj czeka nas jeszcze USG bioderek i laryngolog powtórzenie badania słuchu.
    Trzymajcie kciuki za nas bardzo proszę, bo jak to Anet chyba pisała kciuki forumowych mamusiek i dzidziusiów mają magiczną moc :)
    A ja trzymam za Wasze dzisiejsze wizyty.

Krokodylica, SunSun, Ewelaa, gosiaczek31, czekaja, gabi30, noa8, Emca, ines31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    dzisiaj jest moj termin a moj misiu wlasnie lezy obok mnie i ssie cycucha :D

Sarah ja też ciągle tak myślę, że termin dopiero na 8 marca a ja już szkraba mam ze sobą ponad miesiąc. I przeżyliśmy swoje na samym początku ale teraz to juz bym się nie zamieniła z żadną oczekującą mamusią i bardzo cieszę się że Oskarek jest juz z nami. Codziennie rano zabieramy Szkraba do łóżka to z 15 min z mężem na niego patrzymy i zasypiamy wtuleni w siebie całą trójeczką, a synek chyba to bardzo lubi bo śpi bardzo spokojnie z nami.

bella82, Sarah88, gosiaczek31, czekaja, gabi30, ines31 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka i Sylwia gratulacje!

Kaczamila jejku jak slodko, potrafie sobie wyobrazic taka trojeczke wtulona :-) jejku az sie lezka kreci w oku!

ja dzis wstalam z zimnem na ustach :-( strasznie nerwowa dla mnie ta koncowka ciazy :-(

dzis mam wizyte w luxmedzie (ostatnia) ale bez USG, w zasadzie ide tylko pogadac i poslucha serduszka mojej Kruszynki.

Milego dnia!

Loszcz Kochana a Ty nie szalej ze sprzataniem itp, oszczedzaj sie! buziaki

kaczamila lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila my robimy to samo :)

co do ubranek to powiem wam ze Alex ma 58cm a 56 sa na niego za duze

kaczamila, Krokodylica lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Bella nie chcę straszyć, ale podczas przesiewowego badania słuchu Emilki w szpitalu, kiedy okazało się, że z jednym uszkiem jest coś nie tak, położna zapytała czy przechodziłam w ciąży różne choroby w tym m.in. opryszczkę. I okazało się, że może ona być czynnikiem wpływającym na nieprawidłowości słuchu. Ale Dziewczyna z łóżka obok też miała kilka razy zimno w ciąży i dziecku wszystko dobrze ze słuchem wyszło. A tak poza tym, to też od kilku dni się z tym zmagam. I nie możemy się z Emilką buziaczkować, co jest bardzo, bardzo trudne.
    Dopadł mnie chyba baby blus! W ciąży nie miałam takich humorów jak ostatnio. Chce mi się ryczeć byle czego.

4e3f84b95f.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea nawet nie mow :-(

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Emartea nawet nie mow :-(
    Kochana nie martw sie!!
    Twoje dziecko przeciez ma juz wszystko w pelni wyksztalcone wiec tunpewnie raczej chodzi o opryszczke w 1trym jak narzady tworza sie .
    Ja tez mialam opryszczke i zadzwonilam do gin i poloznej i obie powiedzialy mi ze na tym etapie to dzieciatku zupelnie njc nie grozi, tym bardziej ze ja juz wczesniej przed ciaza tez mialam sklonnosci do opryszczek, wiec ona sie pierwotnie w ciazy nie pojawila

bella82 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ja pisze z łóżeczka bo coś jak co rano pozbierać do wstania się nie mogę.
    wczoraj na SR byłam i mówili o szczepieniach i masakra niewiem co robić czy zwykłe na NFZ czy 5 w 1 bo 6 w 1 odpada napewno i rotawirusow nie będziemy brali napewno tylko pneumokoki. po SR zaliczyłam jeszcze KFC a w nocy dopadła mnie zgaga ale cóż dam radę musze się pożegnać z takim jedzeniem. jeszcze musze kebaba zaliczyć w tym tyg :)

bella niewiem czy cie pocieszenie ale coś ci powiem a więc niedawno zrobił mi się zastrzal i albo musiałam go wyparzyc albo maść jakąś z antybiotykiem i babka w aptece nie chciała dać nic bo mówi ze w ciąży to raczej nic nie może dać a więc ja poszłam do położnej z SR i wiesz co mi powiedziała ze dziecko już jest na tle rozwinięte ze iść mu się nie stanie. powiedziała ze na końcówce ciąży to nic nie zaszkodzi juz w rozwoju malucha bo on już ma wszystko rozwinięte wiec nie przejmuj ssie tak ta opryszczka

bella82 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny! ja tez mam sklonnosc do opryszczek, a w ciazy to juz moja druga, pierwsza mialam w 2trym. Nakleilam plasterek i ide na wizyte to podpytam.
    buziaki

• Emartea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam opryszczkę chyba w każdym trymestrze i też nie po raz pierwszy i teraz się zamartwiam, że może przeze mnie mała może mieć uszkodzony słuch. Spędza mi to sen z powiek. Na kontrolę idziemy 13 marca. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. No ale jak piszę, to może ale nie musi sie zdarzyć.

4e3f84b95f.png
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ