Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry z ranka.
W końcu po dłuuuugim czasie wyprawiłam mojego A. do pracy i nie mogę zasnąć już. Oczy jak 5zł, a do mojego wyjścia jeszcze 2 godzinki. Niestety wszystko już mam przygotowane, więc powoli panika narasta. Brrrr Oby do jura.
Gratuluję pierwszym marcówkowym mamusiom.
Niestety i do Gdańska zima zawitała.
Miłego i spokojnego dnia.
-
Właśnie udało mi się wysprzatac łazienkę(skoro nie śpię to choć taki pożytek
) Powodzenia na wizytach i w szpitalach dziewczyny.&&&
Teraz się kładę spać.Mam nadzieję że uda mi się zasnąć.
Tess te listę wkleję jak wstane ok? Nie chciało mi się specjalnie kompa odpalac a z telefonu się nie da
DobranocTess lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry brzuchatki i mamusie:) u nas za oknem zimno ale bez deszczu i śniegu. Wczoraj napadalo ale nawet przez min śnieg sie nie utrzymał klapa blota tylko i nic więcej.
Ja mialam znów skurcze przepowiadajace prawie wczoraj caly dzien i znow dzis do 3 w nocy. Teraz mala wygina sie w brzuchu. Nie mam pojecia co kombinuje. Wolałabym tez nie miec żadnych skurczy bo to tylko powoduje ze jestem bardziej zmęczona a i tak nic to nie daje. Pewnie i tak urodzę w terminie albo dalej a to co się namęczę to druga sprawa.
Loszcz super ze się w końcu odezwalas.
Zastanawia mnie zachowanie mojego kocura. Zawsze łasił sie do mnie i do męża bo to taki pieszczoch jest a od kilku dni nie chce z nami w ogole byc. Ani w pokoju ani na kolana tylko ciągnie do córki. U niej śpi i łazi za nia caly dzien a jak jest w szkole to miałczy jakby plakal. Nie wiem czy wyczuwa cos ze się tak ode mnie odsunął -
anet525 wrote:Slodka urodzila:) oto wiadomość od niej :
:)sorka że dopiero teraz ale teraz mam chwile bo maly ma zoltaczke i jest pod lampami czyli urodzilam Stasia 28.02.2015 o 19.09 porod sn a Stas mial aż 4320g i 60cm dl dostal 10pkt:)jak bede w domu i bede miala chwile to opisze wam reszte:)powodzenia pozostalym:)
Słodka również gratuluję. Poradziłaś sobie z małym klocuszkiem. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się z Wami w ten brzyyyydki dzień. W Bielsku pada deszcz i jest szaro buro i ponuro. Czasem spadnie trochę śniegu.
Gratuluję nowym mamusiomSłodka również duży dzidziuś
Normalnie u mnie rano jak wstaję to daję cyca mojemu Księciuniowi odpalam kompa i pierwsze co to marcóweczki i sprawdzam co się dzieje jak mnie nie ma
I teraz to praktycznie za każdym razem wieści o nowych forumowych dzieciaczkach.
My wczoraj byliśmy na morfologii i oddaliśmy mocz do badania. biednego OSkarka kłuli w paluszek i pobierali krew. mąż z nim siedział bo ja nie dałam rady, stałam obok i do niego mówiłam, ale boroczek i tak płakał. Idę dzisiaj popołudniu omówić wyniki z panią dr. A oprócz tego dzisiaj czeka nas jeszcze USG bioderek i laryngolog powtórzenie badania słuchu.
Trzymajcie kciuki za nas bardzo proszę, bo jak to Anet chyba pisała kciuki forumowych mamusiek i dzidziusiów mają magiczną moc
A ja trzymam za Wasze dzisiejsze wizyty.Krokodylica, SunSun, Ewelaa, gosiaczek31, czekaja, gabi30, noa8, Emca, ines31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:dzisiaj jest moj termin a moj misiu wlasnie lezy obok mnie i ssie cycucha
Sarah ja też ciągle tak myślę, że termin dopiero na 8 marca a ja już szkraba mam ze sobą ponad miesiąc. I przeżyliśmy swoje na samym początku ale teraz to juz bym się nie zamieniła z żadną oczekującą mamusią i bardzo cieszę się że Oskarek jest juz z nami. Codziennie rano zabieramy Szkraba do łóżka to z 15 min z mężem na niego patrzymy i zasypiamy wtuleni w siebie całą trójeczką, a synek chyba to bardzo lubi bo śpi bardzo spokojnie z nami.bella82, Sarah88, gosiaczek31, czekaja, gabi30, ines31 lubią tę wiadomość
-
Slodka i Sylwia gratulacje!
Kaczamila jejku jak slodko, potrafie sobie wyobrazic taka trojeczke wtulonajejku az sie lezka kreci w oku!
ja dzis wstalam z zimnem na ustachstrasznie nerwowa dla mnie ta koncowka ciazy
dzis mam wizyte w luxmedzie (ostatnia) ale bez USG, w zasadzie ide tylko pogadac i poslucha serduszka mojej Kruszynki.
Milego dnia!
Loszcz Kochana a Ty nie szalej ze sprzataniem itp, oszczedzaj sie! buziakikaczamila lubi tę wiadomość
-
Witajcie. Bella nie chcę straszyć, ale podczas przesiewowego badania słuchu Emilki w szpitalu, kiedy okazało się, że z jednym uszkiem jest coś nie tak, położna zapytała czy przechodziłam w ciąży różne choroby w tym m.in. opryszczkę. I okazało się, że może ona być czynnikiem wpływającym na nieprawidłowości słuchu. Ale Dziewczyna z łóżka obok też miała kilka razy zimno w ciąży i dziecku wszystko dobrze ze słuchem wyszło. A tak poza tym, to też od kilku dni się z tym zmagam. I nie możemy się z Emilką buziaczkować, co jest bardzo, bardzo trudne.
Dopadł mnie chyba baby blus! W ciąży nie miałam takich humorów jak ostatnio. Chce mi się ryczeć byle czego. -
bella82 wrote:Emartea nawet nie mow
Twoje dziecko przeciez ma juz wszystko w pelni wyksztalcone wiec tunpewnie raczej chodzi o opryszczke w 1trym jak narzady tworza sie .
Ja tez mialam opryszczke i zadzwonilam do gin i poloznej i obie powiedzialy mi ze na tym etapie to dzieciatku zupelnie njc nie grozi, tym bardziej ze ja juz wczesniej przed ciaza tez mialam sklonnosci do opryszczek, wiec ona sie pierwotnie w ciazy nie pojawilabella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczynki ja pisze z łóżeczka bo coś jak co rano pozbierać do wstania się nie mogę.
wczoraj na SR byłam i mówili o szczepieniach i masakra niewiem co robić czy zwykłe na NFZ czy 5 w 1 bo 6 w 1 odpada napewno i rotawirusow nie będziemy brali napewno tylko pneumokoki. po SR zaliczyłam jeszcze KFC a w nocy dopadła mnie zgaga ale cóż dam radę musze się pożegnać z takim jedzeniem. jeszcze musze kebaba zaliczyć w tym tyg
bella niewiem czy cie pocieszenie ale coś ci powiem a więc niedawno zrobił mi się zastrzal i albo musiałam go wyparzyc albo maść jakąś z antybiotykiem i babka w aptece nie chciała dać nic bo mówi ze w ciąży to raczej nic nie może dać a więc ja poszłam do położnej z SR i wiesz co mi powiedziała ze dziecko już jest na tle rozwinięte ze iść mu się nie stanie. powiedziała ze na końcówce ciąży to nic nie zaszkodzi juz w rozwoju malucha bo on już ma wszystko rozwinięte wiec nie przejmuj ssie tak ta opryszczkabella82 lubi tę wiadomość
-
A ja miałam opryszczkę chyba w każdym trymestrze i też nie po raz pierwszy i teraz się zamartwiam, że może przeze mnie mała może mieć uszkodzony słuch. Spędza mi to sen z powiek. Na kontrolę idziemy 13 marca. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. No ale jak piszę, to może ale nie musi sie zdarzyć.