Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Blanca zycze Ci zebys wytrzymala ten jeden dzien a bobo wazyl minimum 2501gr. Nie bedzie dystrofii i ciaza donoszona. Nie bedziesz musiala chodzic do neurologa, okulisty i innych specjalistowNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Madzik - ale ten czas zaiwania
Ona jest faktycznie, przynajmniej po fotach podobna do braciszka... będzie obrońca jak znalazł, ja zawsze chciałam mieć starszego brata
Swoją drogą dziewczynki są podobno łagodniejsze w ,,obsłudze"... przynajmniej do 12 roku życia, bo potem to odwrotnieMadzik82 lubi tę wiadomość
-
Blanka85 wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych z was ktore urodzily przed 37 tc czy dostawalyscie jakies dodatkowe skierowania na badania? Ja mam dzis 36 +6 tc maly ma 2400 z usg i zastanawiam sie czy dzis nie bedzie wreszcie decyzji o zakonczeniu ciazy... Bo ja juz ledwo daje rade....
Jeszcze jeden dzień...może się da. Trzymaj się dzielnie, wspolczuje, ale lada dzień wszystko będzie wynagrodzoneBlanka85 lubi tę wiadomość
-
No więc.
Po 3,5 h jestem w pokoiku i czekam do jutra. Mam szczescie w nieszczesciu. Dostalam 1 osobowa salę gdyż nie ma miejsca tyle nieszczescia, bo o krzyżówkach zapomniałam. Ale jest radio
Położna jest bardzo miła i ma chyba nie więcej niż 30 lat :o
Stres pozostał. Mam czekać na rozmowę z lekarzem.
Malutka waży 3400 gr. Puls i tętno ok. Niestety wygadałam się o cukrzycy, więc będę musiała się dokarmiać
Idę się zdrzemnąć. Przepraszam że tak chaotycznie, ale zasypiam na siedzco.
Ps. Łazienka i wc po jednej sztuce na CAŁY oddział. Poprostu patologia na patologiigosiaczek31, Emca, gabi30, Madzik82, Ewelaa, ines31, bella82, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
Madzik tez mam taka nadzieje ze bedzie wiekszy. Do 37 tc zostalo mi 13 godzin... I wczesniej walczylam o kazdy dzien przez cala ciaze a teraz juz bym chciala konca tych wszystkich nerwow... To trwa juz 10 dni jak pierwszy razz trafilam na porodowke. A juz 3 razy na nuej bylam w tym czasie...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Sylwia, słodka100 gratuluje dzieciaczków.
Scarlett PIT-8c tylko na druku PIT38 lub PIT36 w zależności z czego powstały dodatkowe przychody.
Anet przez ostatni miesiąc jak czytam jak Ty się czujesz w tej końcówce ciąży to mam podobnie. Wciąż jakieś skurcze przepowiadające, noce męczące, ciągle coś tam kłuje lub rwie. Naprawdę jestem już zmęczona tym stanem, że mówię do męża, że nie wiem jak będę miała siłę małą urodzić. Przy pierwszym porodzie nic takiego nie miałam jak dostałam skurcze to raz i trwały 10, 8 potem 4 min, lewatywa, kąpiel, pakowanie torb z patologii i na porodówkę z 5cm rozwarcia.
Dziewczyny, czy któraś z Was zastanawia się jeszcze nad imieniem dla dzidziusia, bo poród tuż tuż a ja z mężem mamy dylemat. Do 6 miesiąca każdy mówił, że będzie chłopiec ( Nasze rodzeństwo i kuzynostwo ma samych chłopców) bo tak wyglądam itp. i imię mieliśmy od początku dla chłopca a jak okazało się, że będzie dziewczynka to zonk. Synek w listopadzie mówił do brzucha Pola, w grudniu Zosia a w styczniu Ines. Nie wiem ale mi już wstyd jak każdy się pyta o imię, a ja że jeszcze nie wybrane.
Kaczamila u Nas na pewno będzie podobnie tylko, że będziemy
w czwórkę się tulić w tym łóżku. Synek będzie potrzebował dodatkowej uwagi aby nie czuł się odtrącony.
Powodzenia dziewczyny na wizytach, USG, KTG i w szpitalach .
Marzec ciężko się rozkręca ale myślę, że już za tydzień będzie boom narodzin.kaczamila lubi tę wiadomość
-
Kasha, tam chyba na dole jest jakiś kiosk- na pewno mają krzyżówki. Mi Wojewódzki kojarzy się tylko z tym jak mi w dzieciństwie (23 lata temu, hehe) składali złamaną rękę- siedziałam 5 godzin na korytarzu żeby mogli zrobić znieczulenie ogólne
i rozwiązywałam właśnie krzyżówki.
No, i widzisz, okazuje się że jednak są miliOby tak dalej ! Jutro trzymam kciuki!
-
Madzik ale masz piękne cudo. Zaraz mi sie moja przypomniała po porodzie.
Gabi co do imion mieliśmy podobnie do 7 miesiąca nie mogliśmy sie zdecydować. Ja bardzo chciałam Ines, maż Lily a starsza corka Pola lub Paula. Co miesiąc bylo nowe imię.wiec mówiłam ze jak do porodu nie zdecydujemy zdecyduje o imieniu jak sie ją zobaczę i dopasuje jej imie takie jakie będę uwazala ze pasuje. W końcu sami zdecydowali ze zgadzają sie na Ines. I została juz Ineska:)gabi30 lubi tę wiadomość
-
Blanca wytrzymasz te 13h i zaoszczedzisz sobie biegania po lekarzach przez najblizszy rok. Usg sie myla i przykladow na to jest duzo. Lezslam zdziewczyna ktora w 36tc urodzila 2600. Maly zdrowy i wyszla na 4ta dobe po cc.
Dzieki dzieeczyny! Nadia jest identyczna jak brat i coagle nowie do niej Mati heheBlanka85 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualny
-
a to mój Misiu 1,5h po porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 09:56
Justyska89, anet525, Tess, gabi30, gosiaczek31, Emca, Madzik82, loszcz, Ewelaa, kaczamila, Emartea, Krokodylica, noa8, bella82, ines31, ines31, czekaja, kasss, Emrica lubią tę wiadomość