X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha a kiedy będziesz cos wiedziała?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Krzyżówki mi przywiozą. Póki co zobaczymy co w tv i/lub drzemka. Obiadek na szczęście mnie nie ominie. Ponoć obiadki dają bez soli dla ciężarnych. No cóż :)
    Trzymajcie się cieplutko.
    Lezysz w 1 os sali na patologii?slyszalam ze za 1os sale poporodowa sie placi to prawda???w wolnej chwili jak odpoczniesz i bedziesz miala okazje to moglabys sie dowiedziec bo jestem mega ciekawa???no i pisz nam na biezaco co u ciebie

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi my tez nadal nie wybralismy:-) i jest dylemat. Maz sie przyznal ostatnio ze byl przekony ze bedzie chlopiec dla chlopca mial naszykowane a zaskoczylo go ze dziewczyna i pomyslal ze popatrzy w kalendarz tak w okolicy terminu i wybierze z kalendarza:-) zalamalam sie bo nic tam ciekawego nie ma. Jemu Roza sie spodobalo, ja odrzucam ta propozycje. Rozwazal tez Dominike. Ja forsuje jesli juz badziej Martyne. Ale tak naprawde sama nie moge sie zdecydowac. Podoba mi sie Milena, Nina, Adrianna, Magdalena ale chyba nic z tego moj maz nie zaakceptuje. I jestesmy w kropce.
    TESS podeslij mi na priv swoje imiona moze akurat cos nam wpadnie:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha trzymam kciuki za Was:-)
    Jednoosobowa sala to luksus:-) wiec korzystaj:-)

Blanka trzymam kciuki. Juz niedlugo bedziesz miala to za soba. I utulisz bobasa. Trzymaj sie dzielnie.

Blanka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te nasze dzieciaki sa ladne:-) wszystkie! Co fotka to w wiekszy zachwyt popadam:-)

ines31 lubi tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wrzucę tutaj, jak więcej osób chętnych, może mi pozostałe dziewczyny wybaczą :)
    Ostrzegam, że lista jest długa, tendencyjna i osobista :) POP - oznacza popularne imię w ostatnich latach (sprawdzałam ze spisem imion urodzonych dzieci)

Ada
    Adela
    Antonina
    Barbara POP
    Berenika
    Blanka POP
    Cecylia +
    Celestyna
    Dagmara
    Elżbieta
    Ewa
    Gabriela POP
    Hanna POP
    Jana
    Julia POP
    Julita
    Ksenia
    Laura POP
    Lidia, Lilianna POP, Lila
    Lucyna
    Łucja POP
    Madlen
    Maja POP
    Marcelina
    Martyna POP
    Mira
    Nela
    Nika
    Nina
    Olga
    Oliwia POP
    Renata
    Weronika
    Zoja
    Zuzanna POP

gabi30, gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wyślij na priv tę listę. Z góry dzięki.
    Ja mykam na drzemkę, potem po małego do przedszkola i z Nim do dentysty plus moja kontrol. Bo oczywiście oprócz bólów które mi doskwierają przy końcu ciąży, musiał dojść ból zęba (aktualnie 2 tygodnie temu pozbyłam się dolnej szóstki,po zejściu znieczulenia ból był niedoopisania, bo ani antybiotyku ani przeciwbólowych brać nie mogłam - tylko zimny lód i maść na ząbkowanie dla niemowląt - mogłam wtedy rodzić chociaż za jednym bólem by było). Na szczęście po 10 dniach o zgrozo ból minął. Miłego dnia

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy swoje dzieci przez dzień do spania kładziecie na brzuszku? Bo my mamy kłaść jak najczęściej ale nasz Skarb spi i je w koło więc kładę go w przerwie miedzy spaniem a jedzeniem ale nie jest to długo.

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak juz wiecie 28.02 o godz 8.10 uurodzil sie Szymus 3970g 56 cm 10 pkt apgar nie obylo sie bez oksy ale po pil kroplowce urodzilam w 50minut.Maly ladnie jje i przybiera w cgu ostatniej dobt przybyl 60g.Ma zoltaczke wiec lezy pod lampami di 20 dzis a jutro trzymajcie kciuki za wypis jutro.Kto urodzil??

Emartea, Ewelaa, SunSun, gosiaczek31, bella82, Scarlett2014, Tess, ines31, anet525, czekaja, kasss, Emrica, Emca lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila nam też położna kazała kłaść na brzuszku, ale nie wiem kiedy to robić. Powiedziała, że najlepiej przed jedzeniem, ale ona budzi się na jedzenie i jak od razu nie dostanie to wrzeszczy jakby ją ze skóry obdzierali. Przecież nie będę jej wtedy jeszcze męczyć i wstrzymywać akcję "posiłek". Po jedzeniu z kolei raczej nie można bo brzuszek pełny, a potem to ona znowu zasypia i klops. Nie wiem kiedy to robić. Może mamy które mają już starszaki coś poradzą?

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia będziemy trzymać kciuki za jutrzejszy powrót do domu. Tulaski dla was

MamaAdasia lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaadasia trzymam kciuki za jutro. Buziaki dla Was

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto urodzil od soboty?

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Adasia trzymam kciuki urodziła madziutek słodka i sylwia mam nadzieje ze o nikim nie zapomniałam

• Emartea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na str 1438 jest aktualna lista

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i w sobotę Rybenka Zosia- Tosia i Sarah a i pewnie jeszcze tez nie wiesz ze pocahontas w piatek

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mówiłam wam jeszcze ale w dzien kiedy wrocilismy do domu, przyszli tesciowie i moja babcia(a mowilam sobie i im ze przez 2tyg wolnego meza chcemy byc sami i sie wszystkiego razem uczyc no ale pozwolilam im przyjsc i zobaczyc malego) stalo sie to czego sie obawialam, przyslzi i wmawiali swoje racje, obserwowali, mowili ze zle, rob tak i tak itp. jak poszli wpadlam w panike, placz, i dostalam amoku z czyms podobnym do padaczki, wszystko i sie telepało, glowa ,rece ruszaly sie strasznie szybko. wyłam okropnie, nie chcialam malego do piersi przystawic bo tesciowie mowili ze go dusze bo nie trzymam piersi, a przeciez wiem ze to nie konieczne!! przez 9 miesiecy doksztalcalam sie jak moglam, a ona powiedziala ze to instynkt macierzynski i powinnam sama wiedziec bo ona tak robila a jej nikt nie pokazywal. balam sie starsznie i placzac krzyczalam ze go nie chce udusic, ze nie po to go urodzilam.uspokoilam sie po dłuższej chwili, maz mnie pocieszal mowil ze nic mu nie bedzie, ze daje sobie dorbze rade, ale przy tesciach powiedzial ze moze faktycznie zle robie i to mnie dopiero dobilo i zaczelam panikowac, ze wszystko zle robie. naprawde to bylo straszne...wszyscy sie wpierdalają w nasze życie od pierwszego dnia...do teraz pamietam spojrzenie tesciowej jakbym go zabijala...i w dodatku tesc pouczal mnie jak trzymac piers!!!
    teraz dzwonia codziennie i wypytuja meza jak sobie radzimy, na szczescie mnie chwali caly czas, chyba zrozumial błąd, bo tamtego wieczoru przepraszal, chwalil mnie i pocieszal caly czas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 12:30

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah to jest straszne co piszesz. Wspolczuje Ci bardzo tej sytuacji.
    Dlatego ja bardzo, ale to bardzo obawiam sie tych pierwszych dni / tygodni w domu, tych odwiedzin i "zlotych rad". Wiem ze jesli ktokolwiek powie mi chociaz slowo to nie wytrzymam i zjebie go z gory na dol.

Ewelaa, SunSun, gosiaczek31, ines31, gabi30 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzis sliczna Kruszynka <3

ja po wizycie i o dziwio zrobili mi USG, wszystko ok lekarka tez obstawia, ze Maly bedzie max 3500. No ale niestety mam infekcje i przepisala mi pimafucin :-/

Z opryszczka bede musiala zglosic w szpitalu i Maly bedzie musial miec dodatkowe badania sluchu.

Mam rowniez zglosic fakt, ze bralam na koncowce ciazy antybiotyk poniewaz jest tez szansa, ze Maly bedzie musial wziac antybiotyk :-/

Sarah sliczny synus :-)wspolczuje "rad" rodziny, postaraj sie im powiedziec grzecznie ale stanowczo, ze wiesz co robisz i nie chcesz by Ci mowili co masz robic.

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    nie mówiłam wam jeszcze ale w dzien kiedy wrocilismy do domu, przyszli tesciowie i moja babcia(a mowilam sobie i im ze przez 2tyg wolnego meza chcemy byc sami i sie wszystkiego razem uczyc no ale pozwolilam im przyjsc i zobaczyc malego) stalo sie to czego sie obawialam, przyslzi i wmawiali swoje racje, obserwowali, mowili ze zle, rob tak i tak itp. jak poszli wpadlam w panike, placz, i dostalam amoku z czyms podobnym do padaczki, wszystko i sie telepało, glowa ,rece ruszaly sie strasznie szybko. wyłam okropnie, nie chcialam malego do piersi przystawic bo tesciowie mowili ze go dusze bo nie trzymam piersi, a przeciez wiem ze to nie konieczne!! przez 9 miesiecy doksztalcalam sie jak moglam, a ona powiedziala ze to instynkt macierzynski i powinnam sama wiedziec bo ona tak robila a jej nikt nie pokazywal. balam sie starsznie i placzac krzyczalam ze go nie chce udusic, ze nie po to go urodzilam.uspokoilam sie po dłuższej chwili, maz mnie pocieszal mowil ze nic mu nie bedzie, ze daje sobie dorbze rade, ale przy tesciach powiedzial ze moze faktycznie zle robie i to mnie dopiero dobilo i zaczelam panikowac, ze wszystko zle robie. naprawde to bylo straszne...wszyscy sie wpierdalają w nasze życie od pierwszego dnia...do teraz pamietam spojrzenie tesciowej jakbym go zabijala...i w dodatku tesc pouczal mnie jak trzymac piers!!!
    teraz dzwonia codziennie i wypytuja meza jak sobie radzimy, na szczescie mnie chwali caly czas, chyba zrozumial błąd, bo tamtego wieczoru przepraszal, chwalil mnie i pocieszal caly czas...
    To straszne co ty piszesz :(
    U mnie wczoraj na SR polozna mowila zeby w zadnym wypadku piersi nie trzymac !!
    Ku**a juz widze "dobre" rady mojej tesciowej po porodzie! Az boje sie tego :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ