Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyanet525 wrote:Ja tez trzymam kciuki za mameadasia. Niech Szymek dojdzie szybko do siebie. Przerażacie mnie jak piszecie o spojeniu. Mnie bardzo boli kość ogonowa. Dzis troche sie poruszalam bo wzięłam sie za sprzatanie. Koszmar posprzątałam raptem kuchnie i wc a ziajana jestem jakbym nie wiem ile metrów ogarnęła. Ja na plusie jestem niecale 8 kg i nie wiem jak to możliwe skoro mala wazy ponad 3 kg do tego łożysko i wody. Ciekawe czy jeszcze przytyje
anet a nie schudlas na początku ciąży ??? bo po urodzeniu to 8 ci odejdzie odrazu wiec wygląda na to ze będziesz mniej ważyła niż przed ciaza -
noa8 wrote:Sunsun to Ty ważysz 79kg ? Dobrze zrozumiałam? Jeśli tak to wogóle nie widać
Scarlett tak , ja polecam Jantar ale stosowałam odżywke z wcieraniem. Szampon powinien mieć chyba takie same właściwości. -
Cześć Dziewczyny!
Widze, ze w nocy nikt nie urodził.... Heheh....
Moj mały sie bardzo wiercił i kopał wczoraj w nocy do 3 rano sie przewracalam na boki, żeby sie uspokoił, juz sie martwilam o niego. Ale rano spał jak zabity, ledwo go zmusilam do jakiegos ruchu, żeby mamy nie straszył. A dzisiaj pojechałam na przegląd z autem, spaceruje po galerii, usiadłam na owocowy koktajl i czytam Was. Dzwoniłam do położnej, a ona do mnie mowi, ze mały wie co dobre i w piątek bedzie na oddziale najlepszy lekarz... Hehehehe.... I wiecie co - wcześniej sie denerwowałam, a teraz mnie taki blogi spokój ogarnął.
Sciskam Was wszystkie serdecznie.gosiaczek31, SunSun, Scarlett2014, Emca lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70452.png -
nick nieaktualnySunSun wrote:Tak,niestety tyle waze.Tylko ja mam prawie 180 cm wiec może dlatego tak nie widać ? Przed ciza wazylam 63 a dwa miesiące wcześniej (przed stymulacja owulacji)58 kg Bardzo bym chciała wrócić do tej wagi !!!!
SunSun wrócisz napewno wszystkie powracamy do swoich wag z przed ciąży i wszystkie będziemy laski:)ines31, SunSun, czekaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella zamawiałam ale głównie wody, soki etc i było ok.
Do spożywki typu sery, wędliny wole Alme ale jest dość droga więc z kolei tam nie zamawiam np. chemii. W ogóle nie jestem jakąś super fanką e-zakupów ale jak mój mąż miał nogę w gipsie czy teraz jak nie chce mi się chodzić po hipermarketach to super sprawa. Podejrzewam że jak będzi Junior to często będziemy zamawiać.
-
nick nieaktualny
-
Scarlett2014 wrote:Bella zamawiałam ale głównie wody, soki etc i było ok.
Do spożywki typu sery, wędliny wole Alme ale jest dość droga więc z kolei tam nie zamawiam np. chemii. W ogóle nie jestem jakąś super fanką e-zakupów ale jak mój mąż miał nogę w gipsie czy teraz jak nie chce mi się chodzić po hipermarketach to super sprawa. Podejrzewam że jak będzi Junior to często będziemy zamawiać.
ja tez wlasnie sery i wedliny kupuje w almie, jakies owoce, jajka itp ale nie mieso bo kupilam pare razy i nam nie smakowalopo raz pierwszy robilam ezakupy, bo nie mam ani sily ani ochoty lazic po sklepie, a po drugie szkoda mi czasu wiec postanowilam, ze raz zamowie i obacze. Moj M nienawidzi robic zakupow, a ja jestem z tych ktore lubia dotknac
wiec nie wiem czy bede stale zamawiac online.
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA propos prowadzenia samochodu właśnie przyjaciółka zdrowo mnie opierdzieliła że sama nadal prowadzę samochód tzn. wczoraj byłam u lekarza. I nie szło jej wytłumaczyć że ja naprawdę doskonale się w tej ciąży czuje.
Jantar pewnie kupię choć moje włosy średnio reagują na apteczne, ziołowe szampony ale myślę że po porodzie coś takiego się im przyda. I dzięki za polecenie olejku ze słodkich migdałów - bardzo fajnie nawilża.
Co do wagi to ja jeszcze raz napiszę że tego nie kumam. Całą ciążę jestem aktywna, pracowałam do końca 8 miesiąca. Często do pracy chodziłam spacerkiem zamiast jeździć samochodem. Jadłam naprawdę normalnie a momentami dość zdrowo i długo słodycze pojawiały się u mnie sporadycznie. Pojęcia nie mam jak mogłam tyle przytyć i stąd moja obecna rezygnacja. Jem rzeczy których pewnie długo po porodzie w ogóle nie spróbuję bo de facto przed ciążą nawet nie miałam na nie ochoty
-
Bella ja od ok 3,4 miesięcy robię zakupy w tesco.I jestem bardzo zadowolona.Wszystko osobno pakują,nigdy nie było pomyłki w ilości,jak czegoś nie ma dają zamienniki ale nie musisz ich akceptować,produkty świeże,z dobrym terminem ważności.Osobiscie- polecam
bella82 lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za Szymusia...
Kurcze ja nie wiem jak to się stało, ale jestem 14kg n plusie...cieszę się bo w pewnym momencie podbiłam nieźle w górę...ale teraz raczej stoję w miejscu...przed ciążą ważyłam 67/68 więc nie zbyt byłam zadowolona z tej wagi...może uda się zgubić...60 to by była waga idealna:P
ehh co do serów, to ja już tak tęsknie za pleśniakami...w szczególności za makaronami z serem..no ale jeszcze długo tego nie posmakuje...
Sun Sun super wyglądasz...
ciekawe jak Blanka...
aaa mam jeszcze do Was pytanie...lekarz jak mnie teraz badał to wsadził palce naprawdę niegłęboko...i mówił z uśmiechem, że zuje niziutko główkę...POWIEDZCIE MI!!!!! Jak można się kochać i nie myśleć o tym, że mąż trąca małego po głowie!?bo ja miałam w planach pomóc sobie pod koniec ciąży seksem, ale odkąd mi lekarz wybadał główkę kategorycznie mówię nie
SunSun, Scarlett2014, gosiaczek31, Ewelaa, Krokodylica, noa8, czekaja, bella82, gabi30 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyRubi po pierwsze to za jakiś makaron z serem pleśniowym oddałabym dużo
po drugie jak wczoraj lekarz mi też powiedział że czuje główke bardzo nisko to też zaczęłam się zastanawiać czy na pewno chce napaść męża w weekend bo też miałam taki plan
Rubi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny-te ktore farbuja wlosy w ciazy!!
Ja jakos wytrzymalam nie farbujac w ciazy ale kurde mam taki wielki odrost ze nie moge patrzec na siebie i nie ukrywam ze chce tez jakos wygladac na tej porodowce. Wlasnie dzwonilam do fryzjera i babka powiedziala ze te farby fryzjerskie prawie wszystkie zawieraja amoniak. Umowilam sie ale boje sie ze moze mojemu dziecku zaszkodzic a sama nie dam rady sie pofarbowac bo mam meeega odrost i w zyciu ladnie sobie tego nie zrobie ;p Czy ktoras farbowala farrba z amoniakiem??Czy cos sie dzialo po?? -
nick nieaktualnyEwela ja farbuje od poczatku ciazy i nawet nie wiem czy maja amoniak czy tez nie. Mi fryzjerki mowily ze sa bezpieczne bo to nie sa farby jak 20 lat temu. Ze sa duzo delikatniejsze, maja inne sklady. Poza tym ja np robie balejage wiec i tak nie smaruje mi skory farba tylko wlosy blisko nasady. Nic sie nie dzialo przez to ani w 1 ani w 2 ciazy:-)
Tygrysek lubi tę wiadomość
-
my od wczoraj w domu,jest super,maly grzeczny, z 63kg juz mam 55 i brzuch eyglada lepiej niz przed ciaza a to dopiero 3 doba idzie! laktacja rozkreca sie super,maltan masc rewelacja!!! szycie boli,najgorsza bedzie pierwsza kupa strasznie sie tego boje
Alex jest piekny,nie mozemy sie napatrzec i ma ciemna karnacje,wyglada tak jak sobie wymarzylam.
ciesze sie ze zdecydowalam sie na lewatywe,nie wiem czemu sie tego balam,nic nie bolalo,tylko na kiblu spedzilam chyba z 20min.
rany nie dotykam i na pewno dlugo nie dotkne ze strachu,polewam tantum rosa po sikaniu,a co do sikania...to nawet nie czuje ze mi sie chce podobno to normalne,ale dziwnie tak chodzic tylko kilka razy do dnia,nie to co przez 9 miesiecygosiaczek31, noa8, czekaja, ines31, kaczamila, Rubi, anet525, Tess, bella82, Krokodylica, Emca, gabi30 lubią tę wiadomość
-
Rubi wrote:aaa mam jeszcze do Was pytanie...lekarz jak mnie teraz badał to wsadził palce naprawdę niegłęboko...i mówił z uśmiechem, że zuje niziutko główkę...POWIEDZCIE MI!!!!! Jak można się kochać i nie myśleć o tym, że mąż trąca małego po głowie!?
bo ja miałam w planach pomóc sobie pod koniec ciąży seksem, ale odkąd mi lekarz wybadał główkę kategorycznie mówię nie
Mi też ostatnio powiedział, że przy tym rozwarciu co mam to czuje główkę. Mój m. miał obiekcje, ale jak wyczytał, że to pierwszy najlepszy i naturalny sposób przyśpieszenia porodu, to wczoraj zamiast McDonalda miałam łóżko! Wstrzymywaliśmy się długo, ale wczoraj popuściliśmy wszelkie wodze... było bosko! Wystarczy przestać myśleć o takich głupotach, zrelaksować się i poddać się rozkoszy. Polecam!SunSun, Tess, bella82, Emca, oli lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Ewela ja w ciaży farbowałam włosy 2 razy i nic się nie działo oprócz dobrego samopoczucia
i też nie wiedziałam czy te farby są z amoniakiem czy bez , uslyszalam to samo co Gosiaczek , że teraz farby są inne niż 20lat temu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:25
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Tess jedzenie bylo naprawde ok. Na sniadanie i kolacje chleb z szynka albo serem, dzemem jajko i kawa zbozowa. Obiad zupa, kompot i jakies mieso z ziemniakami i warzywami. Na korytarzu jest lodowka i czajnik wiec mozna sobie cos swojego tam trzymac albo zrobic herbate
Tess lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Ewelaa wrote:Dziewczyny-te ktore farbuja wlosy w ciazy!!
Ja jakos wytrzymalam nie farbujac w ciazy ale kurde mam taki wielki odrost ze nie moge patrzec na siebie i nie ukrywam ze chce tez jakos wygladac na tej porodowce. Wlasnie dzwonilam do fryzjera i babka powiedziala ze te farby fryzjerskie prawie wszystkie zawieraja amoniak. Umowilam sie ale boje sie ze moze mojemu dziecku zaszkodzic a sama nie dam rady sie pofarbowac bo mam meeega odrost i w zyciu ladnie sobie tego nie zrobie ;p Czy ktoras farbowala farrba z amoniakiem??Czy cos sie dzialo po??
Najbardziej niebezpieczny jest pierwszy trymestr, wtedy lepiej się pohamować. Ale teraz na końcówce nic Ci nie grozi. Nie rozjaśniaj, bo to szkodliwe, ale zwykła farba nie.
Ja byłam tydzień temu, a przede mną była babka w ciąży i namówiła mojego fryzjera na tą "bezpieczną" farbę, ale jak ja miałam na 16:00 to ona jeszcze siedziała z tą farbą bo w ogóle jej nie chciała chwycić. W trzecim trymestrze dziecko jest już duże, a ciąża na tyle dojrzała że normalną farbą nie zaszkodzisz (byle nie rozjaśniaczem).ines31 lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015