X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    no my to wiele rzeczy mamy tak samo:D ja też + 16kg :D
    No niestety ja mam plus 17 kg a u ciebie tych kg nie widac

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    To rozchodzenie spojenia widac na usg??
    tak -mi normalnie mierzą to- plus czuć pod palcami-tylko mi tego gino nie robi przez to że lekko dotknie a mnie z bólu oblewają zimne poty :P

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    No niestety ja mam plus 17 kg a u ciebie tych kg nie widac
    ja niestety je widzę ,ale tak jak powtarzam Scarlet-dopóki nie widzę 8 z przodu-przeżyje!A to jeszcze tylko...kg!!!!!!!!!!!!

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    ja niestety je widzę ,ale tak jak powtarzam Scarlet-dopóki nie widzę 8 z przodu-przeżyje!A to jeszcze tylko...kg!!!!!!!!!!!!

Heh ja też puki nie widzę 8 jest oki ja też mam +16 czasem 17. i mam nadzieje ze 8 nie zobaczę he i wam też tego życzę :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia niestety ciagle w szoitalu bo Szymus ma zoltaczke i bedzie mial lampy :(
    Trzymajcie kciuki zeby szybko ich wypuscili

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Dla mnie 80kg brzmi przerazajaco bo poza ciaza nigdy nie wazylam wiecej niz 61kg

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ja niestety mam już 8 z przodu i nic na to nie poradzę... przebiję w wadze mojego M ;) Najgorsze, że taki głód mi się ostatnio włączył, że jak wstaję na siku o 6-7 rano to muszę coś przegryźć, jeśli chcę jeszcze sobie dodrzemać potem

Madzik - u nas w szpitalu niestety wszystko trzeba mieć ze sobą, od podkładów, pieluch, tetr itp... czasem nawet podają, że dobrze jest mieć własne sztućce...

A tak z ciekawości - czym Was karmili w szpitalu po porodzie? Bo jak dostanę na śniadanie białą bułę z serem to chyba umrę po niej... szkoda, że nie ma tam czajnika elektrycznego, bo bym sobie po prostu owsiankę górską zrobiła...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia trzymamy trzymamy napewno szybko wyjdą. naświetlania małego i będzie dobrze

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    MamaAdasia niestety ciagle w szoitalu bo Szymus ma zoltaczke i bedzie mial lampy :(
    Trzymajcie kciuki zeby szybko ich wypuscili
    Trzymamy kciuki

860isg18r6bpss11.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten zimowy dzień ;) aż oczy przetarłam jak dziś przez okno rano popatrzałam a tam śnieg :/
    U mnie noc koszmar, ale chyba za dużo myślałam i dlatego. Dziś muszę jeszcze ostatecznie do torby potrzebne rzeczy powrzucać i rano do szpitala. Z jednej strony strach a z drugiej podekscytowanie :)
    Do mojego M też zaczyna docierać że to już niedługo. Zawsze miał taki sen że czołgi by pod oknami jeździły a on by się nie obudził :) , a od jakiegoś czasu jak zmieniam pozycję w łóżku i stęknę to od razu się budzi i pyta co się dzieje :)
    Trzymam kciuki za małego MamyAdasia za szybki powrót do domu.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 19:02

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Bella a Ty też masz cc?

Rubi powodzenia!

nie mam cc ale termin porodu wg lekarza na 11.03 :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Szymusia zeby zoltaczka szybko ustapila i zebyscie szybciuko wracali do domku.

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o pielegnacje pupy to mi polozna mowila zeby kupic Alantan krem, nie masc, bo krem jest zapobiegawczy i nie zawiera cynku wiec mozna stosowac przy kazdej zmianie pieluszki a masc stosuje sie jak juz cos tam sie zlego dzieje

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klub 16+? Proszę i mnie dopisać :) ani pół kilograma więcej chyba nie przeżyje :) ale czym zdrowiej jem tym więcej tyje więc zdaje się już na los w tej kwestii i jem to na co mam ochotę :) właśnie pije maślankę i jem ciasto od mamy. Na obiad robię schab duszony z kaszą gryczaną i nie wiem czym jeszcze :)

Kaczamila super że się odzywasz też po porodzie. I Ty i inne dziewczyny!

Mi spojenie po raz pierwszy lekarz badał chyba miesiąc temu. Naciskał mi jakąś kość i pytał czy boli. Ale przy spojeniu ból musi być chyba masakryczny :/ bo to ponoć nie jest zwykłe uczucie że chodzisz jak kaczka

Trzymamy kciuki za MamęAdasia! I Szymona!

Noa Ty polecałaś Jantar do włosów? Widzę na ulotce że będzie szampon w Biedronce.

Bella ja się umowiłam z SunSun na przyszły tydzień na spotkanie na porodówce więc też celuje w te okolice :) tzn tak mój lekarz obstawia ale zobaczymy :)

Ale to dziwne uczucie np. Teraz robię zamówienie na Tesco24 i.zastanawiam się co będzie jak zacznę rodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:14

Tess, kaczamila, SunSun, czekaja, gabi30 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Klub 16+? Proszę i mnie dopisać :)

Bella ja się umowiłam z SunSun na przyszły tydzień na spotkanie na porodówce więc też celuje w te okolice :) tzn tak mój lekarz obstawia ale zobaczymy :)

Ale to dziwne uczucie np. Teraz robię zamówienie na Tesco24 i.zastanawiam się co będzie jak zacznę rodzić :)

a tez pmoge sie dopisac, mam 16kg na plusie :-/

my sie chcemy z Emca spotkac na porodowce ;-)

a zamawialas wczesniej na tesco? ja wlasnie zrobilam zamowienie ze spozywki i jestem bardzo ciekawa jakiej jakosci produkty mi przywioza...

Emca lubi tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy wanienkę do kąpieli, ale początkowo myśleliśmy o takim ,,wiaderku", choć szczerze to jego sposób użytkowania mnie przerósł... ale bobas fajny.. i jaki ma błogostan na twarzy :)

https://www.youtube.com/watch?v=ff9WM_HfiYs

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Klub 16+? Proszę i mnie dopisać :) ani pół kilograma więcej chyba nie przeżyje :) ale czym zdrowiej jem tym więcej tyje więc zdaje się już na los w tej kwestii i jem to na co mam ochotę :) właśnie pije maślankę i jem ciasto od mamy. Na obiad robię schab duszony z kaszą gryczaną i nie wiem czym jeszcze :)

Kaczamila super że się odzywasz też po porodzie. I Ty i inne dziewczyny!

Mi spojenie po raz pierwszy lekarz badał chyba miesiąc temu. Naciskał mi jakąś kość i pytał czy boli. Ale przy spojeniu ból musi być chyba masakryczny :/ bo to ponoć nie jest zwykłe uczucie że chodzisz jak kaczka

Trzymamy kciuki za MamęAdasia! I Szymona!

Noa Ty polecałaś Jantar do włosów? Widzę na ulotce że będzie szampon w Biedronce.

Mam podobnie jak sie wrecz objadam to malo tyje a jak uwazam co jem i ograniczam to kilogramy non stop dochodza

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki za mameadasia. Niech Szymek dojdzie szybko do siebie. Przerażacie mnie jak piszecie o spojeniu. Mnie bardzo boli kość ogonowa. Dzis troche sie poruszalam bo wzięłam sie za sprzatanie. Koszmar posprzątałam raptem kuchnie i wc a ziajana jestem jakbym nie wiem ile metrów ogarnęła. Ja na plusie jestem niecale 8 kg i nie wiem jak to możliwe skoro mala wazy ponad 3 kg do tego łożysko i wody. Ciekawe czy jeszcze przytyje

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tess coś mi przypomniałas jak napisałaś o tym wiaderku bo ja odkąd w ciąży jestem dużo czytam o ciąży o dzieciach itp i dużo wiem mi się wydaje i tak sobie ostatnio pomyślałam albo to ja jestem jakaś dziwna albo inni ludzie bo mojego kuzyna zona mają 3 mies córkę i jak ostatnio
    moja mama wspomniała o tym wiaderku to oczy jak 5 zł zrobiła wiec niewiem albo ja jakoś dziwnie podchodze do tego albo ona bo ja wszystko wiem a ona nic.ostatnio ona do mnie ze mam dzwonić jak bym czegoś nie wiedziała a wydaje mi się momentami ze ja id niej więcej wiem

Tess lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun to Ty ważysz 79kg ? Dobrze zrozumiałam? Jeśli tak to wogóle nie widać ;-)

Scarlett tak , ja polecam Jantar ale stosowałam odżywke z wcieraniem. Szampon powinien mieć chyba takie same właściwości.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ