X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    no my to wiele rzeczy mamy tak samo:D ja też + 16kg :D
    No niestety ja mam plus 17 kg a u ciebie tych kg nie widac

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    To rozchodzenie spojenia widac na usg??
    tak -mi normalnie mierzą to- plus czuć pod palcami-tylko mi tego gino nie robi przez to że lekko dotknie a mnie z bólu oblewają zimne poty :P

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    No niestety ja mam plus 17 kg a u ciebie tych kg nie widac
    ja niestety je widzę ,ale tak jak powtarzam Scarlet-dopóki nie widzę 8 z przodu-przeżyje!A to jeszcze tylko...kg!!!!!!!!!!!!

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    ja niestety je widzę ,ale tak jak powtarzam Scarlet-dopóki nie widzę 8 z przodu-przeżyje!A to jeszcze tylko...kg!!!!!!!!!!!!

Heh ja też puki nie widzę 8 jest oki ja też mam +16 czasem 17. i mam nadzieje ze 8 nie zobaczę he i wam też tego życzę :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia niestety ciagle w szoitalu bo Szymus ma zoltaczke i bedzie mial lampy :(
    Trzymajcie kciuki zeby szybko ich wypuscili

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Dla mnie 80kg brzmi przerazajaco bo poza ciaza nigdy nie wazylam wiecej niz 61kg

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ja niestety mam już 8 z przodu i nic na to nie poradzę... przebiję w wadze mojego M ;) Najgorsze, że taki głód mi się ostatnio włączył, że jak wstaję na siku o 6-7 rano to muszę coś przegryźć, jeśli chcę jeszcze sobie dodrzemać potem

Madzik - u nas w szpitalu niestety wszystko trzeba mieć ze sobą, od podkładów, pieluch, tetr itp... czasem nawet podają, że dobrze jest mieć własne sztućce...

A tak z ciekawości - czym Was karmili w szpitalu po porodzie? Bo jak dostanę na śniadanie białą bułę z serem to chyba umrę po niej... szkoda, że nie ma tam czajnika elektrycznego, bo bym sobie po prostu owsiankę górską zrobiła...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia trzymamy trzymamy napewno szybko wyjdą. naświetlania małego i będzie dobrze

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    MamaAdasia niestety ciagle w szoitalu bo Szymus ma zoltaczke i bedzie mial lampy :(
    Trzymajcie kciuki zeby szybko ich wypuscili
    Trzymamy kciuki

860isg18r6bpss11.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten zimowy dzień ;) aż oczy przetarłam jak dziś przez okno rano popatrzałam a tam śnieg :/
    U mnie noc koszmar, ale chyba za dużo myślałam i dlatego. Dziś muszę jeszcze ostatecznie do torby potrzebne rzeczy powrzucać i rano do szpitala. Z jednej strony strach a z drugiej podekscytowanie :)
    Do mojego M też zaczyna docierać że to już niedługo. Zawsze miał taki sen że czołgi by pod oknami jeździły a on by się nie obudził :) , a od jakiegoś czasu jak zmieniam pozycję w łóżku i stęknę to od razu się budzi i pyta co się dzieje :)
    Trzymam kciuki za małego MamyAdasia za szybki powrót do domu.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 19:02

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Bella a Ty też masz cc?

Rubi powodzenia!

nie mam cc ale termin porodu wg lekarza na 11.03 :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Szymusia zeby zoltaczka szybko ustapila i zebyscie szybciuko wracali do domku.

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o pielegnacje pupy to mi polozna mowila zeby kupic Alantan krem, nie masc, bo krem jest zapobiegawczy i nie zawiera cynku wiec mozna stosowac przy kazdej zmianie pieluszki a masc stosuje sie jak juz cos tam sie zlego dzieje

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klub 16+? Proszę i mnie dopisać :) ani pół kilograma więcej chyba nie przeżyje :) ale czym zdrowiej jem tym więcej tyje więc zdaje się już na los w tej kwestii i jem to na co mam ochotę :) właśnie pije maślankę i jem ciasto od mamy. Na obiad robię schab duszony z kaszą gryczaną i nie wiem czym jeszcze :)

Kaczamila super że się odzywasz też po porodzie. I Ty i inne dziewczyny!

Mi spojenie po raz pierwszy lekarz badał chyba miesiąc temu. Naciskał mi jakąś kość i pytał czy boli. Ale przy spojeniu ból musi być chyba masakryczny :/ bo to ponoć nie jest zwykłe uczucie że chodzisz jak kaczka

Trzymamy kciuki za MamęAdasia! I Szymona!

Noa Ty polecałaś Jantar do włosów? Widzę na ulotce że będzie szampon w Biedronce.

Bella ja się umowiłam z SunSun na przyszły tydzień na spotkanie na porodówce więc też celuje w te okolice :) tzn tak mój lekarz obstawia ale zobaczymy :)

Ale to dziwne uczucie np. Teraz robię zamówienie na Tesco24 i.zastanawiam się co będzie jak zacznę rodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:14

Tess, kaczamila, SunSun, czekaja, gabi30 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Klub 16+? Proszę i mnie dopisać :)

Bella ja się umowiłam z SunSun na przyszły tydzień na spotkanie na porodówce więc też celuje w te okolice :) tzn tak mój lekarz obstawia ale zobaczymy :)

Ale to dziwne uczucie np. Teraz robię zamówienie na Tesco24 i.zastanawiam się co będzie jak zacznę rodzić :)

a tez pmoge sie dopisac, mam 16kg na plusie :-/

my sie chcemy z Emca spotkac na porodowce ;-)

a zamawialas wczesniej na tesco? ja wlasnie zrobilam zamowienie ze spozywki i jestem bardzo ciekawa jakiej jakosci produkty mi przywioza...

Emca lubi tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy wanienkę do kąpieli, ale początkowo myśleliśmy o takim ,,wiaderku", choć szczerze to jego sposób użytkowania mnie przerósł... ale bobas fajny.. i jaki ma błogostan na twarzy :)

https://www.youtube.com/watch?v=ff9WM_HfiYs

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Klub 16+? Proszę i mnie dopisać :) ani pół kilograma więcej chyba nie przeżyje :) ale czym zdrowiej jem tym więcej tyje więc zdaje się już na los w tej kwestii i jem to na co mam ochotę :) właśnie pije maślankę i jem ciasto od mamy. Na obiad robię schab duszony z kaszą gryczaną i nie wiem czym jeszcze :)

Kaczamila super że się odzywasz też po porodzie. I Ty i inne dziewczyny!

Mi spojenie po raz pierwszy lekarz badał chyba miesiąc temu. Naciskał mi jakąś kość i pytał czy boli. Ale przy spojeniu ból musi być chyba masakryczny :/ bo to ponoć nie jest zwykłe uczucie że chodzisz jak kaczka

Trzymamy kciuki za MamęAdasia! I Szymona!

Noa Ty polecałaś Jantar do włosów? Widzę na ulotce że będzie szampon w Biedronce.

Mam podobnie jak sie wrecz objadam to malo tyje a jak uwazam co jem i ograniczam to kilogramy non stop dochodza

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki za mameadasia. Niech Szymek dojdzie szybko do siebie. Przerażacie mnie jak piszecie o spojeniu. Mnie bardzo boli kość ogonowa. Dzis troche sie poruszalam bo wzięłam sie za sprzatanie. Koszmar posprzątałam raptem kuchnie i wc a ziajana jestem jakbym nie wiem ile metrów ogarnęła. Ja na plusie jestem niecale 8 kg i nie wiem jak to możliwe skoro mala wazy ponad 3 kg do tego łożysko i wody. Ciekawe czy jeszcze przytyje

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tess coś mi przypomniałas jak napisałaś o tym wiaderku bo ja odkąd w ciąży jestem dużo czytam o ciąży o dzieciach itp i dużo wiem mi się wydaje i tak sobie ostatnio pomyślałam albo to ja jestem jakaś dziwna albo inni ludzie bo mojego kuzyna zona mają 3 mies córkę i jak ostatnio
    moja mama wspomniała o tym wiaderku to oczy jak 5 zł zrobiła wiec niewiem albo ja jakoś dziwnie podchodze do tego albo ona bo ja wszystko wiem a ona nic.ostatnio ona do mnie ze mam dzwonić jak bym czegoś nie wiedziała a wydaje mi się momentami ze ja id niej więcej wiem

Tess lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun to Ty ważysz 79kg ? Dobrze zrozumiałam? Jeśli tak to wogóle nie widać ;-)

Scarlett tak , ja polecam Jantar ale stosowałam odżywke z wcieraniem. Szampon powinien mieć chyba takie same właściwości.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ