Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanet525 wrote:Gabi ja tez przy drugim porodzie bardziej panikuje. Mam wrażenie ze mnie złapie wszystko wieczorem a nawet w nocy a skurcze przychodzą zawsze kolo weekendu. To daje mi do myślenia.
Mam pytanie do swiezych mam: Używacie te pieluchy dady? Ile wam 1 poszlo nieważne czy dady czy nie. Mniej więcej na dzien ile pampersów idzie wam? Uzywycie do pupki linomag? Sprawdza sie? Bo ja kupiłam linomag z witA i E, sudocrem i nivea na odparzenia.
Hej ja używam dalej 1 ale no ze względu że Oskarek wąski w pasieale za niedługo zmieniamy na 2
jeżeli mogę się wypowiedzieć to my używamy na razie pieluchy pampers newbaby dry takie w zielonym opakowaniu, dostaliśmy pampers premium care ale naszemu Oskarkowi odparzyły pupkę. Co do dada to jeszcze nie próbowałam. Pampersa zmieniamy co 3 godziny albo i częściej jak słyszymy że idzie bomba. Jeżeli chodzi o ceny to jest ok bo my płącimy za pieluchy pampers 43 szt- 21 zł w rosmanie i to wychodzi niecałe 50 gr za sztukę a dada np 28 szt kosztuje 14 zł i też wychodzi 50 gr więc te pampersy nie są wcale takie drogie. co do kremu do pupy to ja właśnie używam linomag A+ E i jest super, płyn do kąpielu też mam z linomagu i też jestem zadowolona
gosiaczek31, anet525 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW ogóle to od dzisiaj zaczynam walkę z rozstępami. Kupiłam w aptece krem z pharmaceris zmniejszający istniejące rozstępy i będzie smarowanko. Akurat trafiłam na zestaw gdzie drugi produkt był w prezencie więc za dwa kremy po 75 ml zapłaciłam 36 zł...
gosiaczek31, SunSun, czekaja, Ewelaa lubią tę wiadomość
-
Justyśka - mnie lekarka jak się jej skarżę na spojenie sprawdza go za każdym razem przy okazji - na usg. Ostatnio powiedziała, że nie widać by się rozchodziło i że mam zwracać uwagę czy przy ucisku w to miejsce odczuwam większy ból, jak nie, to wszystko jest ok.
Kaczamila - to ja Ci polecę jeszcze olejek ze słodkich migdałów stosować. Jest niedrogi, a ja u siebie widzę efekty. Wsmarowuję go razem z takim masażem - podszczypywaniem skóry. Na razie większych rozstępów jak po 3 mm nie mam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 11:09
kaczamila, SunSun lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRubi trzymam kciuki.
Bephanten w zupelnosci wystarczy do pielegnacji, podobnie linomag albo alantan masc. Sa tluste dosc wiec nie wysuszaja jak np sudocrem. Nivea z tlenkiem jest dobry i skuteczny ale tez wysusza. Ja uzywalam tylko jak byly mocniejsze odparzenia i mocno czerowona pupa. To wtedy raz i zagojone. Jesli tylko profilaktycznie to lepiej cos tlustszego:-)Rubi lubi tę wiadomość
-
Rubi ja tez trzymam kciuki:)
Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Ja kupiłam te kremy bo dawniej przy starszej stosowalam i byly ok. Tez mam cala serie di pielęgnacji i kąpieli z linomagu.
A co do kąpieli? Używacie mydelka czy plynu? Czy któraś z was ma ta wkladke plastikowa do wanienki by dzidzia tam byla? -
Jasmin dzieki za odpowiedz , zaraz potym jak Wam napisalam o tych skurczach usnelam , obudzilam sie juz bez twardnien. Jednak mam caly czas uczucie jak by maly tam w środku grzebał tak nisko.
SunSun ciekawa byłam jak wygląda Twój brzuszek bo wstawiałaś regularnie zdj a od momentu szpitala cisza. Faktycznie masz nisko brzuszek Anett wyjeła mi to z ust
Dziewczyny wczoraj wieczorem jak weszłam na forum to odniosłam wrażenie jak by się trochę przeludniło , wcześniej był taki gwarr a teraz jak by co raz mniej udzielających się.
Trzymam kciuki za pomyślne wizyty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 11:20
jasmin lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Tygrysek wrote:SunSun ktoś Ci coś w tali doczepil? Piłeczkę jakaś?
A na poważnie to opadł Ci brzuch? Bo mi się wydaje.czyli braku zgagi czy żeby mi się łatwiej oddychało??? tak naprawde to zauważyłam dopiero robiąc zdjęcie
-
Justyska89 wrote:Sunsun bo ty z tym spojeniem masz takie problemy mój lekarz nic na to nie powiedział jak mu powiedziałam ze boli tylko ze tak ma być. teraz sobie myślę że może zlekcewazyl sprawę trochę ale może twój coś ci więcej na ten temat powiedział. ten bol znika zaraz po porodzie. ??
Na tym etapie może boleć bo dzieci są nisko i napierają - ja w ogóle chodzić nie mogę i ledwo wleke nogi za sobą.A gino w bardzo łatwy sposób mierzy wielkość tego rozejścia.Jeśli jest więcej niż 2,5cm to niestety może ci całkowicie się rozejść a konsekwencje są straszne.Mój obecny gino bardzo przestrzega przed tym. -
nick nieaktualnyNoa tez to zauwazylam. Malo nas sie ostatnio udziela. Ale to chyba dlatego ze czesc juz po porodzie i mamusie sa pochloniete dzidziusiami.
Sporo przestalo pisac dawno temu. Patrze na liste i np Mmarina nie pisze a juz pewnie tez jest po.
A i Loszcz nasz nocny marek nie pisala nic:-) pd wczoraj chyba:-)noa8 lubi tę wiadomość
-
Tess ja w ogole nie musialam brac podkladoe, pieluch i ciuchow dla dziecka bo to wszystko szpital daje. Wszystko mialam na sali.
Na Twoim miejscu spakowalabym jedna paczke podkladow a reszte ktos dowiezie bo to mnostwo miejsca zajnujeTess lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyTess wrote:Justyśka - mnie lekarka jak się jej skarżę na spojenie sprawdza go za każdym razem przy okazji - na usg. Ostatnio powiedziała, że nie widać by się rozchodziło i że mam zwracać uwagę czy przy ucisku w to miejsce odczuwam większy ból, jak nie, to wszystko jest ok.
Kaczamila - to ja Ci polecę jeszcze olejek ze słodkich migdałów stosować. Jest niedrogi, a ja u siebie widzę efekty. Wsmarowuję go razem z takim masażem - podszczypywaniem skóry. Na razie większych rozstępów jak po 3 mm nie mam...
jak uciskam to nie ma różnicy w bólu wiec może nie jest tak źle -
noa8 wrote:Jasmin dzieki za odpowiedz , zaraz potym jak Wam napisalam o tych skurczach usnelam , obudzilam sie juz bez twardnien. Jednak mam caly czas uczucie jak by maly tam w środku grzebał tak nisko.
SunSun ciekawa byłam jak wygląda Twój brzuszek bo wstawiałaś regularnie zdj a od momentu szpitala cisza. Faktycznie masz nisko brzuszek Anett wyjeła mi to z ust
Dziewczyny wczoraj wieczorem jak weszłam na forum to odniosłam wrażenie jak by się trochę przeludniło , wcześniej był taki gwarr a teraz jak by co raz mniej udzielających się.
Trzymam kciuki za pomyślne wizyty!
No od kiedy poszłam do szpitala nie robiłam sobie zdjęć -ostatnie mam z 30 tc i jest ogromna różnica w brzuszku.Szkoda ale tam w ogóle nie było nawet możliwości bo przez miesiąc widziałam tylko swoją buzie:P
A jak wyszłam to powiem szczerze ,że moje szmaciarskie samopoczucie nie pozwalało mi zrobić fotkiale wczoraj już szłam do lekarza i pomyślałam że to już ostatnia okazja na fotke z brzuszkiem:)
noa8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoa albo mamusie są zajęte dziećmi albo dziewczyny są na porodówce
ja też troszkę rzadziej piszę. ale staram się być na bieżąco, nieraz podczytuje Was ale nic nie piszę. Cieszę się ze tak czy siak dziewczyny się odzywają
normalnie nie mogę uwierzyć że tyle dzieciaczków już jest z nami i aż dziwnie się czyta jak piszecie z uśmiechami ze szyjka jest miękka i skrócona albo nie ma jej w ogóle
jeszcze niedawno to był horror z szyjkami (sama wiem po sobie) a tu teraz porody tuż tuż i szyjki puszczają
Blanka jak tam sytuacja u Ciebie?? Pisałaś wczoraj chyba i znowu byłaś na porodówce. Za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki ale za Ciebie to takie podwójne! Oskarek zaciska również jedną piąstkę za ciocie z forum a drugą jeszcze za Ciebie by było wszystko dobrzenoa8, Emca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySunSun wrote:wiesz co mnie nie bolało mnie napierd......Przepraszam za wyrażenie ale inaczej się nie da.Jak rozeszło się to myślałam że umrę -nie tylko chodząc ale leżąc też.W nocy biodra to myślałam że mi rozerwie(od 11 tc)
Na tym etapie może boleć bo dzieci są nisko i napierają - ja w ogóle chodzić nie mogę i ledwo wleke nogi za sobą.A gino w bardzo łatwy sposób mierzy wielkość tego rozejścia.Jeśli jest więcej niż 2,5cm to niestety może ci całkowicie się rozejść a konsekwencje są straszne.Mój obecny gino bardzo przestrzega przed tym.
dzięki SunSun za odpowiedz mnie na szczęście nie napier.... tylko boli przy zmianie pozycji w nocy i jak więcej pochodzę w dzień także nie jest tak źle chyba. pytam bo jak uwielbiam mojego doktorka to chyba tym zbytnio się nie przejął i mnie trochę to zmartwilo ale oki widocznie wszystko jest oki a ja trochę panikuje jak przeczytam o tobie -
SunSun wrote:no sama nie wiem! Niby jest niżej ale nie czuję żadnych plusów z tego
czyli braku zgagi czy żeby mi się łatwiej oddychało??? tak naprawde to zauważyłam dopiero robiąc zdjęcie
-
SunSun wrote:U mnie niestety zbagatelizowano to ale dla mojej poprzedniej gino wszystko : TAK MA BYĆ.ALe koniec końców i ona się zorientowała że coś jest nie tak.WIęć myślę ,że skoro masz dobrego lekarza któremu ufasz to na pewno by się zorientował