Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
no ja tez wlasnie odpowiadam "nie dziekuje" ale pozniej zastanawiam sie czy dobrze odpowiedzialamNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Weź na zgagę maloox nic tak nie pomaga ja mam w syropie u odrazu przechodzi jak reka odjal. Ja mialam cykle co 28 dni iani razu termin mi sie nie zmienił dalej jest na 22 marca z tym ze dzidzia z usg jest o tydz starsza. Na dzisiejszej wizycie gin powiedzial ze urodzę do terminu nie powinnam miec przenoszonej i bym od dzis czujna byla bo wszystko może się zdarzyc
-
Zgadzam sie co do chusteczek nawilzanych w szpitalu. Po kazdym siku mialam potrzebe umycia sie bo te wielkie wkladki sa obrzydliwe i czuje sie z nimi fatalnie. Zawsze uzywalam tamponow przy okresiea w pologu nie mozna. W szpitalu bralam dolazienki chusteczki pampersa i chociaz nimi sie troche mylam.Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyte tabletki co mam to pomagają tylko tez nie chce przesadzać z nimi i czasem chodzę ze zgaga i właśnie może mam podrazniona sluzowke tak jak gosiaczek napisała. bo sama tak myślałam. Aj do końca bliżej niż dalej jakoś dam radę. a dzisiaj się smiałam do męża ze te tabletki na zgage które mam to nawet smak polubiłam i chyba będzie mi tego smaku brakowało jak zgaga po ciąży minie to śmiał się ze uzależniona jestem
-
nick nieaktualny
-
Madzik - a co zabierałaś do tej pierwszej najniezbędniejszej torby? Bo myślę czy np. podkłady też tam dawać i ciuszki dla dziecka?
Ja za waszą radą kupiłam takie hipoalergiczne chusteczki ,,intymne", ale dla bobasa też mam jakby coAha, no i zaopatrzyłam się w 2 butelki wody z dziubkiem i landrynki ,,lodowe".
Hm... własnie się zorientowałam, że nie pakowałam nic dla mojego M... nie wzięłam jego potrzeb pod uwagęChyba jakiś podkoszulek czy kapcie by się przydały
-
gosiaczek31 wrote:Dlugosc cykli ma znaczenie. Lekarze wyliczaja standardowo czyli tak jakbysmy wszystkie mialy po 28 dni. A tak nie jest. I u mnie w sumie by sie zgadzalo. Termin z OM na 9.03 ale ze cykle mialam 32-34 dni to moj osobisty termin to jest 15.03 i to pokrywa sie z usg w 13 tc. I to tlumaczy dlaczego o objawow porodu brak narazie:-) ciekawe czy moje przeczucie sie sprawdzi:-)
-
Ewelaa wrote:19 marca- mmm moja i S 8 rocznica jak jestesmy razem . Marzy mi sie ze wlasnie w ten dzien Nadulka zrobi nam wlasnie taaaaki ogromny prezent i pojawi sie na swiecie
To trzymam kciuki, żeby tak właśnie się stałoEwelaa lubi tę wiadomość
-
ehh...w koncu i mnie dopadly koszmary koncowki ciazy. zgaga i bezsennosc..Chociaz to drugie, to moze z emocji? Wczoraj bylam na USG, Synus wazy juz 3100..przewidywana waga w dniu porodu - ok.4 kg!!
a "po drodze" taki maly sie wydawal..Teraz wystrzelil, a ja zostane z kupa malutkich ciuszkow, ktorych pewnie ani razu nie zalozymy
Z rzeczy, ktore warto zabrac do porodu polecam jeszcze wode termalna, telefon z muzyka, ew. mp3 (oczywiscie na pierwsza faze) a zamiast cukierkow ja biore lizaki - jakos mniej sie boje, ze sie zakrztusze w trakcie skurczu
Niezmiennie trzymam kciuki za szykujace sie do porodu i zycze cierpliwosci tym, ktore jak ja nie maja jeszcze zadnych zwiastunow...
Scarlett2014, Emca lubią tę wiadomość
-
Hej ja dzis mialam ciezka noc. Skurcze mialam silne do 3 nad ranem aż wylam ale byly nieregularne. Wiec nie budzilam męża. Jestem tak zmęczona że musze drzemkę złapać jak dam rade
-
nick nieaktualnyDzwonienie teraz do mojego męża jest zabawne. Każdy telefon odbiera pytaniem "co się dzieje?"
dobrze że daje mu magnez i potas bo jeszcze biedakowi ten stres mógłby zaszkodzić
udanego dnia dziewczynychyba Sylwia ma dziś cc!
Tygrysek, gosiaczek31, Tess, kaczamila, noa8, czekaja lubią tę wiadomość
-
Emca wrote:Bella jak tam wizyta?
U mnie i z terminu i ostatniej miesiączki wychodzi 19 marca. Okres regularny co 28 dni. Zobaczymy
Ale się zacięłam przed chwilą przy goleniu, wiecie gdzie? W Kciuk. Żeby nie było nie mam tam włosów ha ha tylko jakoś mi tak maszynka poszła. A dziś rano myjąc jajko, zgniotłam je w ręce, w ogóle niezdarna pod koniec ciąży jestem. Śmieszy mnie to.
Ciekawe która następna...
wizyta ok, dziekuje, ze pytaszMaly bardzo nisko, szyjka miekka akcja moze zaczac sie w kazdej chwili
w czwartek mam sie pojawic na ktg, a jak nie urodze do 18.03 to mam sie stawic w szpitalu (mo gin od poczatku mowi, ze termin mam na 11.03 a nie 15.03). Maly wazy 3300
zaciac sie w kciuka hmmm, trzeba sie postaracchociaz sie nie smieje, bo ja na weekend uzylam innej maszynki niz zawsze i niestety wystapila reakcja alergiczna
domyslcie sie gdzie
Scarlett2014, gosiaczek31, Krokodylica, noa8, Emca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny