X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodziło mi o OM a nie o OW ale tak właśnie pisze się na komórce

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    chodziło mi o OM a nie o OW ale tak właśnie pisze się na komórce
    :-) myslalam ze chodzi o owulacje

• noa8 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ja tez mam termin z OM na 21 marca z tym , że u mnie na genetycznym w 12tyg też wyszło , że 21 marca wg wymiarów. Później już wychodziły wcześniejsze terminy ale nue biore ich pod uwage , bo liczy sie najbardziej to z genetycznego. A kiedy miałaś OM?

Ja ktg też nie miałam robionego ale w czwartek zrobie. Wogóle to zaskoczona jestem , że macie co wizyte usg ja przez całą ciąże miałam tylko 3 razy , a chodze prywatnie.

Krzywej cukrowej też nie miałam badane , a gbsa będę miała pobieranego dopiero w czwartek , moim zdaniem to dosyć późno.

Czuje się jak bym rodziła na zachodzie , bo tam mają takie luzackie podejście do badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:24

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wasi lekarze czego się trzymali wyliczajac wam termin porodu. bo ja już sama nie wiem wyjdzie kiedy będzie chciała ale nie będę wiedziała czy to 39 czy 40 tydz. mój wyliczył na początku z usg bo nigdy nie miałam okresów idealnie nawet czasem miałam co 40 dni. a później mała nadrobila do tego terminu wcześniejszego i ostatnio jak byłam u lekarza to według mnie był 33 tydz a on w karcie ciąży wpisał 34

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam 12 czerwca

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    a wasi lekarze czego się trzymali wyliczajac wam termin porodu. bo ja już sama nie wiem wyjdzie kiedy będzie chciała ale nie będę wiedziała czy to 39 czy 40 tydz. mój wyliczył na początku z usg bo nigdy nie miałam okresów idealnie nawet czasem miałam co 40 dni. a później mała nadrobila do tego terminu wcześniejszego i ostatnio jak byłam u lekarza to według mnie był 33 tydz a on w karcie ciąży wpisał 34
    Zeby wyliczyc termin porodu "przypuszczalny" to musisz znac dzien ostatniej miesiaczki a czy cykle trwaly 40dni czy 28 to chyba nieistotne(chyba ze sie myle)
    Bo ja mialam ost miesiaczke 19czerwca, czyli 19+7dni+9 mcy wychodzi 26 marzec

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    miałam 12 czerwca

No to termin wg OM masz na 19marca

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska nie dziwie Ci sie , że się zakręciłaś troche w tych tygodniach bo skoro miałaś OM 12 czerwca a termin masz na 27 marca , a ja miałam 14 czerwca a termin na 21 marca to troche nie uzasadnione. Ja mam termin wyliczony z OM i z usg w 12 tyg. I wyszlo 21 wiec tego sie trzymam. A Tobie nie wiem jak wyliczyli ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    No to termin wg OM masz na 19marca

niby tak ale jak byłam pierwszy raz na usg to zarodka prawie nie było był za mały na tydzień w którym byłam i po 2 dniach miałam przyjść zobaczyć czy się powiększa i wtedy lekarz podał właśnie termin z wielkości zarodka i z tego co zrozumiałam to to jakiej długości cykle mamy ma wpływ na termin

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    niby tak ale jak byłam pierwszy raz na usg to zarodka prawie nie było był za mały na tydzień w którym byłam i po 2 dniach miałam przyjść zobaczyć czy się powiększa i wtedy lekarz podał właśnie termin z wielkości zarodka i z tego co zrozumiałam to to jakiej długości cykle mamy ma wpływ na termin
    Noo tak skoro w sumie mialas tak dlugie cykle to lepiej trzymac sie terminu z USG.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    Ja w ciąży, chyba trochę przez czytanie naszego wątku, wpadłam w jakiś szał pieczenia.

Ja tak samo nigdy tyle nie piekłam co w ciąży , tyle przepisów przewineło się przez forum , że złapałam wene i piekłam.

Rubi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam się niby 27 ale jak wyjdzie ze urodze kolo 21 to tez będzie oki :) tylko nie będę wiedziała jaki tydz to jest heh ale u mam nadzieje na ten 21 bo im szybciej tym lepiej

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    trzymam się niby 27 ale jak wyjdzie ze urodze kolo 21 to tez będzie oki :) tylko nie będę wiedziała jaki tydz to jest heh ale u mam nadzieje na ten 21 bo im szybciej tym lepiej
    To wgl skad sie wzial ten 27?! :P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny tak mi się przypomniało warto zabrać do szpitala chusteczki do higieny intymnej takie nawilżane. naprawdę uratowały mi życie. po każdym sikaniu się nimi podcierałam bo papier był szary i targał tyłek jak papier ścierny :P a po nacięciu to bolało, a już nie wspomnę po tej grubszej sprawie to sie też nimi podcierałam i nie musiałam mocno kilka razy zwykłym papierem

noa8, gosiaczek31, Emartea, Tess, ines31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z pierwszego usg z wielkości zarodka

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    no z pierwszego usg z wielkości zarodka
    Aaaaa :P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ewelaa zresztą nie wiem urodze jak przyjdzie na to czas hehe. 50 lat temu nie wiedzieli nic o tyg i jakoś rodzili heh to ja prawie żyję w niewiedzy jak 50 lat temu :)

Ewelaa, noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja porostu jestem jakoś dziwnie skonstruowana heh. nigdy nie miałam okresów tak jak powinnam wiec ciążę ciężko było by mi zaplanować bo nie wiedzialabym kiedy mam owulacje tAK samo z terminem urodzenia ciężko określić kiedy mialam owulacje z wielkości zarodka wyszło ze niby miałam później niż mieć powinnam i dlatego mam późniejszy termin. a właśnie zauważyłam że mój lekarz tydz dodaje wiec tak jakby zaczął trzymać się terminu ostatniej miesiączki zobaczymy najwyżej i 21 marca to będzie 40 tydz i 27 będzie 40 tydz ;)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu i mój prowadzący za termin uważa termin z pierwszego usg. Każdy późniejszy termin nie jest prawidłowy, bo dziecko różnie rośnie. Z miesiączki tez wydaje mi się nie najlepszy, chyba że ktoś miał miesiączki z zegarkiem w ręku. Ja nie miałam i mój termin z miesiączki wyłączony komputerowo to jakaś kpina. Na polowkowym wyszło 1 marzec, ale z pierwszego usg wyszło 3 marzec. Wiec mój termin mija jutro ;)

noa8 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego ja miałam o tyle komfortową sytuacje , że mi pierwsze usg zgadzało się z OM wiec nie bylo watpliwosci co do terminu.. ;-) a okres mialam przewaznie regularnie z odchyleniami do 3 dni.

Tygrysek lubi tę wiadomość

‹‹ 1421 1422 1423 1424 1425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ