Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justyska ja tez mam termin z OM na 21 marca z tym , że u mnie na genetycznym w 12tyg też wyszło , że 21 marca wg wymiarów. Później już wychodziły wcześniejsze terminy ale nue biore ich pod uwage , bo liczy sie najbardziej to z genetycznego. A kiedy miałaś OM?
Ja ktg też nie miałam robionego ale w czwartek zrobie. Wogóle to zaskoczona jestem , że macie co wizyte usg ja przez całą ciąże miałam tylko 3 razy , a chodze prywatnie.
Krzywej cukrowej też nie miałam badane , a gbsa będę miała pobieranego dopiero w czwartek , moim zdaniem to dosyć późno.
Czuje się jak bym rodziła na zachodzie , bo tam mają takie luzackie podejście do badań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:24
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnya wasi lekarze czego się trzymali wyliczajac wam termin porodu. bo ja już sama nie wiem wyjdzie kiedy będzie chciała ale nie będę wiedziała czy to 39 czy 40 tydz. mój wyliczył na początku z usg bo nigdy nie miałam okresów idealnie nawet czasem miałam co 40 dni. a później mała nadrobila do tego terminu wcześniejszego i ostatnio jak byłam u lekarza to według mnie był 33 tydz a on w karcie ciąży wpisał 34
-
nick nieaktualny
-
Justyska89 wrote:a wasi lekarze czego się trzymali wyliczajac wam termin porodu. bo ja już sama nie wiem wyjdzie kiedy będzie chciała ale nie będę wiedziała czy to 39 czy 40 tydz. mój wyliczył na początku z usg bo nigdy nie miałam okresów idealnie nawet czasem miałam co 40 dni. a później mała nadrobila do tego terminu wcześniejszego i ostatnio jak byłam u lekarza to według mnie był 33 tydz a on w karcie ciąży wpisał 34
Bo ja mialam ost miesiaczke 19czerwca, czyli 19+7dni+9 mcy wychodzi 26 marzec -
Justyska nie dziwie Ci sie , że się zakręciłaś troche w tych tygodniach bo skoro miałaś OM 12 czerwca a termin masz na 27 marca , a ja miałam 14 czerwca a termin na 21 marca to troche nie uzasadnione. Ja mam termin wyliczony z OM i z usg w 12 tyg. I wyszlo 21 wiec tego sie trzymam. A Tobie nie wiem jak wyliczyli20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
nick nieaktualnyEwelaa wrote:No to termin wg OM masz na 19marca
niby tak ale jak byłam pierwszy raz na usg to zarodka prawie nie było był za mały na tydzień w którym byłam i po 2 dniach miałam przyjść zobaczyć czy się powiększa i wtedy lekarz podał właśnie termin z wielkości zarodka i z tego co zrozumiałam to to jakiej długości cykle mamy ma wpływ na termin -
Justyska89 wrote:niby tak ale jak byłam pierwszy raz na usg to zarodka prawie nie było był za mały na tydzień w którym byłam i po 2 dniach miałam przyjść zobaczyć czy się powiększa i wtedy lekarz podał właśnie termin z wielkości zarodka i z tego co zrozumiałam to to jakiej długości cykle mamy ma wpływ na termin
-
oli wrote:Ja w ciąży, chyba trochę przez czytanie naszego wątku, wpadłam w jakiś szał pieczenia.
Ja tak samo nigdy tyle nie piekłam co w ciąży , tyle przepisów przewineło się przez forum , że złapałam wene i piekłam.
Rubi lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA dziewczyny tak mi się przypomniało warto zabrać do szpitala chusteczki do higieny intymnej takie nawilżane. naprawdę uratowały mi życie. po każdym sikaniu się nimi podcierałam bo papier był szary i targał tyłek jak papier ścierny
a po nacięciu to bolało, a już nie wspomnę po tej grubszej sprawie to sie też nimi podcierałam i nie musiałam mocno kilka razy zwykłym papierem
noa8, gosiaczek31, Emartea, Tess, ines31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa porostu jestem jakoś dziwnie skonstruowana heh. nigdy nie miałam okresów tak jak powinnam wiec ciążę ciężko było by mi zaplanować bo nie wiedzialabym kiedy mam owulacje tAK samo z terminem urodzenia ciężko określić kiedy mialam owulacje z wielkości zarodka wyszło ze niby miałam później niż mieć powinnam i dlatego mam późniejszy termin. a właśnie zauważyłam że mój lekarz tydz dodaje wiec tak jakby zaczął trzymać się terminu ostatniej miesiączki zobaczymy najwyżej i 21 marca to będzie 40 tydz i 27 będzie 40 tydz
-
W moim szpitalu i mój prowadzący za termin uważa termin z pierwszego usg. Każdy późniejszy termin nie jest prawidłowy, bo dziecko różnie rośnie. Z miesiączki tez wydaje mi się nie najlepszy, chyba że ktoś miał miesiączki z zegarkiem w ręku. Ja nie miałam i mój termin z miesiączki wyłączony komputerowo to jakaś kpina. Na polowkowym wyszło 1 marzec, ale z pierwszego usg wyszło 3 marzec. Wiec mój termin mija jutro
noa8 lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
No dlatego ja miałam o tyle komfortową sytuacje , że mi pierwsze usg zgadzało się z OM wiec nie bylo watpliwosci co do terminu..
a okres mialam przewaznie regularnie z odchyleniami do 3 dni.
Tygrysek lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia