X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od Ewki nadal wieści brak? :/

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    a od Ewki nadal wieści brak? :/
    Brak troche to niepokojace...:-( malutka jej sie malo ruszala, cukrzyca, miala isc do szpitala to chyba juz ze dwa tygodnie jak sie nie odzywa? Martwie sie. Ale mam nadzie ze wszystko u nich dobrze i poprostu brak czasu jest powodem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess to teraz Cię dopiero dobije http://kotlet.tv/blok-czekoladowy/ - domowa czekolada. Absolutnie pycha :) też niedawno robiłam :) a że nie miałam dodatków to nawet sama bez herbatnikow wyszła boska! :)

W kontekście sprzecznych informacji które otrzymałam trzymam się mojej stałej zasady - nie ważne kiedy, nie ważne czy naturalnie czy przez cc ważne żeby Junior przyszedł na świat szczęśliwie.

Anastacia33, gosiaczek31, gabi30 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Madzik - a o jakim systemie pakowania mówisz, bom ciekawa? :)

Ja od jutra liczę, że ciąża donoszona, ale symptomów porodu na razie brak. Dziś tylko trochę mnie pobolało jak na @. Wkurzyłam się tylko, bo myślałam, że gbs mi zrobią z nfz-tu, a tu wychodzi, że muszę 50 zł bulić... to tak samo dobrze mogła mi prywatna lekarka już dawno pobrać te wymazy i miałabym z głowy ponowne łażenie do laboratorium...

Scarlett - przez Ciebie ostatnio robiłam brzoskwiniowca, a zaraz zasuwam do sklepu po czekoladę i masło na babkę marmurkową ;)

Kaczamila - mnie owsianka górska na wodzie ratuje życie już teraz, tylko jem z żurawiną, albo rodzynkami, tudzież z bananem... ale to raczej nie są pestkowce :)
    Podeslij przepis na ta babkę marmurkowa

860isg18r6bpss11.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Brak troche to niepokojace...:-( malutka jej sie malo ruszala, cukrzyca, miala isc do szpitala to chyba juz ze dwa tygodnie jak sie nie odzywa? Martwie sie. Ale mam nadzie ze wszystko u nich dobrze i poprostu brak czasu jest powodem
    Też mam taka nadzieję.

Na prawdę nikomu nie podała swojego nr tel. ? :(

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• Tess Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nic nie pomyliłam to ta babka:
    http://www.mojewypieki.com/post/tradycyjna-babka-marmurkowa

Scarlett - nie masz litości ;) U mnie koleżanka robiła podobny blok, ale chyba z czekoladą... może na wszelki wypadek kupię też to kakao i mleko w proszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:17

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia dopiero zauwazyłam że jutro razem kończymy 38 tc :)

Anastacia33 lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny mój gin na koniec wizyty odbył dziś ze mną poważną rozmowę wychowawczą! :) Powiedział mi że to że przez większość ciąży brykałam jak źrebak jest ok bo nie szkodziło to ani mi ani dziecku ale podłóg to co innego. Powiedział że przez te minimum 6 tygodni naprawdę trzeba uważać i nie wolno szaleć nawet jeśli wydaje się że jest już wszystko ok. Zupełnie serio zwrócił mi uwagę żebym nie przesadził nawet jeśli będę super się czuć. Ponoć nie jedna kobieta już tak sobie zaszkodziła więc uważajcie na siebie dziewczyny z maluszkowi nie mniej niż my czekające na godzinę zero.

Ewelaa, gosiaczek31, SunSun, noa8, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:

Scarlett - nie eżanka robiła podobny blok, ale chyba z czekoladą... może na wszelki wypadek kupię też to kakao i mleko w proszku :)
    Dzięki kochana

Tess lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:

Scarlett - nie masz litości ;) U mnie koleżanka robiła podobny blok, ale chyba z czekoladą... może na wszelki wypadek kupię też to kakao i mleko w proszku :)

Dokładnie o tą babkę chodzi - ja czasami zamieniam tylko czekoladę na kakao.

A domową czekoladę dość często robię - to smak dzieciństwa

• jasmin Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę prosić o edycję na pierwszej stronie odnośnie urodzenia dzidziusia,u mnie to był 39 tydzień i dzień :)

Dziękuję :D

relg2n0abn31771x.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... domowa czekolada powiadasz... :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży, chyba trochę przez czytanie naszego wątku, wpadłam w jakiś szał pieczenia. Ostatnio z powodu biedy lodówkowej zrobiłam ciasto na podobieństwo rafaello z moich wypieków- zamiast krakersów herbatniki z lidla, na to masa do karpatki z wiórkami i do lodówki. Mimo że oszukiwane ( a nawet budyń robię nie z woreczka ;)- też polecam ten z moich wypieków ) wyszło pycha i czuję jak mi tyłek rośnie :)

Poza tym mam fazę na galaretki z owocami i też je zjadam na potęgę.

Tess lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm blok czekoladowy... Mniam:-) ja lubie taki z zurawina, rodzynkami itp...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy podczas skurczow przepowiadajacych wasze dzieciaki tez sie naprezaja mocno? Bo ja oprocz twardego i bolesnego calego brzucha czuje tez ze mloda sie napina

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek ja sama nie wiem bo np na ktg jak byłam tydz temu mała wogóle kie ruszala się spala i odnotował się jeden skurcz a jak w piątek byłam to mała całe ktg szalała i ani jednego skurcza nie miałam.

• oli Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie chodzicie na ktg, a ja jeszcze ani razu nie miałam...

Gosiaczek, na razie mam te skurcze przepowiadające, one są takie trochę bolesne, ale bez przesady :) Brzuch ma wtedy dziwne kształty, i nie wiem co wtedy porabia młoda, bo widzę tylko tę twardą macicę- Polka wtedy pewnie nie ma już za bardzo miejsca się poruszyć. Aha- zwykle te skurcze mam w nocy - jak mnie młoda skopie - od razu muszę iść do toalety. W ciągu dnia pojawiają się bez przyczyny.

km5svcqgfaw599l1.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez nie mialam zadnego KTG

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    wszystkie chodzicie na ktg, a ja jeszcze ani razu nie miałam...

Gosiaczek, na razie mam te skurcze przepowiadające, one są takie trochę bolesne, ale bez przesady :) Brzuch ma wtedy dziwne kształty, i nie wiem co wtedy porabia młoda, bo widzę tylko tę twardą macicę- Polka wtedy pewnie nie ma już za bardzo miejsca się poruszyć. Aha- zwykle te skurcze mam w nocy - jak mnie młoda skopie - od razu muszę iść do toalety. W ciągu dnia pojawiają się bez przyczyny.
    Ja tez nie mialam ktg...moja gin powiedziala ze jesli do 10 marca nie urodze to mam przyjsc i wtedy wysle mnie ns KTG

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto zdjęcie co do wojewódzkiego zabrać.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/880f4f949a80.jpg

A to moje ostatnie zdjęcie z brzuszkiem i spuchniętym pyszczkiem.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/75a3d4808e7f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 20:06

Ewelaa, anet525, noa8, gosiaczek31, SunSun, Krokodylica, Emca, MisiaMonisia, jasmin, Scarlett2014, bella82, gabi30, kaczamila lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ