X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Pod wieczór wrzucę zdjęcia co trzeba zabrać do wojewódzkiego. Na szczęście nie dużo. Zmieści się wszystko w jedną torbę.
    Wrzuc kochana przyda sie

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Wracam z KTG i może jednak nie obstawiajcie mnie jako kolejną do rodzenia :) wszystko ok ale skurczy brak :)

Scarlet weź pod uwagę ze to wszystko jest nieprzewidywalne. Dzis nic a w nocy moze wszystko się zdarzyć. Takze badz czujna

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super dziewczyny ze akcje porodowe powoli posuwają się do przodu trzymam kciuki
    Madzik ty źle zniosłaś cesarke ja teraz już nic nie czuje i ogólnie czułam sie bardzo dobrze czułam tylko rwanie w miejscach szfów teraz jak ich nie mam jest ok
    My po wizycie położnej mała pięknie nabiera na wadze w piatek w szpitalu miała 3315 a dziś 3445 polozna mowi ze to dużo widac pobyt w domu jej służy jest bardzo grzeczna uśmiecha sie do nas najwiekszy skarb jaki moglismy dostac od losu;)
    powiem wam ze wszystkie rady o których była mowa na forum zawsze zapisywałam i w szpitalu okazalo sie ze nic mi nie brakuje i mam wszystko mimo ze nie bylam przygotowana na porodu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 16:49

gosiaczek31, bella82, Ewelaa, kaczamila, ines31, Tess, SunSun, noa8, Krokodylica, Emca, Rybeńka lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Julcia, a jednak w domku najlepiej. Poprostu w szpitalu nie chciala byc:-) gratuluje Kass ze masz taka grzeczna corczke:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co cały czas myślę o karmieniu piersią jak to będzie czy będę karmiła itd. widzę że każda z naszych mam karmi bez problemu mimo początkowych problemów. wczoraj rozmawiałam z kuzyna zona oni maja 3 mies córeczkę i od początku jej nie karmi piersią. nawet szczeze powiem nie wiem dlaczego bo ona podaje co chwila tysiąc różnych powodów przez które nie karmi. wczoraj powiedziała ze zła na to jest ze na szkole rodzenia nie mówili nic o laktacji. ja chodzę na ta sama szkole i wiem dużo ze po cesarce trzeba czasu na laktacjie itd. a ona mówi ze o z tego nie wiedziała. i jak sobie teraz myślę że dobre jest forum. ja czytam interesuje się i wiem wiele rzeczy plus chodzę na SR i to mu dużo daje. a ona nie czytala nic w necie i widzę że wie dużo mniej niż ja. jednak forum jest niezastapiome

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 16:58

noa8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss widzisz wszystko się powoli unormowuje. a nie mówiłam :)

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Rubi nie ma reguly do jakiego rozwarcia podaja. Chyba do 7 ale wszystko zalezy od postepow porodu, widzisz sa dziewczyny ktore przed porodem chodza z 4 cm rozwarcia:-) i nic sie nie dzieje nie postepuje akcja:-) moze byc ze od 3-4 cm do 10 minie kilkanascie godzin:-)
    Ja zaczynalam od praktycznie zerowego rozwarcia na porodowce tz przepuszczalo palec ledwie. Nawet balonik w szyjce jej nie otworzyl:-) a urodzilam w 3,5 h. U mnie od rozwarcia 6-7 cm i znieczuleniu do 10 minela doslownie chwilka tak szybko sie rozwinelo. Ale do 5 bez zzo bylo kiepsko myslalam ze nie wystoje przy lozku:-)
    Ja jak rodziłam to gdy w pewnym momencie poprosiłam o znieczulenie to położna mnie zbadała i powiedziała że mam rozwarcie na 8 cm i czy na pewno chcę to znieczulenie, bo mogę już urodzić a podane znieczulenie może mi tylko spowolnić akcję porodową. Więc powiedziałam że jednak nie chcę i w ciągu 5 minut urodziłam. Ale jak bym chciała to by mi dali to znieczulenie i te 8 cm rozwarcia im nie przeszkadzało. A tak w ogóle to lekarz przy 3 cm pytał położnej czy dała mi znieczulenie, a ona do niego że nie. To on, że czemu mam się męczyć żeby mi dała jak chcę, ale ja jej powiedziałam że wolę jak na razie bez tego do póki daję radę

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    To zalezy od szpitala do jakiego mementu rozwarcia podaja. W warszawie podali mi pozno i nie bylo problemu a tu gdzie teraz bede rodzila podaja do 4 cm i koniec.
    Najgorsze jest to że nie wiesz do końca co Cię będzie czekało pobtych 4 cm. Najgorsze bóle są między 5 a 8 cm potem to już z górki

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Hehe ja to nie zdarzyłam i pojechałam owłosiona :-P a tam też mnie nie golili.
    Mnie też nie golili i lewatywy nie robili

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    Najgorsze jest to że nie wiesz do końca co Cię będzie czekało pobtych 4 cm. Najgorsze bóle są między 5 a 8 cm potem to już z górki
    No dla mnie wlasnie najgorsze byly te okolo 5-6-7 cm i dlatego wzielam znieczulenie bo juz myslalam ze nie wytrzymam wiecej. Wczesniejszych nie pamietam wiec widocznie bylo ok. Ale teraz najbardziej boje sie partych. Bo ich po znieczuleniu nie czulam. Tylko takie wlasnie parcie jak na kupe:-) a dziewczyny pisza ze bola masakrycznie:-)

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass niestety druga cesarka tonie to samo co pierwsza. Po drugiej jest gorzej bo dodatkowo usuwaja Ci pasek skory ze stara bkizna, miesnie ze zrostami i stara blizne z macicy.
    Popierwszej cesarce tez juz dawno bylam na nogach

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    No dla mnie wlasnie najgorsze byly te okolo 5-6-7 cm i dlatego wzielam znieczulenie bo juz myslalam ze nie wytrzymam wiecej. Wczesniejszych nie pamietam wiec widocznie bylo ok. Ale teraz najbardziej boje sie partych. Bo ich po znieczuleniu nie czulam. Tylko takie wlasnie parcie jak na kupe:-) a dziewczyny pisza ze bola masakrycznie:-)
    Mnie parte nie bolały wcale tylko miałam to uczucie jak na kupę

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale powiem Wam jedno, nie ma porównania, poród bez pęknięcia i bez nacięcia jest o wiele lepszy. Ja się czułam zaraz jak wróciłam na salę po porodzie jak bym wcale nie rodziła. A wcześniejsze porody to długo dochodziłam do siebie

gosiaczek31, gabi30, gabi30, Sarah88 lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett no to musiałaś być Ty w takim razie..bo takie włosy to dość charakterystyczny element..byłaś w białym płaszczu? :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    mamuski a ile jedza wasze dzieciaki bo z tego co mówiła połozna tyle ml ktora doba zycia i po 10 zostaje 100ml u nas dzis juz 10 ale czy wasze dzieci jedza tyle czy róznie? bo moja nie zawsze chce a ja sie boje ze znów mi spadnie z wagi

kasss nasz lekarz pediatra pokazał nam jak to się liczy. 150 x waga dziecka i wychodzi ile ma wypić na dobę i to dzielisz przez liczbę karmień u mnie było 8. u nas tak: 150 x 3= 450/ 8 tj ok 60 ml. W szpitalu też nam mówili ze lliczba dób razy 10 ale właśnie nie wiedziałąm jak to później jest przy 11, 12 itd dobie

• anet525 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Anett no to musiałaś być Ty w takim razie..bo takie włosy to dość charakterystyczny element..byłaś w białym płaszczu? :)
    kurcze nie mialam czarny. Bylam okolo 13.30 do 14
    Moze wymienmy sie nr Tel? Byc moze razem trafimy na porodowke

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    O kaczamila to podpytam przy okazji o hemoroidy. Co ci zalecila na to cholerstwo, przy karmieniu piersia? Bo ja poprzednio okropnie sie meczylam z tym problemem po porodzie...

chciałam mi dac jakies tabletki ale nie bylo inf na temat kobiet karmiacych i dala mi masc posterisan h. a ogólnie owsianka górska ale na wodzie i siemie lniane. powiem Ci ze jest lepiej a u lekarza bylam w czwartek

Tess, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet wyslalam Ci zaproszenie zaakceptuj to podam Ci nr do siebie..:) to znaczy że masz konkurentke z włosami :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle to gratulacje dla wszystkich nanusiek :) az Was nie moge zliczyc :)
    Madziutek miała rodzic w lutym a tu pierwsza marcówka :) ale jaki chłopaczek, pięknie :)

• Tess Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik - a o jakim systemie pakowania mówisz, bom ciekawa? :)

Ja od jutra liczę, że ciąża donoszona, ale symptomów porodu na razie brak. Dziś tylko trochę mnie pobolało jak na @. Wkurzyłam się tylko, bo myślałam, że gbs mi zrobią z nfz-tu, a tu wychodzi, że muszę 50 zł bulić... to tak samo dobrze mogła mi prywatna lekarka już dawno pobrać te wymazy i miałabym z głowy ponowne łażenie do laboratorium...

Scarlett - przez Ciebie ostatnio robiłam brzoskwiniowca, a zaraz zasuwam do sklepu po czekoladę i masło na babkę marmurkową ;)

Kaczamila - mnie owsianka górska na wodzie ratuje życie już teraz, tylko jem z żurawiną, albo rodzynkami, tudzież z bananem... ale to raczej nie są pestkowce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 18:59

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ