Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu tyle u Was sie dzieje a u mnie nic:( zaden czop zaden skurcz nic zero:( dopada mnie lekka frustracja no ale widocznie malutka uparta od poczatku po tatusiu nic nie poradze:)

Kasha ja tez bede rodzic w wojewodzkim. ostatnio jak bylam w szpitalu lekarz ktory przyjal mnie na IP ochrzanil mnie co ja w ogole tu robie(zaznacze ze dzien wczesniej dostalam nakaz od innego lekarza ktory tez mnie przyjmowal na IP ze mam sie stawic na kontrole). chcialam wstac i zapytac czy mam wyjsc i czy mu nie przeszkadzam ale ugryzlam sie w jezyk bo przeciez mam tam rodzic.
    ciekawe czy bedziemy zadowolone z wojewodzkiego:)

u mnie dzis na obiad frytki z selera filet z indyka i brukselka:) wczoraj jadlam schabowe smazone na smalcu wiec dzis taka odmiana dla rownowagi:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi swieta racja:-) lepiej zaczac z 4 niz z zerowym:-) zawsze to blizej do celu:-)

Rubi lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett, Rubi oszukujecie jestescie za mna w kolejce!!!!:)

Tygrysek, nick nieaktualny, Rubi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Buu tyle u Was sie dzieje a u mnie nic:( zaden czop zaden skurcz nic zero:( dopada mnie lekka frustracja no ale widocznie malutka uparta od poczatku po tatusiu nic nie poradze:)

Kasha ja tez bede rodzic w wojewodzkim. ostatnio jak bylam w szpitalu lekarz ktory przyjal mnie na IP ochrzanil mnie co ja w ogole tu robie(zaznacze ze dzien wczesniej dostalam nakaz od innego lekarza ktory tez mnie przyjmowal na IP ze mam sie stawic na kontrole). chcialam wstac i zapytac czy mam wyjsc i czy mu nie przeszkadzam ale ugryzlam sie w jezyk bo przeciez mam tam rodzic.
    ciekawe czy bedziemy zadowolone z wojewodzkiego:)

u mnie dzis na obiad frytki z selera filet z indyka i brukselka:) wczoraj jadlam schabowe smazone na smalcu wiec dzis taka odmiana dla rownowagi:)
    No ja tez planuje rodzic w wojewodzkim...no chyba ze bede miala mslo czasu o bym nie dojechala to wtedy pojade na porodowke u siebie

czekaja lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli po cesarce z kazdym dniem lepiej. Spie na siedzaca bo po lezeniu nie moge sie ruszyc jakbym miala zyletki w brzuchu. Ale jak juz chodze to jest ok.

Rubi co do rozwarcia to roznie bywa. Ja mialam zero rozwarcia a godzine po odejsciu wod mialam juz 7cm i stopki w pochwie. Przez te kilka dni w szpitalu tez sie nasluchalam porodow (mialam pokoj przy sali porodowej wiec wszystko slyszalam). I zwykle szybko to rozwarcie postepowalo. A samo parcie i krzyki zwykle 5 minut albo nawet mniej i juz slyszalam placz dziecka :)

nick nieaktualny, Rubi, Tess, Emca lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś na kolację zażyczyłam sobie McWrapa i w ogóle wizytę w McDonaldzie... i kropka!

Ja do szpitala mam ok 50 min to jakieś 60 km. Dojadę. Muszę.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wsuwam spagetti:-) tylko zla na siebie i swoje lenistwo bo poszlam na latwizne i nie robilam sama sosu. A to jednak roznica ogromna w smaku:-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    A ja dziś na kolację zażyczyłam sobie McWrapa i w ogóle wizytę w McDonaldzie... i kropka!

Ja do szpitala mam ok 50 min to jakieś 60 km. Dojadę. Muszę.
    Ja mam mniej wiecej 35 km

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Pocahontas wielkie gratulacje dla Was! i dużo sił Wam życzę.

Gabi z tego co piszesz miałaś ciężki moment w ciąży więc tym bardziej możesz świętować nadejście marca!

A ja witam się z Wami z nad miski zdrowej owsianki. Zaczynam dzień zdrowo bo niedługo przyjeżdżają moi rodzice i jak znam moją mamę to przywiezie nam mnóstwo słodkości którym nie będę umiała powiedzieć nie :)

Swoją drogą czy karmiąc można jeść suszone owoce? Bo widzę że moje zapasy się kończą i nie wiem czy uzupełnić domową spiżarnie. Mój mąż nie jada takich rzeczy :)

Miłego dnia!

Z tego co wiem to owoce pestkowe powinny być wprowadzane najpóźniej do diety dziecka. Wiem że świeże śliwki dziecko powinno jeść dopiero ok 5 r życia. tak mówiło kilku lekarzy. byłam u lekarza w związku z hemoroidami i suszonych śliwek nie pozwoliła mi jeść ze względu na karmienie piersią

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kaczamila to podpytam przy okazji o hemoroidy. Co ci zalecila na to cholerstwo, przy karmieniu piersia? Bo ja poprzednio okropnie sie meczylam z tym problemem po porodzie...

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czicie to ze u mnie wlasnie jest burza??!! Jestem w szoku!

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też pada i zanosi się na burzę - może się Polka przestraszy :D i wyskoczy :)

Ewelaa lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod wieczór wrzucę zdjęcia co trzeba zabrać do wojewódzkiego. Na szczęście nie dużo. Zmieści się wszystko w jedną torbę.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Właśnie wyszłam ze szpitala.
    Wyobraźcie sobie że znów na mnie nakrzyczeli! Ale mam termin. Aż się boję. 4 na oddział, a 5 rani cesarka.
    Tak samo jak ja. Rodzimy razem :) No i Monisia może też się załapie z nami :)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat hemoroidów. Mamusie które już rodziły i maja z tym problemy jak to leczycie? Karmienie piersią jest też pewnie przeszkodą w braniu niektórych leków ?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    no to i ja zdam krótką relację z wizyty...

lekarz mówi " wszystko pięknie naszykowane do porodu" główkę czuł już bardzo nisko, zresztą ja też ją czuje...rozwarcie się nie pogłębiło ale szyjka męciutka i gładziutka...więc mogę rodzić...wszystko teraz zależy od humoru maluszka :P czekamy na "akcje" i rodzimy :P

poprosiłam o sprawdzenie przepływów, bo martwi mnie ciągle ta pępowina :( więc dostałam bez gadania skierowanie- jestem taka zadowolona z tych lekarzy że szok!

no więc jutro po 17 na usg, a w środę znów na ktg i samolot...od dziś już nie muszę leżeć i odkształcać dupy na kanapie....więc rozmrażam lodówkę na dobry
    początek...i mogę już iść na spacer i w ogóle super dzień...

U Was też widzę dobre wieści...nic tylko teraz musimy czekać na rozwój wydarzeń...:)

Anett dzisiaj widziałam w medeorze kobietę z takimi długimi ciemnymi włosami jak Twoje....ale to chyba nie byłaś Ty?:P

Trzymam cały czas kciuki za Blankę...bardzo jej współczuję tej huśtawki ;/

Kasha to co że masz stary wynik krwi? to sie nie zmienia przecież :)tylko w niektórych szpitalach wymagają oryginału i dwóch podpisów na wyniku laboranta i jakiegoś tam lekarza jeszcze...

Rubi nie mów ze się minęliśmy vo ja bylam w medeorze dzis!!!! U Krajewskiego powiedzial m dokladnie to co tobie szyjka miekka glowke czul jest bardzo nisko kwalifikuje sie do porodu naturalnego. Od dzis przyjeta będę w razie gdyby sie cos dzialo ale numer ciekawe czy się nie minelysmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 16:08

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak was czytam to czuje się taka za wami z tyłu masakra ani czopu ani nic ani nic o żadnym rozwarciu nie wiem tylko skurcze w nocy się pojawiają. zobaczymy co mi lekarz powie w piątek na wizycie. ale mam okropny kaszel juz mam dość żeby mnie coś nie wzięlo na koniec jakąś choroba.

a co do porodów to mówiłam ze będzie przestój mały :) stawiam do czwartku :)

Rubi lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ogladacie rozmowy w toku??????????????????????????????? Jeziu nie wierze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• MartaM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek ogromne gratulacje! Trochę Cię Mały wymęczył :)

U mnie po ustąpieniu w piątek krwawień i odchodzących czopów, objawów zero! Więc nawet ciężko powiedzieć czy poród blisko czy daleko :P

Po wczorajszym intensywnym długim spacerze trochę może pobolewało podbrzusze, ale to tyle. Nie podejrzewam, żebym miała jakiś wybitnie wysoki próg bólu, a też skurczy nie mam, przynajmniej ktg ich nie zapisuje, mimo twardnień brzucha.

Za to energia mnie rozpiera, byłam rano na zakupach, a teraz sprzątam mieszkanie na błysk, tak w razie czego ;)

Dziś też spotkała mnie cudowna niespodzianka. Odebrałam paczkę od listonosza, a w niej była kartka i upominki dla Małej od znajomych ze studiów, z którymi się dwa lata nie widziałam! A wspomniałam o ciąży przy okazji życzeń świątecznych. Nie spodziewałam się :)

Oczywiście codziennie rano przed 8 dzwoni do mnie mama, żeby sprawdzić czy przypadkiem nie urodziłam :P

nick nieaktualny, SunSun lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z KTG i może jednak nie obstawiajcie mnie jako kolejną do rodzenia :) wszystko ok ale skurczy brak :)

‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ