X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu tyle u Was sie dzieje a u mnie nic:( zaden czop zaden skurcz nic zero:( dopada mnie lekka frustracja no ale widocznie malutka uparta od poczatku po tatusiu nic nie poradze:)

Kasha ja tez bede rodzic w wojewodzkim. ostatnio jak bylam w szpitalu lekarz ktory przyjal mnie na IP ochrzanil mnie co ja w ogole tu robie(zaznacze ze dzien wczesniej dostalam nakaz od innego lekarza ktory tez mnie przyjmowal na IP ze mam sie stawic na kontrole). chcialam wstac i zapytac czy mam wyjsc i czy mu nie przeszkadzam ale ugryzlam sie w jezyk bo przeciez mam tam rodzic.
    ciekawe czy bedziemy zadowolone z wojewodzkiego:)

u mnie dzis na obiad frytki z selera filet z indyka i brukselka:) wczoraj jadlam schabowe smazone na smalcu wiec dzis taka odmiana dla rownowagi:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi swieta racja:-) lepiej zaczac z 4 niz z zerowym:-) zawsze to blizej do celu:-)

Rubi lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett, Rubi oszukujecie jestescie za mna w kolejce!!!!:)

Tygrysek, gosiaczek31, Rubi, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Buu tyle u Was sie dzieje a u mnie nic:( zaden czop zaden skurcz nic zero:( dopada mnie lekka frustracja no ale widocznie malutka uparta od poczatku po tatusiu nic nie poradze:)

Kasha ja tez bede rodzic w wojewodzkim. ostatnio jak bylam w szpitalu lekarz ktory przyjal mnie na IP ochrzanil mnie co ja w ogole tu robie(zaznacze ze dzien wczesniej dostalam nakaz od innego lekarza ktory tez mnie przyjmowal na IP ze mam sie stawic na kontrole). chcialam wstac i zapytac czy mam wyjsc i czy mu nie przeszkadzam ale ugryzlam sie w jezyk bo przeciez mam tam rodzic.
    ciekawe czy bedziemy zadowolone z wojewodzkiego:)

u mnie dzis na obiad frytki z selera filet z indyka i brukselka:) wczoraj jadlam schabowe smazone na smalcu wiec dzis taka odmiana dla rownowagi:)
    No ja tez planuje rodzic w wojewodzkim...no chyba ze bede miala mslo czasu o bym nie dojechala to wtedy pojade na porodowke u siebie

czekaja lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli po cesarce z kazdym dniem lepiej. Spie na siedzaca bo po lezeniu nie moge sie ruszyc jakbym miala zyletki w brzuchu. Ale jak juz chodze to jest ok.

Rubi co do rozwarcia to roznie bywa. Ja mialam zero rozwarcia a godzine po odejsciu wod mialam juz 7cm i stopki w pochwie. Przez te kilka dni w szpitalu tez sie nasluchalam porodow (mialam pokoj przy sali porodowej wiec wszystko slyszalam). I zwykle szybko to rozwarcie postepowalo. A samo parcie i krzyki zwykle 5 minut albo nawet mniej i juz slyszalam placz dziecka :)

gosiaczek31, Rubi, Tess, Emca lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś na kolację zażyczyłam sobie McWrapa i w ogóle wizytę w McDonaldzie... i kropka!

Ja do szpitala mam ok 50 min to jakieś 60 km. Dojadę. Muszę.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wsuwam spagetti:-) tylko zla na siebie i swoje lenistwo bo poszlam na latwizne i nie robilam sama sosu. A to jednak roznica ogromna w smaku:-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    A ja dziś na kolację zażyczyłam sobie McWrapa i w ogóle wizytę w McDonaldzie... i kropka!

Ja do szpitala mam ok 50 min to jakieś 60 km. Dojadę. Muszę.
    Ja mam mniej wiecej 35 km

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Pocahontas wielkie gratulacje dla Was! i dużo sił Wam życzę.

Gabi z tego co piszesz miałaś ciężki moment w ciąży więc tym bardziej możesz świętować nadejście marca!

A ja witam się z Wami z nad miski zdrowej owsianki. Zaczynam dzień zdrowo bo niedługo przyjeżdżają moi rodzice i jak znam moją mamę to przywiezie nam mnóstwo słodkości którym nie będę umiała powiedzieć nie :)

Swoją drogą czy karmiąc można jeść suszone owoce? Bo widzę że moje zapasy się kończą i nie wiem czy uzupełnić domową spiżarnie. Mój mąż nie jada takich rzeczy :)

Miłego dnia!

Z tego co wiem to owoce pestkowe powinny być wprowadzane najpóźniej do diety dziecka. Wiem że świeże śliwki dziecko powinno jeść dopiero ok 5 r życia. tak mówiło kilku lekarzy. byłam u lekarza w związku z hemoroidami i suszonych śliwek nie pozwoliła mi jeść ze względu na karmienie piersią

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kaczamila to podpytam przy okazji o hemoroidy. Co ci zalecila na to cholerstwo, przy karmieniu piersia? Bo ja poprzednio okropnie sie meczylam z tym problemem po porodzie...

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czicie to ze u mnie wlasnie jest burza??!! Jestem w szoku!

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też pada i zanosi się na burzę - może się Polka przestraszy :D i wyskoczy :)

Ewelaa lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod wieczór wrzucę zdjęcia co trzeba zabrać do wojewódzkiego. Na szczęście nie dużo. Zmieści się wszystko w jedną torbę.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Właśnie wyszłam ze szpitala.
    Wyobraźcie sobie że znów na mnie nakrzyczeli! Ale mam termin. Aż się boję. 4 na oddział, a 5 rani cesarka.
    Tak samo jak ja. Rodzimy razem :) No i Monisia może też się załapie z nami :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat hemoroidów. Mamusie które już rodziły i maja z tym problemy jak to leczycie? Karmienie piersią jest też pewnie przeszkodą w braniu niektórych leków ?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    no to i ja zdam krótką relację z wizyty...

lekarz mówi " wszystko pięknie naszykowane do porodu" główkę czuł już bardzo nisko, zresztą ja też ją czuje...rozwarcie się nie pogłębiło ale szyjka męciutka i gładziutka...więc mogę rodzić...wszystko teraz zależy od humoru maluszka :P czekamy na "akcje" i rodzimy :P

poprosiłam o sprawdzenie przepływów, bo martwi mnie ciągle ta pępowina :( więc dostałam bez gadania skierowanie- jestem taka zadowolona z tych lekarzy że szok!

no więc jutro po 17 na usg, a w środę znów na ktg i samolot...od dziś już nie muszę leżeć i odkształcać dupy na kanapie....więc rozmrażam lodówkę na dobry
    początek...i mogę już iść na spacer i w ogóle super dzień...

U Was też widzę dobre wieści...nic tylko teraz musimy czekać na rozwój wydarzeń...:)

Anett dzisiaj widziałam w medeorze kobietę z takimi długimi ciemnymi włosami jak Twoje....ale to chyba nie byłaś Ty?:P

Trzymam cały czas kciuki za Blankę...bardzo jej współczuję tej huśtawki ;/

Kasha to co że masz stary wynik krwi? to sie nie zmienia przecież :)tylko w niektórych szpitalach wymagają oryginału i dwóch podpisów na wyniku laboranta i jakiegoś tam lekarza jeszcze...

Rubi nie mów ze się minęliśmy vo ja bylam w medeorze dzis!!!! U Krajewskiego powiedzial m dokladnie to co tobie szyjka miekka glowke czul jest bardzo nisko kwalifikuje sie do porodu naturalnego. Od dzis przyjeta będę w razie gdyby sie cos dzialo ale numer ciekawe czy się nie minelysmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 16:08

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak was czytam to czuje się taka za wami z tyłu masakra ani czopu ani nic ani nic o żadnym rozwarciu nie wiem tylko skurcze w nocy się pojawiają. zobaczymy co mi lekarz powie w piątek na wizycie. ale mam okropny kaszel juz mam dość żeby mnie coś nie wzięlo na koniec jakąś choroba.

a co do porodów to mówiłam ze będzie przestój mały :) stawiam do czwartku :)

Rubi lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ogladacie rozmowy w toku??????????????????????????????? Jeziu nie wierze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• MartaM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek ogromne gratulacje! Trochę Cię Mały wymęczył :)

U mnie po ustąpieniu w piątek krwawień i odchodzących czopów, objawów zero! Więc nawet ciężko powiedzieć czy poród blisko czy daleko :P

Po wczorajszym intensywnym długim spacerze trochę może pobolewało podbrzusze, ale to tyle. Nie podejrzewam, żebym miała jakiś wybitnie wysoki próg bólu, a też skurczy nie mam, przynajmniej ktg ich nie zapisuje, mimo twardnień brzucha.

Za to energia mnie rozpiera, byłam rano na zakupach, a teraz sprzątam mieszkanie na błysk, tak w razie czego ;)

Dziś też spotkała mnie cudowna niespodzianka. Odebrałam paczkę od listonosza, a w niej była kartka i upominki dla Małej od znajomych ze studiów, z którymi się dwa lata nie widziałam! A wspomniałam o ciąży przy okazji życzeń świątecznych. Nie spodziewałam się :)

Oczywiście codziennie rano przed 8 dzwoni do mnie mama, żeby sprawdzić czy przypadkiem nie urodziłam :P

gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z KTG i może jednak nie obstawiajcie mnie jako kolejną do rodzenia :) wszystko ok ale skurczy brak :)

‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ