X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett Twój ostatni post, to jak opis mnie samej. Od piątku to już dziś moja szyjka może być też skrócona (zobaczę co powie w środę), rozwarcie jest, czop odchodzi... i brak skurczy!
    Nie wiem jaki mam próg bólu, ale może to szczęście?
    No bo popatrz, skoro rozwarcie jest np. u mnie już doszło do 4 cm to już jakaś część porodu za mną (za Tobą też bo coś ruszyło). I to wszystko bez bólu. Już bliżej niż dalej!

Krokodylica, gosiaczek31, Ewelaa, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett a czop krwisty czy białawy?

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha od poczatku mialas planowana cc czy to teraz wyszlo?
    Nie boj sie:-) ja tam zazdroszcze przynajmniej wiesz ze w tym tygodniu bedziesz juz po:-) to psychicznie lepsze niz czekanie:-)

Tygrysek lubi tę wiadomość

• oli Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica - ja też myślałam że mi się wszystko zmieści do jednej torby ;) no a niestety jakieś pierdoły musiałam upchnąć w tej do wózka. Trzecia ma leżeć w bagażniku i czekać na swoją kolej :)

Kasha- to najdalej w czw będziesz miała Maleństwo przy sobie, wspaniale! A tym krzyczeniem się nie przejmuj, myślę że jak już będziesz pacjentką oddziału to będzie lepiej

km5svcqgfaw599l1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett czyzbys byla następna. ..

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Właśnie wyszłam ze szpitala.
    Wyobraźcie sobie że znów na mnie nakrzyczeli! Ale mam termin. Aż się boję. 4 na oddział, a 5 rani cesarka.
    To nieładnie tak na ciężarna krzyczec.no to jestes pewnie spokojniejsza ze w koncu cos ustalone? A co mieli za powód żeby ns ciebie krzyczeć?

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha a co im się nie spodobało?

Gosiaczek akurat czopem mój lekarz się nie przejął. Jego zdaniem to mit "mógł Pani odpaść czop 2 tygodnie temu, a mógł i przy porodzie" :) bardziej optymistycznie nastraja go to, że przy badaniu właściwie mógłby już dotknąć główki :)

Zobaczymy :) cieszę się bo udało mi się zrobić dziś ostatnie badania a wynik mogę już sprawdzić sobie w internecie. Chciałabym jeszcze tylko rozliczyć PITa mojego i męża ale może jutro mi się to uda. Po porodzie boję się, że o tym zapomnę pod wpływem Juniora a mój maż nie pamięta o takich rzeczach z zasady.

A i mam jeszcze popołudniu KTG - zdaniem lekarza to teraz kluczowe dla nas badanie i mam na nie iść mimo iż rano byłam u niego.

Mój lekarz który nigdy nie był zwolennikiem częstych wizyt dziś powiedział mi, że na tym etapie powinnam pojawiać się u lekarza już co tydzień żeby sprawdzić poziom wód i łożysko. Ale ponieważ u mnie w szpitalu sprawdzają to standardowo przy każdym KTG to umówiłam się z prowadzącym, że jeśli nie urodzę w ciągu 2/3 tygodni to wtedy ewentualnie do niego przyjdę. Jeśli urodzę to widzimy się jakieś 6 tygodni po porodzie.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett no js wlasnie dzis zrobilam oststnie badan8a mocz i morfologie no i odebralam wynik na paciorka UJEMNY.pit rozliczony nawet zwrot skarbowka juz mi przelala na konto.

Scarlett2014, SunSun, Tygrysek, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku faktycznie podobnie to u nas brzmi :) czop mam cały czas czysty bez domieszki krwi i śladu czerwieni czy brązu. Odchodzi od czwartku - na początku w dużych ilościach, teraz w minimalnych.
    A czujesz skurcze krzyżowe? bo ja jeśli w ogóle coś czuje to najbardziej właśnie w okolicach krzyża, dolnej części pleców. Ale pojęcia nie mam czy to skurcze czy mój umęczony kręgosłup. No i lekarz stwierdził dziś, że nawet na wizycie miałam twardy brzuch więc skurcze są - ale ja mam twardy brzuch od chyba 16tygodnia więc w ogóle nie przywiązuje to tego wagi i żaden to dla mnie ból.
    Sama nie wiem - u dentysty bez znieczulenia nawet nie wchodzę na fotel więc nie uważam, żebym miała jakiś super wysoki próg bólu. Z drugiej strony naprawdę nic mnie nie boli. Zobaczymy :) ciekawa jestem co pokaże dziś KTG.

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przez całą ciąże dwa razy pod rząd złapał taki skurcz (bezbolesny) macicy. Koniec. Teraz ani skurczy, ani twardnień nic! Czasem boli mnie podbrzusze na miesiączkę, w ostatnim tygodniu może minimalnie intensywniej niż tydzień wcześniej. Ale tego pobolewania nie można nazwać skurczami, bo to "stały" ból.
    A co dentysty to nienawidzę znieczuleń, a nawet kanałówkę robi mi bez.
    Mój czop też "czysty".

Natalka 03.2015 <3
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Dziewczyny ktore juz maja za soba wizyty w szpitalu i porody. Jaki system pakowania torby wam sie sprawdzil? Jedna duza? Dwie oddzielne dla siebie i dziecka? 3?
    Ja niby od dawna spakowana w dwie ale zastawiam sie czy nie przepakowac w jedna duza. Te dwie mam tak maksymalnie napchane ze ledwo sie zapinaja. A zastawiam sie czy jak nie wjade na porodowke z jedna duza to sie nie wkurza ze na wczasy przyjechalam:-)
    Ja mam jedną duża na kółkach :)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakrzyczeli pewnie za to że tak późno przychodzę. Ponoć inne ciężarne przychodzą miesiąc wcześniej. Nie dały nic tłumaczenia że inny lekarz kazał czekać. No cóż. Na ostatnie miejsce się załapałam. By było śmieszniej muszę zrobić raz jeszcze badania na grupę krwi, gdyż moja prowadząca tego mi nie zleciła wcześniej. Mam wyniki z wielu lat wstecz. Niebwyrobię się wcale. Dwa dni robocze czekać trzeba na wynik. W szpitalu nie mogą zrobić. Nie wiem dlaczego. Ale ciapa ze mnie że się nie zapytałam.
    Rodzice i mój A wiedzą o terminie i się biedacy stresują :) Chyba bardziej ode mnie.
    No to jak dobrze pójdzie otworzę marcową listę rodzicielek. :)
    Buziolki kochane. Idę się odstresować.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek system pakowania sie sprawdzil. W szpitalu sami mi powiedzieli ze maz ma wziac niepotrzebne rzeczy i przywiezc reszte pozniej.
    Maz codziennie mnie odwiedzal wiec wszystko dowozil

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to i ja zdam krótką relację z wizyty...

lekarz mówi " wszystko pięknie naszykowane do porodu" główkę czuł już bardzo nisko, zresztą ja też ją czuje...rozwarcie się nie pogłębiło ale szyjka męciutka i gładziutka...więc mogę rodzić...wszystko teraz zależy od humoru maluszka :P czekamy na "akcje" i rodzimy :P

poprosiłam o sprawdzenie przepływów, bo martwi mnie ciągle ta pępowina :( więc dostałam bez gadania skierowanie- jestem taka zadowolona z tych lekarzy że szok!

no więc jutro po 17 na usg, a w środę znów na ktg i samolot...od dziś już nie muszę leżeć i odkształcać dupy na kanapie....więc rozmrażam lodówkę na dobry początek...i mogę już iść na spacer i w ogóle super dzień...

U Was też widzę dobre wieści...nic tylko teraz musimy czekać na rozwój wydarzeń...:)

Anett dzisiaj widziałam w medeorze kobietę z takimi długimi ciemnymi włosami jak Twoje....ale to chyba nie byłaś Ty?:P

Trzymam cały czas kciuki za Blankę...bardzo jej współczuję tej huśtawki ;/

Kasha to co że masz stary wynik krwi? to sie nie zmienia przecież :)tylko w niektórych szpitalach wymagają oryginału i dwóch podpisów na wyniku laboranta i jakiegoś tam lekarza jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 14:37

Tygrysek, Madzik82, Ewelaa, gosiaczek31, czekaja, anet525, SunSun lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nikt nie rodzil a ja czekam i czekam na nastepne dzidziusie :)

gosiaczek31, Tess, Ewelaa, ines31 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Scarlett Twój ostatni post, to jak opis mnie samej. Od piątku to już dziś moja szyjka może być też skrócona (zobaczę co powie w środę), rozwarcie jest, czop odchodzi... i brak skurczy!
    Nie wiem jaki mam próg bólu, ale może to szczęście?
    No bo popatrz, skoro rozwarcie jest np. u mnie już doszło do 4 cm to już jakaś część porodu za mną (za Tobą też bo coś ruszyło). I to wszystko bez bólu. Już bliżej niż dalej!
    heh...no ja też sobie tak myślałam że fajnie, bo 4 cm to już prawie połowa:P tylko, że gosiaczek mnie sprowadziła na ziemie, że np. od 4 do 7 może duuuuużo czasu przelecieć w bólach i mękach :P no ale tłumaczę sobie, że lepiej zaczynać od 4 niż od zera :D

Tygrysek, gosiaczek31, Ewelaa lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • oli Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz, ja bym chciała już, ale chyba jeszcze trochę poczekam. Ale tam już się szykują w blokach Scarlett i Kasha na pewno. I Rubi i Tygrysek. Zatem czeka nas ciekawy tydzień.

Swoją drogą ja myślałam że jak pierwszy poród to zawsze jest dużo czasu, a tu mi Rybeńka naprostowała myślenie. O 4 się zaczęło, o 9 koniec.

A Ty Madzik jak się czujesz po tym cc - da się już żyć trochę lepiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 14:47

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wszystkie czekaly do marca a teraz cisza:-) maluchy robia nas w konia i czekaja:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi super wiesci:-) wiec czekamy na rozwoj sytuacji tez u ciebie. Mozna by zakady faktycznie robic ktora nastepna:-)

Rubi, Tygrysek lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli na każdego przychodzi pora.
    Co do Rybeńki to ona też miała rozwarcie i w ogóle, tylko że czop jej "krwisty" odchodził, dlatego jest nadzieja dla nas (dziewczyny z jakimś rozwarciem). No i miała skurcze już dawno... ale jak odejdą nam wody to i przyjdzie czas na skurcze.
    Grunt to pozytywne myślenie!
    Ja się nie boję! Chcę już poznać moje maleństwo.

W ogóle to jesteśmy na świeczniku... wszyscy nas teraz czytają!

A co do zakładów... dobra myśl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 14:56

gosiaczek31, Ewelaa, gabi30, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 1416 1417 1418 1419 1420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ