X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam ten obrazek :P

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś z swoją pokłóciłam.I uwierzcie mi - to nie hormony.Szlak mnie już trafia.Na początku listopada nie była zła( od ok marca do listopada mieszkają gdzie indziej) ale teraz jestem bliska rozpaczy.Życzeń nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 18:08

ex2btv738sn49jef.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie córeczki wrzuciłam do albumu na swoim profilu. Trzymałam ją w rękach i nie wiedziałam co zrobić, co powiedzieć. Co za uczucia... milion na raz.

Madzik82, gabi30, gosiaczek31, loszcz, Emca lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze taka odosobniona w temacie teściowej, bo jest normalna, fajna, rodzinna i nienatrętna...:)

ja ostatnie dni wykorzystuje pełną parą:P właśnie opękałam wuzetkę, a wczoraj (z czego akurat nie jestem dumna) zjadła mcDonald

Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    ja zawsze taka odosobniona w temacie teściowej, bo jest normalna, fajna, rodzinna i nienatrętna...:)

ja ostatnie dni wykorzystuje pełną parą:P właśnie opękałam wuzetkę, a wczoraj (z czego akurat nie jestem dumna) zjadła mcDonald
    Ja dzis jade na McDonalada na kolacje aby uczcic moja ciaze donoszona :P

Rubi, Madzik82, gabi30, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Gratuluję WSZYSTKIM MAMUSIOM i ccieszę sie ze z maluchami wszystko dobrze i wszystkie takie śliczne:). Chwilę mi zeszło ale w miarę nadrobilam Was.
    Ja zakończyłam przeprowadzkę do domu teraz jeszcze chwila odpoczynku i mogę rodzić.
    Scarlett popieram w kwestii przyspieszania porodów. Z własnego doświadczenia widzę ze wszyscy by chcieli żebym juz urodziła. Mam dużo chodzić, sprzątać itp byle tylko przyspieszyć porod. Na szczęście nie muszę nikogo słuchać i czekam na samoistny poród. Mój lekarz tez nie robi mi żadnych masaży szyjki.
    Dzisiaj miałam wizytę i oznak porodu brak.Ktg tez nic nie pokazuje.
    Mam pytanie do Was. W czym Wasze maluchy wyjdą ze szpitala? Bo ja mojego Bezimiennego Chciałam zapakować w kombinezon ale nie będzie mu za gorąco? ?

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciekawe co u Madziutka? jak tam sie czuje ona i synek...

Gosiaczek ja tez jak sie w lazience rozbiore to mi kapie mleko. a za pierwszym razem to było najsmieszniej bo rozebrałam sie w łazience i tu nagle słysze kap kap, patrze na kurek w wannie- nie tam, kurek w zlewie- nie tam, w koncu nawet miedzy nogi zagladlam- no tez nie tam i dopiero po chwili jak przejechalam po piersiach to poczułam mokre i zorientowalam sie skad to kapanie :)

gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam czytać o żłobkach i wynika z tego że powinnam Juniora zapisać do któregoś z nich jakieś pół roku temu minimum :-) cóż... Później będę się tym martwić :) jak już będę wiedziała co dalej :)

Jutro z rana mam takie dokładniejsze usg, pewnie ostatnie w ciąży. Jak powiedziała lekarka zlecając mi jego zrobienie "sprawdzimy czy dziecko nie jest słoniątkiem". Dziwne jest to że na wszystkich pomiarach wychodzi że Junior gigantem nie będzie a mimo tego np. po ostatnim ktg lekarz zapytał mnie czy mój mąż jest bardzo wysoki a wcześniej lekarka zaszokowała mnie tym tekstem o słoniątku. Czy powinno mnie to zastanawiać? :)

Paryska w Krakowie ostatnio pogoda tak się zmienia że pojęcia nie mam co przygotować dla malucha... Raz pada śnieg a raz jest piękne słońce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 18:51

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patyska moja wyszla w kombinezonie. W szpitalu sa cieplarniane warunki bo dziecko ma w brzuchu cieplo. Nie chcialam jej robic szoku termicznego

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryska dawno sie nie odzywałas. fajnie ze przeprowadzka skonczona i z dzidziusiem dobrze :) a to kiedy bedzie chcial wyjsc to juz on zadecyduje.

sorki ze bez polskich znakow ale pisze jedna reka bo na drugiej Oskarek sie opiera i podczytuje ciotki z forum :)

patryśka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogole to robicie smaka pipki tym mcdonaldem. za mna chodzi pizza, tortilla albo cos dobrego wloskiego.... ehhh
    ale damy rade :)

gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Patyska moja wyszla w kombinezonie. W szpitalu sa cieplarniane warunki bo dziecko ma w brzuchu cieplo. Nie chcialam jej robic szoku termicznego

Dzięki Madzik:)

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    a tak w ogole to robicie smaka pipki tym mcdonaldem. za mna chodzi pizza, tortilla albo cos dobrego wloskiego.... ehhh
    ale damy rade :)

Ale za to Ty już gubisz kilogramy a my jeszcze nasze zbieramy :)

Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ale za to Ty już gubisz kilogramy a my jeszcze nasze zbieramy :)

Scarlett i to mnie trzyma na duchu...
    znaczy to że gubie kilogramy, a nie to że Wy zbieracie :P

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja zaczęłam czytać o żłobkach i wynika z tego że powinnam Juniora zapisać do któregoś z nich jakieś pół roku temu minimum :-) cóż... Później będę się tym martwić :) jak już będę wiedziała co dalej :)

Jutro z rana mam takie dokładniejsze usg, pewnie ostatnie w ciąży. Jak powiedziała lekarka zlecając mi jego zrobienie "sprawdzimy czy dziecko nie jest słoniątkiem". Dziwne jest to że na wszystkich pomiarach wychodzi że Junior gigantem nie będzie a mimo tego np. po ostatnim ktg lekarz zapytał mnie czy mój mąż jest bardzo wysoki a wcześniej lekarka zaszokowała mnie tym tekstem o słoniątku. Czy powinno mnie to zastanawiać? :)

Paryska w Krakowie ostatnio pogoda tak się zmienia że pojęcia nie mam co przygotować dla malucha... Raz pada śnieg a raz jest piękne słońce :)

Scarlett u nas to samo. I nie wiem czy brać ten kombinezon zimowy czy kupić lżejszy. Podobno kolo 15 marca ma być około 20 stopni. Z moim postępem porodu pewnie wtedy będę wychodzić:)

1usa3e5edaup0yxb.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny informuje tylko ze jestem dalej na porodówce wody mi odeszly czop odpadł skurcze co 4 min mega silne podobno do nocy urodze

Rubi, Tygrysek, Ewelaa, gabi30, gosiaczek31, kaczamila, Krokodylica, Madzik82, jasmin, konwalianka, noa8, Sarah88, Emca lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett trzymaj się!

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryska ja już nic nie kupuje. Jak coś będzie potrzebne wyślę męża jak będę w szpital. Choć myślę że na sam powrót do domu to co mamy wystarczy. Inna sprawa że dziś widziałam w Smaku śliczne kombinezony w super cenie. Ale kolejny nie jest mi potrzebny.

Anet szczęśliwego porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 19:05

• Emartea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah a te łuski to nie szkodzą? Mi położna powiedziała, że kakao to produkt zabroniony nr 1, bo bardzo uczula. Nie słyszałam nigdy o łuskach więc nie wiem jak to z nimi jest. Z czym je się pije? Bo jak z mlekiem to chyba też nie dobrze.

Kaczamila a ty wprowadzasz powoli jakieś nowe produkty? Ja próbuję po troszkę różnych rzeczy i obserwuję jak Emilka reaguje. Fakt, że ona dzienni wypija max 150 ml mojego mleka, ale nie ma żadnych większych rewolucji brzuszkowych ani uczuleń, więc coraz śmielej sobie podjadam. Dziś nawet zjadłam dwa orzeszki nerkowca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 19:12

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto coreczka kashy
    2naqryq.jpg15wy07c.jpg

Scarlett2014, Rubi, Ewelaa, Tygrysek, Emartea, gosiaczek31, anet525, kaczamila, Krokodylica, Juusti69, kasss, Justyska89, Gosiak, jasmin, Tess, loszcz, Emca, Niunia86 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ